7 webbplatser för att öva datastruktur och algoritmkodningsutmaningar

Programvaruteknikintervjuer omfattar ofta flera omgångar. Datastrukturer och algoritmer är ett av de kritiska områdena som arbetsgivare kan testa. Som sådan är det en självklarhet att du behöver vässa dina datastrukturer och algoritmer (DSA) färdigheter om du vill klara tekniska intervjuer.

Lyckligtvis finns det många webbplatser du kan använda för att lära dig om DSA och öva på din förståelse.

Det här är några av de bästa plattformarna för att öva på dina kunskaper om datastrukturer och algoritmer genom kodningsutmaningar. Dessa webbplatser stöder olika programmeringsspråk, så vad du än är bekant med så är du igång.

LeetCode är en av de bästa plattformarna för att förbereda sig för tekniska intervjuer. Den är fullspäckad med en mängd olika problem som du kan lösa och berör olika områden, inklusive gemensamma för avancerade datastrukturer och algoritmer.

Om du börjar din resa kan du använda plattformens snabbkurs för att lära dig om grunderna och få självförtroende och färdigheter för att börja lösa problem. Plattformen tillhandahåller också redaktionella lösningar på problem, och visar upp det bästa tillvägagångssättet när du har fastnat.

Du kan också se lösningar från andra LeetCode-användare. För avancerade användare har LeetCode regelbundna tävlingar varje vecka och varannan vecka där du kan tävla med andra för att lösa problem, få poäng och klättra i graderna.

HackerRank är en annan solid plattform för att öva dina DSA-färdigheter. Den innehåller en mängd olika ämnen och språk men, viktigast av allt, dedikerade avsnitt för datastrukturer och algoritmproblem. Precis som LeetCode kan du sortera kodningsutmaningarna efter svårighetsnivå (Lätt, Medium och Hard).

Du kan också sortera frågor efter deras underdomäner, som sökning, arrayer, träd, heaps, sortering, grafteori, dynamisk programmering och rekursion. Webbplatsen täcker alla datastrukturer som varje utvecklare bör känna till.

Under varje fråga finns en redaktionell sektion med svar, en annan för diskussioner, där du kan söka förtydliganden och hjälp från dina kamrater, och en topplista.

Förbereder du dig för en kommande teknisk intervju? Om så är fallet kan du använda dig av HackerRank Kits som låter dig träna specifika DSA-färdigheter. HackerRank har också tävlingar, men de är mindre frekventa än LeetCodes.

Codewars är inte lika strömlinjeformad som de två första webbplatserna. Dess utmaningar kan verka lite slumpmässiga, men du kan använda dess filter för att bara visa utmaningar relaterade till DSA. Du kan visa datastrukturer genom att välja taggen Data Structures och algoritmer genom att välja taggen med samma namn.

Du kan sortera utmaningarna efter svårighetsnivå med hjälp av Codewars japanska kampsportsinspirerade system (ju lägre nummer, desto svårare är problemet). Låt dock inte rankningssystemet förvirra dig. Den viktigaste punkten är att polera dina DSA-färdigheter genom att lösa utmaningar på plattformen.

Codility är en plattform som är dedikerad till att hjälpa företag att anställa mjukvaruutvecklare. Men utöver det erbjuder den också en sektion för träning. Appen har olika lektioner men är mycket begränsad i förhållande till de tre första sajterna i den här listan. Codility delar in sin träning i tre kategorier: utmaningar, lektioner och övningar.

Du kan hoppa in och ta dig an alla problem, men det som gör Codility unik är att det ger dig en tidsram för att hitta din lösning. Andra plattformar spårar bara tiden det tar att lösa ett problem, förutom tävlingar och utmaningar.

Detta är särskilt viktigt om du har en intervju snart eftersom det säkerställer att du, lika mycket som du övar dina problemlösningsförmåga, vässar dina färdigheter i tidshantering samtidigt.

HackerEarth har flera avsnitt, inklusive en övningsflik som täcker datastrukturer, algoritmer, intervjuförberedelser, matematik, grundläggande programmering och mer. Algoritmsektionen omfattar nästan tusen problem, medan algoritmsektionen har över 350 problem. När du har registrerat dig måste du välja de språk du använder. Ändå kan du använda vilket språk som helst för att lösa utmaningarna.

Plattformen har också en redaktionell sektion under varje problem, som visar upp lösningen och tankeprocessen bakom. Du kan öva på ytterligare frågor under den specifika underdomänen genom att leta efter liknande problem.

Liksom HackerRank och LeetCode är fliken Diskussioner där du kan chatta med andra elever om de utmaningar du står inför samtidigt som du tar itu med ett problem. HackerEarth innehåller också regelbundna utmaningar och en topplista om du är den tävlingsmässiga typen.

Techie Delight har nästan 600 problem på sin plattform. Till skillnad från de flesta av de professionella webbplatserna i den här listan är den här gratis, och du behöver inte skapa ett konto för att träna. När du besöker sidan väntar det första problemet på att du ska lösa det. Vi rekommenderar att du använder de tillgängliga filtren för att göra bra användning av webbplatsen. Använd kategori- och taggarfiltret för att visa datastruktur eller algoritmrelaterade problem.

Det kan låta perfekt, men det finns en nackdel med att använda Techie Delight. I skrivande stund stöder den bara tre programmeringsspråk: Python, Java och C++. Så du måste vara bekant med ett av dessa tre språk för att använda webbplatsen. Det finns heller ingen redaktionell sektion och ingen diskussionsflik som du kan använda för att söka hjälp när du fastnar.

Med över 600 problem på plattformen är InterviewBit en annan solid sida för DSA-övningar. Den kategoriserar sina frågor efter olika faktorer inklusive svårighetsgrad, ämnen och företag. För DSA-övningar, använd ämnesfiltret för att gå igenom frågorna som visas av specifika underdomäner under datastrukturer eller algoritmer. När du navigerar till en frågas flik, går InterviewBit en mil extra genom att inkludera en Tips-flik.

Den delar upp fliken Tips i tre, med allt mer detaljerade steg om hur man går tillväga för att lösa problemet. Att se en ledtråd drar av 10 % från din poäng. En föreslagen metod för lösningen minskar slutresultatet med hälften, och du får inget poäng alls om du ser den kompletta lösningen. Du kan använda den här smarta funktionen för att lära dig, öva och testa dig själv som du vill.

Masterdatastrukturer och algoritmer som använder kodningsutmaningar

Vi har listat de bästa webbplatserna för att öva datastrukturer och algoritmkoncept. Dessa webbplatser låter dig öva DSA i olika programmeringsspråk, inklusive populära högnivåer som Python, Java och JavaScript tillsammans med till och med lågnivå som C, C++ och Rust.

De flesta av dessa webbplatser innehåller lösningar och tankeprocessen bakom att lösa ett problem, vilket kan vara till hjälp när du påbörjar din resa mot DSA-behärskning.