Hur man söker upp registreringsskyltsägaren

Varje fordon har en registreringsskylt och ett registreringsnummer tryckt på den, denna information krävs för att identifiera ägaren och/eller varifrån det registrerades. Ett av de viktigaste kraven för att identifiera fordonet vid påkörning (olyckor). Alla fordon registreras med fordonsregistreringsnummer vid köp av fordon från utställningslokalen. För allmänheten är det ibland svårt att spåra identiteten på ett fordons ägare från registreringsnumret. Om du undrar hur du hittar namn och adress med registreringsnummer, har den här artikeln svaret på det. Du kommer också att lära dig mer om hur du letar upp registreringsnummerägaren och även hittar registreringsnummer efter namn. Så låt oss börja lära oss att identifiera registreringsskyltsägaren.

Hur man söker upp registreringsskyltsägaren

Fortsätt läsa vidare för att hitta stegen som förklarar hur man letar upp registreringsnummerägaren i detalj med användbara illustrationer för bättre förståelse.

Varför vill du hitta fordonsdetaljerna?

Nuförtiden köps ett stort antal bilar varje dag och tillsammans med detta köper människor också nya och begagnade fordon, dagligen registreras och överförs flera fordon. På grund av detta kan det vara svårt att spåra ägarens uppgifter. Människor söker efter ägarens uppgifter på grund av de skäl som nämns nedan.

  • Påkörningsfall: Att spåra en bil endast genom dess identitet är svårt för påkörning, påkörning är olyckor där en person av misstag slår en annan bil eller en person. Om den som begår olyckan flyr från platsen noteras det som Hit and Run. Individer kan notera fordonets registreringsnummer för att hitta fordonets ägare.

  • Bilolycka: Om du har råkat ut för en olycka och ådragit dig kostnader på grund av den fysiska skadan på fordonet kan du spåra ägaren till den berörda personen genom att använda deras registreringsnummer.

  • Köpa begagnade fordon: Om du köper ett begagnat fordon genom en ägare, kan du behöva vara säker på att fordonet tillhör säljaren. Du kan identifiera registreringsskyltens ägare genom att bara ange detaljerna via VAHAN-webbplatsen .

Hur söker man på webbplatser för registrering av registreringsskyltar?

Du kan använda licenssökningstjänsterna som ger dig ägaren till fordonet gratis.

Alternativ I: VINCheck

VINCheck är ett gratis verktyg för fordonshistorikrapport och licenssökning. Om du bor i USA kan du enkelt använda verktyget. VINCheck har över 268 miljoner registrerade fordon i USA.

1. Besök VINCheck webbplats för att söka efter registreringsskyltens ägare.

2. Ange registreringsskyltnumret, välj tillstånd och klicka på Sök efter registreringsskylt.

Alternativ II: SearchQuarry

SearchQuarry erbjuder gratis söktjänster för registreringsskyltar. Om du bor i USA är detta ett bra alternativ för att identifiera registreringsskyltens ägare. De tillhandahåller också VIN (Vehicle Identification Number) när du anger ett registreringsnummer. Du kan också söka på namn, telefonnummer och registreringsskylt. De tillåter också att hitta registreringsnummer efter namn.

Så här hittar du registreringsnummer efter namn.

Hur man söker efter fordonsregistreringsdetaljer med SMS?

VAHAN-tjänsten erbjuder också att söka efter ett visst fordonsregistreringsnummer utan att använda Internet. Detta är möjligt via SMS för att identifiera registreringsskyltens ägare.

Ange VAHAN-fordonets registreringsnummer och skicka ett SMS till 7738299899.

Du kommer då att få ett meddelande med detaljer som fordonets ägares namn, RTO-detaljer, etc.

Hur får man reda på ägaren med hjälp av fordonets registreringsnummer i USA?

I USA och andra länder reglerar regeringen strikt regler för att hitta information med hjälp av ett fordonsregistreringsnummer, nedan ges några av metoderna för att hitta information med hjälp av ett fordonsregistreringsnummer.

  • Av brottsbekämpning: Om du är ett offer för en påkörning (olycka) eller om du vill rapportera händelsen som ett vittne, kan du försöka kontakta din lokala polis. De kanske inte hjälper dig att få ägarens identitet med hjälp av fordonets registreringsnummer, men de kan säkert hjälpa dig med situationen och undersöka sig själva.

  • Efter fordonsidentifikationsnummer: I vissa länder kan du dessutom behöva ett fordonsidentifikationsnummer (VIN), detta nummer används för att förhindra falska identifiering.

Hur spårar man ägaren från fordonets registreringsnummer med hjälp av VAHAN-webbplatsen?

Indiens regering gjorde det enkelt att söka efter ett fordonsregistreringsnummer och få information om medborgare som har cyklar eller bilar. Ministeriet för vägtransport och motorvägar lanserade ett register som heter VAHAN. Denna databas består av alla uppgifter om personer som är registrerade med ett registreringsnummer.

Personer som söker efter Hur man söker upp registreringsnummer kan behöva följa stegen nedan för att få en uppfattning om hur man kontrollerar fordonsregistreringsnummer.

1. Besök tjänstemannen VAHAN hemsida.

2. Klicka på Know Your Vehicle Details som finns överst på sidan.

3. Ange ditt mobilnummer och klicka på knappen Nästa för att gå vidare till nästa steg.

Obs: Om du inte har ett konto, skapa ett konto genom att klicka på skapa konto.

4. Ange fordonets registreringsnummer i rutan.

5. Ange captcha-koden och klicka på Vahan Search. Nu kommer detaljer om ägaren till bilen att visas.

Obs: Denna webbplatssökning är tillämplig för alla stater i Indien och kan endast ge information som är registrerad i Indien.

