7 mobila CRM-verktyg för att hjälpa ditt företag i farten

Mobila CRM:er underlättar enkel tillgång till affärsresurser för dina affärsverksamhetsteam från försäljning, marknadsföring och kundtjänst för interaktion i realtid med kunderna.

Företag måste hantera människor effektivt. Ett verktyg för hantering av kundrelationer (CRM) underlättar effektiv och smidig interaktion mellan kunder och företagsrepresentanter.

Nästan alla digitala och offline-organisationer använder någon form av CRM för att spela in interaktioner, initiera affärssamtal eller tillhandahålla tjänster digitalt.

Men med den utbredda tillväxten av mobila enheter kan CRM inte längre stanna på kontorsarbetsstationer. Idag måste frontlinjen och back office-teamen ha tillgång till ett mobilt CRM-verktyg som fungerar sömlöst på alla mobila datorer.

Läs vidare för att utforska några av de bästa mobila CRM-programvaran som hjälper dig att uppnå kundrelationer.

Vad är ett mobilt CRM-verktyg?

Ett mobilt CRM-verktyg, som namnet antyder, fungerar på smartphones och surfplattor som körs på iOS och Android operativsystem. Dessutom kommer dessa mobila CRM ofta med ett större CRM-verktyg som du kan installera på bärbara datorer, stationära datorer eller komma åt på webben.

Precis som skrivbords- och webbversionerna kommer mobila CRM-verktyg med alternativ för offline- och onlinefunktioner.

När du inte är inom interneträckvidd kommer appen att lagra data på enhetens interna lagring. Så fort din mobiltelefon eller surfplatta får tillgång till internet laddar verktyget upp data på en fjärr- eller molnserver så att all data förblir uppdaterad.

Varför är mobilt CRM-verktyg viktigt för företag?

Den primära betydelsen av en mobil CRM-app är att minska klyftan mellan informations- och affärsteam.

Innan mobila appar för hantering av kundrelationer var företagsledare i frontlinjen tvungna att begära marknadsförings- eller försäljningsgarantier, offerter, kontrakt och andra dokument från backoffice-teamet.

När back office ordnar dokumenten måste frontlinjens agenter besöka alla regionala eller registrerade företagskontor för att samla in dessa dokument. Sedan besökte de fältanställda kunderna igen.

Detta tidsgap är tillräckligt för att påverka din förhandling med kunden eftersom din konkurrent kan nå kunden och avsluta affären.

Med överflöd av mobila CRM-verktyg kan dina fältanställda dela produktbroschyrer, whitepapers, ritningar, wireframes, design, prisplaner och kontrakt under den första interaktionen med kunden.

Detta minskar avsevärt den tid ditt företag tar att omvandla en prospekt till en kund. Vidare, i speciella situationer, kan fältagenter skicka förfrågningar om rabatter och kampanjgodkännande direkt till marknads- eller intäktsansvariga.

Så snart den ansvariga arbetsledaren eller chefen godkänner affären kan agenten lägga ett erbjudande för att hjälpa dem att vinna kunden.

Andra anmärkningsvärda fördelar som ditt företag, ledarskap, anställda och kunder kan dra nytta av med ett mobilt CRM-verktyg är följande:

  • I digitala tjänsteföretag använder fälttekniker CRM för att tillhandahålla och återkalla tjänster till en kund. Genom att ge ett mobilt CRM till fälttekniker kan de lösa kundfrågor snabbt vid första besöket.
  • Om din organisation tillåter distansarbete för kundtjänstmedarbetarna kan de använda företagsförsedda eller BYOD mobila enheter för att stödja kunder från fjärrkontor och hemmakontor.
  • Mobilt CRM minskar behovet av fysisk dokumentation som utförs av agenterna eller förbereds av backoffice för fältanställda.
  • Ett sådant CRM hjälper också fältagenter att spara tid och pengar genom att minska frekventa resor till hemmakontoret eller det registrerade kontoret för dokument och auktoriseringar för kundförvärv.
  • Handledare för kundtjänst behöver inte längre sitta vid sina skrivbord. De kan bli smidigare och hjälpa sina lagkamrater effektivt med en mobil CRM-app installerad på sina surfplattor.

Låt oss nu ta reda på hur du väljer rätt mobila CRM-verktyg för ditt företag.

Hur man väljer rätt mobilt CRM-verktyg för ditt företag

Leta efter följande funktioner när du skaffar ett mobilt CRM-verktyg för din organisation:

#1. Levereras med en skrivbords- eller webbversion

Det är smart att välja ett CRM för ditt företag som erbjuder en mobil enhetsvänlig version gratis.

#2. Integreras med CRM från tredje part

Om du redan har skaffat en stationär CRM för flera år sedan och nu letar efter en mobil CRM-app, välj den som också synkroniserar med din befintliga CRM-programvara.

