Hur man begär en återbetalning för digitala Xbox Series X|S-köp

Alla spel kommer inte att uppfylla dina förväntningar eller ens fungera som du kan förvänta dig vid lansering, och med fysiska kopior av spel som blir mindre vanliga, är det kanske inte så enkelt att återbetala ett oönskat spel som att lämna tillbaka skivan.

För digitala Xbox-köp kan du dock använda återbetalningspolicyer och system för att göra det så enkelt som möjligt att returnera ditt digitala spel. Men hur kan du dra fördel av Xboxs digitala återbetalningspolicyer, och vad utgör en kvalificerad digital återbetalning för dina Xbox-spel? Låt oss ta reda på.

Återbetalningskrav för Xbox Digital-köp

Innan du försöker återbetala ett digitalt Xbox-köp som du gjort via ditt Xbox-konto eller Xbox Series X|S, finns det några krav du måste uppfylla för att garantera att du kan återbetala ett köp. Xbox definierar kraven för en framgångsrik digital återbetalning genom följande:

  • Begäran om återbetalning av digitala spel måste göras inom 14 dagar från köpdatumet.
  • Återbetalningsbegäranden kommer endast att lyckas om de görs för spel där du inte har samlat på dig en betydande mängd speltid.
  • Köp gjorda för engångsinnehåll, som mikrotransaktioner och valuta i spelet, kan endast återbetalas om du inte har löst in eller använt innehållet.

Dessa tre nyckelpunkter representerar de viktigaste kraven för att återbetala ett digitalt Xbox-köp, men en fullständig lista med krav och klausuler kan hittas via Xbox.

Och med digitala konsoler nu tillgängliga, blir kraven på digital återbetalning en viktig del av saker du bör tänka på när du köper en digital konsol. När allt kommer omkring, om du köper en Xbox Series S är Xboxs återbetalningsprocess för digitala köp ditt primära sätt att returnera spel.

Så här kontrollerar du om du kan återbetala ett Xbox-köp

Nu du vet vilka allmänna krav ett köp måste uppfylla för att kunna återbetalas, kan du börja kontrollera dina senaste digitala Xbox-köp för att se om de är tillgängliga för återbetalning.

Lyckligtvis har Xbox effektiviserat denna process för att säkerställa att inga onödiga återbetalningsbegäranden kan göras. Följ dessa steg för att kontrollera ditt Xbox-konto för återbetalningsberättigade digitala köp:

  • Sidan Prenumeration och fakturering kommer sedan att skickas till ditt Xbox-konto, och alla köp som är berättigade till återbetalning kommer att visas på skärmen under Begär tillgänglighet.

Det är viktigt att notera att begäran om tillgänglighet förblir tom om inga av dina senaste digitala köp är berättigade till återbetalning. Och även om vissa köp dyker upp måste de fortfarande uppfylla de ovannämnda kraven som anges av Xbox för att gå igenom som en framgångsrik återbetalning.

Så här återbetalar du digitala Xbox-köp

Med kraven för återbetalning för ett digitalt Xbox-köp definierade och med tillgång till avsnittet Begär tillgänglighet i Prenumeration och fakturering är du redo att skicka in din begäran om återbetalning.

För att göra det, se till att du har loggat in på sidan Prenumeration och fakturering via den officiella Xbox-webbplatsen och följ dessa steg:

  • Markera det köp som du vill återbetala från de tillgängliga köpen under Begär tillgänglighet.
  • Välj Begär en återbetalning.

  • Härifrån måste du definiera dina skäl för att begära återbetalning via Anledning till begäran och Vad hände? rutor som visas på skärmen.
  • Med ditt resonemang definierat, kontrollera att den visade e-postadressen matchar den för ditt konto och välj Nästa.
  • Bekräfta informationen på skärmen och slutför begäran om återbetalning genom att välja Skicka.

Din begäran om återbetalning kommer sedan att granskas inom 72 timmar. Under tiden kan du kontrollera statusen för din återbetalning genom att använda fliken Återbetalningsstatus på sidan Prenumerationer och fakturering.

Men med det har du framgångsrikt begärt en återbetalning för ett digitalt Xbox-köp. Och när vi går in i en primärt digital era av konsolspel, när det gäller att spara pengar på din Xbox Series X|S, är hantering av dina digitala inköp något som alla borde vänja sig vid.

Undvik oönskade köp och spel med digitala återbetalningar för Xbox

Även om du ställs inför ett oönskat eller bittert nedslående onlinespelköp, om du gjorde köpet via ditt Xbox-konto, kan du hjälpa till att se till att du får tillbaka dina pengar. Och så länge du uppfyller kraven som definieras av Xbox är processen enkel och du kan se dina pengar tillbaka inom 72 timmar eller mindre.

Inom en bransch som verkar släppa fler och fler oavslutade spel, eller titlar som är beroende av andra köp, är det viktigt att ha ett enkelt sätt att returnera ett digitalt spel för alla spelplattformar, särskilt de med helt digitala konsoler.