10 bästa mek-spel för fantastiska bilder och explosivt spel

Spread the love

Robotar är inte bara användbara i industrier, utan de är också ett centrum för attraktion i spel. Så här är vi med en lista över de bästa Mech-spelen att prova.

Spel med stora, stamiga robotar har alltid behållit sin plats på marknaden, oavsett om du vill ha intensiv simulering och taktik eller den spännande rushen av mekanime.

Vad är Mech Games?

Enorma humanoida robotar, eller mechs, fungerar ofta som det primära spelelementet i mech-spel, även kallade mecha-spel. Olika subgenrer av mech-spel inkluderar simulerings-, strids- och strategispel.

Simuleringsmek-spel syftar till att ge spelarna en realistisk känsla av att befalla en mek. De måste hantera sina mekanikers rörlighet, vapen och andra system. Snabba action-mek-spel involverar ofta rasande mek-strider.

Spelare får vanligtvis olika vapen och unika färdigheter för att besegra sina motståndare. Med fokus på att kontrollera ett team av mek, kräver strategi mek-spel att spelare gör taktiska val angående vilka mekar som ska användas och hur de ska placeras.

För spelare kan det vara en distinkt och spännande upplevelse att spela mech-spel. Massiva, programmerbara robotar som kan användas för att slåss i intensiva strider och avsluta utmanande uppdrag visas ofta i dessa videospel.

När spelare hanterar sina mechs, gör taktiska val och slåss mot formidable fiender, kan mech-spel också ge spelarna en känsla av makt och kontroll.

Även om mech-spel kan hittas i olika genrer, är de alla sammankopplade av den tidlösa fantasin att använda mekaniserad rustning i strid. Mech-spel är ofta omtyckta av spelare som uppskattar enorma robotstrider och sci-fi-teman.

Balansering av anfall och försvar i Mech Games

Anfall och försvar måste balanseras i mech-spel eftersom de kan göra eller bryta ett uppdrag. Följande råd kan hjälpa dig att hitta denna balans.

Inse din roll

Inse din mechs fördelar och nackdelar och din plats i truppen. Är du ett kraftpaket eller en ren stödjande kraft? Du kan prioritera ditt anfall eller försvar genom att vara medveten om din roll.

Skapa en välbalanserad laddning

Välj verktyg och redskap som skapar en balans mellan anfall och försvar. Tänk på offensiva vapen med extremt hög effekt men låg skjuthastighet och defensiva vapen med hög eldhastighet men mjuk skadeeffekt.

Använd locket klokt

Utnyttja terrängen och hindren. Ta skydd om du får inkommande brand, men lita bara lite på det eftersom det kan begränsa din rörlighet och siktlinje.

Arbeta tillsammans som ett team

I mech-spel är kommunikation viktigt. Utveckla en offensiv och defensiv strategi som är balanserad med ditt lag. Tillsammans kan ni besegra motståndet genom att stärka varandras svaghetsområden.

Förbli aktiv

Undvik att spendera för mycket tid på ett ställe. Behåll en stabil plats som erbjuder täckning och taktiska fördelar medan du rör dig för att undvika att bli ett uppenbart offer för motståndaren.

I mech-spel kräver balansering av anfall och försvar en blandning av strategi, samarbete och snabbt tänkande. Du kan öka din sannolikhet att lyckas med alla uppdrag genom att uppmärksamma dessa tips.

Låt oss nu hänvisa till listan över bästa mech-spel för älskare av den varierade genren som den för med sig och ger en långvarig upplevelse.

Battletech

Battletech är ett taktiskt turbaserat mech-spel som utspelar sig i en låtsasvärld där flera fraktioner tävlar om att kontrollera territorium och resurser. Jättemekaniker som spelarna kontrollerar kan utrustas med olika vapen, rustningar och andra tillbehör. Både enspelar- och flerspelarkampanjer är tillgängliga i spelet.

  Hur man tar reda på var någon jobbar gratis

Battletechs grundläggande spelupplägg kretsar kring turbaserad krigföring, där spelare turas om att manövrera sina mekar, attackera fiendens mek och reglera sina värmenivåer.

