8 bästa UEM-programvaran för att effektivisera din IT-hantering

Spread the love

Den snabba expansionen av distansarbete och framväxten av hybridarbetsplatser har gjort IT-hanteringen mer komplex. Men programvaran Unified Endpoint Management (UEM) erbjuder en lösning på detta problem. Det tillhandahåller huvudsakligen en centraliserad plattform där organisationer kan hantera alla slutpunkter, enheter och applikationer.

UEM förenar allt till en enda, användarvänlig plattform snarare än att använda olika verktyg för varje enhetstyp. Därför görs IT-personalens liv enklare samtidigt som det sparar tid och resurser. Det finns dock fler funktioner i UEM-verktyg, såsom säkerhetsåtgärder, tredjepartsintegration, analys och så vidare.

I den här artikeln kommer vi att utforska de många fördelarna med UEM-programvara och lyfta fram de viktigaste funktionerna du bör tänka på när du väljer en idealisk lösning. Vi kommer också att ge en översikt över några av de bästa tillgängliga UEM-programvaran. Som en konsekvens kan du spara tid och ansträngning genom att välja rätt verktyg för din organisation.

Affärsfördelar med UEM-programvara

Företag av alla storlekar och branscher kan optimera sin IT-hantering med hjälp av UEM-programvara. Så låt oss kolla in affärsfördelarna som organisationer kan få med hjälp av UEM-verktyg:

Förenklad enhetshantering

Företag kan övervaka och underhålla alla enheter från en centraliserad instrumentpanel. När alla slutpunkter är anslutna till ett enda UEM-verktyg blir enhetshantering enklare. Som ett resultat förenklar det arbetsflödet, minskar kostnaderna och gör arbetet enklare för IT-team.

Förbättrad säkerhet

För närvarande arbetar fler människor på distans och använder personliga enheter i den digitala arbetsmiljön. Säkerhet har därför blivit ett stort problem för företag. UEM-verktyg gör det möjligt för organisationer att övervaka och säkra alla enheter som är anslutna till deras nätverk. Det ökar säkerhetsåtgärderna med multifaktorautentisering, kryptering och fjärrspolning.

Insiktsfull analys

UEM-programvara erbjuder insiktsfulla analyser om enhetens prestanda och användning. Företag kan övervaka enhetens prestanda och användningen av vissa appar. På så sätt kan de förbättra enhetens beständighet, spara utgifter och göra utbildade policyval. Dessutom kan UEM-verktyg tillhandahålla rapporter om enhetsefterlevnad för att identifiera säkerhetsproblem och svara därefter.

Efterlevnadskontroll

Företag är skyldiga att följa vissa efterlevnadsbestämmelser inom många sektorer. Så genom att verifiera att alla enheter följer regulatoriska krav och standarder kan UEM-verktyg hjälpa till med efterlevnadshantering. Detta omfattar lagar som styr dataskydd, såsom GDPR och HIPAA, samt standarder som är unika för vissa branscher, såsom PCI-DSS och SOX.

Funktioner att leta efter i en UEM-programvara

När du väljer UEM-programvara för din organisation är dessa faktorer du bör leta efter:

Enhetsstöd: Ett idealiskt UEM-verktyg ger stöd för alla olika typer av enheter, inklusive stationära datorer, smartphones och mer. Det kommer inte heller att begränsas eller tjäna något speciellt operativsystem.

Spara enhetshantering: UEM-programvaran ska tillhandahålla säker enhetshantering och skydda mot dataintrång. Därför bör den inkludera avancerade säkerhetsfunktioner som datakryptering, VPN och antivirusskydd.

Enkel implementering och skalbarhet: Verktyget ska vara enkelt att installera, konfigurera och anpassa i enlighet med förändrade affärskrav. IT-teamet ska kunna styra enheter var som helst med hjälp av fjärrstyrningsfunktioner för enheter.

Användarvänligt gränssnitt: Med ett användarvänligt gränssnitt bör teamet göra enhetens hanteringsuppgifter enklare. Dessutom bör det förkorta IT-teamets inlärningsförmåga.

Kraftfull rapportering och analys: Med hjälp av verktyget ska IT-personal kunna övervaka enhetsanvändning och upptäcka prestandaproblem. Dessutom bör den hålla koll på säkerhetsrisker med hjälp av EUM-verktyg, kompletta rapporterings- och analysfunktioner.

  Hur man avbryter prenumeration på Chegg Study

Integrationsfunktioner: För att erbjuda end-to-end-enhetshanteringsfunktioner bör appen interagera smidigt med andra affärsappar och plattformar. Till exempel säkerhetsinformation och händelsehantering (SIEM) och identitets- och åtkomsthantering (IAM).