Hur använder man Transportbook-webbplatsen för att söka upp ägare av registreringsskyltar?

Transportbook-webbplatsen är ett bra alternativ när det kommer till Hur man söker upp registreringsnummerägaren. För att använda webbplatsen behöver man inte ens registrera sig och logga in på tjänsten för att få information om ägaren.

1. Besök Transportbok hemsida via denna länk

2. På hemsidan ser du en sökruta. Där anger du fordonets skyltnummer och klickar på knappen Sök för att börja söka efter registreringsskyltnumret.

3. Informationen kommer att visas efter sökningen.

Hur använder man sifferwebbplats för att kontrollera fordonsägarens uppgifter?

Människor som undrar hur man slår upp registreringsnummerägaren kan använda Digital. Digital webbplats låter dig söka efter licensägaren med hjälp av registreringsnumret. Tillsammans med det kan du också ange andra detaljer som ägarens namn etc för att begränsa sökningen.

1. Besök Siffrig webbplats.

2. Välj fordonstyp bland de tillgängliga alternativen:

  • Kommersiellt fordon
  • Privat fyrhjuling
  • 2 hjul

3. Ange namnet på ägaren.

4. Ange slutligen fordonets registreringsnummer.

5. Ange ditt mobilnummer för att få en OTP och ange mottagen OTP i den angivna rutan.

6. Klicka nu på Jag är inte en robot och klicka på Få information för att påbörja sökningen.

Hur kan du slå upp registreringsskylten via FAXVIN?

FAXVIN är en webbplats som ger en snabb och gratis att använda tjänst för att hitta registreringsskyltägaren för personer som söker hur man söker upp registreringsskyltsägaren. Den enda nackdelen med detta är att personlig information inte lämnas. För identifiering behöver du ett nummer som heter Vehicle Identification Number (VIN), detta nummer är tryckt på vindrutan på ditt fordon. För olika bilar är platsen för VIN:et olika. Så, gå till FAXVINange VIN-numret och klicka på Kontrollera VIN.

Hur hittar man information om licensägare genom att använda ACKO-appen?

Du hittar uppgifterna om licensägaren genom att söka genom ACKO-appen, ACKO-appen är en försäkringsapp där du kan söka efter licensägaren genom att ange fordonets registreringsnummer.

1. Ladda ner och öppna ACKO-appen på din Android eller iOS.

2. Ange ditt mobilnummer och tryck på Fortsätt.

3. Ange OTP och verifiera.

4. Klicka på RTO-info som finns under Gör mer med ACKO.

5. Ange nu fordonets registreringsnummer och klicka på pilikonen.

6. Efter att ha angett detaljerna kommer fordonsdetaljerna att visas.

Kan du slå upp registreringsskyltägaren genom det statliga registreringskontoret?

Ja. Om de registrerade registreringsskyltarna är registrerade på ett statligt kontor kan du be om all information du behöver om ägaren och andra uppgifter där. Tillgängligheten för vissa behörigheter för att se detaljer baserade på fordonets registreringsnummer varierar från land till land.

Vad är det alternativa sättet att identifiera registreringsskyltägaren?

Du kan hitta en privatdetektiv som hjälper dig att hitta registreringsskyltens ägare, även om användningen av en privatdetektiv kommer att kosta dig och de hänvisar till offentliga register och andra officiella metoder för att hitta den person du letar efter. Du kan enkelt hitta en privatdetektiv genom en enkel Google-sökning.

Utför din forskning innan du anlitar en privatdetektiv. Tänk på att en privatdetektiv även kan vända sig till den lokala polisavdelningen om det skulle uppstå behov. Glöm inte heller att kontrollera licensen för privatdetektiven, kontrollera alltid giltigheten av en licens innan du anställer en. Denna metod för hur man slår upp registreringsnummer ägare innebär att spendera pengar.

Är VAHAN-appar tillgängliga för nedladdning istället för att använda webbplatsen?

Nej, VAHAN-appen har ännu inte lanserats på Google Play och AppStore. För närvarande är endast webbplatsversionen av VAAHAN tillgänglig för användning.

Hur samlar VAHAN in information om alla fordon?

VAHAN får uppgifterna från det nationella motorfordonsregistret. Dessa register tillhandahålls av RTO och DTO.

Kan jag hitta adressen till fordonsägaren med registreringsnumret som referens?

Nej, du kan inte använda registreringsnumret för att komma åt någons register eftersom det finns säkerhetsproblem som följs av regeringen.

Kan jag hitta mitt fordons giltighet av skatt med hjälp av mitt registreringsnummer?

Ja, med hjälp av registreringsnumret kan du hitta skattegiltigheten från VAHANs webbplats.

Vilken app är bäst för att söka efter information om någon som använder sin licens?

VAHAN-appen har ännu inte lanserats i Play Store. För närvarande är ACKO-appen den bästa för att söka information om fordonsägare.

Kan jag få FASTag-registreringsinformationen med hjälp av registreringsnumret för en bil?

Nej. FASTag är ett e-betalningsläge som främst används vid nationella vägtullar, FASTag använder radiofrekvensidentifiering från FASTag-dekalen som finns på bilens vindruta. Eftersom detta endast används av tjänstemän från Indiens regering kan du inte få information om någon som använder registreringsnumret.

Är det möjligt att söka efter fordonsinformationen bara med ett PAN-kortnummer?

Nej, du kan inte använda PAN-numret för att hitta de registrerade ägaruppgifterna.

***

Vi hoppas att du har lärt dig hur man slår upp registreringsnummerägaren och hittar registreringsnummer efter namn. Kontakta oss gärna med dina frågor och förslag via kommentarsfältet nedan. Låt oss också veta vad du vill lära dig om härnäst.