5 teknikdrivna sätt att öka mental hälsa med träning

Om du är nyfiken på att träna för de psykiska fördelarna, så finns det mycket att veta om sambandet mellan fysisk aktivitet och psykiskt välbefinnande. Här är några saker att tänka på om du vill att träning ska gynna både din kropp och själ.

1. Att träna konsekvent är viktigt

Vanlig fysisk aktivitet kan hjälpa till att skydda mot vissa psykiska tillstånd, såsom depression och ångest, enligt Den årliga översynen av medicin. I allmänhet tenderar att få mer fysisk aktivitet att korrelera med en förbättring av mental hälsa.

Testa en app som 30 Day Fitness at Home för att göra träning till en del av din vanliga rutin. Följ en dag-för-dag-plan och spåra dina framsteg för att göra träningen mer konsekvent.

Börja med att svara på några frågor om träningsmål och motivation för att skapa en personlig plan. Välj hur ofta du vill träna under en viss vecka, samt vilka dagar som passar bäst för träning. Valfria påminnelser uppmanar dig att träna på de valda dagarna.

Kontrollera Plan-skärmen för ditt dagliga träningspass. Följ video- och ljudinstruktionerna för övningar som bergsklättrare, sidostegsuttag och knäböj.

Voiceoveren ger tips för varje övning, som att hålla vikten på handlederna för stabilitet under glute-kickbacks. Samtidigt påminner träningsveckorapporten på skärmen Idag dig om att hålla dig konsekvent med dessa träningspass.

Observera att appen fokuserar lite på vikt, kalorier och BMI. Om detta inte är för dig, så finns det många alternativa appar som hjälper dig att skapa en träningsvana som håller i sig.

Ladda ner: 30 dagars fitness hemma för iOS | Android (Prenumeration krävs, gratis provperiod tillgänglig)

2. Träning kan hjälpa till att förbättra symtom på depression och ångest

Nästan alla typer av fysisk aktivitet kan hjälpa till att lindra symtom på depression och ångest, enligt British Journal of Sports Medicine. Högintensiva till medelintensiva aktiviteter har generellt sett ännu större genomslagskraft.

För några högintensiva träningsidéer, prova appen HIIT Home Workouts For Women. På skärmen Exercises, växla med hantelomkopplaren i det övre högra hörnet för att växla mellan kroppsvikt och utrustningsbaserade övningar.

Se de lärorika videorna för att lära dig hur du gör allt från en jump squat till en kettlebell squat upprätt rad. På huvudträningslistan trycker du på plusknappen på varje enskild rörelse för att lägga till dem på skärmen för träningsspellista. Tryck på knappen Starta träningspass för att starta din skräddarsydda rutin.

Enkel och okomplicerad, den kostnadsfria appen HIIT Home Workouts erbjuder en rad grundläggande övningar som du kan njuta av i en mängd olika kombinationer.

Ladda ner: HIIT hemträning för kvinnor för iOS (Fri)

3. Även små mängder fysisk aktivitet kan hjälpa din mentala hälsa

Även om du är pressad för tid, kan små mängder träning hjälpa till att sänka din depressionsrisk, enligt JAMA psykiatri. Studien fann att att få cirka 2,5 timmars snabb promenad per vecka stod för en 25 % minskning av risken för depression, medan ungefär hälften av den mängden träning fortfarande bidrog till att minska risken för depression med 18 %.

Om du vill efterlikna studien och promenaden för dina träningspass, mäter appen Pacer Pedometer & Step Tracker din distans, tid och antal steg. Kontrollera startskärmen för varje dags aktiva tid, körsträcka och genomförda steg.

Med livstidssummor, vecko- och månadstrender och till och med dagliga personliga rekord på Insights-skärmen är det en fantastisk app för datafokuserade fotgängare. Välj att använda Apple Health som en primär källa för data för att logga dina tidigare promenader också.

Ladda ner: Pacer Pedometer & Step Tracker för iOS | Android (Prenumeration krävs, gratis provperiod tillgänglig)

Om du vill ha ett annat alternativ finns det gott om YouTube-kanaler för snabba träningspass som hjälper dig att träna på några minuter. Få ett träningspass för hela kroppen på bara några minuter.

4. Att träna utomhus kan ge ännu fler fördelar

Att gå utomhus för dina träningspass kan ha ännu större minskningar av somatiska (AKA fysiska) ångestnivåer, enligt Gränser i psykologi. Om du är någon som finner tröst i naturliga miljöer, är träning utomhus troligen en naturlig passform.

Prova några av träningsapparna som uppmuntrar dig att gå ut för att dra nytta av dessa fördelar. För att börja spendera mer aktiv tid utomhus täcker appen Go Jauntly: Discover Walks platser i hela Storbritannien och USA.

Följ steg-för-steg-instruktionerna för att utforska de inställda rutterna och ladda ner spårkartan för mer exakta instruktioner. De guidade promenaderna pekar ut landmärken, skuggiga träd och andra intressanta funktioner längs vägen.

På skärmen Nature Notes, spela in snabba observationer om din promenads miljö. Dela ett par meningar eller foton av en underbar solnedgång, intressanta moln eller glada blommor – vad som än faller dig i ögonen.

Oavsett om du utforskar en stad eller mer skogbevuxen utrymme, är Go Jauntly-appen ett utmärkt sätt att upptäcka nya utrymmen att utforska i ditt område, njuta av naturen och samtidigt få lite mer rörelse. Den uppslukande, fotofyllda appen innehåller massor av funktioner som kommer att inspirera dig att till fullo uppskatta din nästa promenad.

Ladda ner: Go Jauntly: Discover Walks för iOS | Android (Prenumeration valfritt, gratis provperiod tillgänglig)

5. Träningspass är inte ett botemedel

Även om regelbunden fysisk aktivitet kan bidra till att förbättra många människors mentala välbefinnande, är det inte ett botemedel eller en snabb lösning för allvarliga problem. Om du har mer specifika funderingar eller frågor om din psykiska hälsa, kontakta en professionell.

Om du är intresserad av distanskonversationer finns det några saker att leta efter med onlineterapi. Se till exempel till att din integritet skyddas och leta efter appar som använder ackrediterade terapeuter.

De Cerebral hemsida erbjuder en mängd olika planer, oavsett om du söker terapi, medicinering eller båda. Schemalägg 45-minuterssessioner när som helst som passar dig bäst. Lär dig nya tekniker för att hantera stress, överväldigande känslor eller något annat du upplever.

Appar kan hjälpa till att förbättra de mentala hälsofördelarna med träning

Om du är intresserad av att träna för mental hälsa kan tekniken hjälpa till att göra det målet ännu enklare. Prova dessa appar för att få ut det mesta av din tränings känslomässiga boost, samt skapa en tillfredsställande vana som håller i sig.