Hur du förbättrar din hörsel med en Android-telefon

Din Android-telefon har en unik funktion utformad för att förbättra hörseln för personer med hörselproblem eller funktionsnedsättningar. Den heter Sound Amplifier, och allt du behöver är ett par trådlösa Bluetooth-öronsnäckor. Följ med för ett billigt sätt att förbättra hörseln för dig eller någon du älskar.

Kom igång med ljudförstärkare

Innan du börjar, kontrollera vilken version av Android som är installerad på din telefon och se till att den kör Android 8.1 eller senare. Om den är äldre än så, uppdatera din Android-telefon och fortsätt sedan. Se också till att du har ett par bra Bluetooth-öronsnäckor. Dessa hörsnäckor kommer att fungera som dina ökända öron, så köp ett par bekvämt.

För att komma igång, anslut dina öronsnäckor till din Android-telefon via Bluetooth. Ladda nu ner Ljudförstärkare app från Play Butik. Det är en Google-app och det är gratis.

När den är installerad, öppna appen och tryck på ikonen Inställningar, välj sedan Visa ikon i applistan under Allmänt. Detta gör det enkelt att hitta och öppna appen när du behöver den via din appbricka som vilken annan app som helst.

Ljudförstärkarens ”öra”-ikon visas i telefonens meddelandefält när den är öppen. Svep nedåt för att ta bort aviseringen genom att välja Avvisa eller öppna Ljudförstärkaren igen genom att trycka på Fortsätt.

Hur man använder ljudförstärkare

På ljudförstärkarens startskärm ser du tre alternativ:

  • Telefonmikrofon
  • Telefonmedia
  • Av

Som standard är Sound Amplifier inställd på Off. De andra två alternativen används för att förbättra konversationer och för att förbättra ljudet på dina media. Låt oss utforska dem och se hur du kan förbättra din hörsel genom att använda Sound Amplifier.

Hur man förbättrar konversationer med ljudförstärkare

För att göra det enklare att höra konversationer använder Sound Amplifier telefonens mikrofon för att öka volymen för dem runt omkring dig.

För att komma igång, se till att dina trådlösa hörsnäckor är anslutna till din Android-telefon, sätt dem i öronen och tryck sedan på Telefonmikrofon. Ljudet som fångas upp av telefonens mikrofon kommer att förstärkas. Du kan justera ljudets klarhet genom att aktivera/avaktivera och justera inställningarna för brusreducering och förstärkning.

Med dessa justeringar ur vägen, tryck på Konversationsläge för att ta fram din kamera. Titta på avsnittet Konfigurera för att se hur du använder telefonens kamera för att öka volymen på högtalarna/högtalarna i din närhet. I ett nötskal, rikta telefonens frontkamera mot vems röst du vill förstärka.

Om konversationsläget fungerar kommer formuleringen i avsnittet Konfigurera att ändras från Konfigurera till Aktiv. Du vet också att det fungerar när personens röst du riktar kameran mot är högre och lättare att förstå. Justera värdena för brusreducering och Boost efter behov för att bekvämt lyssna på konversationer.

Hur man gör det enklare att lyssna på musik och videor med ljudförstärkare

Har du svårt att höra vissa spår eller videor? Spela upp videon eller spåret du vill lyssna på och tryck på Telefonmedia > Boosta i ljudförstärkare. Justera sedan Boost tysta ljudnivåer för att förstärka de tystare delarna av det du lyssnar på, eller öka frekvenserna via Boost höga eller låga frekvenser.

Att höja Boost-nivåerna kan få ljudet att låta ihåligt när det förstärks.

Har du en extra Android-enhet? Använd den som en dedikerad ljudförstärkare

Ljudförstärkare fungerar så länge som dina Bluetooth-öronsnäckor och Android-telefon är inom räckhåll för varandra. Det är runt 33 fot. Dina hörsnäckor och Android-enhet kan alltså ha ett stort avstånd mellan sig innan ljudet börjar stamma.

Om du har en gammal Android-telefon (som kör Android 8.1 och senare), använd den som ett dedikerat ljudförstärkarsystem. Det är en enkel lösning för att höra bättre i klassrummet, vid sammankomster där det ständigt pratas, på seminarier eller någon annanstans där det är ett hinder att lyssna noggrant.

Placera den nära personen som talar eller låt någon hålla Android-telefonen nära sig, så kan du hänga tillbaka inom 33 fot och enkelt lyssna. Den enda varningen är att du inte har fysisk tillgång till din Android-enhet för att justera inställningarna.

Om du verkligen behöver göra det medan du lyssnar kan du använda TeamViewer Remote Control för att ansluta till din Android-telefon och göra justeringarna i Sound Amplifier på distans.

Förbättra din hörsel med utrustning du redan äger tack vare ljudförstärkaren

Ljudförstärkare är inte en ersättning för en dedikerad hörapparat. Men om du inte har lätt tillgång till en hörapparat där du bor, inte har råd med en eller om du hellre vill arbeta med utrustning du redan äger, hjälper Sound Amplifier dig att vara närvarande i konversationer eller lyssna mer uppmärksamt på vad du streamar. Prova det eller presentera det för någon du älskar: det kan göra stor skillnad.