6 mindre kända mekaniska tangentbordsomkopplare du bör kolla in

Spread the love

Världen av mekaniska tangentbordsbrytare är mycket större än du tror. De flesta har tangentbord med switchar tillverkade av en av tre tillverkare: Cherry, Gateron eller Kaihl. Det visar sig dock att det finns gott om mekaniska tangentbordsbrytare där ute. Medan de flesta switchar är lika eftersom färgnamnsscheman är effektivt standardiserade, kan du spara lite pengar genom att kolla in rätt märken – eller åtminstone göra ditt tangentbord unikt på andra sätt.

Här är några mindre kända mekaniska tangentbordsomkopplare som du kanske vill kolla in om du letar efter ett nytt tangentbord.

1. Logitech Romer-G-switchar

Bildkredit: Logitech

Först ska vi prata om en typ av switchar som många av er kanske redan använder men kanske inte är medvetna om: Logitechs Romer-G-switchar. För dessa switchar samarbetade Logitech med en välkänd switchtillverkare, Omron. Romer-G-omkopplare är, enligt Logitechcirka 25 % snabbare och 40 % mer hållbara än vanliga, vanliga mekaniska brytare, så de är ett bra alternativ att kolla upp om du behöver snabb aktivering (för spel) eller, i princip, tillförlitlighet i allmänhet.

Det finns tre typer av Romer-G-switchar: blå, brun och röd, och färgerna motsvarar Cherrys färgnamnsschema. Blått ger ett tillfredsställande hörbart klick och taktil feedback, medan Brown ger samma taktila bula men är tystare om det. Red, å andra sidan, är en linjär snabb switch som är perfekt för snabba spel.

  Vilken programvara har den vinnande formeln?

Logitechs tangentbord är bland de bästa mekaniska tangentborden som finns, och anledningen till varför det är är tydlig.

2. Roccat Titan Switchar

Bildkrediter: Roccat

Roccat är känt för sina prisvärda men ändå högkvalitativa tangentbord, men visste du att märket gör sina egna switchar? Roccat Titan-omkopplarna ingår på Roccat-tangentbord och är ett viktigt försäljningsargument. Till skillnad från Logitech, som samarbetade med en etablerad switchtillverkare, designade och byggde Roccat sina egna switchar från grunden. säger Roccat de är ett ”under av tysk ingenjörskonst”, reklamförbättringar som att den har byggt sina strömbrytare för att hålla med ett speciellt hölje som fortsätter att vingla i schack.

Switcharna finns i både taktil (brun) och linjär (röd) smak—om du letar efter en blå variant här, skulle du bli besviken. Roccat-tangentbord är på den billigare sidan, så om dessa switchar låter som något du skulle vilja testa behöver du inte spendera mycket pengar.

3) NovelKeys Switchar

Bildkredit: NovelKeys

NovelKeys kanske inte är ett namn du kanske känner till, men om du gillar mekaniska tangentbord har du förmodligen hört talas om dess NK Cream-omkopplare och utbud av interna switchar. Företaget är specialiserat på att sälja individuella switchar till konsumenter, vilket gör dem till ett toppval för dem med snabbt bytbara tangentbord.

NovelKeys erbjuder ett varierat urval av switchar, men dess unika NK-switchar, som NK Cream, är det som skiljer den åt. Varje strömbrytare har distinkta smörj- och tillverkningsprocesser, vilket resulterar i unika egenskaper. För att gräva djupare in i världen av NovelKeys NK-switchar, uppmuntrar vi dig att utforska dess webbplats, där du kan köpa dessa switchar individuellt eller förinstallerade på ett tangentbord.

  Hur man använder Lambda-funktioner i Python [With Examples]

4) Greetech Switchar

Bildkredit: Greetech/Mekaniska tangentbord

Nu går vi in ​​på budgetterritorium. Om du har mycket grundläggande tangentbordsbehov och inte behöver något speciellt, kan Greetech-omkopplare passa räkningen. Greetech är en Kina-baserad tillverkare som säljer budgetväxlar. De anses generellt vara ungefär samma nivå som Kaihl-switchar, som också är budgetväxlar, så dessa är bra om du inte planerar att spendera mycket pengar.

Greetech-omkopplare finns i blå, brun, röd och svart smak (svarta är som bruna med en högre aktiveringskraft) och kan köpas individuellt eller förinstallerade på vissa tangentbord.

5) Släpp Halo Switchar

Bildkredit: Släppa

Återigen, vi återvänder till unika switchar gjorda för en specifik typ av publik som letar efter något annat än dina vanliga blå, bruna och röda switchar. Drop Halo-omkopplarna kan passa bra om du vill ha något unikt.

Det finns två väldigt olika sorters Drop Halo-switchar. Vi har Halo Clears, som är väldigt lika de nischade Cherry MX Clear-switcharna, och vi har Halo Trues, som imiterar japanska Topre-switchar (Topre är en speciell sorts switch som förmodligen inte liknar något annat du har använt tidigare). Switcharna är tillverkade av Kailh, ett etablerat varumärke, vilket betyder att de ska vara lika pålitliga som andra switchar på marknaden.

Drop Halo har också Holy Panda-switchar, som anses vara toppklassiga, med Drop Halo som hävdar att de är de ”mest taktila switcharna” i världen.

  8 bästa Intel-moderkort för spel

Om du är ute efter något annat än vad du är van vid kan dessa switchar mycket väl passa räkningen. De är definitivt unika.

6) Zealio Switchar

Bildkrediter: Zealio

Slutligen kommer vi med ett gammalt, pålitligt alternativ i premium-switchutrymmet: Zealios. Reddit kommentarer föreslår att Zealios har stagnerat, och även om det är upp till personliga åsikter, betyder det inte att de inte är bra alternativ för tangentbordsentusiaster. Den senaste generationen, Zealio V2s, har några saker att göra för dem, inklusive minskad wobble jämfört med Holy Panda-switchar – med Zealio hävdar att detta gör dem ännu mer taktila. Med tanke på hur Holy Panda-switcharna redan framhåller det som ett försäljningsargument, är det ett vilt påstående.

Lila Zealio-omkopplare finns med krafter från botten och ut från 62g till 78g. ZealPC har också ett antal andra switchar, inklusive Tealio och Healio, såväl som Zilent – ​​se till att kolla in hela ZealPCs utbud av switchar innan du gör ett val.

Det finns massor av mekaniska brytare där ute

Det finns många alternativ som du kan kolla in när det gäller tangentbordsväxlar. Vissa av dem kommer att vara förinstallerade på vissa tangentbord, medan andra måste du installera själv – något som också anses vara en övergångsrit för vissa tangentbordsentusiaster om du är intresserad av att komma in på det. Se till att kolla in alla alternativ vi gav dig innan du bestämmer dig.