8 sätt att fixa ”din IP har blivit förbjuden” 2023

Spread the love

IP-förbud är inget nytt, och här är några metoder för att komma ur dem.

Oavsett om du har gjort något misstänkt eller inte, kan eller kanske du redan har råkat ut för IP-förbud.

Faktum är att ett IP-förbud är en praktisk funktion som erbjuds i många digitala säkerhetsprodukter. Till exempel kan du använda Cloudflare för att IP-banna hela länder, och webbansvariga gör ofta detta.

Men om allt detta låter konstigt bör du först veta vad en IP-adress är. Dessa är besläktade med verkliga adresser. Däremot är IP-adresser avsedda för det digitala landskapet, aka internet.

Varje internetansluten enhet har en IP-adress som de använder för att ”prata” med andra enheter.

Så när din dator försöker ansluta till min webbplats, som har en lista över förbjudna IP-adresser, inklusive din, ser du en varning som liknar ”Din IP har blivit förbjuden” eller ”Åtkomst nekad”, etc.

Alternativt kan du också se sådana varningar om din internetleverantör har förbjudit en specifik resurs som du försöker besöka.

Varför är min IP förbjuden?

Det finns några anledningar förutom att en webbmaster ofarligt förbjuder IP:er eller att din internetleverantör agerar enligt lokala myndigheters riktlinjer (eller påtryckningar).

Missbruk

Varje webbegendom vi använder har specifika termer de flesta av oss bryr sig aldrig om att titta på. I de flesta fall är detta normalt användarbeteende och faller inte under någon skanner.

Det blir dock ett problem när en användare försöker utnyttja eller utövar uppsåt.

Till exempel får en användare vanligtvis ett IP-förbud om de försöker få obehörig åtkomst till administratörskonsolen på någon webbplats.

Dessutom kanske du skapar fler användarkonton med samma IP-adress än vad som är tillåtet i webbplatsens policy för tillåten användning.

Detta var bara några exempel, och det kan finnas otaliga fler där du kan ha avvikit från normalt användarbeteende, vilket resulterat i sådana förbud.

Hackar och delad IP

I vissa fall kan en dålig skådespelare använda din IP-adress för olagliga aktiviteter. Detta kan vara ett resultat av ett hack, och du kan ha aktiv skadlig programvara som gör allt det smutsiga arbetet på din enhet.

Här kan din dator skicka skräppost eller något annat baserat på den skadliga programvaran. Dessa aktiviteter markerar din IP-adress i andra änden, vilket resulterar i ett IP-förbud.

Dessutom har de flesta användare delade IP-adresser som tilldelats av Internetleverantörer, och vi kan också bli förbjudna på grund av någon annans handlingar.

  Kontrollera varför din dator inte är kompatibel

Målgrupp och säkerhet

En pizzeria online som serverar New York City har ingen anledning att tillåta människor från Pakistan eller någon annanstans. Varje internetanvändare äter upp en del resurser, och om det inte finns någon ROI för webbplatsägaren är det inte ekonomiskt lönsamt att släppa in en sådan publik.

Dessutom är några länder kända för cyberattacker på webbplatser baserade i deras rivaliserande länder.

Följaktligen hjälper detta webbansvariga att optimera resursförbrukningen och skydda sina projekt från attacker.

Nu när vi vet några orsaker bakom IP-förbud, låt oss prata om åtgärder.

Bekämpa IP-förbud

Även om IP-förbud är lätta att implementera, är de inte idiotsäkra. Det finns flera sätt att kringgå dem, som diskuteras nedan.

Ombud

En webbproxy hjälper till att förfalska din IP-adress. De är i allmänhet ett par klick processer för att sända en helt annan identitet till resten av internet.

En proxyserver dirigerar trafiken genom sig själv och fungerar som en medlare mellan dig och andra. Följaktligen är din webbaktivitet känd med proxyserverns IP och inte med din faktiska IP-adress och plats.

Det enklaste sättet att använda en proxy är genom ett webbläsartillägg. Det finns gratis fullmakter, så kallade offentliga fullmakter, som i allmänhet är gratis att använda med databegränsningar. De flesta gratis proxyservrar är dock en integritetsrisk, och vi rekommenderar starkt att du inte använder dem.

En av proxytjänsterna vi rekommenderar är Lime Proxy. De har flera servrar över hela Europa, Amerika och Asien. Dessutom kan du ta deras gratis tredagars provperiod för att se om de passar din faktura.

VPN

Du kan betrakta VPN som privata versioner av proxyservrar. En VPN förfalskar dock inte bara din geolokalisering utan krypterar också dataöverföringen. En annan stor skillnad är att en proxy täcker bara en applikation (som en webbläsare); dock tar ett VPN hand om en hel enhet.

Det betyder att ett VPN täcker webbläsare, installerade applikationer och varje utgående begäran.

Dessutom är de flesta VPN:er beväpnade med användarvänliga funktioner som delad tunnel, där du kan tillåta specifika applikationer ut ur krypteringstunneln.

Det finns många mer avancerade aspekter som gör VPN till säkerhetsforskares älskling. Ändå kan du möta hastighetsbegränsning, tack vare krypteringen, som blir mer uttalad med undermåliga VPN: er.

Det är dock inte fallet med något som NordVPN.

För att använda ett VPN laddar man ner dess applikation och ansluter till en föredragen VPN-server med bara en växling. Alternativt finns det mer nördiga sätt att använda ett VPN med de medföljande konfigurationsfilerna; det beror dock på operativsystemet.

