7 utomhusteknikjobb som lönar sig bra

Viktiga takeaways

 • Viktiga takeaways:
 • Utomhusteknikjobb erbjuder möjligheter till aktiv rörelse och kan betala ännu mer än inomhusteknikjobb. Överväg att bli en teknisk pryl-recensent eller en jordbruksingenjör för utomhuskarriäralternativ.
 • Fjärranalysspecialister använder sensorer för att tolka data och bidra till miljöövervakning. Miljödataanalytiker samlar in och analyserar data för att förstå klimatförändringar och föroreningsdynamik. Dessa är fullgörande tekniska jobb som gör skillnad.
 • Fältservicetekniker arbetar med installation, reparation och underhåll av tekniska system. Drönaroperatörer hanterar UAV och fångar in data. Marindataanalytiker är specialiserade på att samla in och analysera data från marina miljöer. Dessa utomhusteknikjobb ger spännande och givande karriärvägar.

Medan tekniska jobb mestadels kräver en kontorsmiljö eller distansarbetsmiljö, finns det teknikjobb utomhus som kräver fältdrift och aktiv rörelse. Vissa av dessa utomhusjobb betalar ännu mer än inomhusjobb.

Om du tycker om att röra på dig medan du arbetar, överväg att ta ett utomhusjobb som tekniker. Från jobb som du kan göra ensam till jobb som kräver ett team, här är utomhusteknikjobb som kan betala bra för dig.

1. Recensent för tekniska prylar

Genomsnittlig årslön (USA): $55 093

Recensenter av tekniska prylar sätter nya tekniska prylar på prov och spelar in sina recensioner om dem så att folk kan göra bättre val när de köper prylar. Om du vill bli en granskare av tekniska prylar kommer dina uppgifter att innebära att utvärdera och kommentera olika tekniska produkter, allt från smartphones till bärbara datorer och annan teknisk hårdvara.

I dina recensioner kommer du att erbjuda insikter, synpunkter och förslag som hjälper konsumenter att göra välinformerade val om sina gadgetköp. För att göra din recension värd besväret måste du utvärdera prylarnas prestanda, design, funktioner, användarvänlighet och valuta för pengarna.

Till skillnad från många teknikrelaterade roller kan du börja arbeta som teknisk prylgranskare med en videoinspelningsinställning och prylar som du är bekant med. Om någon av dina videor blir virala kommer det säkert att öka dina intäkter, och att hitta de senaste tekniska prylarna och granska dem är ett sätt att bli viral.

2. Lantbruksingenjör

Genomsnittlig årslön (USA): $79 602

Som jordbruksingenjör kretsar ditt kärnansvar kring att forska, utveckla och testa olika jordbruksprodukter för att utveckla teknik som kommer att förbättra jordbruksmetoderna. Om du uppskattar en perfekt kombination av tradition och innovation, kommer lantbruksteknik att tilltala dig oerhört.

De flesta av dina arbetsuppgifter som lantbruksingenjör kommer att vara utomhus, där du kommer att ställa upp nödvändig utrustning och genomföra experiment för att höja kvaliteten på grödor och boskap.

Följaktligen är din roll en blandning av vetenskapliga förfrågningar och praktisk implementering, som direkt bidrar till att främja jordbruksmetoder. För att kvalificera dig för denna roll behöver du ha en associerad examen eller diplom inom jordbruksteknik, jordbruksvetenskap eller ett relaterat område.

3. Fjärranalysspecialist

Genomsnittlig årslön (USA): $77 000

En fjärranalysspecialist använder sensorer för att tolka data och dechiffrera problem i stadsplanering, naturresursförvaltning och klimatförutsägelser. Detta utomhusjobb låter dig arbeta med banbrytande teknik, bidra till miljöövervakning och ge värdefulla insikter för beslutsfattande.

Men det är inte allt. Som fjärranalysspecialist är du också utrustad för att:

 • Skaffa satellitbilder, flygfoton och LiDAR-data.
 • Bearbeta och tolka fjärranalysdata för att extrahera meningsfull information.
 • Använd mjukvaruverktyg för att förbättra, manipulera och analysera bilder.
 • Skapa 3D-visualisering för att avbilda rumslig information korrekt.
 • Förutse och modellera framtida miljötrender.

AI gör också jobbet för fjärranalysspecialister enklare genom att tillhandahålla nya sätt att bekämpa klimatförändringar. Om denna karriär intresserar dig kan du börja din resa genom att bekanta dig med geospatiala vetenskaper.

