7 Android-appar för att skriva anteckningar direkt på startskärmen

Om du letar efter ett snabbt sätt att skriva ner anteckningar på din Android-telefon är en startskärmswidget ditt bästa alternativ. Här är de bästa apparna som låter dig skriva anteckningar direkt från din startskärm utan att behöva öppna dem.

1. Jot

Jot är en app designad för att låta dig skriva anteckningar var som helst, oavsett vilken app som körs. Du kan starta det flytande anteckningsblocket från panelen Snabbinställningar (efter en kort installationsprocess) eller använda startfältswidgeten.

Tack vare appens intuitiva kontroller kan du enkelt dra runt anteckningar på din startskärm. Att svepa till olika skärmar stänger inte anteckningsblocket, så du kan göra anteckningar ostört. I det flytande anteckningsblocksfönstret hittar du också alternativ för att spara och ta bort en anteckning, öppna anteckningen i redigeraren och konvertera en anteckning till en checklista. Du kan också fästa anteckningar i meddelandefältet.

För att hålla dina anteckningar organiserade erbjuder Jot mappar och sorteringsalternativ. Detta hjälper till att rensa upp dina idéer efter att ha gjort flera anteckningar från startskärmen. Jot konverterar skrivna telefonnummer, e-postadresser och internetadresser till länkar för att hjälpa dig att snabbt komma åt information. Med flera sätt att starta det flytande anteckningsfönstret erbjuder Jot en briljant lösning för att ta anteckningar direkt, var du än är.

Ladda ner: Anteckna (Gratis, premiumversion tillgänglig)

2. Skriv nu

Skriv nu är det passande namnet och erbjuder minimala distraktioner, så att du kan få idéer skrivna snabbare. Dess kärnfunktion, NowPad, fungerar som ett flytande fönster där du kan göra anteckningar direkt från startskärmen. Aktivera helt enkelt behörigheten att visa över andra appar så är du klar.

Under installationsprocessen kan du konfigurera en triggeråtgärd för att skapa det flytande anteckningsblocket. Denna svepning kan utföras när som helst. Skriv nu låter dig justera positionen och området för triggerzonen för att förhindra oavsiktliga svepningar.

Appens minimala gränssnitt gör den till en fantastisk, enkel anteckningsapp för din Android-telefon. Det finns flera extra verktyg, inklusive en knapp för att ändra storlek och ett Välj allt-alternativ för checklistor. För ytterligare sekretess kan du ställa in lösenord för att skydda din information. Trots sin grundläggande funktionalitet erbjuder Write Now en mängd olika funktioner som hjälper dig att hantera dina anteckningar.

Ladda ner: Skriv nu (Gratis, premiumversion tillgänglig)

Sticky Notes Widget är en perfekt app för att se dina anteckningar med ett ögonkast. Appen låter dig skriva anteckningar från startskärmen och fästa dem var du vill. När ditt sinne är fullt av information kan du lägga till flera anteckningar på startskärmen och redigera dem när som helst.

För att skapa och redigera anteckningar måste du först veta hur du lägger till en widget på din Android-enhet. När du har placerat en widget trycker du bara på den för att lägga till anteckningar eller trycker länge för att ändra widgetstorleken.

Sticky Notes Widget erbjuder massor av anpassning, så att du kan utforma anteckningar som smälter in med din startskärm. Du kan ändra text och bakgrundsfärg och använda fet och kursiv formatering för extra betoning. För att underlätta läsbarheten kan du även ändra textstorleken.

Om du har förlorat viktiga ändringar kan du använda återställningsfunktionen för att visa och återställa tidigare redigeringar. För en flexibel anteckningsupplevelse som erbjuder massor av anpassning, överväg att ge Sticky Notes-widgets en chans.

Ladda ner: Sticky Notes Widget (Gratis köp i appen finns)

4. Evernote

Evernote har upprätthållit ett starkt rykte som en pålitlig lösning för anteckningar för privatpersoner och företag. Trots att den huvudsakligen används på Windows och Mac, erbjuder Evernote-mobilappen unika verktyg för att öka din personliga produktivitet.

