7 AI-bakgrundsgeneratorer för att revolutionera din designprocess

Artificiell intelligens har sett en brant ökning inom olika domäner, såsom konstskapande, automatisering och mer. En sådan användning är uppenbar i AI-bakgrundsgeneratorer.

Dessa praktiska verktyg kan ta bort bakgrunden på din bild och ersätta dem med en ny, fantastisk bakgrund som ökar bildens övergripande tilltalande.

I den här artikeln har vi sammanställt några av de bästa AI-bakgrundsgeneratorerna för att revolutionera din designprocess. Läs vidare för att ta reda på hur AI förändrar konstindustrin.

Hur förändrar AI konstskapandet?

Som vi redan sa har artificiell intelligens påverkat den grafiska designsektorn i stor utsträckning. Det har revolutionerat hur designers skapar konst.

Med hjälp av AI kan designers enkelt automatisera tröttsamma komplexa uppgifter. Detta ger dem mer fritid att fokusera på andra viktiga aspekter av konstskapande som faktiskt behöver deras tid. Personalisering blir också lättare när AI spelar.

AI kan köra en grundlig analys av tillgänglig data. Detta hjälper AI-stödda verktyg att skapa design som är riktad till specifika målgrupper. Sådan personalisering säkerställer maximal effektivitet. Därför resonerar designen mer hos målgruppen.

Dessutom bidrar denna automatisering utan tvekan till att effektivisera designprocesserna. Det sparar inte bara tid och energi, utan det ökar också precisionen och den övergripande konsistensen.

En annan sak som är värd att nämna är att AI hjälper designers att komma på out-of-the-box-designer som kanske inte var möjliga med formgivarnas ansträngningar. Nu, med den ständiga utvecklingen av artificiell intelligens, kommer designers att fortsätta få kraftfullare designverktyg och nå nyare höjder.

Vad är en AI-bakgrundsgenerator?

AI-bakgrundsgeneratorer hjälper användare att ersätta sina bilders vanliga, generiska bakgrunder med fantastiska, AI-genererade bakgrunder.

Sådana verktyg fungerar huvudsakligen med hjälp av de textbeskrivningar som användarna tillhandahåller. Men vissa verktyg tillåter också användare att välja en mall och fortsätta. AI-bakgrundsgeneratorer är precis motsatsen till en bakgrundsborttagare som i huvudsak tar bort bakgrunden på dina foton genom att analysera dess egenskaper.

Förutom textbeskrivningar låter dessa verktyg dig definiera stilar, texturer, ljus, etc., för att skräddarsy de genererade bakgrunderna för att passa dina specifika behov. Från högkvalitativa e-handelsproduktbilder till profilbilder till videospelsbakgrunder – AI-bakgrundsgeneratorer kan skapa fantastiska bakgrunder för olika ändamål på ett ögonblick.

Fördelar med att använda en AI-bakgrundsgenerator

Att använda en AI-bakgrundsgenerator kommer med många fantastiska fördelar. Här är några av dem:

✅ AI-bakgrundsgeneratorer kan uppgradera dina vardagsbilder till något extraordinärt. De kan skapa coola bakgrunder med artificiell intelligens och ersätta dina tråkiga bakgrunder med dem för att ge fantastiska resultat.

✅ Att anställa professionella grafiska formgivare är en kostsam affär. Men genom att använda AI-bakgrundsgeneratorer kan du enkelt skapa iögonfallande grafik själv. Från produktbilder till innehåll i sociala medier till banners – du kan designa vad som helst med hjälp av dessa verktyg. Även när tjänsterna är betalda är de fortfarande mycket mindre än vad en grafisk designer kan ta betalt.

✅ Människans fantasi har inga gränser. AI-stödda bakgrundsgeneratorer kan hjälpa till att materialisera dessa koncept för att ta din kreativitet till nästa nivå.

Här är några av de finaste AI-stödda bakgrundsgeneratorerna som kan skapa något extraordinärt av en tråkig, genomtänkt bild:

Fotorum

PhotoRoom är ett användbart verktyg för alla dina bakgrundsgenereringsbehov. Allt du behöver göra är att tydligt beskriva vad du behöver (till exempel en vit vägg med livfullt färgad graffiti), så kommer AI-algoritmen att förse dig med ett obegränsat antal bakgrunder som matchar din begäran. Kom ihåg att ju mer intrikat din beskrivning är, desto mer intrikat din bakgrund.

Förutom grundläggande beskrivningar kan du lägga till extra saker som färgdetaljer, ljussättning, bakgrundsstil och mer för att få mer exakta resultat. Baserat på din begäran kommer verktyget att generera unika bakgrunder på några sekunder.

Användare kan välja de bakgrunder de gillar från listan och använda dem var som helst. Oavsett om det gäller att skapa estetiska bilder eller visa upp dina produkter, tar PhotoRoom hand om allt.

FYI, PhotoRoom använder stabil diffusion för att säkerställa exaktheten i utgångarna. Därför kan du vara säker på att det alltid kommer att lämna ingen sten ovänd för att matcha din exakta begäran.
För närvarande tillhandahåller PhotoRoom sina tjänster gratis. Så du behöver inte spendera ens en krona för att få din favorit AI-bakgrund.

Fotor

Genom att använda Fotors AI Background Generator kan du få förstklassiga, unika bakgrunder utan krångel. Oavsett ditt syfte, beskriv helt enkelt dina behov, och verktyget kommer att generera massor av fantastiska bakgrunder baserat på din begäran.

Förutom att skapa personliga bakgrundsbakgrunder, produktbakgrundsbilder för marknadsföringsändamål, etc., låter Fotor dig också skapa fantastiska Zoom-bakgrunder. Detta låter dig ersätta dina generiska, tråkiga Zoom-bakgrunder med snygga AI-bakgrunder.