Spelare driver ett legosoldatföretag i enspelarkampanjen och accepterar jobb för att tjäna pengar, rädda delar och bygga upp sitt rykte.

Spelare möter mer utmanande motståndare när kampanjen pågår, får tillgång till mer kraftfulla mekanismer och tvingas göra avgörande val som kan förändra hur handlingen utspelar sig. I slutändan är Battletech ett sofistikerat och spännande spel som ger timmar av strategiskt spelande och dramatiska mek-strider.

Publicerad av – Paradox Interactive

Utvecklad av – Harebrained Schemes

Releasedatum – 24 april 2018

Tillgängliga plattformar – Steam, Windows, Mac OS

Mech Warrior Online Solaris 7

Jätterobotstrider uppstår i arenaliknande strider i det strategiska flerspelarspelet MechWarrior Online: Solaris 7. Spelare använder sina egna anpassade BattleMechs i 1v1- eller 2v2-strider i BattleTech-universumet, och tävlar om ära och belöningar. BattleMechs finns i olika klasser i Solaris 7, var och en med fördelar och nackdelar.

För att passa sin spelstil kan de också ändra sina laddningar genom att välja bland flera vapen, rustningar och utrustning. I spelets Conquest-läge måste varje sida ta kontroll över och behålla kontroll över specifika punkter på kartan.

Andra spelbara typer inkluderar Deathmatch och King of the Hill. Dessutom har spelet ett fraktionskrigföringssystem där spelare kan gå med i olika fraktioner och ta kontroll över planeterna för sin grupp.

Genom att vinna spel kan spelare skaffa Solaris 7 kontanter. Dessa pengar är användbara för att köpa nya BattleMechs, vapen och annan utrustning. Spelare kan slåss mot varandra i turneringar och säsongsbetonade evenemang för fler fördelar och högre ranking.

Publicerad av – Piranha Games Inc.

Utvecklad av – Piranha Games Inc.

Releasedatum – 10 december 2015

Tillgängliga plattformar – Steam

Daemon X Machina

Spelare av videospelet Daemon X Machina styr en anpassningsbar mekanik känd som en Arsenal för att slåss mot onda AI-kontrollerade robotar som kallas Immortals. Spelet erbjuder flerspelaralternativ online förutom en enda strid med över 50 uppdrag.

Four, ett sentient program skapat för att stödja piloterna och deras arsenaler rekryterar dig för att bli pilot och styr din utbildning. Du kan ta på dig uppdrag från Sky Union, Horizon, Zen och Orbital för att visa ditt värde.

Du kan återställa vapen och komponenter från förstörda fiendens arsenaler under dessa uppdrag.

Du kan uppgradera din utrustning vid din hängare för att få talanger som hjälper dig i och utanför din arsenal, köpa fler vapen och komponenter när de blir tillgängliga, studera och skapa nya vapen baserat på de du redan äger och chefer du har besegrat, och mer.

Daemon X Machina tillhandahåller ett fartfyllt mek-stridsspel med olika anpassningsbara och spännande spelfunktioner.

Publicerad av – JP Marvelous

Utvecklad av – Marvelous First Studio

Releasedatum – 13 september 2019

Tillgängliga plattformar – Nintendo Switch och Windows

Strike Suit Zero: Director’s Cut

Spelare tar rollen som pilot i videospelet Strike Suit Zero: Director’s Cut, som kan omvandla sitt rymdskepp till Strike Suit, en kraftfull mekanik. Spelets Director’s Cut-utgåva lägger till nya element som förbättrad belysning och grafik, fler skeppsdesigner och även förnyade uppdrag.

Spelare måste aktivt hantera sina energiförråd och välja det bästa vapnet för varje omständighet, eftersom spelets regler är baserade på snabba strider. Strike Suits morphing-funktion ger spelet ett extra lager av strategi genom att göra det möjligt för spelare att byta mellan mek och rymdfarkostformer direkt.

Spelet erbjuder både en förstapersons cockpitvy och ett tredjepersonsperspektiv. Spelare kan slåss om höga rankningar mot andra motståndare i spelets överlevnadsläge och poängattackläge.

