10 Digital Asset Management-mallar för att effektivisera ditt kreativa arbetsflöde

Behöver du hantera ett stort bibliotek med digitala tillgångar för ditt företag? Prova dessa mallar nu!

Digitala tillgångar är en oumbärlig del av dagens verksamhet. Från anställdas register till försäljning och marknadsföring, digitala tillgångar finns överallt. Det är ganska enkelt att hantera sådana mediesäkerheter med hjälp av mallar för digital tillgångshantering som är tillgängliga för din specifika programvara.

Vad är Digital Asset Management?

Allt digitalt innehåll som gör att du kan tjäna intäkter är en digital tillgång för ditt företag. Det kan vara stockbilder för bloggar, koder för appar, bloggartiklar, vektorillustrationer, stockvideor, poddsändningar, ljudintervjuer, bakgrundspoäng, etc.

När du säkert lagrar, katalogiserar, delar, publicerar, uppdaterar och arkiverar sådana digitala tillgångar skapar du ett DAM-system (Digital Asset Management). Du kan hantera dessa affärssäkerheter på programvara, en SharePoint-webbplats, ett kalkylblad eller helt enkelt genom lagrade filer på en Network Attached Storage (NAS). En gratis eller prisvärd DAM-mall är dock mycket effektiv för små, medelstora och digitala företag på startup-nivå.

Vad är en mall för digital tillgångshantering?

En DAM-mall är en förkonfigurerad arbetsyta för digital tillgångshantering för respektive DAM-programvara. Mallen innehåller kolumner, rader, tabeller, fält, kategorier och innehållsplatshållare.

Du behöver bara anpassa mallen genom att lägga till projektnamn, teammedlemmar, kontakter, delningsregler, kommentarer och tredjepartsappintegrering (Figma, Anima, GSuit, etc.) för att starta DAM-projekten direkt. Du behöver inte längre investera tid i att planera strukturen för hela DAM-arbetsytan.

De flesta av dessa mallar görs tillgängliga av DAM-programutvecklare eller oberoende skapare av DAM-mallar.

Fördelar med Digital Asset Management Mall

Ta reda på nedan varför du kanske vill lita på arbetsplatsmallar för digitala tillgångshanteringssystem istället för att skapa en från grunden:

 • Du sparar hundratals betalda timmar från att gå till spillo bara för att brainstorma strukturen på DAM-arbetsytan.
 • Det är lätt att implementera varumärkeskonsistens genom att använda en mall med förkonfigurerade varumärkestillgångar för att hantera digital tillgångsdelning professionellt.
 • DAM-mallar ger dig möjlighet att skapa rollbaserad åtkomst till digitala tillgångar via intranätet eller internet.
 • De flesta DAM-mallar kommer med möjlighet för automatisering av innehållsuppladdning, metadatahantering, metadatasökning, versionskontroll och så vidare.
 • Om du använder gratismallar som tillhandahålls av DAM-programutvecklare behöver du inte lägga ut uppgiften för att skapa DAM-arbetsyta, och det sparar pengar.

Så nu känner du till grunderna i en mall för digital tillgångshantering och dess fördelar med att hantera multimediatillgångar för din webbplats, programvara, mobilapp eller spelutvecklingsverksamhet. Nu hittar du nedan de bästa mallarna du kan prova för att gynna din kreativa innehållsutveckling och leveransarbetsflöden:

Luftbord

Om du använder webbappen Airtable kan du använda denna Airtable-mall för enkel hantering av alla affärsfiler, dokument, kodbaser, bilder och så vidare. Utvecklaren delade upp DAM-arbetsytan i följande två sektioner:

 • En arbetsstyrelse för kapitalförvaltning
 • En övergripande instrumentpanel för alla tillgångar

DAM-arbetsytan innehåller alla standarddatakolumner som du kan behöva för att kategorisera tillgången och alla relaterade indata. Några av de viktigaste områdena som du kan förvänta dig är:

 • Metadata eller namn
 • Olika datum som skapande, förfallodatum, ändring, etc.
 • Godkännande
 • Typ av begäran
 • Kund eller varumärke
 • Begäran
 • Designer
 • Prioritet
 • Anteckningar

Dessutom är detta en gratis mall från Airtable och är kompatibel med alla typer av Airtable-appprenumerationer. Du är fri att använda den för personliga eller kommersiella ändamål.

monday.com

Använder du redan monday.com för projekt- och produktledning? Då kommer du också att gilla denna DAM-mall från monday.com. Det är ett heltäckande och lättförståeligt DAM-system som alla i ditt företag kan använda. Eftersom du börjar med att kopiera och modifiera en mall finns det heller ingen inlärningskurva.

Monday.coms digitala tillgångshanteringsarbetsyta innehåller tre huvudvyer, och dessa är:

 • Tillgångskort
 • Huvudtabell
 • Filgalleri

Inuti ovanstående vyer finns objektkort, tabeller, datafält, kolumnrubriker etc. Du kan få en övergripande status för alla befintliga, begärda och pågående digitala tillgångar i filgalleriet med tillgångsminiatyrer, kommentarer, version historik, aktivitet och metadata.

Spreadsheet.com

Spreadsheet.com-mall är en kodfri metod för ett DAM-system. Anta att du redan använder verktyget Spreadsheet.com för arbets- och arbetsytahantering; då måste du kolla in den här mallen också. Klicka bara på länken så lägger verktyget automatiskt till arbetsytan i din Spreadsheet.com-webbapp.