#3. Integreras med Business Apps

Den mobila appen för hantering av kundrelationer ska kunna kommunicera med andra företagsappar som Google Workspace, Microsoft 365, Office 365, Trello, Asana, Jira, Notion, etc.

#4. Kommer med projekt-, uppgifts- och kontakthantering

Välj en app som tillhandahåller följande funktioner i mobilappen:

  • Förmåga att skapa och hantera uppgifter
  • Låter dig skapa och driva projekt
  • Det ger dig möjlighet att skapa detaljerade kontaktlistor
  • Integreras med arbetsplatskalendern

#5. Tillgänglighet offline

Appen ska fungera offline och spara data lokalt på enheten. När du går online bör verktyget ladda upp data till företagets huvudserver.

#6. Datasäkerhet

Verktyget bör komma med digital datakryptering och autentiseringsprotokoll för att skydda affärsdata hela tiden.

Det ska inte finnas någon Android-mapp där anställda eller andra kan komma åt företagsfiler. All CRM-data bör krypteras inom den lokala enheten.

Låt oss utforska de bästa mobila CRM-verktygen.

monday.com

monday.com är en populär CRM-plattform som kan nås via mobilappar. Dess flexibla CRM kan enkelt ställas in och användas av vem som helst. Företag kan använda detta för att hantera prospektering, marknadsföring, kundprojekt, försäljningspipelines och mer.

Enligt dina behov för att spåra och hantera uppgifterna kan du anpassa det för att komma igång direkt. Eftersom den här appen låter dig bära ditt kontor överallt kan du övervaka ditt dealflöde och svara snabbt.

Du kan också automatisera arbetsflödet för att hoppa över repetitiva uppgifter samtidigt som du ställer in påminnelser och varningar. En annan nyckelfunktion i detta mobila CRM är dess intuitiva instrumentpanel som hjälper dig att visualisera försäljningsprocessen.

Du kan bli av med besväret med att växla mellan olika verktyg genom att integrera monday.com med de verktyg du använder. Således kommer all din data att synkroniseras till ett centralt nav.

CRM har en samling mallar för kontakter, enkel CRM, försäljnings-CRM, avancerad CRM, etc. Med dessa mallar kan du effektivisera arbetsflöden, automatisera påminnelser och få värdefulla affärsinsikter. Kategorisering av kontakter efter kundtyp, kontaktuppgifter och prioritet är också möjligt i detta CRM.

Freshsales

För alla företag är det definitivt en välsignelse att ha all kunskap om sina framtidsutsikter. Freshsales mobila CRM låter dem registrera och få tillgång till information om sina framtidsutsikter och avsluta fler affärer med datadrivna beslut.

Eftersom det låter dig hantera konton, kontakter och erbjudanden när du är på språng är du alltid i kontakt med ditt team och dina kunder. Med all information som är tillgänglig i denna anpassningsbara CRM-app kan du leverera exceptionella kundupplevelser. Det gör att du kan göra nästan allt du behöver för att ge ett produktivt säljteam.

Från Freshsales kan du skicka enskilda e-postmeddelanden eller massmeddelanden och ringa samtal. Eftersom den lagrar samtalsloggen för varje kontakt, kan du till och med lägga till anteckningar till den för sammanhang och minne. Funktionen för inspelning av röstanteckningar låter dig spela in instruktioner för framtida referens när att skriva inte är det mest bekväma alternativet.

Du kan också använda Freshsales mobila CRM-app för att lägga till uppgifter, möten och anteckningar för att få hela ditt team att hålla sig informerat om aktiviteterna och framstegen i affärer. Startskärmen för denna Android- och iOS-app innehåller aviseringskort, försenade uppgifter, en veckokalender och andra viktiga mätvärden.

Med hjälp av incheckningsfunktionen kan du informera ditt team om dina schemalagda offlinemöten med kunderna. Du kan också anpassa språket och aviseringarna i den här appen. Freshsales erbjuder även offlineåtkomst för att skapa och komma åt kontaktdata även med dålig nätverksanslutning.

Pipedrive

Oavsett om ditt säljteam använder Android- eller iOS-enheter är Pipedrive en av de bästa CRM de kan få för mobilen. Ha det på din hand och hantera relationer var som helst, när som helst.

Den ger dig också processguider och synkroniserar automatiskt kommunikationen (telefonsamtal och e-postmeddelanden) för att bespara dig från administratörsjobb vid slutet av dagen.

Detta CRM visar dina kommande möten, samtal, försenade aktiviteter och olästa e-postmeddelanden för att visualisera din dag framåt. När du förbereder dig för ett möte kan du söka efter insikter om affärer tillsammans med tidslinjen för affären och kommunikationshistoriken. Dessutom kommer alla anpassningar som görs på webbappen att återspeglas sömlöst här.

Pipedrive mobil CRM integreras med toppappar som Gmail, Outlook, WhatsApp och Google Maps. Således blir kommunikationen med potentiella kunder och offline mötesschemaläggning lättare. Det säkerställer också kontinuerligt samarbete, uppsökande verksamhet och försäljning genom att ge tillgång till den information de behöver.