  Roblox Speed ​​Champions-koder: Lös in nu

Publicerad av – Born Ready Games

Utvecklad av – Born Ready Games

Releasedatum – 8 april 2018

Tillgängliga plattformar – Steam, PlayStation 4, Xbox One

Överbefälhavare 2

Ett taktikspel i realtid som heter Supreme Commander 2 kretsar kring enorma, mekaniserade arméer som är engagerade i en kamp om överhöghet. Spelare kontrollerar land-, luft- och sjöarméer och sätter upp strukturer för att generera resurser och trupper. Spelets kampanjläge berättar historien om en kosmisk kamp och tre fraktioner, var och en med unika enheter och teknologier.

Spelaren får en bas i början av spelet i det mest betydande planerade kampanjläget och tävlar mot en fördefinierad fiende. Spelaren måste uppnå specifika mål för att klara nivån.

Spelare kan också skaffa sig ett större utbud av enheter allt eftersom kampanjen fortskrider, målen blir mer utmanande och motståndaren stärks.

Dessutom har Supreme Commander 2 ett flerspelaralternativ som gör att upp till 8 spelare kan slåss online eller över LAN. Fans av strategistilen i realtid kommer att njuta av spelets hårda och spännande action på grund av dess enorma arméer och strategiska djup.

Publicerad av – Square Enix

Utvecklad av – Gasdrivna spel

Releasedatum – 16 mars 2010

Tillgängliga plattformar – Xbox 360 och Windows

MechWarrior 5: legosoldater

BattleTech-universumet är miljön för MechWarrior 5: Mercenaries. Det tredje tronföljdskrigets sista decennium skildras i spelets öppningsscen, där spelaren tar rollen som en ny legosoldat MechWarrior som dyker upp från ruinerna av en förstörd legosoldatenhet.

De kan acceptera kontrakt från vilken som helst av de tillgängliga fraktionerna just nu. Kampanjen är aktiv fram till 3049, strax före klaninvasionen.

Spelare kan värva riktiga människor eller AI-kontrollerade mekpiloter som medlemmar i sin legosoldatgrupp i spelets enspelar- och kooperativa flerspelarlägen.

BattleMechs i MechWarrior 5 finns i olika stilar, från mild till tung, och alla har unika vapen och färdigheter. En spelares mekanik kan anpassas ytterligare genom att förbättra dess utrustning, rustningar och vapen.

Med en vacker balans mellan taktiskt spelande, anpassning och dramatiska strider är MechWarrior 5: Mercenaries ett utmärkt tillskott till mech-genren.

Publicerad av – Piranha Games

Utvecklad av – Piranha Games

Releasedatum – 27 maj 2021

Tillgängliga plattformar – Xbox och PlayStation 4&5

Mek Armada

I det futuristiska universum Mech Armada tar spelarna kommandot över kraftfulla mekaniker och engagerar sig i strid med fientliga trupper. Flera olika mek finns tillgängliga i spelet, var och en har sina speciella egenskaper och arsenaler.

Genom att få poäng från segrar kan spelare använda dem för att köpa nya vapen, färdigheter och kosmetiska förbättringar för sina mekaniker. Spelare kan tävla mot artificiell intelligens-kontrollerade fiender eller andra spelare online i spelets enspelar- och flerspelarlägen.

Tack vare dess fantastiska grafik och ljudeffekter kan spelare helt fördjupa sig i den framtida världen av mek-kamper i Mech Armada. Spelet ger en övergripande spännande och utmanande upplevelse för både entusiaster av mechs och actionspel.

Publicerad av – Lioncode Games

Utvecklad av – Lioncode Games

Releasedatum – 16 juni 2022

Tillgängliga plattformar – Steam

Åsidosätt: Mech City Brawl

I videospelet Override: Mech City Brawl befaller användare enorma mek som deltar i strid med andra mek i olika städer runt om i världen. Upp till 4 spelare kan delta i online eller lokal action på delad skärm i spelets enspelar- och flerspelarlägen.

I Override: Mech City Battle har mekarna en mängd olika färdigheter, såsom starka närstridsanfall, distansvapen och speciella åtgärder. Med många skinn och utrustning kan spelare anpassa sina mechs och få en unik upplevelse.

