8 Anmärkningsvärda AR No Code-plattformar för att skapa kreativa appar

Första gången jag såg Alex Murphy, eller Robocop (1987), bära ett visir som försåg honom med en heads-up-display (HUD) som visade information i realtid och inriktningssystem, blev jag fascinerad. I efterhand var det min första introduktion till förstärkt verklighet, en term som jag upptäckte decennier senare.

Nu har denna teknik sipprat djupt in i vår livsstil. Barn har QR-koder i sina böcker, som, när de skannas genom en smart enhet som en telefon eller surfplatta, gör bilder levande – med röster! Du kan öppna vilken shoppingapp som helst och prova en klänning eller möbel för att se om du verkligen gillar den. Hur underbart är det?

Vad är Augmented Reality?

Föreställ dig att utforska en ny stad och hitta de bästa restaurangerna med Augmented Reality (AR). Rikta bara telefonens kamera mot gatan så visas närliggande restauranger, betyg, menyer och flytande markörer på skärmen och guidar dig till ditt föredragna val.

AR är inte bara för restauranger; det är också bra för spel. Virtuella varelser dyker upp i ditt vardagsrum! Med din smartphone eller AR-glasögon kan du fånga, interagera med och se dessa varelser röra sig i din verkliga miljö. Det är som att ta in spelkaraktärer i ditt hem.

Hur förbättrar No-Code Platform AR-upplevelsen?

No-code-plattformar är mjukvaruutvecklingsmiljöer som gör det möjligt för användare att skapa applikationer eller mjukvara utan att skriva traditionell programmeringskod.

När det kommer till AR kan en kodfri plattform förenkla utvecklingsprocessen genom att tillhandahålla färdiga mallar, fördesignade element och ett intuitivt gränssnitt för att skapa Augmented Reality-upplevelser. Så här kan det hjälpa:

 • Visuellt gränssnitt: Precis som en verkstad har allt råmaterial och du kan skapa något nytt, erbjuder no-code-plattformar också ett visuellt gränssnitt där användare kan designa och arrangera AR-element utan kodning. Du kan dra och släppa AR-objekt, justera deras egenskaper och definiera deras beteende.
 • Förbyggda komponenter: Det fina med dessa plattformar är att de ofta kommer med ett bibliotek med förbyggda komponenter, såsom 3D-modeller, animationer, bildigenkänning, rumslig kartläggning och gestigenkänning. Du kan införliva dessa i din app, vilket eliminerar allt från grunden.
 • 3. Workflow Automation: Du har makten att definiera arbetsflöden och logik med hjälp av visuella verktyg och skapa interaktiva AR-upplevelser genom att beskriva hur olika element beter sig baserat på användarinmatning eller andra triggers. Du kan till exempel ställa in ett arbetsflöde där tryckning på ett AR-objekt utlöser en specifik åtgärd eller animering.

  4. Integration med datakällor: Om du väljer en bra plattform kan du till och med integrera med externa datakällor eller API:er. Du kan koppla din kreativa app till andra system, såsom databaser eller webbtjänster, för att dynamiskt hämta och visa innehåll i realtid.

  5. Cross-platform kompatibilitet: No-code plattformar stöder ofta flera plattformar, som iOS och Android, vilket gör att du kan skapa AR-appar som fungerar på en mängd olika enheter. Du behöver inte utveckla separat för olika plattformar.

  Alla med liten eller ingen kodningserfarenhet kan skapa uppslukande AR-appar med dessa intuitiva verktyg och förbyggda komponenter. Denna demokratisering av utvecklingen ger ett bredare spektrum av användare möjlighet att utforska och implementera utökad verklighet i sina projekt, vilket främjar innovation och kreativitet.

  No Code Revolution: Ge icke-kodare möjlighet att skapa AR-upplevelser

  Här är några nyckelfaktorer som bidrar till den ökande populariteten för ingen kod i AR-utrymmet och dess inflytande på icke-kodare:

  1. Tillgänglighet och användarvänlighet: Med användarvänliga gränssnitt, dra-och-släpp-funktionalitet och intuitiva visuella verktyg är det enkelt att skapa AR-appar. Elimineringen av komplexa programmeringsspråk och kodningssyntax sänker barriären för inträde och uppmuntrar icke-kodare att anamma AR-utveckling.

