8 Desktop Publishing-programvara för att skapa fantastiskt marknadsföringsmaterial

Spread the love

Att designa fantastiskt marknadsföringsmaterial till en låg budget är nu möjligt med dessa bästa program för desktop publishing.

Desktop Publishing (DTP) använder specialiserad programvara för att designa högkvalitativ design och layout av visuellt innehåll för digitala medier. Denna programvara gör det möjligt för individer att designa dokument för att kombinera text, bilder, diagram och andra visuella element. Till exempel böcker, tidskrifter och annat tryckt eller elektroniskt material.

Desktop Publishing har gjort publicering enklare för dem som vill designa sina marknadsföringslayouter utan att anlita en professionell designer. Dessutom tillåter desktop publishing oss att producera budgetvänliga dokument av hög kvalitet internt.

Vad är Desktop Publishing Software?

Med DTP-programvara kan individer sömlöst anpassa bilder, texter och olika visuella element efter vad de gillar och inte gillar. Denna programvara används för att anpassa nytt visuellt innehåll för digitala medier.

Men tryckeri- och förlagsbranschen använder vanligtvis denna process för att göra iögonfallande design. Ändå, nuförtiden använder företag, organisationer och individer denna teknik för att få sina dokument att se professionella ut.

Utöver detta är denna programvara fickanpassad. Dessa program erbjuder olika funktioner, inklusive avancerade layouter och designverktyg som kan exporteras via olika format.

Dessa applikationer används dock huvudsakligen av grafiska formgivare och marknadsföringsproffs. Sådan programvara justerar text och bilder korrekt enligt användarens preferenser. Användare kan använda färdiga mallar eller skapa sidor från grunden med hjälp av tillgängliga verktyg.

Hur hjälper Desktop Publishing-programvara en individ?

Nu efter att ha vetat om denna programvara, uppstår frågan om hur denna desktop publishing-mjukvara hjälper individer. Det är viktigt att anpassa dokumentärer med ett professionellt utseende, vilket gör dem lätta att läsa och attraktiva.

Användare kan snabbt designa en extraordinär och exklusiv design som representerar deras kreativitet. Det bästa är att det är kostnadseffektivt och flexibelt.

Dock kan programvara för desktop publishing hjälpa människor att producera effektivt material av hög kvalitet för olika ändamål. Låt oss kolla hur det kan hjälpa dig.

 • För företag – Denna programvara gör det möjligt för företag att anpassa exklusivt, professionellt marknadsföringsmaterial för att locka kunder. Det kan höja tillväxten av ditt företag.
 • För utbildningsändamål – Dessa program kan hjälpa utbildare att utforma sin studieguide och studiematerial, som inkluderar affischer, lektionsplaneringar, rotkartor och allt.
 • För ideella organisationer – Desktop publishing-programvara låter ideella organisationer designa informativt och kunnigt material för sina kunder inom några sekunder.

Men förutom professionell användning kan användare använda denna programvara för personligt bruk och designa övertygande material som inbjudningar, gratulationskort, album, etc.

Varför och när ska programvara för desktop publishing användas?

Anledningar till att använda programvara för desktop publishing kan variera från person till person beroende på deras användning. Här lyfter vi fram några skäl för att förklara varför och när man bör använda denna programvara.

 • För dokument av professionell kvalitet – Användare kan designa sina dokument med hjälp av avancerade verktyg och funktioner som finns i programvaran för att anpassa sina högkvalitativa dokument.
 • För att spara tid – Genom att använda dess funktioner kan användare spara tid genom att automatisera repetitiva uppgifter.
 • För att spara dina pengar – För att lägga ut design på entreprenad kan denna programvara vara det bästa alternativet. Denna programvara minskar behovet av professionella designers.
  Hur man ändrar adress på Doordash-drivrutinen

Utöver alla dessa funktioner är den bästa egenskapen med programvara för desktop publishing dess flexibilitet. Tack vare den här funktionen kan användare styra designprocessen och förfina sin design tills de känner sig nöjda.

Men företag använder denna desktop publishing-programvara för övertygande annonser, skyltar, visitkort eller för att justera dokument och mediefiler. Här har vi avrundat den bästa programvaran för desktop publishing, och lyfter fram deras unika egenskaper, för- och nackdelar. Så utan ytterligare förseningar, låt oss ge oss ut på denna resa.

Adobe InDesign

Adobe InDesign är bland de vanligaste programmen som marknadsförare, utgivare och designers använder. Adobe InDesign är dock utmärkt för komplexa och långa dokument för att få dem att se professionella ut. Dessutom är denna programvara för desktop publishing mest känd för sina oöverträffade funktioner inbäddade i den.