Efterlevnadshantering: Verktyget bör innehålla funktioner för att använda funktioner för efterlevnadshantering. Därför kan organisationer uppfylla regulatoriska skyldigheter som HIPPA, PCI-DSS och GDPR.

Efter att ha lärt oss om den väsentliga egenskapen hos ett idealiskt UEM-verktyg, låt oss nu fördjupa oss i några av de bästa tillgängliga verktygen.

Endpoint Central

Endpoint Central, tidigare känt som Desktop Central, är en kraftfull UEM- och säkerhetslösning. Det utvecklades för att förenkla säkerhetshanteringen av servrar och olika enheter (skrivbord, smartphones och mer).

Detta verktyg låter företag hantera alla sina slutpunkter från en enda plats. Det är så det automatiserar rutinmässiga hanteringsuppgifter med sina värdefulla funktioner.

Nyckelfunktioner:

 • Patchhanteringsfunktion som automatiserar vanliga slutpunktshanteringsuppgifter. Till exempel korrigeringsinstallation, programvarudistribution, OS-distribution och bildbehandling.
 • Funktionen Asset Management låter användare styra USB-enheter, övervaka programanvändning och hantera programtillgångar och licenser.
 • Fjärrskrivbordshantering tillåter företag att kontrollera avlägsna arbetsstationer.
 • Hantering av mobila enheter gör det möjligt för företag att kontrollera användningen av mobila enheter. Den upprättar profiler och regler och ställer in Wi-Fi, VPN, e-postkonton och mer.
 • Spjutspetsfunktioner för säkerhetshantering som BitLocker-hantering och förebyggande av dataförlust, Dessutom ger det app- och enhetssäkerhet och skydd mot ransomware.
 • Med operativsystemhantering kan företag automatisera driftsättning av operativsystem och appar.
 • USB-enhetshantering gör det enklare att övervaka och reglera USB-enhetsanvändning.
 • Energihantering gör det möjligt för företag att kontrollera energianvändningen och spara energikostnader.
 • Automatiserar efterlevnadshantering och tillåter organisationer att följa branschnormer och lagar.

NinjaOne

NinjaOne är ett enhetligt hanteringssystem för slutpunkter som hjälper användare att hantera slutpunkter centralt och effektivt. Det ger förstklassig synlighet och kontroll för slutpunkter genom att enkelt öka teknikernas effektivitet. Därför kommer du att få enhetlig enhetshantering, automatisera uppgifter och öka effektiviteten.

Nyckelfunktioner:

 • Erbjuder övervakning i realtid och varnar teknikerna automatiskt för att lösa problem och minimera effekterna på slutanvändarna.
 • Med säker fjärråtkomst kan användare ta kontroll över hanterade slutpunkter och säker praktisk support.
 • Aktiviteter med ett klick, åtgärda problem, stoppa uppgifter och starta terminalsessioner utan att störa slutanvändarna.
 • Endpoint task automation som automatiserar upprepade endpointaktiviteter som hjälper till att standardisera resultat.
 • Automatisk åtgärd med tillståndsbaserad skriptdistribution för stoppade tjänster, överhoppade omstarter och saknade appar.
 • Möjlighet för mjukvaruhantering med ett klick för att installera eller avinstallera appar.
 • Oändlig skalbarhet med en molnbaserad infrastruktur som är snabb och säker och hanterar 50 till 15 000 slutpunkter.
 • Användarvänligt gränssnitt som hjälper tekniker i produktivt arbete med koncentrerade aktiviteter och minimala klick.

Citrix

Citrix är en heltäckande UEM-lösning för slutpunktshantering, tidigare känd som XenMobile. Det gör det möjligt för företag att kontrollera och skydda mobila enheter, applikationer och data. Denna unika programvara gör det möjligt för IT-chefer att tillhandahålla en pålitlig och säker användarupplevelse över en mängd olika plattformar och prylar.