  2. Snabbare utvecklingstid: När det kommer till snabb applikationsprototyping och driftsättning finns det ingen match för utveckling utan kod. Genom att dra nytta av fördesignade element och mallar som är specifika för Augmented Reality kan icke-kodare snabbt sätta ihop och anpassa sitt projekt. Denna accelererade utvecklingscykel möjliggör snabbare iterationer, testning och förfining av augmented reality-projekt.

  3. Empowerment och kreativitet: Med dessa verktyg och resurser kan oerfarna kodare släppa lös sin kreativitet och föreställa sig unika AR-appar, uppmuntra dem att experimentera och förverkliga sina idéer mer effektivt.

  4. Gemenskap och kunskapsdelning: Framväxten av no-code-plattformar har främjat levande gemenskaper av icke-kodare som brinner för AR-utveckling. Dessa gemenskaper erbjuder stöd, resurser, handledning och samarbetsutrymmen där de kan lära sig, dela och växa tillsammans. Tillgången till sådana gemenskaper uppmuntrar kunskapsdelning, idéutbyte och kamratlärande, vilket gör det möjligt för icke-kodare att navigera i komplexiteten i AR-utveckling och använda samhällets kollektiva visdom.

  5. Demokratisering av AR-utveckling: No-code-plattformar har demokratiserat AR-utveckling genom att göra det möjligt för ett bredare spektrum av individer att ägna sig åt denna teknik. Tidigare var det begränsat till skickliga programmerare. No-code-verktyg bryter ner dessa barriärer, vilket gör att människor från olika bakgrunder, såsom designers, marknadsförare, utbildare och entreprenörer, kan utnyttja sin makt.

  Låt oss nu utforska de främsta anmärkningsvärda plattformarna för förstärkt verklighet utan kod för att skapa kreativa appar

  8:e väggen

  8thWall är en fantastisk plattform som låter dig bygga fantastiska WebAR-upplevelser utan att behöva ladda ner en app. Du kan komma åt dessa upplevelser på vilken mobil enhet som helst, och de är så uppslukande!

  Det förvärvades av Niantic förra året i mars 2022.

  Med 8thWall kan du skapa förstärkt verklighet i realtid (AR) direkt i din mobila webbläsare med JavaScript och WebGL. Plattformens motor för Simultaneous Localization and Mapping (SLAM) gör att allt fungerar smidigt på din telefon eller surfplatta. Den har till och med funktioner som Six Degrees of Freedom (6-DoF), vilket innebär att du kan flytta runt och utforska AR-världen från olika vinklar.

  Nyckelfunktioner:

  • Väck statiska föremål till liv.
  • Ladda upp och hantera bildmål; din webbaserade AR-upplevelse kan spåra tillbaka direkt till dem.
  • Kombinera bildmål med spårning utan markör för en dynamisk upplevelse.
  • Skapa ansiktsfilter och förankra 3D-objekt, som glasögon eller smycken, till punkter i ansiktet. Prova effekterna på din telefon, surfplatta eller skrivbord. Ingen nedladdning krävs.
  • Kameraapplikationsramverk för att integreras med andra teknologier för att hjälpa till med datorseende, maskininlärningsmodeller, röstigenkänning och till och med flerspelarfunktioner.

  Prissättning: Du måste kontakta leverantören för prissättning. Det finns ingen initial installationsavgift och inga kostnadsfria testversioner eller versioner.

  ZapWorks

  Oavsett om du är en marknadsförare, designer eller utbildare är Zapworks det perfekta verktyget utan kod som låter dig enkelt skapa otroliga AR-upplevelser i flera scener utan någon kodningskunskap. Inga appar, inga nedladdningar och definitivt ingen kodning krävs!

  Zapworks handlar om att göra saker enkla och engagerande. Med sitt användarvänliga gränssnitt med dra och släpp kan du skapa uppslukande 3D WebAR-upplevelser med holografiska videor – på nolltid.

  Nyckelfunktioner:

  • Bygg AR-fotoalbum för projekt och evenemang. Skapa AR-upplevelser med flera scener med mjuka scenövergångar.
  • Skapa högkvalitativ WebAR på några minuter, inte timmar. Dra-och-släpp-gränssnitt med bildspårning hjälper till att designa detaljerade och visuellt fantastiska AR-upplevelser.
  • Bildspårning i toppklass för 2D- och 3D-tillgångar för utskrift, produkter och paket.

  ZapWorks är också bra för kreativa och interaktiva marknadsföringskampanjer. Den erbjuder anpassade AR-applösningar och kraftfulla analysverktyg som ger realtidsinsikter om ROI.