Mallen är ganska enkel och enkel. Det gör att du kan hantera affärssäkerheter och filer i en kalkylarksliknande miljö. Mallen består av tre primära vyer, och dessa är som beskrivs här:

 • Tillgångar Primär
 • Staplad efter Status
 • Grupperad efter plats

Du kan lägga till fler vyer om du behöver från en lista med alternativ som följande:

Smartsheet

Detta är en mall från Smartsheet avsedd att användas med Smartsheet-webbappen för projekt-, arbete-, team- och projektportföljhantering. Du kan bara använda det om du äger en betald prenumeration på verktyget. Mallarna tillåter följande åtgärder:

 • Ett formulär för att registrera eller begära nya tillgångar
 • Spåra tillgångsstatus och användningar från dator eller mobil
 • Skanna tillgångar för att komma åt mer information med streckkoder
 • Få en översikt över all tillgångsstatistik från en instrumentpanel

Softr.io

Denna Softr.io-mall för digital tillgångshantering tar din DAM-process till nästa nivå med hjälp av appar. Softr.io är en kodfri apputvecklingsplattform. Du kan skapa automatiserade och robusta appar för affärs- och personligt bruk med hjälp av dra-och-släpp-åtgärder. DAM-mallen fungerar också på liknande sätt.

Du kan integrera andra appar för arbetsyta och projekthantering från tredje part i den här mallen för att mata innehåll, aktiviteter, namn och annan information till appen. Till exempel låter den aktuella mallen dig importera Airtable-data till Softr.io-mallen för digital tillgångshantering.

Stackby

Denna Stackby DAM-mall är kompatibel med Stackby-webbappen. Om ditt team inte kan hitta rätt affärssäkerhet när det behövs eller upprepade gånger begär samma innehåll eftersom säkerheterna inte är organiserade kan du prova den här mallen.

Mallen innehåller komponenter som tillgångar, projekt, ämnen etc. Det finns ett tillgångsgalleri i mallen där innehållsbegäraren enkelt kan sortera och filtrera de befintliga digitala tillgångarna innan de begär en ny.

När det behövs kan olika team av ditt företag skicka in en begäran om digital tillgång för att tillhandahålla maximal information om innehållet så att designern kan komma igång snabbt.

Tracup

Denna Tracup-mall ger dig en enkel molnbaserad DAM-lösning. Det hjälper dig och dina teammedlemmar att hitta rätt digital tillgång för sociala medier, onlineannonsering, innehållsskapande, webbplatspublicering och apputveckling. Det finns effektiva filter och sorteringsknappar som underlättar enkel hämtning av affärssäkerheter på ett nafs.

Det finns också funktioner för samarbetsutveckling och tillgångshantering i mallen. Således kan du skapa ett virtuellt möte för att arbeta med en ny digital tillgång och dela länken till Tracups arbetsyta för tillgångshantering. Dessutom kan du skapa innehållsåtkomsträttigheter baserat på teammedlemmarnas roller för att hålla affärssäkerheter konfidentiella.

SketchBubble

Denna SketchBubble-mall är perfekt för att presentera digitala tillgångshanteringssystem eller arbetsplatsidéer för affärsintressenter eller potentiella kunder.

PowerPoint-presentationen innehåller flera animerade bilder som förklarar planering och genomförande av ett DAM-projekt för alla företag. Du måste registrera dig för ett betalkonto på SketchBubble för att få en kommersiell användningslicens för denna PPT-fil.

FPPT.COM

Behöver du pitcha en DAM-lösning för en företagskund eller din chef? Använd denna gratis FPPT.COM-mall för Microsoft PowerPoint för att uttrycka dina planer och arbetsflöden med stil.

Den kommer med moderna PPT-rutschbanor på en ljus bakgrund. Således kan din publik lätt förstå innehållet du försöker förklara. Det finns dock inget innehåll på PPT-filen. Så du måste komponera din egen DAM-lösningspitch själv.

Canva

Letar du efter en allt-i-ett lösning för digital tillgångshantering där dina team kan brainstorma, skapa, granska, uppdatera och dela digitala tillgångar utan ansträngning? Du kan prova Canva Teams. Utan tvekan är Canva den ledande appen för grafisk design och multimediatillgångar att skapa online.

Följande funktioner i Canva gör att du kan hantera affärssäkerheter och filer utan ansträngning i molnet:

 • Teammapp för skapande och samarbeten
 • Canva redaktör
 • Spåra och hitta multimedia med hjälp av sökrutan
 • Versionskontrollerande
 • Obegränsade mappar för egna och kunders varumärken
 • Lättnavigerad Canva instrumentpanel
 • Upp till 1 TB molnlagring per teammedlem
 • Rollbaserad redigering och dela åtkomst

Med sin Canva Teams-lösning kan du förvandla appen för grafikdesign till en fullservice DAM-arbetsyta.

Slutord

Digitala tillgångar bör vara tillgängliga för marknadsförare, chefer för sociala medier, annonsörer och innehållsteam närhelst de behöver för att växa ditt företag. Det ska inte vara komplicerat. Om du tycker att flödet av multimediatillgångar i ditt företag är utmanande, prova någon av DAM-mallarna som beskrivs i den här artikeln.

Kolla sedan in programvara för digital tillgångshantering.