Förstörbara inställningar är en annan spelkomponent som kan utnyttjas för att överlista rivaler eller utveckla ny taktik. När de går vidare genom spelet kan spelare höja mekaniken och upptäcka nya krafter. Override: Mech City Battle erbjuder en spännande och actionfylld upplevelse för fans av fighting- och mech-spel.

  10 bästa alternativ för Wayback Machine 2022

Publicerad av – Modus Games Brazil

Utvecklad av – Balance Inc

Releasedatum – 10 augusti 2018

Tillgängliga plattformar – PlayStation 4

War Tech Fighters

Tv-spelet War Tech Fighters innehåller banbrytande stridsmekanismer som är skapade uttryckligen för att manövrera genom farliga hav och attackera motsatta fraktioner som tävlar om kommandot över det lilla land som finns kvar.

Efter att de har slutfört spelets uppdrag kan spelare utrusta sina mechs med olika vapen och uppgradera sin utrustning. Spelet är baserat på frenetiska strider där spelare använder mekarnas smidighet och beväpning för att övervinna hinder och besegra monster.

Häpnadsväckande undervattenslandskap och invecklade mekanikdesigner finns med i den förstklassiga grafiken, som förstärker action. Spelaren har kontroll över utseende och prestanda på grund av robotens förmåga att anpassa varje komponent.

War Tech Fighters Mech har ett flerspelarläge som låter spelare engagera sig i heta strider med varandra vid sidan av den primära kampanjen. Sammantaget blandar detta spännande spel banbrytande teknik, intensiv action och en fängslande berättelse för att skapa en unik och fängslande spelupplevelse.

Publicerad av – Blowfish Studios

Utvecklad av – Drakkar Dev

Releasedatum – 19 juni 2020

Tillgängliga plattformar – Nintendo Switch och Xbox One

Titanfall 2

I videospelet Titanfall 2 för förstapersonsskjutning tar spelarna kontroll över piloter och deras enorma robot-titaner, som kan vara utrustade med olika vapen och förmågor. Spelet utspelar sig i en futuristisk miljö.

Många andra spellägen är tillgängliga i flerspelarläget, inklusive de traditionella team deathmatch och målbaserade spel.

Enspelarkampanjen berättar historien om en pilot vid namn Jack Cooper, vars mål är att förhindra det elaka IMC Corporation från att förstöra en planet med ett supervapen. Tillsammans med den snabba skjutningen innehåller kampanjen olika spelelement som plattformsspel, gåtor och smyg.

Ett flerspelarspels meriter, eller erfarenhetspoäng, tilldelas spelare baserat på deras prestation eller om deras lag lyckas eller misslyckas. Spelare måste samla på sig meriter för att gå upp i nivå och få tillgång till nya vapen, färdigheter, anpassningsalternativ och andra funktioner.

Spelets utmärkande drag är introduktionen av Titans, som kan tillkallas av spelare under en kamp och erbjuda en taktisk fördel på slagfältet. I slutändan är Titanfall 2 ett snabbt, väldesignat mech-spel med en engagerande berättelse och spännande multiplayer-spel.

Publicerad av – Electronic Arts

Utvecklad av – Respawn Entertainment

Releasedatum – 28 oktober 2016

Tillgängliga plattformar – PlayStation 4 och Xbox One

Slutsats

Att spela mech-spel kan vara en fascinerande och fängslande upplevelse för spelare som sci-fi och actionfyllt spel. Tillsammans med rik grafik och ljudeffekter erbjuder dessa spel ofta spelarna olika anpassningsval och strategiska beslutsmöjligheter.

Medan spelare styr enorma robotfordon och engagerar sig i strid med motståndare, kan mech-spel också ge spelarna en känsla av makt och kontroll. Även om inte alla spelare kanske uppskattar spelet, kommer de som gör det att hitta timmar av utmaningar och nöjen inom mech-spelmiljön.

I slutändan kan att spela mech-spel vara en fantastisk möjlighet för spelare att uppleva framtida inställningar och sätta sin kampförmåga på prov. Prova de bästa mech-spelen från de som nämns ovan och vet det själv.

Därefter kan du kolla in några populära Nintendo Switch-överlevnads- och äventyrsspel.