5 mindre kända fantastiska AWS-erbjudanden

Spread the love

AWS fortsätter att dominera, oavsett om det är kvalitet eller kvantitet. Som ett resultat kan många pärlor gå vilse i trängseln.

AWS fortsätter att expandera snabbare än någon kan hantera. Även rutinerade arkitekter erkänner att de inte vet mer än 20-30 % av AWS djup. Även om fler alternativ alltid är välkomna, är nackdelen här att många utmärkta erbjudanden går vilse i mängden.

Det kan bero på att de har ett mindre, mer specifikt användningsfall eller för att marknadsföringen av dem inte är en del av Amazons aggressiva expansionsplaner.

Den här artikeln belyser fem sådana AWS-erbjudanden.

Du har förmodligen inte hört talas om dem, och det finns goda chanser att dessa kommer att förbli höljda i dunkel framöver. Dessa erbjudanden är otroligt användbara och mycket kostnadseffektiva, men de är nästan inte kända för alla.

Ljussegel

En anledning till att AWS inte har kunnat göra ett inhopp i mindre installationer, förutom dess högre kostnader, är komplexiteten.

AWS-dokumentationen är så omfattande och förvirrande att om du lyckas avsluta din forskning under en helg och kommer fram till en konkret förståelse, kan du räkna dig själv bland de utvalda. För resten av oss betyder AWS komplexiteten i en skrämmande nivå. Även att träna en månadskostnad för en AWS-tjänst kräver fler hjärnceller och lämnar mig med en bestående huvudvärk. Som ett resultat är mindre distributioner ett utrymme som domineras av DigitalOcean, KamateraLinode, etc., där du snurrar upp en fastkostnadsinstans och glömmer bort det.

Men nu har AWS ett svar.

Liksom de flesta andra AWS-erbjudanden utan topp, Ljussegel gick runt och slog sig ner på Amazons meny utan att bli märkt. Det är inriktat på utvecklare som använder de VPS som nämnts tidigare tjänster och kommer att fungera som en språngbräda till den fullfjädrade AWS-plattformen senare. Lightsail har alla funktioner du kan förvänta dig från din favoritleverantör:

Enkel, förutsägbar prissättning

Lightsail har VPS från $3,50 för 512 MB RAM till 32 GB RAM / 8-kärnig processor för $160/månad. Bandbreddsanvändningen är förutsägbar och ganska generös, allt från 1 TB till 7 TB, beroende på din plan. Med andra ord, om du betalar $10 per månad på Lightsail, betalar du $10 per månad. 🙂

DevOps paradis

Lightsail ger också många DevOps-funktioner som har blivit standard bland molnleverantörer. Oavsett om det är belastningsutjämnare, hanterade databaser, objektlagring eller förkonfigurerade servrar för dina favoritwebbappar (till exempel kan du göra ett-klicks-distributioner för Node, Laravel, etc.), Lightsail har allt.

  Hur man räknar färgade celler i Excel

Full AWS-åtkomst

Även om Lightsail är en separat tjänst, är den inte helt borttagen från AWS-ekosystemet. Genom VPC-peering kan du njuta av fördelarna med andra AWS-tjänster samtidigt som du är på Lightsail.

Lightsail uppgraderar sömlöst till EC2 när dina behov blir större och du är redo att ta tag i komplexiteten. Man kan säga att detta är hela idén som Amazon hade bakom lanseringen av Lightsail, men med en så utmärkt tjänst som AWS förstår jag inte varför någon ska klaga!

Neptunus

Nästa medlem i vårt AWS solsystem är Neptunus (förlåt, jag kunde inte motstå likheten!). Neptune är en mycket tillgänglig, fullt hanterad grafdatabas. Det är ett relativt nytt erbjudande och kommer sannolikt att förbli okänt av två skäl: 1) Det stora antalet tillgängliga AWS-tjänster och 2) Det mycket selektiva användningsfallet för grafdatabaser.

För de som undrar är grafdatabaser en annan underklass av NoSQL-databaser som lagrar och arbetar med data i en Graf formatera. De utmärker sig i applikationer där enheter har många relationer med varandra, särskilt när dessa relationer har olika inneboende värden. Några bra exempel som ropar efter grafdatabaser är sökning, sociala nätverk, rekommendationsmotorer, etc.

Om du använder (eller vill använda) AWS-hanterade databaser som Aurora, DynamoDB, etc., och du behöver en grafdatabas för din nästa applikation, är Neptune vägen att gå!

Snöboll

Nästa på vår lista är ett häpnadsväckande erbjudande – en hårdvara!

Amazons Snöboll är ett gammaldags (men mycket kapabelt) erbjudande när du behöver hantera stora mängder data.

För att uppskatta användbarheten av denna konstiga tjänst, fundera över hur mycket data dina servrar måste flytta (in och ut) under en vanlig dag. Om du är som jag är det osannolikt att det går längre än några MB. I sådana fall tänker vi nästan aldrig på dataöverföring eftersom internethastigheterna är mer än tillräckliga. Men vissa företag behöver flytta flera GB per timme eller till och med flera PB (Petabyte) per dag. Jag vet inte hur det är med dig, men om jag fick i uppdrag att säkerhetskopiera eller återställa data i denna skala, skulle jag bara säga upp mig från jobbet!

Snowball byggdes för att hantera dessa fall.