  Prissättning: ZapWorks Designers startplan kostar $60 per månad och inkluderar 12 000 visningar per år med stöd för en användare. Pro-planen, prissatt till $150 per månad, erbjuder 30 000 visningar per år och stöder upp till tre användare.

  XR+

  XR+ är en kodfri molnplattform som fungerar bäst för att skapa fängslande AR-upplevelser som utnyttjar geolokalisering och är lämpad för turism, festivaler, konst och kulturevenemang. Dessutom hänvisar XR till den utökade verkligheten som omfattar AR (augmented reality), VR (virtuell verklighet), MR (mixed reality) och mer.

  Du kan lägga till många multimediatillgångar till dina upplevelser, inklusive texter, bilder, ljud, videor och till och med statiska eller animerade 3D-modeller.

  Nyckelfunktioner:

  • Användarvänlig plattform för sömlöst samarbete mellan team med flera användarkonton.
  • Stöder webAR och webVR. Inga ytterligare nedladdningar krävs.
  • Innehåll tillgängligt direkt från webbläsare.
  • Spåra och förankra objekt som bilder, ytor, ansikten, händer och fötter, vilket utökar möjligheterna för interaktiva XR-appar.
  • Anpassa triggers för att animera 3D-modeller, spela upp videor, dirigera användare till webbplatser, aktivera selfies eller dela innehåll på sociala nätverk.

  Företagsfunktioner:

  • Skapa reklamkampanjer för att engagera din publik.
  • Generera QR-koder för offlinekanaler. Bädda in koder för onlinekanaler.
  • Anpassa interaktioner, öka varumärkesmedvetenheten och skapa platsspecifika upplevelser med hjälp av geolokaliseringsfunktioner.
  • Få tillgång till avancerad analys för att få realtidsinsikter om engagemang och tid som spenderas inom XR-upplevelserna.
  • Få datadrivna optimeringar för att mäta framgången för projektet.

  Prissättning: Säljaren erbjuder 3 planer – gratis, PRO (från @$109 per månad) och SUPER (från @$439 per månad). Ideella organisationer, studenter och konstnärer kan kontakta leverantören för skräddarsydda planer.

  PlugXR

  PlugXR är en populär plattform utan kod bland AR-entusiaster, särskilt på grund av dess prisvärda planer. Det är en enkel lösning med ett användarvänligt gränssnitt som använder dra-och-släpp-funktioner. Det är därför som plattformen ökar en enorm kundbas på över 8000 användare.

  PlugXR gör att du enkelt kan skapa dina egna vitmärkta AR-applikationer, vilket säkerställer att ditt varumärke lyser igenom.

  Nyckelfunktioner:

  • Molnbaserad plattform för enkel åtkomst utan några geografiska begränsningar.
  • Kompatibel med större webbläsare; ingen ytterligare installation krävs på det lokala systemet.
  • Utveckla applikationen en gång så kommer den att fungera smidigt på både Android- och iOS-plattformar.
  • Eliminerar komplexiteten med att installera Android Studio och Xcode genom att tillhandahålla nödvändiga filer (.apk för Android och .ipa för iOS) inom plattformen. Publicera enkelt AR-appar i Play Store och App Store.
  • Stöder populära SDK:er som Vuforia, ARCore, ARKit och mer.
  • Samarbetsfunktioner med en molnplattform för att möjliggöra fjärrarbete.
  • Spåra appars prestanda från var som helst globalt med realtidsrapporter och analyser. Få värdefulla insikter för att optimera dina AR-upplevelser och fatta datadrivna beslut.

  Prissättning: Starter Plan, Pro Plan och Enterprise Plan är de tre huvudsakliga prisnivåerna som erbjuds av PlugXR. För $30 erbjuds startplanen, som är idealisk för nybörjare. Även om det har få funktioner är det ett utmärkt ställe att börja. För medelstora företag erbjuder Pro Plan, som kostar $79, mer omfattande funktioner. Enterprise Plan är en omfattande uppsättning AR-lösningar designade för större organisationer till ett pris av $199.

  UniteAR App Creator

  Om du vill skapa vitmärkta AR-appar, upplevelser och WebAR-plugins bör du prova UniteARs AR App Creator. Den här SaaS-plattformen drivs av sin egenutvecklade AR-motor och gör det enkelt att skapa anpassade AR-appar med nollkodning.

  Liksom de flesta plattformar i den här listan, tar UniteAR också en no-code approach, vilket innebär att du inte behöver vara en programmeringsexpert för att skapa en app. Den är utformad för att göra förstärkt verklighet tillgänglig för alla, oavsett bakgrund eller expertis.

