Hur man skapar och hanterar flera HomeKit-hem

Apples Home-app är det bästa sättet att styra dina HomeKit-tillbehör med din iPhone, iPad, Mac, Apple TV eller Apple Watch. Men vad gör du om du har ett fritidshus, en hyresbostad eller vill förvalta en bostad åt någon annan?

Oroa dig inte – du kan använda Home-appen för det också. Vi visar dig hur du skapar och hanterar flera hem på nolltid i Home-appen.

Flera HomeKit-hem: Vad du behöver

Bildkredit: Unsplash

Innan du skapar flera HomeKit-hem måste du uppfylla ett par krav. Först måste du se till att dina iOS-enheter är uppdaterade med de senaste programvaruversionerna.

Du behöver också en HomeKit-hub på båda platserna om du vill dra fördel av fjärrstyrning utanför hemmet, scener och automatisering. Som du kan förvänta dig måste din hubb också köra den senaste mjukvaruversionen.

Hur man skapar flera HomeKit-hem

Att skapa ett sekundärt HomeKit-hem tar bara några få tryck. Börja med att starta Home-appen och tryck sedan på knappen Lägg till. Tryck nu på Lägg till nytt hem.

Använd sedan tangentbordet för att namnge ditt nya hem och tryck sedan på klart. Om du vill ändra bakgrunden till ditt nya hem trycker du på Välj mellan befintlig eller Ta foto.

Slutligen, tryck på Spara i det övre högra hörnet av skärmen för att slutföra processen för att skapa hem.

Så här växlar du mellan dina HomeKit-hem

Precis som att skapa ett nytt hem gör Apples Home-app det snabbt och enkelt att växla mellan flera hem eller hem som du delar med andra. Börja med att starta Home-appen.

Tryck nu på knappen Mer…. Klicka sedan på namnet på hemmet som du vill byta till. Home-appen kommer långsamt att blekna till det andra hemmets tilldelade bakgrund och alla dess tillbehör kommer att visas på skärmen.

Du är nu redo att lägga till en smart hemprodukt till Apple HomeKit i det nya hemmet.

Hur man aktiverar automatisk hemväxling

Alternativt kan du använda enhetens plats för att växla mellan hem automatiskt. Du måste dock först aktivera platstjänster. Om du behöver hjälp, kolla in vår guide om hur du delar din plats på en iPhone.

Med platstjänster på, börja med att starta Home-appen. Tryck sedan på knappen Mer… längst upp på skärmen.

Tryck nu på bakåtpilen bredvid Homes nära den vänstra sidan av Home-appen. Tryck slutligen på reglaget bredvid Hembyte.

Hur du organiserar dina HomeKit-hem

Precis som med att organisera ditt HomeKit-hem med rum och zoner, kan du använda Home-appen för att justera hur dina hem ser ut. Att justera ordningen på dina hem möjliggör snabba ändringar om du inte har aktiverat automatiskt hembyte.

Starta Home-appen och tryck sedan på knappen Mer…. Tryck sedan på Heminställningar och tryck sedan på bakåtpilen bredvid Hem nära det övre vänstra hörnet. Tryck nu på Redigera och dra sedan dina hem till önskad ordning.

När du är klar trycker du på Klar för att spara dina ändringar.

Hur man tar bort ett HomeKit Home

Om du behöver radera ett HomeKit-hem gör du det också via Home-appen. Starta Home-appen och tryck sedan på knappen Mer….

Tryck sedan på Heminställningar. Scrolla nu nedåt och tryck på alternativet Ta bort hem längst ner.

Härifrån kommer Home-appen att visa en varning som säger att om du tar bort ett hem kommer även alla tillbehör, scener och automatisering att tas bort. När du är redo trycker du på Ta bort för att ta bort ditt hem.

Hantera alla dina HomeKit-hem med Home-appen

Genom att skapa flera HomeKit-hem kan du lägga till smarta tillbehör direkt till varje plats, vilket minskar den totala röran i Home-appen. När du behöver byta plats, starta Home-appen och välj ditt hem, eller ta bort gissningen helt genom att dra fördel av automatiskt hembyte.