Funktionsfältswidgeten erbjuder ett urval av genvägar som låter dig utföra åtgärder från startskärmen. Alternativet Simple Note låter dig lägga till en anteckning (med en titel) till din arbetsyta utan att navigera till appen. Du kan också lägga till en omedelbar uppgift genom att trycka på ikonen Enkel uppgift.

Evernote erbjuder också ytterligare två widgets: en anteckningslista och en uppgiftslista. Anteckningslistan visar en filtrerad lista med anteckningar bredvid en knapp där du kan skriva anteckningar från startskärmen. Du kan filtrera resultaten med en tagg eller en anteckningsbok. Listan med uppgifter kan hjälpa dig att få ett bra perspektiv på din att göra-lista samtidigt som du har möjlighet att lägga till en uppgift direkt.

Trots sin vanliga användning för att hantera större uppgifter, uppfyllde Evernote verkligen mina förväntningar som en snabb anteckningslösning från Android-startskärmen.

Ladda ner: Evernote (Gratis, prenumeration tillgänglig)

5. MultiNotes

MultiNotes är en enkel påminnelse- och anteckningsapp för att hjälpa dig komma ihåg viktiga detaljer. Dess olika funktioner och genvägar kan hjälpa dig att få ut det mesta av din anteckningsapp utan att vara alltför komplex.

Du kan anpassa dina anteckningar genom att ändra bakgrundsfärgen och textens färg och storlek. Vill du betona lite text? MultiNotes erbjuder flera överstrykningspennor för att hjälpa information att sticka ut.

För att hjälpa till att kategorisera korta anteckningar erbjuder MultiNotes tre bräder för att separera anteckningar: Main, Work och Family. Om du är en glömsk person har MultiNotes ett snyggt påminnelsesystem där du kan skapa och spåra flera påminnelser för olika anteckningar. MultiNotes synkroniserar även din data med Google Drive, så att du inte behöver oroa dig för att förlora värdefull information.

Ladda ner: MultiNotes (Gratis köp i appen finns)

Sticky Notes + Widget erbjuder en anpassningsbar anteckningsupplevelse för att skriva ner idéer när du har bråttom. Det finns flera klisterlappstilar som erbjuds, inklusive ikonstämplar som du kan fästa på anteckningar.

Oavsett om du föredrar att skriva anteckningar eller skapa skisser, kombinerar Sticky Notes + Widget de två, så att du kan skriva och skissa ritningar på samma anteckning. Det finns ytterligare några användbara verktyg, inklusive textjustering och storlek. Du kan till och med välja från ett urval av stilfulla typsnitt.

För att redigera en anteckning, tryck helt enkelt på widgeten från startskärmen för att öppna popup-fönstret. Du kan också låsa anteckningar med ett lösenord och ändra transparensen. Om du letar efter en personlig anteckningsupplevelse för att göra dina anteckningar mer tillgängliga, är Sticky Notes + Widget ett toppval.

Ladda ner: Sticky Notes + Widget (Gratis, premiumversion tillgänglig)

7. ColorNote

ColorNote erbjuder ett organiserat nav för lagring av korta anteckningar. Du kan skapa enkla textanteckningar och att göra-listor från din startskärm eller inuti appen. Appen erbjuder molnsynkronisering, så att du aldrig kommer att förlora värdefulla anteckningar. Det bästa av allt är att appen är helt gratis.

En av appens utmärkande funktioner är en kalendervy, så att du kan hantera ditt schema och dina uppgifter tillsammans. Du kan också använda färgade etiketter för att kategorisera anteckningar. Med ColorNotes widget för klisterlappar kan du skriva anteckningar från startskärmen. Widgeten låter dig också redigera anteckningar och växla mellan dem.

Om du kämpar för att hitta en tidigare idé, kan ColorNotes sökverktyg hjälpa dig att hitta information från alla dina skrivna anteckningar. Du kan också dela idéer med vänner genom att använda knappen Skicka.

Ladda ner: ColorNote (Fri)

Att göra anteckningar är en användbar färdighet som hjälper dig att hålla ordning och skriva ner idéer. Att hitta tid att fånga information kan vara en utmaning, särskilt om du reser ofta. Men dessa widgets erbjuder en snabb lösning för att skriva ner idéer direkt från din startskärm, vilket tar bort behovet av att öppna och stänga anteckningsappar ofta.