15 bästa API:er för röstsamtal för webb- eller mobilapp [2023]

Ett API för röstsamtal gör det möjligt för företag att automatisera kundsamtal och hantera dem programmatiskt med liten eller ingen mänsklig inblandning.

Programmerare kan enkelt bygga skalbara högkvalitativa talapplikationer i molnet eller införliva röstfunktionalitet i redan existerande applikationer och tjänster. Denna tekniks förmåga att designa en personlig röstlösning som tillgodoser dina specifika affärskrav gör den så användbar.

Fördelar med att använda Voice Calling API

Det bästa scenariot där sådana API:er kan vara riktigt fördelaktiga är kundservice och supporthantering. Med hjälp av dessa API:er kan du skicka ett automatiserat röstmeddelande när supportlinjen är upptagen så att kunderna inte behöver vänta i evighet!

Ett annat område där det är användbart är marknadsföring och kommunikation. Det hjälper företag att marknadsföra nya produkter till sina kunder.

Företag kan utföra alla dessa saker utan att bli experter på telekominfrastruktur. De kan rikta resurserna mot att utveckla röstlösningar som förbättrar kundupplevelsen om de kan fokusera på sina primära affärsmål.

Här är några affärsapplikationer där API:er för röstsamtal kan vara riktigt fördelaktiga:

 • Försäljning och marknadsföring
 • Kundservice
 • Beställningsuppdateringar
 • Skickar påminnelser
 • Genomföra undersökningar

Nyckelfunktioner i ett Voice API

#1. Interaktivt röstsvar

Det gör det lättare för uppringare att nå sin önskade lösning genom att tillhandahålla interaktiva menyer och alternativ under ett röstsamtal. Genom att göra det kan de flesta kunder självbetjäna och hitta en lösning; om inte, kan de omdirigeras till en levande mänsklig supportagent.

#2. Samtalsinspelning

Det ger företag mer kontroll över att samla in kundinsikter och fatta välgrundade beslut baserat på det. Det är också användbart för kvalitetssäkring och efterlevnadsändamål. Kunder bör dock veta i förväg att samtalet spelas in.

#3. Text till tal och vice versa

Tal-till-text och text-till-tal är viktiga i API:er för röstsamtal för programmerbara samtalssvar och kundinteraktion.

#4. Samtalsdirigering och schemaläggning

Den här funktionen är avgörande i kundtjänstcenter där flera kunder kommer åt samma linje. API:t bör skickligt omdirigera varje begäran till sin respektive avdelning baserat på några instruktioner.

#5. Samtalsöverföring

API:t ska kunna överföra samtal från automatiserade svar till en levande mänsklig agent om det behövs och även mellan flera avdelningar.

Dessa nyckelfunktioner bör finnas i ett API för röstsamtal av anständig kvalitet. Låt oss sedan titta på några API:er för röstsamtal och de funktioner de erbjuder.

Agora

Agora är en kommunikationsplattform i realtid som tillhandahåller produkter och tillägg som videosamtal, röstsamtal, streaming av sändningar och analyser. För röstsamtal tillhandahåller den en SDK, dvs ett mjukvaruutvecklingskit som gör det möjligt för utvecklare att enkelt integrera Agora Voice API med sina applikationer.

SDK för röstsamtal innehåller funktioner som AI-brusdämpning och 3D-spatialt ljud för att skapa en uppslukande upplevelse. Du kan också använda transkriptionsfunktionen i realtid för liveljudtextning. SDK:n är plattformsoberoende och stöder Windows, MacOS, Android, Web, Flutter, Electron och många andra plattformar.

Det bästa är att det erbjuder en prisplan för betalning när du går, och de första 10 000 minuterna är gratis varje månad.

Sendbird

Sendbird är också en kommunikationsplattform som erbjuder en mängd olika SDK:er och API:er för att underlätta video- och röstsamtal samt livestreaming. Det tillhandahåller SDK:er för iOS, Android, Javascript, Unity och React Native. Medan dessa SDK:er tar hand om klientsidan, tar plattformens API hand om serversidans övervakning av samtalsfunktionaliteten.

Den erbjuder en instrumentpanel för samtalsanalysfunktioner som samtalsloggar, samtalsmetadata, administratörssamtal, automatisk fakturering, etc. Sendbird är HIPAA-kompatibel, vilket säkerställer säkerhetskrav för sjukvårdsorganisationer. Priset baseras på antal minuter per användare.

Twilio

Mjukvaruutvecklare kan inkludera röstsamtal i sina applikationer och tjänster med hjälp av API:er och tjänster som tillhandahålls av Twilio röst, en molnkommunikationsplattform. Det hjälper till att bygga en engagerande röstupplevelse som du snabbt kan skala och modifiera med olika anpassningsalternativ och resurser.

Med hjälp av röstintelligens kan företag förvandla röstsamtal till handlingsbara datainsikter med maskininlärning. De kan också analysera och aktivera samtalsinspelningar för att skapa personliga röstupplevelser som genererar intäkter.

Twilio Voice erbjuder funktioner som:

 • Samtalsspårning
 • Inbäddade samtal
 • Maskerad uppringning
 • Globala konferenser
 • Interaktivt röstsvar

Lyckligtvis erbjuder Twilio pay-as-you-go prissättningsplaner så att du inte blir låst till stora kontrakt.

Dolby

Dolby tillhandahåller också ett kommunikations-API för röst- och videosamtal, och genom att använda det kan du utnyttja möjligheten att skapa kristallklar röstchatt och samtal för din webbläsare, mobil och PC-appar.

Den tillhandahåller funktioner som en röstaktivitetsdetektor, automatisk förstärkningskontroll och dynamisk ljudnivellering. Allt detta upptäcker tal, tar bort bakgrundsljud, håller oönskade ljud ute och upprätthåller konsekventa nivåer mellan klienter.