Dessutom gör dess rika layoutverktygsuppsättningar med andra kreativa molnapplikationer som Photoshop och Illustrator design flexibel och tillgänglig. Oavsett om du vill designa digitala broschyrer eller företagsaffischer, är denna programvara för desktop publishing den ultimata layouten för alla skapelser.

Du kan använda InDesign för att påskynda ditt företags granskning av en varumärkesbok, vilket gör det enkelt att dela tillgångar, lägga till feedback och samarbeta med intressenter.

Dessutom inkluderar dess huvudfunktioner vektorgrafik och interaktiva media med automatisk storleksändringsteknik och flera orienteringar. Användare kan mata ut data i olika tillgängliga former, inklusive PDF och ePUB.

Dess specifikationer inkluderar följande:

 • Pris: 20,99 USD/månad
 • Stödsystem: Windows och Mac

Användare kan få tillgång till sin kostnadsfria provperiod, giltig i 7 dagar, för att få erfarenhet. Kort sagt, i Adobe InDesign desktop publishing-programvara kan användare få allt de behöver vart deras fantasi än tar dem.

QuarkXPress

QuarkXPress släpptes 1987, och det är det bästa valet för översättare som arbetar med flera projekt samtidigt, vilket ger dem många möjligheter. Quark gör det möjligt för användare att integrera med Microsoft Excel och XML för att förenkla dataexport och import. Numera stöder Quark också e-böcker och webbsidor.

Denna programvara för desktop publishing tillåter användare att ha mer kontroll och vara deras beslutsfattare.

Huvudfunktionerna i Quark inkluderar dess förmåga att skapa webbsidor och Android-applikationer tillsammans med de imponerande OpenType-kontrollerna och importera filer från InDesign.

Dess specifikationer inkluderar följande:

 • Pris: $474,00
 • Stödsystem: Windows och Mac

Precis som Adobe InDesign kan Quark-användare få en gratis provperiod i upp till 7 dagar. Kort sagt, Quark är ett lättanvänt program för nybörjare med 37 språk. Dessutom erbjuder den ett brett utbud av imponerande funktioner för att ge användarna media och grafik av hög kvalitet.

  Hur man bäddar in podcaster i PowerPoint

SmartDraw

SmartDraw desktop publishing-programvara är utformad för att hålla nybörjarnas krav i åtanke. Avancerade verktyg, funktioner och automatisering låter användare designa självständigt med sina tankar.

Men SmartDraw-programvaran körs på alla operativsystem med en internetanslutning. Plus, tillsammans med ritning, kan du planera och organisera alla projekt du vill bygga.

Dessutom håller de kraftfulla verktygen för desktop publishing programvaran att sticka ut från andra desktop publishing-program. Denna programvara för desktop publishing är integrerad med Jira, Trello, Confluence, Outlook och mer för att effektivisera arbetsupplevelsen.

Dess specifikationer inkluderar följande:

 • Pris: 9,95 USD/månad för enstaka användare och 5,95 USD/månad för flera användare
 • Stödsystem: Windows och Mac OS
 • Gratis provperiod: 7 dagar

Dess intelligenta formateringsmotor och högkvalitativa professionella resultat kan höja din desktoppubliceringsprocess. Användare kan sömlöst dela filer med delningsappar som Dropbox, Box, Google Drive och många fler.

Affinity Publisher 2

Affinity Publisher 2 är ett alternativ till Adobe med ett överkomligt pris och ett brett utbud av unika mallar. Denna programvara för desktop publishing är utformad för att ge tillgänglighet för att arbeta med flera fil- och dokumenttyper. Dessutom integrerar den här programvaran bra med Affinity-applikationer.

Dessutom innehåller Affinity Publisher 2 avancerade typografiverktyg och ett brett utbud av anpassningsmöjligheter så att användare sömlöst kan anpassa sitt visuella innehåll. På grund av de billigare priserna är detta alltså tillgängligt för småföretag. Denna programvara passar dig om du är en amatöranvändare och vill börja din resa. Ändå är det en fullt utrustad applikation.

Dess specifikation inkluderar följande:

 • Pris: 54,99 USD/månad
 • Stödsystem: Windows och Mac

Affinity Publisher 2 erbjuder gratis provanvändning i upp till 90 dagar, tillsammans med dessa enastående funktioner. Kort sagt, det är ett av de bästa valen du kan göra, vilket gör det möjligt för användare att skapa exklusiv design med hjälp av de tillgängliga funktionerna.

Marq

Så följande programvara för desktop publishing är Marq, tidigare Lucidpress, som användare kan använda utan att behöva använda någon krona. Således är det en gratis desktop publishing-programvara som släpptes 2013.

Men att anpassa fantastiska affischer, broschyrer, broschyrer och andra skapelser med Marq är gratis och enkelt. Denna programvara för desktop publishing är utformad för att dra och släppa på duken och designa.

