Är Parallels Desktop det bästa sättet att köra Windows på Mac?

Med en uppsättning otroliga appar som bara kan användas inom Windows är det ett av de mest kraftfulla operativsystemen.

Även om MacOS är min favorit, kräver en del arbete inbyggda Windows-appar, som Microsoft Office-paketet, PC-spel, AutoCAD, PowerBI, MetaTrader och Visual Studio.

Om du sitter i samma båt som jag och ofta behöver Windows för affärs- och privata ändamål kan du installera Parallels Desktop istället för att investera i en ny Windows-dator.

Denna toppmoderna programvara låter dig köra Windows på en MacOS-dator och erbjuder sömlösa integrationsalternativ. Det är ett banbrytande sätt att använda båda operativsystemen på samma enhet och njuta av det bästa av två världar.

Även om Parallels inte är enastående programvara, är det utan tvekan det bästa verktyget för att köra Windows på Mac, tack vare dess sömlösa drift, optimering med Windows 11 och macOS Ventura, och en omfattande verktygslåda med one-touch-verktyg för Mac och PC.

I det här inlägget delar jag med mig av min erfarenhet av att använda Parallels Desktop och varför jag tror att det är den bästa lösningen för att använda Windows på Mac.

Introduktion – Parallels Desktop

Parallels Desktop är en kraftfull och banbrytande desktopvirtualiseringsplattform som överbryggar klyftan mellan Mac och Windows operativsystem och låter dig använda båda på bara en enhet.

Det är säkert, snabbt och perfekt för snabba massdistributioner. Med hjälp av programvaran kan du enkelt köra en mängd Windows-appar på din Mac-enhet i en virtuell maskin.

Den erbjuder hem- och företagsversioner, så oavsett om du vill använda Windows-appar för att förbereda ett skolprojekt eller en arbetspresentation, har du alla kraftfulla Mac- och Windows-verktyg under ett tak för att slutföra jobbet.

Genom Parallels desktop kan du skapa en virtuell miljö på dina datorer. Den här miljön är värd för en separat instans av Windows, som du kan installera och köra precis som alla andra program.

Visualiseringsmetoden låter dig njuta av det bästa av både Windows och MacOS på en enda enhet, vilket eliminerar behovet av att växla mellan enheter för att få jobbet gjort.

Inget mer att slita mellan vilket operativsystem du ska välja. Det finns bara ett bästa val – Parallels Desktop.

Läs också: Bästa programvaran för diskkloning för Mac

Installera och köra Windows på macOS med Parallels Desktop

Du måste installera programvaran innan du sätter igång Windows på din Mac-enhet. Här är din guide för att installera och köra Parallels Desktop på Mac.

Steg 1: Registrera dig för Paralleller mitt konto.

Steg 2: Ladda ner och installera Parallels Desktop på din Mac-dator gratis med testversionen som du normalt skulle göra för alla appar. Följande steg är för att aktivera lösningen på din enhet.

Steg 3: Starta Parallels Desktop. Om installationsassistenten dyker upp kan du hoppa över den tills vidare. Vi återkommer till detta senare.

Steg 4: Navigera till Parallels Desktops rullgardinsmeny i det övre vänstra hörnet på skärmen och klicka på Konto och licens.

Steg 5: Logga in i programvaran med dina Parallels My Account-uppgifter från inloggningsdialogrutan.

Steg 6: I det nedre vänstra hörnet klickar du på Business Edition eller din valda plan medan du installerar den. Det är här du hittar dialogrutan Enter Business Key. Ange din Parallels Desktop-licensnyckel och klicka på Aktivera. Du får ett bekräftelsemeddelande när aktiveringen är framgångsrik.

Steg 7: Efter lyckad installation kommer programvaran att upptäcka att du inte har några virtuella maskiner installerade, så du kommer att se en skärm som denna som erbjuder dig att installera Windows på din macOS. Det här är installationsassistenten som du hoppade över tidigare. Klicka på Installera Windows för att fortsätta och starta nedladdningen.

Steg 8: När nedladdningen är klar kommer programvaran automatiskt att installera Windows i en ny virtuell maskin åt dig. Detta kan ta ett tag, så vänta tills det är klart.

När installationsprocessen är klar är du redo att börja använda Windows på din Mac-dator.

Fördelar med Parallels Desktop

Det finns en anledning till att Parallels Desktop är det ledande verktyget för desktopvirtualisering, trots att det finns mycket konkurrens. Krediten går till hur smidigt programmet kan göra byte mellan två operativsystem och utföra uppgifter.

