6 sätt att använda ditt Amazon Echo för att få dina barn att sova

Nyckel takeaways

  • Använd färdigheten Sleep Sounds på din Alexa-enhet för att spela lugnande musik och omgivande ljud för att hjälpa dina barn att somna lugnt.
  • Ställ in en sömntimer på Alexa för att automatiskt sluta spela lugnande musik efter en viss tid, så att dina barn kan bosätta sig för natten.
  • Använd färdigheten Audible Stories för att låta Alexa läsa barnböcker eller spela ljudböcker som godnattsagor, vilket skapar en sammanhållande upplevelse för dig och dina barn.

Varje förälder vet hur svårt det kan vara att få barnen att sova när de har för mycket energi och är övertrötta, men de verkar inte kunna slå sig ner och göra sig redo för sömn. En bra rutin är inte bara fördelaktig för dem utan för dig också, så att du kan få tillbaka dina kvällar. Den goda nyheten är att du inte behöver ta itu med läggtider ensam.

Din Alexa-enhet har massor av färdigheter och funktioner som du kan använda för att skapa en trevlig läggdagsrutin och en lugnande miljö. Om du är en förälder som vill ha mindre krångel och en trevlig läggdagsrutin, är du på rätt plats. Här är våra bästa tips om hur du använder din Echo-enhet för att få dina barn att sova.

Säg bara ”Alexa, öppna Sleep Sounds.”

Att spela lugnande musik är ett bra sätt att hjälpa dina barn att lugna ner sig efter en hektisk dag. Det sätter stämningen för kvällen och talar om för dem att det är dags för avveckling. Det bästa sättet att göra detta är att använda färdigheten Sleep Sounds, som låter dig spela omgivningsljud som hjälper dina barn att somna lugnt.

Sleep Sounds har över 125 ljud att välja mellan. När du har öppnat färdigheten med kommandot ovan väljer du de ljud du vill höra med din Alexa-app eller på din Echo Show-skärm. Du och dina barn kan njuta av att lyssna på regn, åskväder och många fler ljud för en avkopplande kväll.

2. Ställ in en insomningstimer

Du undrar förmodligen hur länge Alexa kommer att fortsätta spela lugnande musik och om musiken kommer att fortsätta spela hela natten även efter att dina barn har somnat. Tja, ett bra sätt att stoppa Alexa från att spela musiken, snarare än att behöva gå upp och säga sluta, är att ställa in en sömntimer.

Det är snabbt och enkelt att ställa in en sömntimer, säg bara ”Alexa, ställ in en sömntimer för…” och tala om för Alexa hur lång tid det tar innan du vill att musiken ska sluta, så att dina barn kan sätta sig in för natten. Ställ in en sömntimer på 30 minuter, en timme eller till och med två, hur länge dina barn än behöver lyssna på deras lugnande musik och somna.

Säg bara ”Alexa, öppna Audible Stories.”

Barn älskar att lyssna på en berättelse innan läggdags, och det kan också vara en härlig bindningsupplevelse. Sätt dig i sängen med dina små och tillåt dig själv förmånen att inte behöva göra det hårda arbetet eftersom Alexa kommer att göra det åt dig.

Ett bra sätt att göra detta är att använda Audible Stories Skill, som har ett urval av barnberättelser av alla olika genrer. Eller, om du använder Hörbarkan du be Alexa att spela upp en ljudbok i ditt bibliotek.

För att starta Audible Stories i Alexa-appen, välj Mer > Färdigheter och spel > sök efter Audible Stories > Starta > välj den Alexa-enhet du vill använda, så startar Skill. Välj alternativet att spela en barnbok så kommer Alexa att presentera några alternativ så att du och dina barn kan luta dig tillbaka, koppla av och lyssna på en berättelse innan du lägger dig.

Be om boken du vill lyssna på så spelar Alexa upp den. Audible har många böcker och noveller att välja mellan som passar barn som godnattsagor.

Säg bara ”Alexa, öppna Night Light.”

Om ditt barn inte gillar att somna i totalt mörker kan du be Alexa att bli en nattlampa. Skapa ett utrymme som är tillräckligt ljust för att dina barn inte ska vara rädda för mörkret, men inte för ljusa att de har ljus som lyser i ögonen som håller dem vakna.

För att starta denna färdighet i din Alexa-app, välj Mer > Färdigheter och spel > sök Nattljus > Start > välj den enhet du vill använda, så lyser den blått.

5. Prata med dina barn från ett annat rum

Varje förälder vet att det kan ta flera försök att få barn i säng och att det kan krävas ännu fler försök att få dem att stanna där. Barn går ofta upp ur sängen eller skriker efter sina föräldrar många gånger innan de slutligen ger sig, rullar om och går och lägger sig.

Istället för att lämna ditt eget sovrum eller gå hela vägen upp för trappan för att ta hand om dina barns försök vid en senare läggdags, använd Alexa för att prata med dem var du än är i huset genom att använda Drop In-funktionen.

Hur fungerar Drop In-funktionen? Tja, det kan användas som en intercom i hela huset eller till och med ett sätt att kommunicera med familj och vänner.

För att släppa in på dina barn, gå till din Alexa-app, välj Kommunicera > Drop In och välj sedan den enhet du vill släppa in på. Om enheten i ditt barns sovrum har en kamera, kommer du till och med att kunna se dem också för att kontrollera att de är instoppade i sina sängar. Om dina barn vill säga godnatt till sina mor- och farföräldrar kan de använda sin Alexa-enhet för att komma in på dem innan de går och lägger sig.

6. Alexa Bedtime Skills

Förutom de färdigheter vi redan har nämnt finns det många fler där de kom ifrån. Här är några av de bästa som vi rekommenderar att du provar med dina barn för att hjälpa dem att somna.

Sovdagsväktare

Säg bara ”Alexa, öppna Bedtime Guardian.”

Om du har ett barn som är rädd för natten och behöver lite trygghet innan du lägger dig, är Bedtime Guardian ett roligt sätt att få ditt barn att känna sig tryggt som enkelt kan läggas till i läggdagsrutinen. Alexa kommer att skanna rummet efter monster, spöken och skurkar.

Bebis sänggående vaggvisor

Säg bara ”Alexa, spela Baby Bedtime.”

Baby Bedtime Lullabies är bra för spädbarn och småbarn. Aktivera Skill i din Alexa-app och spela vaggvisorna för att invagga din lilla i sömn. Glöm inte att ställa in en insomningstimer på din Alexa-enhet, så att musiken slutar när din bebis snoozar. Om din bebis gråter finns det andra sätt som Alexa kan hjälpa till att lugna din bebis innan läggdags, som att ställa in en ljuddetekteringsrutin för att spela musik automatiskt när din bebis låter i nöd.

Lugn nu

Säg bara ”Alexa, öppna Lugn nu.”

Om det har hänt något under dagen som har gjort ditt barn arg eller ledsen kan det vara svårt för det att veta hur de ska lugna ner sig och göra sig redo för sömn.

Färdigheten Lugn nu lär barnen tekniker som de kan använda för att lugna sig, som att räkna till 10, skaka ut benen eller ta djupa andetag. Att använda färdigheten Calm Now är ett bra sätt att träna lugnande tekniker tillsammans innan läggdags och att få dem i rätt sinnesstämning för sömn.

Njut av läggdags med de bästa Alexa-färdigheterna

Sätt Alexa på prov och införliva din enhet i dina barns läggdagsrutiner, så att hela familjen kan engagera sig och börja njuta av läggdags tillsammans. Men sömn är inte bara viktigt för dina barn, det är viktigt för dig också.