7 bra resurser för att lära sig engelska teckenspråk

Spread the love

Språkinlärning är fördelaktigt för din hjärna och förbättrar din kommunikationsförmåga.

Inte bara det, utan det är också en stor färdighet att ha om du eller någon av dina vänner eller familjemedlemmar är döva eller har en hörselnedsättning.

Du vet hur svårt det är för dessa människor när de försöker kommunicera med andra människor. Det är frustrerande om du inte kan höra eller prata helt eller delvis, och i det här fallet kan läppläsning också vara en utmanande uppgift, som kan ta år att få bukt med det.

Men det finns en pålitlig lösning för det – teckenspråk.

Och det bästa är att du nu kan lära dig det i hemmets bekvämligheter genom teckenspråkskurser online.

I den här artikeln kommer jag att diskutera några av resurserna för att lära dig teckenspråk så att du kan kommunicera effektivt med personer med hörselnedsättning eller dövhet.

Så, låt oss börja!

Vad är teckenspråk?

Teckenspråk omfattar icke-verbala kommunikationsmetoder med olika handgester och rörelser som förmedlar ett budskap mellan två personer. Den har sina egna ordförråd, grammatik, dialekter och slangord.

Teckenspråk är ett visuellt språk som skiljer sig från talade språk och utformat för att hjälpa människor som är döva eller har nedsatt hörsel. Teckenspråkstalare använder sin kropp, händer, ansikte och ögon flytande under kommunikation.

Typer av teckenspråk

Det finns inget universellt teckenspråk; det varierar från region till region. Faktum är att det finns cirka 138-300 typer av teckenspråk som människor använder över hela världen.

Men många länder med ett vanligt talat språk kanske inte har samma teckenspråk. Till exempel har engelska fyra typer av teckenspråk:

 • American Sign Language (ASL)
 • australiskt teckenspråk (auslan)
 • Brittiskt teckenspråk (BSL)
 • Nya Zeelands teckenspråk (NZSL)

Över 500 000 personer i USA använder ASL; den använder en enda hand för gester och rörelser. Å andra sidan använder brittiska, australiensiska och Nya Zeelands teckenspråk eller BANZSL två händer.

Andra typer av teckenspråk är kinesiska teckenspråk (CSL), franska teckenspråk (FSL), japanska teckenspråk (JSL), arabiska teckenspråk, spanska teckenspråk (LSE), mexikanskt teckenspråk (LSM), ukrainska teckenspråk (USL). ), Plains Sign Talk om nordamerikanska ursprungsbefolkningar och många fler.

Obs: I den här artikeln kommer vi att prata om resurser endast för ASL och BSL.

Grundläggande teckenspråk

 • Att lära sig alfabeten
 • Bemästra grammatik
 • Kommunicera med händerna
 • Förbättra förståelsen
 • Öka ordförrådet
 • Fingerstavning för att stava ord genom handrörelser

Fördelar med att lära sig teckenspråk

 • Att lära sig teckenspråk stimulerar din hjärna och förbättrar dess aktivitet, kognition, kommunikationsförmåga, lyssnarförmåga, kreativt tänkande, minne, funktionalitet, mentala rotationsförmåga, rumslig medvetenhet och mer.
 • A studie genomförd vid University of Sheffield säger att teckenspråksinlärare har bättre reaktionstid och perifer syn.
 • Det hjälper dig att kommunicera med bebisar vars kognitiv utveckling kan förstärkas genom att visa grundläggande tecken.
 • Teckenspråksinlärning kan hjälpa dig att kommunicera med djur eller dina husdjur om de är döva samtidigt som du förbättrar ditt band med dem.
 • Bureau of Labor Statistics säger att anställningen för tolkar och översättare sannolikt kommer att öka med 20 % i slutet av 2029. Därför öppnar det dörren till intressanta jobbmöjligheter inom olika sektorer, både inom statliga och privata.
 • Teckenspråk introducerar dig till olika kulturer, samhällen, länder, tillsammans med döva och hörselskadade samhällen, för att förstå deras svårigheter, tankar och bygga nya relationer med dem.
  Google och Amazon dödar Smarthome Hub, och det är bra

Vem ska lära sig teckenspråk?

 • Döva och personer med hörselnedsättning
 • Föräldrar till döva eller hörselskadade barn
 • Proffs som pedagoger som kan ha döva eller hörselskadade elever
 • Första responders; på grund av hörselnedsättning hos äldre vuxna
 • Tjänsteleverantörer som rådgivare, socialarbetare, medicinsk personal och psykologer
 • Idrottare som kan behöva kommunicera med personer som har dövhet eller hörselnedsättning eller själva har dessa svårigheter

Var ska man lära sig teckenspråk?

Traditionellt lär sig människor teckenspråk från böcker med bilder som förmedlar tecken och gester. De anlitar också handledare, vilket kan bli en kostsam affär. Elever kan också lära av sina lärare om du har turen att ha en som är skicklig i teckenspråk.