Här är några av de många fördelarna med det:

➡️ En enhet – flera stationära datorer

En av de främsta fördelarna med Parallels Desktop är att visualiseringsprogramvaran fungerar på flera datorer i en enhet.

När du vill använda Windows kan du växla med ett svep och vara på ditt Windows-skrivbord. Med ytterligare ett svep kan du komma tillbaka till din MacOS-dator.

Detta gör det mycket lättare att använda även icke-Mac-verktyg, särskilt Microsoft Office Suite (som jag använder ofta.)

Att använda Parallels Desktop är mycket bekvämare än att ha två olika enheter eftersom det gör det enklare, snabbare och mer effektivt att byta operativsystem.

➡️ Kör Windows på Mac med eller utan Boot Camp

Apple vet att du kanske vill använda Microsofts operativsystem på din Mac, så att du kan installera Windows genom Boot Camp.

Med Boot Camp kan du installera och använda Windows. Haken är dock att du inte kan använda de två operativsystemen samtidigt. Vid uppstart måste du välja mellan de två operativsystemen, och du kan endast använda det valda systemet vid varje given tidpunkt. Detta är en enorm nackdel med att använda Windows på Mac med Boot Camp.

Det är här Parallels Desktop visar sig vara en välsignelse. Det hjälper dig att använda Windows på din Mac utan Boot Camp och sömlöst växla mellan operativsystemen med ett svep.

Det låter dig använda båda operativsystemen samtidigt och överföra filer mellan dem, vilket ger dig de mest kraftfulla integrationerna som möjligt.

I andra nyheter kan du också använda Parallels Desktop tillsammans med Boot Camp.

➡️ Växla sömlöst mellan Mac och Windows

Du kanske undrar hur smidigt det är att växla mellan Mac och Windows. Parallels Desktop erbjuder olika visningslägen.

I Windows-läge har du Microsoft Windows i MacOS parallellt. När du kör båda operativsystemen kan du svepa markören från ett läge till ett annat, och designen på markören skulle ändras från Mac till Windows på ett ögonblick, vilket indikerar förändringen. Det är så snabbt.

Du kan också hålla båda operativsystemens stationära datorer i helskärm och växla från den ena till den andra med ett enda svep med fyra fingrar. Snabbt. Lätt. Intuitiv. Detta gör att du kan använda dina Mac-appar tillsammans med Windows-appar, vilket gör omkopplaren mer tillgänglig och bekväm.

➡️ Kör andra operativsystem på Mac

Förutom Windows kan du installera och köra andra operativsystem på din Mac med Parallel, inklusive Android och Linux. Detta kan vara väldigt användbart för att testa appens funktionalitet i olika operativsystem eller av arbets- och personliga skäl.

Funktioner i Parallels Desktop

Parallels Desktop är i toppen av sitt spel av goda skäl. Den erbjuder ett brett utbud av funktioner, förbättrad prestanda och allt däremellan för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Här är några av huvudfunktionerna i denna lösning:

➡️ Office 365 Integration

Microsoft Office 365 är en molnbaserad tjänst som erbjuder en uppsättning samarbets- och produktivitetsverktyg för att effektivisera arbetsfunktioner. Mitt arbete kräver att jag använder MS Word, Excel, Powerpoint och andra MS-erbjudanden ganska ofta, eftersom dessa är de mest populära programmen som används inom utbildnings- och arbetsdomäner.

Eftersom dessa tjänster inte är tillgängliga på Mac är det här Parallels Desktop visade sig vara ovärderliga för mig, eftersom det tillät mig att njuta av dess sömlösa integration med Office 365 och enkelt använda alla MS-produkter. Och det kan göra samma sak för dig!

➡️ Parallels Toolbox

Parallels erbjuder en omfattande verktygslåda med 40 one-touch-verktyg som stärker din upplevelse av den virtuella maskinen oerhört.

Dessa låter dig rengöra din enhet, ladda ner filer, bilder, videor, etc., och ta skärmdumpar, bland många andra åtgärder – med bara ett klick.

Det är lätt att få kläm på programvaran och använda den för i stort sett alla dina arbetsrelaterade uppgifter.

➡️ Fjärråtkomst

I våra dagar är alla produkter som erbjuder fjärråtkomst en guldgruva. Parallels Desktop låter dig komma åt din Mac från valfri iOS- och Android-enhet eller webbläsare med Parallels Access.

Du kan vara borta från din fysiska enhet och fortfarande använda dess innehåll på distans från din telefon eller surfplatta. Inser du hur lätt det skulle göra saker för dig? Du behöver inte bära din enhet vart du än går eftersom du skulle kunna hämta filer var som helst!