4. Miljödataanalytiker

Genomsnittlig årslön (USA): $58 464

Som miljödataanalytiker (EDA) innebär din primära roll att samla in data från miljön och analysera den för en omfattande förståelse av bland annat klimatförändringar och föroreningsdynamik. Att arbeta som miljödataanalytiker är ett av sätten som ett teknikjobb kan göra skillnad i världen.

Medan EDA:er kan arbeta ensamma, kan de arbeta med företag för att förstå den naturliga miljöns krångligheter, förstå konsekvenserna av deras interaktioner med den och ta reda på hur man kan mildra de negativa effekterna av mänsklig interaktion med miljön.

Vid sidan av teknisk erfarenhet behöver du en miljövetenskap eller ekologirelaterad disciplin för att kvalificera dig för denna roll.

5. Fältservicetekniker

Genomsnittlig årslön (USA): $56 683

Om du älskar att hantera installation, inspektion, reparation och underhåll av tekniska system inom flera branscher, är detta en perfekt passform för dig. En fältservicetekniker är en skicklig yrkesman som arbetar med utomhusutrustning och maskiner.

Vilka typer av utrustning du kan arbeta med beror på din expertis; du kan arbeta med medicinsk utrustning, gårdsunderhållssystem och telekommunikationssystem.

För att bli fältservicetekniker i någon given bransch behöver du bara genomgå den tekniska utbildning som krävs för rollen. Det är ett av de tekniska jobben du kan få utan examen.

6. Drönaroperatör

Genomsnittlig årslön (USA): $57 910

Önskar du en karriär med en växande efterfrågan, ett liv utomhus och en ständigt föränderlig miljö? Om så är fallet, är arbetet som drönarpilot en utmärkt passform för dig.

När drönarindustrin blir mainstream har många företag hittat sätt att använda data från drönare, och följaktligen ökar efterfrågan på drönaroperatörer. Så om du är bekant med Unmanned Aerial Vehicles (UAV) är det värt att överväga att bli en drönaroperatör.

Förutom att fjärrstyra ett obemannat flygfordon (UAV), drönaroperatörer också:

 • Genomför UAV-säkerhetskontroller före, under och efter flygning
 • Fånga och bedöma data och bilder från UAV
 • Se till att flygrutter och operationer kontrolleras med Federal Aviation Administration (FAA) föreskrifter

Du kanske tror att pilotering av en UAV kräver att du alltid arbetar på distans, men så är inte fallet. Vissa UAV kräver närhet med operatören, och detta kommer att kräva att du flyttar med din drönare ibland.

Att driva en UAV är dessutom ett jobb som erbjuder mycket säkerhet i jämförelse med andra tekniska utomhusjobb. Medan det finns andra krav för att bli drönaroperatör, är ett fjärrpilotcertifikat från FAA viktigast för amerikanska medborgare.

7. Marin dataanalytiker

Genomsnittlig årslön (USA): $85 040

En karriär inom marin data skulle vara den perfekta passformen om du brinner för din miljö och tycker om att fördjupa dig i djupa vatten för forskning. Som marin dataanalytiker kommer du att specialisera dig på att samla in, tolka och analysera data relaterad till marina miljöer, inklusive hav och hav.

På samma sätt kommer du att bryta ner komplexa data som samlats in från bojar, satelliter, forskningsfartyg och undervattenssensorer. För att börja som marindataanalytiker behöver du en kandidatexamen i marinvetenskap eller något av dess relaterade områden.

Massor av utomhusteknikjobb finns tillgängliga

Om du älskar att röra på dig medan du arbetar är dessa fältteknikjobb värda att prova. Vissa erbjuder lika mycket jobbsäkerhet och personlig säkerhet som inomhusteknikjobb, så du behöver inte oroa dig.

Imponerande nog betalar vissa av dem till och med mer än inomhusteknikjobb och kräver ingen kodning eller programmering. Du kan alltid bidra mer till världen med utomhusteknikjobb.

Kom ihåg att lönerna kommer att variera beroende på om du arbetar för dig själv eller någon annan, tillsammans med andra faktorer – som din erfarenhet och staden du är baserad i. Ändå borde du nu ha en bättre plan för något du kan arbeta mot.

FAQ

F: Vilken teknisk karriär ska jag välja?

Att bestämma rätt teknikkarriär för dig handlar om tre saker i stort: ​​din passion och intressen, dina karriärmål och hur framtidssäker karriärvägen är. Om du till exempel inte är ett fan av kodning kan du istället överväga att bli produktdesigner, affärsanalytiker, teknisk skribent eller kvalitetssäkringsspecialist. På samma sätt, om du vill ha en säkrare men ändå lukrativ karriärväg, kan du kolla in bästa tekniska jobb för framtiden.