  Nyckelfunktioner:

  • Ett värdefullt verktyg för marknadsföring, reklam, konst eller utbildning.
  • Designvänlig appbyggare för att skapa vitmärkta anpassade appar för augmented reality.
  • Bygg appar för både Android- och iOS-plattformar utan krångel.
  • XRmeet för uppslukande digital assistans som erbjuder fjärrassistans och objektdetektering.
  • Idealisk för självbetjäning vid installationer, underhåll och lösning av tekniska problem.

  Prissättning: UniteAR erbjuder tre planer för sina användare. Startpaketet börjar på $99 per månad och är bäst för individer som vill prova denna teknik för första gången. För medelstora och stora företag erbjuder leverantören skräddarsydda planer.

  BlippAR

  BlippAR anses vara en pionjär inom Augmented Reality och är en fantastisk webbläsare som släpper lös kraften i din mobila enhets kamera. Det fungerar genom att känna igen verkliga objekt och bilder, och sedan lägger det magiskt över fängslande digitalt innehåll ovanpå dem.

  En av de coolaste sakerna med BlippAR är dess AR Creator/Developer-verktyg som heter BlippBuilder. Med det här verktyget kan du enkelt skapa dina egna augmented reality-upplevelser utan någon kodningskunskap. Oavsett om du vill bygga appar för AR-headset eller smartphones, har BlippBuilder dig täckt.

  Nyckelfunktioner:

  • Augmented Reality för produktförpackningar, tidningsomslag och konstverk.
  • Upptäcker sömlöst objekt och lägger över relevant digitalt innehåll, vilket skapar en engagerande och interaktiv upplevelse.
  • Exakt och snabb objektigenkänning.
  • En mångfald av interaktiva upplevelser, inklusive 3D-modeller, videor och animationer.
  • Få tillgång till högkvalitativt pedagogiskt eller underhållningsinriktat innehåll.
  • Användarvänligt gränssnitt för enkel navigering och upptäckt av nya upplevelser.
  • Interaktioner i den verkliga världen genom att överbrygga klyftan mellan fysiska objekt och digitalt innehåll.

  Prissättning: Kontakta leverantören för prisplaner.

  Vectary

  Vectary är den ultimata plattformen som ger liv åt dessa uppslukande upplevelser med lätthet. Det som skiljer Vectary från resten är dess tillgänglighet och funktionsrika erbjudanden, vilket gör det till ett enastående val för både designers och team.

  Nyckelfunktioner:

  • Skapa fantastiskt 3D- och augmented reality-innehåll direkt i din webbläsare.
  • Det enkla användargränssnittet för snabba och proffsiga resultat.
  • En stor samling av miljontals gratis 3D-scener, modeller och material med dra-och-släpp-funktioner.
  • Vectary Photon för vägspårad, fysiskt baserad rendering direkt i webbläsaren för att spara tid och ansträngning.
  • Omedelbar förhandsvisning tillgänglig. Bädda in design på webbplatsen med Web AR viewer.
  • Skapa interaktiva 3D-konfiguratorer med hjälp av anpassade material, animationer och former.
  • Samarbeta sömlöst med ditt team, ge feedback med 3D-kommentarer och hantera projekt via den praktiska Google Drive-liknande instrumentpanelen.

  Ytterligare egenskaper:

  • Stöd för 60+ 3D-filformat, inklusive CAD-filer, vilket förenklar import- och konverteringsprocessen.
  • Exportera dina mönster till AR-färdiga filer som USDZ och GLTF på några sekunder.
  • Integration med Figma och Sketch tillåter designers att använda anpassade 3D-mockups och element, ställa in önskade vyer och skapa sina egna mockups och 3D-element.

  Prissättning: Du kan skapa 10 projekt med begränsade resurser i den kostnadsfria planen. För att skapa interaktiva upplevelser behöver du Pro-planen som faktureras årligen för $15 per månad. Om du vill använda lösningen för ditt företag måste du begära en skräddarsydd plan.

  RYTA

  Roar är en Content Management AR-plattform, ganska populär bland utbildare och kreatörer. Det är en kraftfull men ändå lättillgänglig plattform som ger dig möjlighet att skapa och distribuera AR-innehåll som fängslar din publik. Så oavsett om du är en utbildare som vill förbättra dina undervisningsmetoder eller en marknadsförare som söker innovativa sätt att engagera konsumenter, kan ROAR definitivt hjälpa.