Nyckelfunktioner:

 • Enhetshantering via en enda konsol som möjliggör centraliserad enhetskontroll. Således kan administratörer enkelt distribuera appar, konfigurera regler och inställningar och upprätthålla efterlevnad.
 • Apphantering tillåter företag att styra appar över en rad plattformar och enheter. Så administratörer kan distribuera och hantera appar, garantera appsäkerhet och aktivera inloggning för appar.
 • Säker åtkomst för mobila användare i affärsresurser, inklusive villkorad åtkomst och multifaktorautentisering med mera.
 • Dataskyddsfunktionen tillåter administratörer att låsa känslig företagsinformation på utvalda mobila enheter. Administratörer kan införa kryptering, förebyggande av dataförlust (DLP) och fjärrfunktioner.
 • Intuitiv administratörshantering som tillåter användare att hantera slutpunktshanteringen från en enda punkt. Följaktligen blir det lättare att hantera mobila enheter, appar och data.
  8 bästa lagringsövervakningsverktyg för att hålla ett öga 👀 på prestanda

Hexnode

Hexnode är en av de ledande UEM-programvaran som utvecklats för att förenkla enhetshantering. Det kan enkelt arbeta genom olika plattformar och miljöer. Med hjälp av detta verktyg kan IT-team fjärrövervaka, hantera och säkra olika slutpunkter. Hantera smartphones, surfplattor, bärbara datorer, stationära datorer och mer från en enda punkt med Hexnode.

Nyckelfunktioner:

 • Tillhandahåller ett komplett utbud av OTA (over-the-air) alternativ för fjärrenhetshantering för enheter. Genom ett enda gränssnitt kan du snabbt registrera enheter, ställa in regler och hålla ett öga på dina enheters prestanda och hälsa.
 • Apphanteringsalternativet låter användare hantera appuppdateringar, anpassningar och distributioner på registrerade enheter. Den stöder både öppna och stängda affärsappbutiker, vilket gör det enkelt att dela appar över ditt företag.
 • Högteknologiska säkerhetshanteringsalternativ inkluderar fjärrlåsning av enheter, piskning och platsspårning. Den kommer också med säker containerisering för att isolera och skydda affärsdata för datasekretess på enheter.
 • För innehållshantering ger det säker åtkomst till administratörerna på affärsdata på olika enheter. Det säkra CMS för denna plattform gör att du kan distribuera filer och dokument till särskilda enheter eller grupper av användare.
 • Anpassningsbart kioskläge gör att du kan begränsa åtkomsten till enheter till en viss app eller grupp av appar.
 • Djupgående analyser och insikter om en mängd olika ämnen, inklusive appanvändning, enhetsanvändning, säkerhetsincidenter och mer.

42 Växlar

Med 42Gears kan IT-team hantera alla typer av slutpunkter, appar och innehåll som används i ett affärsekosystem. Det följer ett konsekvent och holistiskt tillvägagångssätt för att effektivisera UEM-lösningen från en enda punkt.

Dessutom löser den plattformsberoenden och erbjuder skydd och kontroll för olika slutpunkter. Med enastående funktioner garanterar det att affärsprocesser och appar fungerar enhetligt över ändpunkterna.

Nyckelfunktioner:

 • Stöder alla typer av operativsystem, inklusive Android, iOS, MacOS, Windows, Linux och så vidare.
 • Erbjuder en enda plattform för att övervaka och underhålla alla slutpunkter. Slutpunkterna inkluderar BYO-enheter, IoT-enheter, sensorer, getaways, stationära/bärbara datorer och mer.
 • Hjälper företag att flexibelt migrera från äldre plattformar som Windows 7 till en bättre EMM-kompatibel version som Windows 10.
 • Tar bort slutpunktskomplexitet och erbjuder stöd för arkitektur med flera enheter.
 • Ökar produktiviteten för användarna genom att låta dem koncentrera sig på viktiga uppgifter snarare än åtkomstfrågan.
 • Säkerställer kontinuerlig säkerhetsefterlevnad på alla enheter och plattformar som stöds genom en standarduppsättning säkerhetsprotokoll.
 • Regler för förebyggande av dataförlust används för att skydda känsliga användare, enhetsappar och nätverksdata.

Sophos

Sophos säger sig vara ledande inom säker enhetshantering som en UEM-lösning. För att hantera och skydda både konventionella och mobila slutpunkter kan företag använda denna lösning. Den kommer med en känd slutpunktssäkerhetsteknik som ansluter felfritt till Windows 10, macOS, iOS och Android-enheter.

Nyckelfunktioner:

 • BYOD-miljöer stöds genom hanteringslägena Android Enterprise Work Profile och iOS User Enrollment.
 • Dataseparering enligt klassificering, såsom affärsdata och personuppgifter.
 • Starka säkerhetsåtgärder genom X:s djupinlärningsmotor skyddar mot identifierade och oidentifierade hot.
 • Integrerad med Sophos Central ger slutpunkts-, nätverks- och serversäkerhet samt centraliserade kontrollenheter. Det är ett webbaserat administratörsgränssnitt som är lätt att använda.
 • En enda instrumentpanel där du kan utforska och svara på många typer av data. Dessutom kan du upptäcka oparpade enheter och kontrollera sårbarheter och oönskade program.
 • Med Sophos XDR utökar du din organisations synlighet genom att utföra fullständig hotdetektering och IT-operationer.

