6 bästa Visio-tittare för att se VSD-format

VSD är filformatet som Visio-programvaran använder. Visio-mjukvaran används för att skapa flödesscheman.

Vanligtvis krävs Visio-programvaran för att öppna en VSD-fil för visning.

Även om du inte har Visio på din dator kan du fortfarande använda Visio Viewer för att öppna Visio-ritningar, visa filer eller skriva ut dem. Visio Viewer kan dock inte användas för att göra ändringar i befintliga Visio-filer eller skapa nya.

Vad är Microsoft Visio?

Microsoft Visio låter dig rita enkla eller komplexa diagram. Den har ett stort bibliotek med inbyggda stenciler, föremål och former.

Om du vill anstränga dig ytterligare kan du också skapa dina unika mönster och importera dem till programvaran. Visio utvecklades för att förenkla diagramförberedelser för slutanvändaren.

Microsoft Visio Viewer är tillgänglig gratis. Visios inbyggda möjligheter för att skapa 3D-kartdiagram är begränsade, men mjukvaran kan fortfarande göra dessa typer av diagram. Den är lämplig för grundläggande kartor som finns i broschyrer och campuskataloger.

Vad är Visio-filformatet?

Du hittar en rastergrafik i en Visio-ritningsfil med tillägget VSD, eller ”Visio-ritning”, du hittar en rastergrafik. För det mesta används det för att representera diagram och flödesscheman.

Filformatet som används av Microsoft Visio är ganska populärt och flitigt använt. Det finns ett begränsat urval av gratis programvara som stöder visning av VSD-filer.

Om du vill se innehållet i en VSD-fil utan att redigera eller modifiera den kan du använda denna programvara.

VSD-filformatet lagrar vektorgrafik. Du kan också konvertera den till en JPG- eller PNG-fil. Du kan också spara den på din dator för att göra det enklare att dela med andra.

Hur kan du visa en Visio-formatfil?

Du kan använda den här Visio Viewer-programvaran utan problem om du letar efter de bästa Visio Viewers för att visa VSD-filer. Den här programvaran gör det enkelt att visa flersidiga VSD-filer, och flera låter dig också se många VSD-filer.

Några av de ytterligare funktioner som denna Visio-programvara erbjuder inkluderar att konvertera filer, ändra bakgrundsfärgen, dra och släppa filer och så vidare.

Låt oss utforska var och en av dessa Visio-tittare individuellt. Följande är de bästa Visio-visarna för att visa VSD-filer som kan hittas online.

Nektony

Nektony Visio-visaren kan öppna Microsoft Visio vsd-, VDX- och vsdx-filer. Det säkerställer att text kommer att visas i samma stil som när den först skapades. Även om det erbjuds som en gratis Visio-filvisare, är detta en premiumapplikation med en 5-dagars gratis provperiod.

Det ger flera visningsalternativ, inklusive Zoom, Navigation och Hand Scroll. I verktygsfältet är alla funktioner och alternativ lättillgängliga. Starta den här Visio-filvisaren för att använda den. Lägg till en ritning genom att dra den dit.

Microsoft Visio 2016 Viewer

Microsoft Visio Viewer är endast tillgängligt för Windows och macOS. De flesta Office 365-företagsanvändare kommer att ha tillgång till Microsofts Visio-visare och skapare. Förutom att se den kan du kommentera och redigera den på väldigt grundläggande sätt.

Många funktioner är tillgängliga, inklusive Zooma, Panorera, Hitta, Formdetaljer och Uppdatera data. Det är enkelt att dela din teckning med medarbetare via e-post genom att klicka på knappen ”Dela”. Standardredigeringsverktyg som text, teckensnitt, ångra, gör om, etc., är också tillgängliga.

Lucidchart

Lucidchart Visio Viewer är ett kraftfullt och användarvänligt onlinealternativ till Visio. Det är ett webbläsartillägg på alla större internetplattformar, inklusive Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari och Microsoft Edge.

Det ger sidnavigering och zoomningsalternativ. Dessutom kan du välja att visa eller inaktivera rutnätet. Du måste betala för att redigera Visio-filer och utföra andra manipulationer.

ASPONERA

Du kan lägga till ASPOSE som ett plugin-program i din webbläsare, till exempel Google Chrome, eller öppna filerna direkt på sidan.

Användare kan ladda ner Visio-filer, även om det bara erbjuder ett fåtal verktyg för att underlätta en enastående läsupplevelse.

LibreOffice

LibreOffice är en av de mest använda kontorssviterna som finns tillgängliga vid den tiden och är också öppen källkod. Det är ett gratis Microsoft Office-alternativ. Den levereras med ett program som heter Draw, som kan öppna och redigera Visio-filer.

Du kan titta på alla sidor i en Visio-fil med den. LibreOffice har ett navigeringsutforskargränssnitt på vänster sida för att snabbt navigera på webbsidorna i en Visio-fil.

LibreOffice har en mycket hög bildkvalitet och har en linjal i toppen och på vänster sida så att du kan mäta storleken på bilden. Den kan redigera VSD-filer och konvertera dem till PDF, SVG, EPS och många andra format.

fviewer

fviewer är endast kompatibel med filformatet VSD. Den kan användas för att visa Visio-ritningar. Uppladdningen misslyckas om du försöker ladda upp en OPC/XML-ritning.

Antalet funktioner som följer med den här är mycket färre. Du kan bara zooma in eller ut. Den kan öppna och ladda upp filer snabbt utan att orsaka förvrängning.

Slutord

Genom att använda någon av Visio-visarna är det enkelt att visa flersidiga VSD-filer. Du kan använda dessa professionella lösningar för att spara tid och energi och förbättra effektiviteten.

Därefter kan du kolla in den detaljerade informationen om Microsoft Visio.