Med den här appen kan säljteamet schemalägga uppgifter och få påminnelser om att avsluta affärer i tid. De kan också komma åt kontakter i online- och offlineläge. Det låter dig också prioritera uppgifter, uppdatera affärerna i tid och övervaka deras framsteg.

Zoho CRM

Med Zoho CRM blir det möjligt att hantera försäljningen av ditt företag 24/7. Det gör det möjligt för säljteamet att vara i kontakt med sina leads, komma åt och registrera viktiga prospektdata, spåra nyckeltal och fatta välgrundade affärsbeslut.

Använd den här appen för att få viktiga insikter om försäljningstrender och mätvärden. Detta hjälper dig att förstå statusen för dina försäljningsprocesser. Här registreras alla samtal i en logg, och du kan till och med schemalägga ett eller flera uppföljande samtal.

Dessutom kan du komma åt och redigera data även i offlineläge med Zoho CRM. När enheten får onlineåtkomst synkroniseras data automatiskt.

HubSpot

HubSpot CRM är en populär lösning för alla storlekar av företag. Den goda nyheten är att HubSpot också är tillgänglig på Android och iOS via sin mobila CRM-app. Gör den till din partner för de hektiska dagarna när du måste vara på resande fot och hantera försäljning och samarbete.

Dess detaljerade aktivitetsflöde låter dig hitta och hantera de bästa erbjudandena. Du kan också prioritera din uppsökande verksamhet för att hålla dig fokuserad och organiserad inför dagen. Det är e-post och mötesuppsökande ger dig möjlighet att avsluta fler affärer.

HubSpot-mobilappen har en detaljerad skärm för nummerpresentation så att du kan förstå vem som ringer dig. Den stöder även livechatt var som helst – en funktion som är praktisk när du inte kan ringa eller ta emot ett samtal.

Använd det nya HubSpot-tangentbordet för att skicka tillgångar och information i vilken app som helst med supersnabb hastighet. Här kan du också skriva eller spela in anteckningar och mötesprotokoll. Att lagra bilagor är en annan användbar funktion i den här appen.

Dessutom kan du använda den för att tilldela uppgifter till andra och uppdatera affärens framsteg. Den här appen hjälper dig också att vara lyhörd genom att skicka aviseringar i realtid om viktiga händelser.

Salesforce

Gör ditt företag smart och mobilt med Salesforce mobilt CRM. Android-användare kan använda den här blixtdrivna appen för att utföra fler uppgifter på resande fot. Den använder AI-drivna funktioner, Einstein Analytics och Einstein Search, för att hjälpa dig fatta smarta beslut.

Den här appen stöder utveckling med låg kod för att snabbt erbjuda anpassade mobila upplevelser. Här får du alla anpassade Salesforce-appar under ett paraply och får åtkomst till dem för en sömlös övergång från stationär till mobil.

Det låter dig också skapa push-meddelanden för viktiga uppgifter, distribuera inbyggda Lightning-komponenter och anpassa appen efter din varumärkesidentitet.

Framför allt låter den dig visualisera hela verksamheten så att du kan hitta möjligheter, hitta rekommendationer och förutsäga resultat.

Agilt CRM

Agile CRM erbjuder också en mobil CRM-funktion som låter dig bära ditt företag i fickan och hålla dig informerad på språng. Den har mobilappar för Android och iOS som gör det möjligt för marknadsförare att skaffa, behålla och betjäna kunder.

Denna nästa generations CRM är prisvärd och kan användas för marknadsföringsautomation, försäljning, helpdesk, e-postkampanjer, integration av sociala medier och mobil marknadsföring.

Uppgifter som behöver ett omedelbart svar, som att ringa kunder, svara på sociala omnämnanden, lösa kundproblem och göra anteckningar efter ett möte, kan göras från detta mobila CRM.

Dess intuitiva mobila instrumentpanel låter dig spåra försäljningsproduktivitet, kontrollera omvandlingsfrekvenser för potentiella kunder och hantera affärer. Den har också möjlighet att ändra dina inställningar härifrån. Istället för att hantera kontakterna genom ett kalkylblad låter Agile CRM dig komma åt all kontaktdata med sin mobila CRM-app.

Företag kan också få en realtidsbild av sin affärsprocess genom att spåra aktuell status för deras möjliga och aktuella affärer. Den stöder integration med Googles kalendrar för sömlös tvåvägssynkronisering.

Slutord

Fördelarna med ett mobilt CRM är oändliga, allt från CRM-on-the-go till fjärrfildelning och allt däremellan.

Eftersom nu du vet vilka som är några populära mobila CRM på marknaden, borde det vara lättare för dig att prova en som passar dina affärsbehov.

Du kanske också är intresserad av de bästa CRM-lösningarna för moln.