Dessutom kan du använda dess inbyggda mallar, vilket gör processen snabbare och enklare. Du kan lagra alla dina varumärkestillgångar på ett ställe. Med detta webbaserade program och avancerade dataautomatiseringsfunktion kan du spara mycket av din tid. Desktoppublicering och design har alltid varit mer användarvänlig.

Dess specifikationer inkluderar följande:

 • Prissättning: Gratis att börja eller $3/månad
 • Stödsystem: Windows, Mac OS och Ubuntu

Kort sagt, Marq gör det möjligt för användare att driva sin organisation framåt samtidigt som de sömlöst arbetar med sitt team. Denna programvara för desktop publishing tillåter också användare att exportera innehåll via digitala och tryckta kanaler.

Swift Publisher

Swift Publisher designades speciellt för att vara en sidlayout för Mac, tillgänglig till överkomliga priser. Upp till 500+ professionella mallar finns tillgängliga för olika utskriftsprojekt.

  Lista över alla kortkommandon på datorn

Det kan lämna InDesign bakom sig i den bästa tävlingen om programvara för desktoppublicering via sitt mångsidiga utbud av rika clipartsamlingar. Dessutom erbjuder Swift Publisher 2000+ gratis clipart-bilder och 40 000 bilder med sin proversion för bara $9,99.

Dessutom, om användare vill skapa sina textstilar kan de göra det med hjälp av dess avancerade verktyg. Dessutom finns mastersidor tillgängliga för att skapa exklusivt innehåll. Användare kan dock enkelt komma åt sina album från Apple Photos, iTunes-biblioteket eller vilken mapp som helst.

Dess specifikationer inkluderar följande:

 • Pris: $19,99
 • Stödsystem: Mac OS
 • Gratis provperiod: Upp till 14 dagar

Med Swift Publisher har det blivit mer tillgängligt att skapa en interaktiv berättelse att publicera och dela. Så bara genom att använda en dra-och-släpp-redigerare kan du skapa en smidig skapelse.

iStudio Publisher

Om du vill ha ett enkelt och heltäckande alternativ för din desktop publishing-process är iStudio Publisher, skapat 2009, tillgängligt. Denna programvara för desktop publishing är användarvänlig och njutbar; designern kan komma åt många exporterande filmetoder. Du kan lära dig av onlinevideohandledning om du är nybörjare och vill veta hur du använder iStudio Publisher för desktop publishing.

Med iStudio kan du dessutom exportera PDF-filer för färghantering som är lämpliga för dina förtrycksjobb. Användare kan dock exportera filer i EPUB-, PDF- eller PTF-format.

Dess specifikationer inkluderar följande:

 • Prissättning: Gratis att använda
 • Stödsystem: Mac OS

Den tillgängliga versionen av detta program är dock tillgänglig med en betald för funktioner på pro-nivå. Sammantaget låter iStudio Publishers desktop publishing-programvara användare designa smidiga vektorbaserade layouter och är gratis och lätt att använda.

Paginering tillåter användare att samla in data från vilken källa som helst, som Excel, SQL, Prestashop och mer, för att konvertera den till professionella dokument. Det här verktyget gjorde det enklare för kunderna att skapa aktuella kommersiella dokument av hög kvalitet.

Däremot kan användare som söker anpassade priser med volymrabatter välja programvara för paginering för desktop publishing. Kompletta anpassningsalternativ och andra avancerade funktioner lockar användare. Mjukvaran är dock endast utformad för vissa användare eftersom den är utmanande.

Dess specifikationer inkluderar följande:

 • Pris: 550 USD/år
 • Stödsystem: De flesta webbläsarbaserade system
 • Gratis provperiod: Ej tillgängligt

Kort sagt, programvaran är ett utmärkt substitut för InDesign med de extra fördelarna med molnbaserad programvara. Dessutom kan du inom några minuter skapa design som ser ut som om de tog timmar. Du kan också redigera de färdiga designpaketen för en unik utdata.

Slutsats

I ett nötskal har programvara för desktop publishing revolutionerat hur vi designar och publicerar visuellt innehåll för digitala medier. En uppsjö av tillgänglig programvara kan hjälpa dig att anpassa en exklusiv design för dina digitala medier.

Om du fortfarande försöker bestämma vilken som passar dig har vi listat några av våra bästa förslag på programvara för desktop publishing som du kan använda sömlöst. Sist men inte minst, allt eftersom tekniken går framåt, letar användarna fortfarande efter bättre versioner, funktioner och mer innovativa tekniker för att förenkla processen för desktoppublicering.

Du kan också utforska vissa program med öppen källkod för webb- och grafiska designers.