8 fantastiska verktyg för skanning av skadlig programvara på webbplatser

Ett infekterande system för att stjäla data eller störa verksamheten genom skadlig programvara (skadlig programvara) är inte en ny teknik; det har funnits sedan 1988.

Sedan dess har det växt för varje månad. Idag finns det mer än 1 miljard skadlig programvara.

Källa: www.av-test.org

En angripare kan använda olika tekniker för att injicera skadlig kod i din webbplatskod.

Låt oss titta på följande onlineverktyg som hjälper dig att skanna din webbplats efter skadlig programvara och andra säkerhetsbrister. Detta hjälper dig att veta om din webbplats påverkas av känd skadlig programvara så att du kan vidta nödvändiga åtgärder för att rensa dem.

Quttera

Quttera erbjuder gratis skanning av skadlig programvara mot din WordPress, Joomla, Drupal, Bulletin, SharePoint-webbplats och ger dig en utmärkt rapport med följande detaljer.

 • Skadliga filer
 • Misstänkta filer
 • Potentiellt misstänkta filer
 • Rensa filer
 • Externa länkar har upptäckts
 • Iframes skannade
 • Svartlistad status
 • Lista över svartlistade iframes/externa länkar

Det är GRATIS att skanna.

Kriminell IP

Kriminell IP är en kommande säkerhets-OSINT-sökmotor med ett revolutionerande IP-baserat söksystem och spårningsteknik. Domänsökning är en Criminal IP-funktion som skannar måldomäner i realtid och ger uttömmande information om den domänen med en slutlig riskpoäng på 5 nivåer, upptäckt av sannolikheten för nätfiske, mappad IP, riktig IP, teknisk stack, omdirigering, DNS register, certifikat etc.

Den här tjänsten har den extra fördelen att skanna efter holistiska domänsårbarheter som de som finns i Javascript, fastställa utgångna SSL-certifikat och identifiera de mest välkända CVE:erna och skadlig programvara som finns i öppna portar. När en viss domän-URL har satts för att skanna, startas Chrome för att utföra skanning och AI-driven analys, diagnostisera om webbadresser är skadliga och bör blockeras i enlighet med detta. Den här tjänsten tillhandahåller direkt URL-sökning, rakt på sökordssökning och lättanvända filter för att hjälpa användare att hitta det de behöver.

SUCURI

SUCURI är en av de mest kända leverantörerna av säkerhetslösningar och erbjuder webbplatsskanning, som är tillgänglig för alla webbplatsplattformar, inklusive WordPress, Joomla, Magento, etc. De låter dig skanna din webbplats mot skadlig kod gratis med följande information.

 • Om skadlig programvara upptäckts
 • Webbplatsens svartlistade status mot McAfee, Google, Yandex, Opera, Norton, Spamhaus, ESET, etc
 • Injicerad SPAM
 • Defacements

Om din webbplats har skadlig programvara, är svartlistad eller drabbas av botspam, kan du också överväga SUCURI:s säkerhetsprofessionella hjälp för att reparera dem.

Astra Security

Astra Security erbjuder både en gratis och en betald skanning av skadlig programvara. Den kostnadsfria skanningsscannern skannar din webbplats offentligt tillgängliga källkod och flaggar skadliga länkar, skadlig programvara, svartlistningar etc. (om några). Körsbäret på kakan förblir det faktum att – denna skanner är en multifunktionsskanner. Du kan använda den för att utföra en säkerhetsgranskning med ett klick, kontroll av svarta listan, SEO-spamkontroll och mer.

Astras skanner för skadlig programvara skannar din webbplats efter följande.

 • Skadliga skript
 • Dolda gruvarbetare i kryptovaluta
 • Skript för kortfiske
 • Skadliga skript i dina externa beroenden

Utan tvekan tjänar båda dessa skannrar sitt syfte på ett fantastiskt sätt. Men den betald version rekommenderas alltid framför den gratis, vilket ger mer exakta resultat. Detta beror på att skannern för betald skadlig programvara har tillgång till din webbplats interna filer och mappar istället för gratisversionen, som skannar din webbplatss allmänt tillgängliga källkod.

Astra security är också din enda lösning för borttagning av skadlig programvara och framtida webbplatsskydd.

MalCare

Detta är specifikt för WordPress-webbplatser.

MalCare är en förstklassig allt-i-ett-säkerhetslösning för att skanna, skydda och rensa upp från skadlig programvara och andra säkerhetsproblem.

Webbplatsens prestanda försämras inte under skanningen och är inte bara på begäran, utan du kan schemalägga att köra en genomsökning med jämna mellanrum. MalCare använder mer än 100 signaler för att undersöka webbplatskoden för att säkerställa att från enkel till dynamisk skadlig programvara upptäcks. Även om du behöver installera plugin-programmet på din WordPress-webbplats, görs all den tunga arbetsbelastningen på distans på MalCare-servern.

Det som är bra med att använda MalCare är att du inte behöver anlita en säkerhetsspecialist för att reparera webbplatsen om det finns skadlig programvara. Istället kan du göra det själv med bara ett klick. Du kan komma igång på mindre än 5 minuter. Det är värt varenda krona!

SiteGuarding

SiteGauardings webbplatskontroll skannar den givna webbplatsen efter följande och visar dig resultaten.

 • Lösa IP:er
 • Lokala och externa JavaScript-filer
 • Globala svarta listor mot PhishLabs, Trustwave, Avira, Tencent, Rising, Netcraft, BitDefender, etc.
 • Spamsvarta listor mot missbruk, RSBL, SORBS, BSB, KISA, etc

Du behöver inte betala någonting för att göra en skanning. Det är gratis.

VirusTotal

Som du kan gissa på namnet, VirusTotal hjälper till att analysera den givna webbadressen för misstänkt kod och skadlig kod. Tester görs mot mer än 60 betrodda hotdatabaser.

Inte bara webbplatsen, utan du kan också skanna dina lokala filer. Detta skulle vara praktiskt om du misstänker att några av filerna på din webbplats kan innehålla skadlig kod.

SiteLock

SiteLock fungerar på alla CMS som Drupal, Magento, Joomla, WordPress, etc. Skanning av skadlig programvara ingår i alla planer.

Du kan schemalägga att starta en daglig genomsökning efter cyberhot, skräppost, XSS, SQLi, etc. SiteLock kontrollerar din webbplats efter mer än 10 miljoner hot och korrigerar om den är sårbar. Du får ett meddelande när det går fel, så att du har en fullständig bild av säkerheten på din webbplats.

Vad kommer härnäst?

Om du har använt en av de ovan angivna on-demand-skannrarna och hittat skadlig programvara på din webbplats, skaffa professionell hjälp att reparera din webbplats omedelbart. Om inte redan, bör du överväga att lägga till en SUCURI WAF (webapplikationsbrandvägg) för kontinuerligt säkerhetsskydd och övervakning.