  Nyckelfunktioner:

  • En intuitiv redigerare för skapelseprocessen tillåter sammanslagning av fysiska och digitala verkligheter sömlöst.
  • Den stöder olika AR-lägen och gör det möjligt att skanna bilder och objekt i den verkliga världen.
  • Flera distributionsalternativ för att passa dina krav.
  • Välj att använda ROAR direkt från kartongen, integrera ROAR-skanner-SDK:n i din befintliga app, eller till och med white-label ROAR för att matcha ditt varumärkes identitet.
  • Engagera dina konsumenter på ett mer uppslukande sätt, fånga deras uppmärksamhet och lämna ett bestående intryck.

  Prissättning: ROAR erbjuder tre planer – Educator ($99 per år), Creator ($50 per månad) och Business ($269 per månad).

  Viktiga överväganden för att välja AR No-Code-plattformar

  Här är några viktiga överväganden:

  ✅ Programvarukrav: Utvärdera dina specifika programvarukrav för AR-utveckling. Tänk på faktorer som typen och komplexiteten hos den kreativa appen du vill skapa, nivån av anpassning och flexibilitet som behövs och eventuella specifika integrationer eller datakällor som krävs. Välj en plattform som erbjuder nödvändiga funktioner och möjligheter för att uppfylla dina programvarukrav.

  ✅ Användningsscenarier: Bestäm de avsedda användningsscenarionerna för din applikation. Bygger du det för marknadsföringskampanjer, utbildning, spel eller industriella ändamål? Olika plattformar kan tillgodose specifika användningsscenarier, som erbjuder specialiserade funktioner eller branschfokuserade mallar. Välj en plattform som passar dina avsedda användningsfall.

  ✅ Komplexitet: Tänk på komplexiteten i AR-appen du vill skapa. Vissa plattformar utan kod är bättre lämpade för enkla överlägg eller grundläggande interaktioner, medan andra erbjuder mer avancerade funktioner, såsom objektigenkänning, rumslig kartläggning eller gestigenkänning. Välj en plattform som matchar komplexitetsnivån du behöver för dina AR-projekt.

  ✅ Målgrupp: Förstå målgruppen för din applikation. Tänk på deras tekniska kompetens, enhetspreferenser och tillgänglighetskrav. Välj en plattform som stödjer målgruppens enheter och erbjuder användarvänliga gränssnitt för att skapa och uppleva AR-innehåll. Kompatibilitet med populära enheter som smartphones, surfplattor eller wearables är avgörande.

  ✅ Befintliga verktyg och integrationer: Bedöm kompatibiliteten och integrationsmöjligheterna för no-code-plattformen med dina befintliga verktyg eller system. För specifik designprogramvara, innehållshanteringssystem eller datakällor, välj en plattform som möjliggör sömlös integration med dessa verktyg för att effektivisera ditt arbetsflöde och maximera effektiviteten.

  ✅ Lärresurser och support: Utvärdera tillgängligheten av lärresurser, dokumentation, handledningar och supportkanaler som tillhandahålls av no-code-plattformen. Robusta lärresurser, en levande gemenskap och lyhörd support kan avsevärt underlätta inlärningskurvan och hjälpa dig att övervinna alla utmaningar under AR-utveckling.

  ✅ Plattformskompatibilitet: Överväg kompatibiliteten för den valda no-code-plattformen med målplattformarna eller operativsystemen. Se till att plattformen stöder de plattformar du avser att distribuera dina augmented reality-appar, som iOS, Android eller webbläsare. Kompatibilitet mellan olika plattformar möjliggör bredare räckvidd och tillgänglighet.

  Slutord

  Augmented reality (AR) har blivit en integrerad del av vårt dagliga liv och erbjuder spännande och interaktiva upplevelser. Användningen av plattformar utan kod har ytterligare förbättrat utvecklingsprocessen genom att tillhandahålla visuella gränssnitt, förbyggda komponenter, automatisering av arbetsflöden, integration med datakällor och plattformsoberoende kompatibilitet, vilket förenklar skapandet av AR-upplevelser.

  Med tillgången till anmärkningsvärda AR no-code-plattformar som 8thWall, ZapWorks, XR+, PlugXR, UniteAR och BlippAR kan individer från olika bakgrunder nu enkelt utforska och implementera AR i sina projekt.

  Kolla sedan in en detaljerad artikel om Augmented Analytics.