Vilken är den bästa webbläsaren för iPhone? 8 appar jämförda

Även om Apples inbyggda Safari-webbläsare är lämplig för de flesta, kanske du föredrar ett annat alternativ som är mer lämpligt för dig. Med så många tredjepartsalternativ tillgängliga för iOS kan det vara svårt att välja ett. Nedan listar vi de bästa iPhone-webbläsarna som hjälper dig att välja.

1. Safari

Som nämnts ovan är Safari standardwebbläsaren på iPhone. Men det betyder inte att Apple vilar på sina lagrar. Företaget har gjort så mycket för att göra Safari konkurrenskraftig mot andra populära webbläsare som Chrome och Firefox.

För det första synkroniserar den alla dina öppna flikar över iCloud. Så om du använder en annan Apple-enhet, som en iPad eller Mac, kan du enkelt byta enhet utan att störa din surfupplevelse. Du kan till och med fjärrstänga öppna Safari-flikar från dina andra Apple-enheter.

Förutom det kan du installera webbläsartillägg för att anpassa och förbättra din Safari-upplevelse ytterligare. Om du förlitar dig mycket på Apples ekosystem bör den inbyggda webbläsaren Safari vara ditt bästa val.

2. Google Chrome

Chrome är det populäraste alternativet till Safari bland iPhone-användare. Och det finns en bra anledning: Chrome är tillgängligt på de flesta större operativsystem, inklusive Windows, Mac, ChromeOS, Linux och Android.

Så oavsett vilken enhet du äger synkroniserar Chrome dina bokmärken, historik och öppna flikar. Det kan vara värt att byta till Chrome bara av den anledningen.

Chrome erbjuder röststyrning, ett datasparläge och intuitiva gester. Du kan till exempel svepa nedåt för att ladda om sidan. Efter att ha svepat nedåt kan du flytta fingret åt vänster för att öppna en ny flik eller åt höger för att stänga den aktuella fliken.

Du kan också flytta Chromes adressfält till botten om du tror att du kommer att missa den funktionen i Safari. Dessa funktioner är några av anledningarna till att Google Chrome är en av de mest populära iOS-webbläsarna och det bästa alternativet till Safari.

Ladda ner: Google Chrome (Fri)

3. Microsoft Edge

Många skriver av Microsoft Edge på grund av dess koppling till Internet Explorer. Även om Internet Explorer har en lång historia, gjorde dess dåliga prestanda den till ett åtlöje bland moderna webbläsare. Den förnyade Microsoft Edge är dock långt ifrån den långsamma, buggiga Internet Explorer och dess Edge Legacy-efterföljare.

Microsoft Edge är nu Chromium-driven, vilket ger den samma grund som den mycket framgångsrika Google Chome. Som sådan fungerar det massiva tilläggsbiblioteket på Google Chrome också på Microsoft Edge. Det betyder också att du kan installera det nästan var som helst där Chromium-webbläsare stöds.

Men det som skiljer Edge från Chrome är Microsoft Copilot-funktionen, en AI-driven chatbot som använder OpenAI:s GPT-4-språkmodell för att hjälpa till med dina sökfrågor och mer. Det kan till och med skapa AI-genererade bilder för vilket syfte du än behöver. Så om du behöver AI-hjälp utan ytterligare inställningar, bör Microsoft Edge vara din favoritwebbläsare.

Ladda ner: Microsoft Edge (Fri)

4. Modig

Brave är en snabb och säker webbläsare för iOS. Det tar din integritet till det yttersta genom att blockera alla spårare och popup-fönster från din webbläsare (inklusive annonser). Detta innebär att din surfhastighet kan vara upp till åtta gånger snabbare, särskilt när du öppnar nyhetssajter laddade med spårare.

Men det är inte bara Braves surfning som är blixtsnabb. Appen är snabb att navigera, med en dedikerad ny flikknapp i det nedre verktygsfältet (vilket Safari inte har). Du kan trycka, hålla och svepa flikikonen längst ned till vänster eller höger för att flytta mellan öppna flikar, vilket gör det enkelt att bläddra i flera sidor på din telefon.

Du kan också skapa en PDF från webbplatsen du besöker direkt i webbläsaren, vilket gör det lättare att skriva ut och dela sidor. Dessutom, om du gillar krypto och NFT, erbjuder Brave en flerkedjig plånbok för självvård direkt i webbläsaren.

Eftersom Brave är Chromium-baserat kan du installera och använda det på olika operativsystem. Så även om du har en bärbar dator med Windows eller en Android-surfplatta kan du synkronisera dina surfsessioner på en iPhone.