Skalfusion

Scalefusion är en enhetlig endpoint management (UEM) programvara för moderna arbetsplatser. Det ger flexibilitet och användarvänlighet vid hantering av flera slutpunkter från valfri plats och tid. Dessutom finns det många funktioner som hjälper till att hantera, kontrollera och säkra mobilappar och enheter för företaget.

  Hur man tar bort Hulu-konto

Huvudfunktion:

 • Full kontroll över enheter via mobil enhetshanteringsfunktion. Det tillåter fjärrstyrning av enheter, applikationshantering, enhetskonfiguration och säkerhetsregler.
 • En enda instrumentpanel för att hantera alla distribuerade appar och registrerade enheter. Således ger användarna åtkomst till appar från Google Play Butik, Apple App Store och mer.
 • På registrerade enheter hanterar du alla dokument, bilder, videor och mer via innehållshantering.
 • Kioskläge låter dig begränsa enheter till en enda eller grupp av appar. Den är perfekt för användning i detaljhandeln, gästfrihet eller utbildningsmiljöer.
 • Med Geofencing-funktionen för att övervaka enheter, tillgångar, säkerhet och mer.
 • Omfattande analys- och rapporteringsfunktion övervakar appanvändning, enhetsanvändning, enhetens hälsa och mer.
 • Fjärrkommandon är tillgängliga för att hantera mångfaldiga aktiviteter på distans på dina Android-enheter.

Vmware

Med Vmware upplev bekvämligheten med en enda molnbaserad lösning som tillhandahåller UEM för alla enheter. Med denna fantastiska lösning kan du minimera dina IT-hanteringskostnader och öka produktiviteten.

Workspace One UEM möjliggör sömlös hantering av alla slutpunkter, oavsett deras plattform eller ägarmodell. Som ett resultat av detta bevaras enhetlighet i slutpunktshantering på varje plattform. Den stöder de flesta av de kända plattformarna, inklusive Android, iOS, macOS, Windows och så vidare.

Nyckelfunktioner:

 • Ge en överlägsen användarupplevelse som är konstant på alla enheter. Undersök element som OS-fel, appprestanda, enhetens hälsa och mer. Identifiera problem tidigt och hitta deras kärnorsaker.
 • Få en grundlig säkerhetsstrategi som tar hänsyn till användare, slutpunkt, app, data och nätverk.
 • Genom handlingsbar insikt i OS-uppgraderingar, patch-utrullningar, appuppdateringar, enhetsstatus och mer. Därmed kan du optimera din IT-drift genom att göra datadrivna val.
 • Bygg omfattande arbetsflöden för att hantera önskade tillstånd, appdistribution och enhetsintroduktion. Använd dra-och-släpp-gränssnittet.
 • En arkitektur med flera hyresgäster låter dig skapa unika regler på varje nivå av organisationsstrukturen för ditt företag. Det inkluderar möjligheten att ärva eller åsidosätta inställningar från lagren ovan.
 • Styr uppdragskritiska frontlinjeenheter från ett enda gränssnitt med stöd för robusta enheter, bärbara enheter och IoT-slutpunkter.
 • Innan du tillåter åtkomst, utvärdera nivån av efterlevnad och eventuella ovanliga aktiviteter med Zero Trust-säkerhet. Åtkomst kan enkelt nekas och utrustning kan fjärrrensas eller automatiskt raderas.
 • Ge hela appens livslängd för olika typer av applikationer. Alla applikationer, inklusive Office 365, kommer att ha tillgång till en enda självbetjäningsappkatalog via Intelligent Hub.
 • Skapa roller för vissa användare och grupper och ge dem sedan vissa nivåer av plattformsåtkomst.

Slutord

När företag väljer en UEM-lösning bör de överväga några av de väsentliga nyckelfunktionerna. Enhetshanteringsfunktioner, integration med IT-infrastruktur och säkerhetsfunktioner är några av de viktigaste kriterierna. Vi har granskat och anlitat några av de bästa UEM-lösningarna som finns tillgängliga efter att ha undersökt ett antal av dem.

Du bör dock noggrant utvärdera ditt företags UEM-krav och jämföra olika lösningar samtidigt som du väljer den bästa matchningen för din organisation. Således kan du minska de totala kostnaderna, öka säkerheten och förbättra IT-produktiviteten med rätt verktyg på plats.

Du kan också utforska några bästa programvara för fjärrövervakning och hantering för små och medelstora företag.