5 sätt att göra anteckningar i Windows 11 utan att ladda ner programvara

Om du letar efter ett enkelt och snabbt sätt att göra anteckningar medan du arbetar på din PC, behöver du inte ladda ner programvara för att skriva ner saker. Windows erbjuder några användbara anteckningsverktyg för att snabbt skriva ner saker.

Om ditt minne, som de flesta andra, inte är perfekt, kan du använda dessa verktyg för att påminna dig själv om viktiga saker medan du arbetar. Här är fem enkla sätt att göra anteckningar på Windows 11 utan att ladda ner någon programvara.

1. Använd Anteckningar

Anteckningar är en långtidsfavorit för offline-anteckningar på din PC. Dess enkelhet gillas av många, även om Notepad sedan lanseringen av Windows 11 har lagt till några extra funktioner för att underlätta din skrivupplevelse. Notepad erbjuder nu stöd för mörkt läge och alternativ för att ändra teckensnittsstil och storlek.

Det är enkelt att öppna Anteckningar i Windows 11. Appen är förinstallerad på alla Windows-enheter. Tryck på Windows-tangenten för att öppna Start-menyn och sök sedan efter ”Anteckningar”.

Om du använder appen ofta kan du skapa en genväg på skrivbordet för snabbare åtkomst. Navigera till Start-menyn, tryck på Alla appar och hitta Anteckningar i den alfabetiska listan. Dra sedan appen till ett utrymme på skrivbordet för att skapa en genväg. Du kan också komma åt Anteckningar snabbare genom att fästa en app i Windows 11 Aktivitetsfältet.

2. Gör anteckningar om WordPad

WordPad är en annan förinstallerad app som erbjuder en utmärkt metod att göra anteckningar utan att ladda ner programvara. Appens enkla design liknar Notepad men erbjuder mer avancerade funktioner – särskilt dess rich text editor – för att uppgradera din anteckningsskrivning.

Med dess RTF-redigerare kan du ändra teckensnittets färg och stil, lägga till punktlistor och markera text. WordPad erbjuder också en funktion för att skicka dokument direkt som ett e-postmeddelande. Tryck på Arkiv och välj Skicka som e-post.

För att komma åt appen, gå till Start-menyn och sök efter ”WordPad.” Filer kan sparas som en vanlig textfil (som används i Anteckningar) eller som ett RTF-dokument (.rtf) om du vill importera dina anteckningar till annan programvara.

3. Prova Windows Sticky Notes

Även om det finns många fantastiska klisterlappsappar för Windows, erbjuds en av de bästa direkt av operativsystemet. Windows Sticky Notes är en anteckningsapp för att skriva ner snabba tankar och idéer.

Appen erbjuder ett snyggt och färgstarkt sätt att göra anteckningar. Du kan trycka på de tre prickarna på den översta bannern på en anteckning för att ändra dess färg och komma åt din anteckningslista. Windows Sticky Notes är ett av de mest flexibla sätten att göra anteckningar. Du kan ha flera anteckningar öppna samtidigt – tryck på Ctrl + N för att lägga till en ny anteckning. Du kan också enkelt ändra storlek på anteckningar och dra dem var som helst på skrivbordet genom att klicka och dra.

4. Gör anteckningar online med Memo Notepad

Ett annat sätt att göra anteckningar utan att ladda ner programvara är att använda en webbplats för anteckningar online. Memo Anteckningsblock är en enkel anteckningsapp utan nonsens med minimala men kraftfulla funktioner som hjälper dig att skriva.

Textgränssnittet har viktiga formateringsverktyg, inklusive fetstil, understrykningar och kursiv stil. På fliken ”stil” kan du ändra teckensnittsstilen och öka den övergripande textstorleken. Appens molnbaserade teknik erbjuder synkronisering till flera enheter, så att du skriver anteckningar var du än är.

5. Använd Windows Urklipp för att spara textavsnitt

Oavsett om du multitasking eller gör online-forskning, kommer du ofta att stöta på bitar av information som du behöver komma ihåg. Den goda nyheten är, med hjälp av Windows Urklipp-funktionen behöver du inte längre förlita dig på att skriva saker på baksidan av din hand.

Windows urklipp är en lagringsenhet för att lagra korta textstycken, även om du startar om din maskin. Det behövs inga förutsättningar för att börja använda funktionen – Windows sparar automatiskt information till urklipp. Välj den text du vill spara, högerklicka och tryck på Kopiera.

Du kan komma åt urklippet när som helst genom att använda genvägen Ctrl + V. För den viktigaste informationen kan du fästa anteckningar genom att trycka på den lilla nålikonen. Nu behöver du inte längre komma ihåg bitar av information när du surfar online.

Gör enkelt anteckningar i Windows 11

Oavsett om du vill påminna dig själv om små saker eller ta långa anteckningar, erbjuder Windows många verktyg för att komma igång med att göra anteckningar. Genom att använda dessa verktyg slipper du ansträngningen att ladda ner och konfigurera programvara för att skriva ner saker. Gör enkelt anteckningar med dessa enkla tips.