➡️ Flexibilitet

Kompatibilitetsintervallet för Parallels Desktop är imponerande. Det kan fungera perfekt med Windows 11, 10, 8.1 och 7, tillsammans med Linux och MacOS och mer. Du behöver inte känna dig splittrad mellan att investera i en PC eller Mac. Du kan använda en Mac och fortfarande dra nytta av fördelarna med Windows.

Det är ett sätt att vinna hjärtan hos både Mac- och Windows-fans. Vi får fördelarna med båda!

➡️ Prestanda användargränssnitt

Parallels Desktop kommer med ett enkelt och intuitivt gränssnitt som stoltserar med rik funktionalitet. Med en enda kontrollpanel hanterar du alla dina virtuella maskiner, vilket också är konfigurerbart. Från installation till att få systemet igång och köra programmet, du behöver inte mycket tid för att få kläm på Parallels för att använda det som ett proffs.

Du skulle också älska programmets utseende och beteendemönster. Du kan använda skrivborden i helskärm medan du växlar med bara ett svep, köra det i ett separat fönster eller koherensläget, beroende på din lämplighet och bekvämlighet.

Det är också snabbt, säkert och gör saker utan mycket krångel.

➡️ Sekretess och säkerhet

Parallels Desktop ser till att alla dina anslutningar till dess moln är säkrade och krypterade. Detta innebär att data som överförs från Parallels Desktop till molnet är anonyma. Det sparar inte heller kopior av den ursprungliga användarens kontolösenord. Du kan vara lugn med att din integritet bibehålls och data är säkrad.

Parallell skrivbordsintegration med värd- och gästoperativsystem

Parallels Desktop erbjuder oöverträffade integrationsmöjligheter mellan värd- och gästoperativsystem. Här är några av sätten du kan använda två operativsystem i en enhet för att få jobbet gjort:

➡️ Dela mappar

Om du vill dela och komma åt filer från båda miljöerna kan du skapa en delad mapp mellan värd- och gästsystemet med Parallels Desktop.

➡️ Dela urklipp

Detta är förmodligen min favoritintegreringsfunktion i Parallels. Det låter dig synkronisera ditt systems urklipp och möjliggöra enkel kopiering och inklistring av texter och bilder över värd- och gästsystemet nästan utan ansträngning.

➡️ Kringutrustning

Programmet tillåter delning av skrivare, USB-enheter och andra kringutrustningar mellan de två operativsystemen. Nätverksanslutningen och internetåtkomsten kan också delas mellan de två.

➡️ Sömlös integration

Det faktum att du kör båda operativsystemen parallellt med hjälp av koherensläget gör att Parallel Desktop når toppen av integration. Data mellan de två delas också, vilket säkerställer en sömlös användarupplevelse.

Parallels Desktop vs. Andra

Som vi diskuterade tidigare är Parallels Desktop inte enastående programvara. Även om det är det ledande verktyget för skrivbordsvisualisering, finns det flera alternativ du kan prova, varav två är VMware och Boot Camp Assistant. Det senare är Apples inbyggda funktion, medan Parallels Desktop och VMWare är tredjepartsverktyg.

Här är en jämförelse av dessa verktyg baserat på några vanliga parametrar:

Parallels DesktopVMware FusionBoot CampUI/UXIntuitivAnvändarvänligBegränsad interaktionPrestandaHögSmoothNativeSekretess och säkerhetIsolerade miljöerIsoleringsfunktionerIngen virtualiseringKompatibilitetStöd för flera operativsystemBegränsadWindowsIntegrationSömlösBegränsadSömlösPrisBörjar på $99,49/år/år

Avslutande tankar

Integreringsförmågan hos Parallels Desktop är mycket mer omfattande än VMware eller Boot Camp. Den tillåter oöverträffat samarbete mellan värd- och gästprogramvaran samtidigt som den är kompatibel med alla de senaste Mac-, Windows-, Linux- och Android-versionerna.

Den har också en all-inclusive kontrollpanel där du kan hantera alla dina fönster, skrivbord, funktioner och funktioner – utan att behöva hantera separata menyer. Dessutom är Parallels Desktop snabbare, mer intuitivt och säkrare än sina konkurrenter.

Även om det ultimata valet beror på dina behov och budget, för mig är Parallels Desktop en klar vinnare på grund av dess omfattande funktioner, fantastiska användarupplevelse, konkurrenskraftiga priser och säkerhet.

Kolla sedan in de bästa virtuella skrivbordslösningarna för privatpersoner och företag.