  18 Metaverse-jobb som kan bli heta i framtiden

Relaterat: Proxy vs VPN: Vad är skillnaderna?

Tor

Tor är ett gratis och öppen källkod till anonymitet. Detta är ett samhällsstödt projekt som drivs av volontärer, som fungerar som reläer runt om i världen. Varje förfrågan du gör skickas från tre reläer innan du landar på den avsedda destinationen.

Detta görs via en speciell webbläsare som kallas Tor-webbläsaren. Detta är för närvarande tillgängligt för Windows, MacOS, Linux och Android. Den enda nackdelen kan vara hastighet och några webbplatser som blockerar Tor-trafik helt och hållet.

Noterbart är Tor mycket likt att använda en proxy, och att använda den här webbläsaren skyddar inte operativsystemet. Istället är anonymiteten begränsad till själva Tor-webbläsaren.

DNS-spolning

Domain Name System, även känt som internets telefonbok, hjälper till att matcha domännamn (adminvista.com.com) med maskinläsbara IP-adresser (145.42.79.57).

För denna process kontaktar våra maskiner DNS-servern, vilket hjälper webbplatsen att ladda i webbläsaren. Detta händer dock bara första gången, och en enhet behåller regelbundet förnyade lokala kopior av DNS-poster för att minska latensen.

Men en förändring vid källan kan leda till att denna åtkomst nekad varning, ett resultat av inaktuella DNS-poster. Och för det måste vi spola DNS manuellt.

Moln dator

Det här är direkt en dyr lösning på detta enkla problem. Oavsett vilket kan du prenumerera på cloud computing som erbjuder en helt annan maskin att använda på distans.

Enkelt uttryckt är en molndator en dator med alla standardresurser (CPU, RAM, hårddisk, etc.). Och du behöver bara en internetanslutning och en sekundär enhet (PC, smartphone, surfplatta, etc.) för att använda den datorn som finns någon annanstans.

Hos Shells börjar detta på bara $5 per månad. Vanligtvis är detta en avancerad produkt med den primära avsikten att minska infrastrukturkostnaderna för nystartade företag.

Men ingen hindrar dig från att använda dem personligen.

Antidetekteringswebbläsare

GoLogin är en premiumlösning som inte är direkt relaterad till IP-förbud utan onlineanonymitet i allmänhet.

Specifikt handlar GoLogin om att hantera flera profiler från en enda webbläsare. Dessa profiler sparas i molnet och du kan spela med olika parametrar för att få anonyma webbläsarfingeravtryck för robust webbsekretess.

När det gäller IP-förbud måste man integrera proxyservrar i GoLogin. Du kan använda offentliga ombud eller köpa premium direkt från deras instrumentpanel.

Så även om du kan använda GoLogin för att bekämpa förbud, är den här webbläsaren främst inriktad på 360-graders privat surfning. Det gör det genom att randomisera webbläsarens fingeravtryck som främst används för riktad reklam.

  Kör appar i delad skärmvy och växla från sidofältet

Kontakta Admin

Om inget har fungerat för dig hittills och du är säker på att inte missbruka tjänsten, kontakta webbplatsens administratör.

Det kan vara komplicerat eftersom du inte kan besöka webbplatsen i första hand. Så jag föreslår att du söker i alla sociala mediers handtag på webbplatsen efter profiler som kan länka till någon som har befäl.

Här kan du förklara ditt problem och de kan överväga att släppa in dig.

Borttagning från svarta listor

Dessa är databaserna med IP-adresser som är förbjudna på grund av omotiverat beteende. Och som redan nämnts kan anledningen vara ett hack eller att någon delar samma IP med dig.

Du kan kontrollera genom att hitta din IP-adress från whatismyipadress och ange den i valfri svartlistkontroll.

Dessutom kommer du också att se namnet på den svarta listan, så här:

Jag har provat detta med en slumpmässig kinesisk IP-adress, och den listades på Spamhaus ZEN. Om ägaren till denna IP-adress nu vill att den ska rensas måste de googla på svartlistan för att hitta den associerade webbplatsen. Därefter bör man söka efter ett förfarande för borttagning.

Alternativt kan man kontakta dem om borttagningsprocessen inte är där för att gå vidare.

Detta är dock en mycket tråkig lösning som inte alltid fungerar. Det enklaste sättet är bara att få en ny IP från din internetleverantör om du använder en dedikerad.

För en delad IP roterar de flesta internetleverantörer detta regelbundet. Stäng dessutom av din WiFi-router över natten, och troligen kommer du att ha en annan nästa morgon. Detta beror på att de flesta internetleverantörer använder DHCP-protokollet för att tilldela en IP-adress. Så om du bara går offline och kommer igen, är chansen stor att du får en annan IP-adress.

Ändå kan tidsperioden för IP-förnyelse variera. Till exempel rapporterade vissa Comcast-användare att de hade samma IP-adress i flera år, överlevde strömavbrott och annat. Så om det inte fungerar att vänta ut, prova de andra lösningarna ovan.

Få din IP avbannad!

IP-förbud är inte skrämmande under normala omständigheter. Du kan helt enkelt vänta ut dem, prenumerera på en VPN/proxy eller skaffa en molndator. Dessutom är det alltid ett alternativ att kontakta webbplatsens administratör eller ta bort dig själv från en svartlista.

Ändå kan det även hända med skadlig programvara på din dator, som aktivt attackerar andra. I så fall löser det sig med ett bra antivirus.

PS: Här är några säkerhetsapplikationer för din Windows-dator för att förvandlas till Fort Knox.