I vissa fall lär föräldrar med sådana svårigheter eller har barn med dessa svårigheter också ut sina barn i teckenspråk.

Men tänk om din situation skiljer sig från alla dessa fall, eller om du vill lära dig det på andra sätt. Inga problem; du kan gå med i en onlineklass.

I en onlinekurs för teckenspråksinlärning kommer de att lära dig olika tekniker för att bemästra färdigheten. Det innehåller videor, spel, frågesporter, pussel, diagram, roliga aktiviteter och övningar för att lära sig språket interaktivt.

Låt oss slutligen utforska några bra resurser för att lära oss teckenspråk oavsett varför du behöver lära dig det.

Teckenspråk101

Den första på listan är Teckenspråk101 som ger omfattande teckenspråkskurser. De lär dig online:

 • Nivå 1 ASL-kurs
 • Nivå 2 ASL-kurs
 • Slutför ASL-kurs (nivå 1 och 2)

Förutom detta erbjuder de även GRATIS videor för ASL nivå 1 & 2. Det finns 20 lektioner uppdelade i små föreläsningar med övningar och aktiviteter för ytterligare övning.

Både ASL Level 1 & 2 är självgående och strukturerade så att du kan slutföra dem på tio veckor. Du kan dock ta längre tid än så om du behöver. Den kompletta ASL-kursen är tillgänglig till en överkomlig kostnad av $37,5. Den lär dig 1400+ ordförråd som du kan börja använda direkt.

Videoinstruktionen sträcker sig till mer än 8 timmar för att få en tydlig och detaljerad idé. De hjälper dig att förbättra ditt lärande med över 100 kalkylblad och spännande aktiviteter. Dessutom innehåller den här onlinekursen 50 mottagliga frågor som du kan öva på och 100 fingerstavningsuppgifter.

Du kan lära dig ASL baserat på ditt schema, plus att de också spårar dina inlärningsframsteg. Det är lämpligt för åldrarna 10-100 år, och den övergripande inlärningsatmosfären är rolig och oförskräckande. Efter avslutad online ASL-kurs får du ett certifikat som du kan visa var du vill.

ASL-appen

Sedan 2015, ASL-appen har undervisat i konversation online ASL. De lär snabbt ut viktiga ASL-fraser och tecken med 2 000+ videor och har designat appen för att göra hela inlärningsprocessen tillgänglig, enkel och rolig.

ASL-appen har enkel navigering och användbara funktioner, så att du inte har problem med att använda den. Ladda ner appen via Google Play eller Apple Store för att lära dig ASL och kommunicera och samarbeta med människor mer.

  Vad är felkod 36 på Mac?

Lingvano

Börja överbrygga klyftor och kommunicera enkelt med ASL som du enkelt kan lära dig om Lingvano. De syftar till att göra teckeninlärning snabbt och enkelt med interaktiva videosessioner i bitstorlek. Det kommer att öka din kommunikation i realtid genom att lära dig de färdigheter du behöver för att det ska hända.

För detta behöver du inte lägga för mycket tid på det, bara 10 minuter per dag räcker för att underblåsa din inlärning. Kursen innehåller användbara och interaktiva dialoger som hjälper dig att göra den första kommunikationen.

Du kan använda deras vokabulärtränare som stärker ditt minne samtidigt som du behåller de färdigheter du förvärvat under längsta möjliga tid. Intressant nog får du också en ASL-ordbok samtidigt som du hittar en specifik mening eller tecken.

Inte bara detta, utan Lingvano förser dig också med en Sign Mirror för att förfina din skyltutförande och få det förtroendet samtidigt som du har konversationer i realtid.

Dessutom är Lingvano tillgänglig för användning på din bärbara dator, surfplatta eller smartphone, så att du kan lära dig ASL när och var du vill i denna värld. Både Android- och iPhone-användare kan ladda ner appen på sina smartphones, där de ständigt synkroniserar dina ASL-inlärningsframsteg.

British-sign.co.uk

Lär dig brittiskt teckenspråk hemma från British.sign.co.uk. Denna online-teckenkurs är en CPD-certifierad tjänst som du kan komma åt på mobil, surfplatta, bärbar dator eller stationär dator.

De gör BSL-inlärning roligt, flexibelt och enkelt med sina unika metoder och omfattande introduktion till alla som är intresserade av att lära sig det. För att inte tala om, du kan studera BSL i din lämpliga tid och takt.

Från nybörjare, skolelever och personal till personer som reviderar nivå 1, alla kan ta kursen. Dessutom är kursen tillgänglig för personalutbildning inom detaljhandel, medicin, utbildning, barnomsorg etc. och personer som deltar i DofE-priset.

Kursstrukturen består av 10 lektioner: siffror, fingerstavning, intro till dövmedvetenhet, relationer, familj, hobbyer, beskrivningar, tid, dagar, månader, årstider, pengar, mat, dryck, känslor, djur, konversationer och kläder.