Ladda ner: Modig webbläsare (Fri)

5. Opera

Även om Opera inte är lika populär som Google Chrome eller Mozilla Firefox, är det fortfarande en bra alternativ webbläsare för iPhone-användare. Dess inbyggda annonsblockerare och VPN gör att den sticker ut, så du behöver inte installera tillägg eller tillägg för att få dessa funktioner.

Om du också använder Opera eller Opera GX på din dator kan du använda My Flow för att kopiera och klistra in text och filer mellan din telefon och PC. Det är dock gränsen för Operas synkroniseringsfunktioner – det låter dig inte synkronisera flikar och lösenord mellan enheter.

Ändå erbjuder Opera andra funktioner som en integrerad kryptoplånbok och Aria-webbläsaren AI. Om du ofta upptäcker att du blir geoblockerad av innehåll, krånglad av annonser eller bara vill prova något lite annorlunda, är det värt att ge Opera ett försök.

Ladda ner: Opera (Fri)

6. Mozilla Firefox

Om du inte litar på Google eller dess Chromium-projekt är Mozilla Firefox ett fantastiskt, fullt utrustat alternativ som inte använder Chromium-kodbasen med öppen källkod som Google utvecklat. Och om du redan har använt Firefox på Linux, Mac eller PC, kommer du att vara hemma med Firefox för iOS.

Precis som Chrome och Safari kan du använda Firefox Sync för att hålla alla dina flikar, bokmärken och lösenord synkroniserade med din iPhone. Dessutom blockerar Firefox spårare som standard, dess privata surfningsläge lagrar noll surfinformation, och du kan låsa webbläsaren med ett lösenord eller Face ID.

Den enda nackdelen är att Firefox för iOS inte stöder tillägg eller tillägg (även om detta hjälper dig att undvika de dolda farorna med webbläsartillägg). Om du är säkerhetsmedveten men ändå vill ha bekvämligheten med en modern webbläsare bör du installera Firefox på din iPhone.

Ladda ner: Firefox (Fri)

7. DuckDuckGo

Om du vill ha mer integritet än vad de flesta andra webbläsare erbjuder bör du överväga DuckDuckGo. Den här webbläsaren skapades av samma team bakom den sekretessfokuserade sökmotorn som bär dess namn.

DuckDuckGo för iOS använder WebKit som grund, vilket är vad Safari använder – men dess likheter slutar där. Eftersom den här appen fokuserar på integritet låter den dig inte synkronisera mellan enheter. Även om den har flikar är de privata som standard. Du kan stänga alla flikar och rensa all data med ett enda tryck på brandikonen i det nedre verktygsfältet.

Även om det inte är lika bekvämt att använda som de andra webbläsarna vi har diskuterat, är DuckDuckGo värt att kolla in om du är orolig för integritet och inte vill att webbplatserna du besöker ska spåra dig.

Ladda ner: DuckDuckGo (Fri)

8. Firefox Fokus

Tänk på Firefox Focus som en superspecialiserad miniversion av Firefox. Det är en barebones-app som helt fokuserar på integritet. För detta ändamål har appen ingen funktion för flikbyte, bookmaking eller historik.

Du öppnar appen, surfar på webben, öppnar sidor (men inte i en ny flik), och det är i princip allt. Appen stänger av annons-, analytisk-, social- och innehållsspårning som standard. Du kan se hur många spårare Firefox har blockerat genom att trycka på sköldikonen i adressfältet. Tryck på papperskorgen för att radera din webbhistorik omedelbart.

Även om jag inte skulle rekommendera att använda Firefox Focus som din primära webbläsare, är det ett utmärkt val om du besöker mycket känsliga webbplatser (som din bank eller kryptoplånbok). Det här är webbläsaren du behöver om du värdesätter integritet och säkerhet när du besöker en webbsida.

Ladda ner: Firefox fokus (Fri)

Om du vill ha en fantastisk surfupplevelse på din iPhone rekommenderar vi att du väljer någon av apparna ovan. Naturligtvis kan den bästa iPhone-webbläsaren för ditt användningsfall variera; det beror på personliga preferenser och andra enheter du har.

Safari är fortfarande det bästa alternativet om du har investerat mycket i Apples ekosystem. Men om du använder andra enheter är Chrome och Edge också bra val. Du kan välja Brave, Opera eller Firefox om du inte litar på Googles Chromium-projekt. Och för klassens bästa säkerhet och integritet, välj DuckDuckGo eller Firefox Focus.