För att göra saker mer intressanta kan du lägga till dina varumärkesbilder och logotyper för att skapa virtuella bakgrunder. Fotor låter också användare välja sina önskade stilar och justera förhållanden, ljussättning, detaljer, etc., för att skräddarsy deras bakgrunder.

Och den bästa delen? Fotor tar inga pengar för att skapa AI-bakgrunder du väljer.

Picsart

Picsarts AI-bakgrundsgenerator är en bra lösning för bakgrundsskapande behov. Oavsett din vision låter Picsart dig levandegöra det genom att ge dig möjlighet att generera fantastiska AI-bakgrunder idealiska för alla ändamål.

Från avslappnad redigering av bilder till att ge professionell touch till ditt konstnärliga skapande – Picsart kan vara din vän och guide.

Även om du kämpar för att utveckla idéer kan du hoppa över textbeskrivningen och välja en konstnärlig stil från listan, så sköter AI resten. Plus, om du strävar efter att uppnå en viss estetik, kan du välja från olika bakgrundsstilar som Sketch, Van Gogh, vintage, fotografi och så vidare.

För närvarande skapar Picsart två bakgrunder med din begäran. De planerar dock att uppgradera verktyget för att generera mer unika bakgrunder.

Vid tidpunkten för publiceringen var Picsarts AI-bakgrundsgenerator gratis för alla, vilket begränsade hur många bakgrunder användare kunde skapa på en dag.

Köttgryta

Hotpot kan hjälpa användare att skapa fantastiska bakgrunder för sina bilder med hjälp av artificiell intelligens. Vare sig det är att skapa bakgrundsbilder för e-handelsprodukter eller mönster av speltillgångar eller roliga redigeringar – Hotpot kan uppnå det du vill.

Hotpot extraherar först motivet i en bild genom att prydligt ta bort bakgrunden och säkerställa den övergripande jämnheten i resultatet. Du kan sedan använda vilken AI-genererad bakgrund som helst för att släppa lös dina kreativa juicer. När du är nöjd med resultatet kan du ladda ner resultaten för att använda dem i olika projekt.

För juridiska ändamål lagrar Hotpot kryptografiska hash av grafiken som den genererar. Detta ger verktyget möjlighet att upptäcka all grafik som det genererar. Kom ihåg att Hotpot aldrig lagrar grafiken själv. Så det finns inget att oroa sig för.

Hotpot tillåter användare att använda sina skapelser utan kostnad för icke-kommersiella ändamål, förutsatt att de använder CC BY-NC-licensen. För full upplösning och kommersiell användning kan individer köpa krediter på Betala en gång, Betala månadsvis och Betala årligen, från 12 USD, 10 USD/månad respektive 100 USD/år.

CreatorKit

CreatorKit är ett idealiskt val för att skapa fantastiska, professionella produktfoton utöver vanliga bilder för att öka försäljningen. För ökad bekvämlighet kommer CreatorKit med Shopify-integration. Således kan du generera produktfoton direkt från ditt Shopify-konto och använda dem med CreatorKits praktiska videomallar.

Verktyget använder en text-till-bild spridningsmodell för att leverera exakta resultat med hjälp av textuppmaningar. Deras spridningsmodell är främst optimerad för e-handel, inte för konstnärliga syften. Konstnärer kan dock fortfarande använda dess funktioner för att skapa konstverk om de gör det rätt.

Från och med nu låter CreatorKit användare generera ett oändligt antal e-handelsproduktfoton, från bara 0,99 USD/bild använd. Du behöver inte betala för någon av de genererade bilderna du inte använder.

Appy Pie Design

Med Appy Pie Design kan du skapa unika, AI-drivna appbakgrundsdesigner inom några minuter. Verktyget har en stor samling appbakgrundsbilder. Användare måste välja sin föredragna mall och anpassa den för att passa deras behov.

Förutom sin samling låter Appy Pie Design användare använda sina egna foton. De kan ändra teckensnitt och teckensnittsfärger, redigera texter och mer för att designa något attraktivt.

Appy Pie Designs professionella bakgrunder eliminerar behovet av att anställa en designer. Istället kan du vara rorsman och designa fantastiska bakgrunder själv.

Appy Pie Design är ett gratis verktyg. Så alla som är villiga att designa en bakgrund kan använda den utan att spendera några pengar.

Cutout.Pro

Oavsett vad du försöker uppnå – vare sig det är att designa banners eller skapa e-handelsproduktfoton, till att göra kataloger – kan Cutout.Pro hjälpa dig. Med Cutout.Pro till ditt förfogande kan du skapa fantastiska AI-bakgrunder för olika ändamål.

Cutout.Pro låter dig ändra bakgrunden på en bild för att visa din kreativitet för världen. Verktyget använder bakgrundsdiffusion för att ge dig den bakgrund du väljer genom att använda textbeskrivningar.

För din information har Cutout.Pro en gratis för evigt plan som ger dig fem gratis krediter. För fler krediter kan användare välja sina betalda prenumerationer, från 5 USD (0,125 USD/kredit), vilket ger 40 krediter/månad.

Slutord

Som du kan se finns massor av AI-bakgrundsgeneratorer tillgängliga på marknaden som gör vad de påstår sig göra. I vår artikel listade vi de bästa AI-bakgrundsgeneratorerna för att revolutionera din designprocess.

Dessa inkluderar både gratis och betalda verktyg. Identifiera dina behov och hänvisa till vår lista för ditt idealiska AI-bakgrundsgeneratorverktyg. Lycka till med dina framtida skapelser!

Nu kan du läsa om hur du suddar din bakgrund på ett Zoom-samtal.