Så här går det till: du behöver en Snowball-enhet från Amazon, som levereras till dig. Du kopplar in den i dina system och skriver absurda mängder data till den över en natt. När du är klar meddelar du Amazon och de hämtar enheten, skickar tillbaka den till datacentret och laddar upp all data tillbaka till ditt S3-konto.

Det bästa med hela processen är att Snowball-enheten är exceptionellt effektiv, stöder flera protokoll och är manipuleringssäker. Så om du har kämpat med data som är riktigt, riktigt stora och mest har att göra med arkivering, ge Snowball ett försök!

  Hur man arkiverar beställningar på Amazon App

Betrodd rådgivare

Trots det vanliga namnet, Betrodd rådgivare är en värdefull tjänst om du är en omfattande användare av AWS.

Tänk på Trusted Advisor som ett verktyg som hjälper dig att planera ny infrastruktur, optimera befintliga eller helt enkelt köra skanningar för att se till att dina implementeringar uppfyller AWS-säkerhetsstandarderna. Med tanke på hur svårt det är att göra detta på ens en enda server manuellt, skulle jag säga att Trusted Advisor är en av de dolda pärlorna bland mindre kända AWS-erbjudanden.

Det hela kan låta lite abstrakt, så låt oss titta på några konkreta exempel på hur en Trusted Advisor kan hjälpa dig.

EC2 optimering

Trusted Advisor kan skanna dina körande EC2-instanser och rapportera fall av extremt låg CPU- och nätverksanvändning. Detta kommer att hjälpa dig att upptäcka faktiska användningsmönster och spara på dina AWS-räkningar genom att avskaffa några av dina fall under de mycket magra perioderna. På egen hand skulle det vara komplicerat att komma över den här informationen.

S3 Säkerhet

Antalet säkerhetsproblem på grund av felaktiga S3-privilegier är för många för att räknas. Alltför ofta hamnar ett företag av misstag med att offentliggöra sina S3-hinkar, och känslig data som bör förbli gömd avslöjas och dupliceras i händerna på skadliga enheter.

Fixningen är enkel i teorin: hantera dina S3-säkerhetsbehörigheter korrekt, men det är väldigt lätt att förbise. Detta händer särskilt i projekt som har körts ett tag, och någon ändrar säkerhetsinställningarna av misstag eller för vissa tester men glömmer att återställa dem. Med Trusted Advisor kommer sådana fall att upptäckas och meddelas omedelbart.

Dessa två exempel repar inte ens bredd om vad Trusted Advisor kan göra för dig. Eftersom många av dessa kontroller är gratis, kan jag bara säga att oavsett vilken nivå du har på AWS-distribution, är en Trusted Advisor ett måste.

AWS röntgen

Mikrotjänster är väldigt roliga, särskilt för evangelister och chefer som får höra om sina idylliska fördelar och inte behöver koda dem. Men för utvecklare är Microservices en mardröm för arkitektur och felsökning. Det är svårt att spåra meddelanden när de går från tjänst till tjänst, och ofta är det omöjligt att avgöra varför något inte fungerade eller varför ett visst meddelande försvann.

Det blir särskilt illa när det finns ett stort antal tjänster inblandade. Antalet möjliga interaktioner är tillräckligt högt för att överbelasta sinnet, än mindre koden. Betrakta följande mikroservicediagram hämtat från StackExchange-forum och föreställ dig att du måste spåra igenom denna röra.

  9 gratis certifieringskurser för att bli en digital marknadsförare [2022]

Tack och lov, med Röntgen, AWS har ett verktyg som avsevärt kan förenkla hur du felsöker mikrotjänster. I huvudsak är X-Ray en tjänst som automatiskt samlar in förfrågningsloggar från varje tjänst du har distribuerat, effektiviserar dessa loggar efter tjänst och kombinerar den med annan data som latens och genomströmning för att presentera en informationsrik ögonblicksbild av vad som händer hela tiden i ditt system.

X-Ray fungerar på både mikroservice- och serverlösa arkitekturer. En annan sak att tänka på är att det inte är tillgängligt på alla AWS-erbjudanden (endast Amazon EC2, Amazon EC2 Container Service (Amazon ECS), AWS Lambda och AWS Elastic Beanstalk när det skrivs), och endast tre programmeringsspråk/miljöer stöds från och med nu: Java, .NET och Node. Detta beror på att X-Ray måste interagera med din kod direkt och involverar en massiv utvecklingsansträngning från Amazons sida.

Som sagt, jag är 100% säker på att fler språk kommer att stödjas mycket snart (jag ser personligen att Go, Scala, Kotlin, etc. får stöd ganska snart, och tolkade språk kommer att följa senare).

Slutsats

I den här artikeln ville jag bara visa att det finns mer med AWS än EC2, ELB, RDS, S3, etc. Det är inte bara infrastruktur utan även supportverktyg där AWS snabbt utmärker sig. Vi hör inte talas om dessa fantastiska erbjudanden eftersom Amazon inte har utrymme och budget för att marknadsföra dem alla – i skrivande stund finns det nära 100 erbjudanden från AWS!

Som sådan är det osannolikt att du kommer att höra om dessa tjänster vid ett större evenemang eller hitta böcker/kurser om dem. Det bästa du kan göra är att prenumerera på de officiella AWS-meddelandena och se om något nytt har rullats ut som kan göra ditt liv enkelt!

Om du är nyfiken på att lära dig mer om AWS, gå till Udemyoch du hittar hundratals onlinekurser för ditt önskade ämne.