Utöver detta får du en speciell vokabulär för medicin, utbildning, transport, hemmiljö etc. I slutet av varje lektion gör de en bedömning som omfattar små BSL-videor plus Q&A. Med dessa interaktiva aktiviteter kan du mäta och spåra dina framsteg samtidigt som du hittar områden som behöver förbättras.

När du får 85 % eller mer på varje bedömning för varje lektion och final, kommer du att få ett slutförandecertifikat ackrediterat av CPD. De låter dig också göra om bedömningarna flera gånger utan extra kostnad. Kursen är tillgänglig under ett år och utformad för cirka 16-20 timmar med 1,5-2 timmars ansträngning varje vecka.

Dessutom erbjuder de både individuella priser och grupppriser för kursen. Deras prisstruktur är unik – ”Betala vad du kan” istället för ett fast belopp. Det innebär att du har möjlighet att bestämma hur mycket du kan betala för dig själv eller din grupp (minst 3 GBP eller cirka 4 USD per person).

BSLCurser

Oavsett vad ditt mål eller nuvarande BSL-nivå är, kan du lära dig det online från BS-kurser i din takt. De erbjuder massor av kurser, allt från en komplett nybörjarkurs till en professionell tolkkurs. De erbjuder totalt 13 onlinekurser, inklusive:

 • Nivå 1 BSL
 • Nivå 2 BSL
 • Nivå 3 BSL
 • Nivå 6 BSL
 • BSL Coaching Intermediate
 • BSL Coaching Avancerad
 • Signaturpriser på nivå 1, 2, 3 och 6.
 • Döva medvetenhetsutbildning
  Vad är en XLR-mikrofon, och varför skulle jag vilja ha en?

Kurserna kan hjälpa dig att söka efter ett flexibelt sätt att lära dig och/eller vilja interagera med en vän eller familjemedlem som är döv eller har hörselnedsättning. Det ger dig också ett perfekt försprång om du vill göra en karriär dedikerad till att arbeta med dessa människor.

Gå med i någon kurs om du vill skaffa dig yrkeserfarenhet inom detta område eller ta erkända certifieringar. Utöver detta har kursen massor av frågesporter, handledningar och interaktiva sessioner som du kan njuta av att lära dig.

Fyll i de spännande frågesporterna, testa dina BSL-färdigheter, kunskaper och prestanda med bilder och videor och lås upp fler klasser. BSLCurses ger även experttips och feedback via webbkamera under hela kursen så att du kan gå vidare till nästa klass utan tvekan.

Youtube

A Youtube kanalen går under namnet Bill Vicars för att hjälpa dig lära dig ASL genom instruktionsvideor.

Dr. Bill Vicars driver denna kanal från American Sign Language University (ASLU). Hans videor hjälper dig med ASL-nivåerna 1, 2, 3 och 4, tillsammans med medicinskt teckenspråk, teckenspråkslingvistik och mer.

Han har behandlat ämnen som siffror från 1-10, artiga fraser och hälsningar, pronomen, 100 grundläggande tecken, fingerspells, klassificerare, skildring av signering och mer.

ASL

ASL American Sign Language är en app, och den är tillgänglig för Äpple och Android enheter. Dess utvecklare är Saeed Bashir och har 4,5 stjärnor i App Store. Denna app gör din inlärningsresa bekväm och njutbar. Det är helt GRATIS och äventyrar inte din integritet eller irriterar dig med extra behörigheter.

Appen täcker ämnen som ASL-historik, alfabet, siffror från 1-100, vanligt ordförråd och konversationsfraser. Dessutom innehåller den 100 grundläggande skyltar med videor för familjeskyltar, tidstecken, platsskyltar och mer.

Lärmiljön blir mer interaktiv med ASL ord-bild matchande spel, ASL nummer-bild matchande spel, tillsammans med siffror och fakta om ASL. Du får också feedback om denna app för att förbättra ditt lärande.

Dessutom förbättrar de ständigt appen genom att introducera nya uppdateringar samtidigt som du kan skicka in förslag. Appen är kompatibel med iPod Touch, iPad och iPhone och stöder två språk – engelska och spanska.

Fler funktioner i denna app, som är helt GRATIS, är:

 • Hög integritet och säkerhet
 • ASL historia
 • Alfabet
 • Siffror från 1-100
 • Typiska fraser och ordförråd
 • 250+ grundläggande skyltar med video
 • Spel, fakta och siffror

Slutsats

Teckenspråksinlärning är roligt, interaktivt och fördelaktigt för din hjärna. Det hjälper dig också att skapa en bättre kontakt med personer med hörselnedsättning eller dövhet. Oavsett om du är någon som vill kommunicera med ditt barn, husdjur, studenter eller någon som behöver det, kan du gå en onlinekurs.

Lycka till med lärandet!