Den är kompatibel med GDPR, HIPAA och SOC-2. Dolby erbjuder en gratis och betala-efter-dag-plan för sitt API för röstsamtal.

Plivo

Plivo är en kommunikationsplattform med en API-plattform för meddelanden, röstsamtal och lösningar för sälj- och supportteam. Dess API för röstsamtal låter dig integrera röstsamtal i dina applikationer och programmässigt ringa, ta emot och styra samtal över hela världen.

För webbapplikationer tillhandahåller plivo ett webbläsar-SDK och för inbyggda mobilappar tillhandahåller det ett separat mobil-SDK. Funktioner inkluderar:

 • Transkription av röstbrevlåda
 • Text till tal
 • Ring Feedback API
 • Dynamiskt nummerpresentation

På samma sätt som andra plattformar tillhandahåller den en prismodell som betalas efter hand.

SignalWire

SignalWire är en molnkommunikationsplattform som tillhandahåller olika tjänster, inklusive röstsamtal, videokonferenser, SMS-meddelanden, etc. Den lovar oöverträffad röstkvalitet med Hi-Fi Voice-teknik, inga fler sprakande röster eller användare som låter som om de är utomlands.

Nybörjarfunktionerna den erbjuder för att skicka röstströmmar till valfri URL från ett samtal i realtid. Detta är användbart när du övervakar kundsupportsamtal. De prissättningsplaner för SignalWire är mycket mer komplexa.

Enablex

Enablex Lätt att implementera Voice API:er och SDK:er gör att du kan marknadsföra dig snabbare och njuta av kristallklar samtalskvalitet. Du kan ringa och ta emot samtal från alla som har en internetanslutning eller ett telefonnummer. Du kan också bädda in Voice-over-IP (VoIP), PSTN och SIP-samtal direkt i din app eller webbläsare med ditt föredragna programmeringsspråk.

Funktioner inkluderar:

 • Gruppröstsamtal
 • Virtuella nummer
 • Automatiserade röstmeddelanden
 • SIP Interconnect

Enablex erbjuder flexibla såväl som pay-as-you-go prissättning planer.

RingCentral

Med hjälp av RingCentral Röst-API:er, du kan programmatiskt anpassa dina appar så att de kan ringa och ta emot samtal, hantera röstmeddelanden och utlösa webhooks. RingCentral är en kommunikationsplattform som erbjuder en mängd olika API:er för olika kommunikationskanaler.

Med RingCentrals API för röstsamtal kan du dirigera och hantera samtal dynamiskt i realtid, utöka eller anpassa dina befintliga appar för att inkludera röstfunktioner och integrera AI-system. Det erbjuder gratis obegränsade samtal inom USA och Kanada.

Telesignering

Telesignering är en kommunikationsplattform som en tjänst som tillhandahåller säkra kommunikations- och identitetsverifieringslösningar. Med dess röst-API kan du bygga säkra och pålitliga A2P-, P2A- och P2P-röstapplikationer med hjälp av webb- och mobilplattformar.

Några av funktionerna som tillhandahålls av Telesigns röst-API är:

 • Automatisk taligenkänning
 • Övervaka trafiken
 • Tal-till-text
 • Interaktivt röstsvar

Du kan skaffa och implementera telefonnummer i över 120 länder och även formatera om telefonnummer, samt spela in samtal. Du kan kontakta Telesigns säljteam för att få information om prisplaner.

Vonage

Vonage är en global kommunikationsplattform som tillhandahåller kommunikationstjänster och specialiserar sig på konversationshandel. Du kan integrera artificiell intelligens från tredje part med hjälp av WebSockets, möjliggöra självbetjäning på mer än 120 språk med hjälp av automatisk taligenkänning, och även kombinera röst- och sociala mediekanaler för ökad kundinteraktion.

Funktioner:

 • WebRTC Support
 • WebSockets
 • Ljudströmning
 • Markeringsspråk för talsyntes
 • Globalt distribuerade samtalskontroller
 • Bedrägeriförsvarare

Det erbjuder betal-per-användning prissättningsplaner.

MirrorFly

MirrorFly Voice Calling API låter dig ansluta, hantera och dirigera samtal över alla enheter och få obegränsade ljudsamtal. Det låter företag bygga röstapplikationer med dess programmerbara röst-API. Du kan ringa och ta emot samtal från webbläsare, appar och webbapplikationer för att tillgodose dina affärsbehov.

Här är några av dess funktioner:

Genom att använda sin röst-API med låg latens kan upp till 250 deltagare över hela världen delta i diskussioner, möten och webbseminarier med tydlig röstkvalitet.

ZegoCloud

ZegoCloud tillhandahåller interaktionstjänster i realtid för molnkommunikation och syftar till att revolutionera virtuellt engagemang med realtidsinteraktion. Det syftar till att koppla samman företag, team, kunder och användare.

UI-kit och SDK:er är de två olika sätten att implementera Zegoclouds API:er för röstsamtal. Om du vill integrera röstsamtalsfunktioner i din applikation utan att bry dig så mycket om UI, då kan du välja UI-kit. Annars tillhandahåller Zegocloud även lågnivå-SDK:er för röst-API-integration. När det gäller prissättningen följer Zegocloud ett liknande pay-as-you-go-koncept.

Bandbredd

Bandbredd tillhandahåller molnförberedd röst-, meddelande- och nödtjänstanslutning byggd för företaget.

Flera funktioner i Voice API nämns nedan:

 • Samtalskontroll
 • Realtidstranskription
 • Detektering av telefonsvarare
 • Konferenser
 • Mediaströmning

Att bygga en anpassad röstsamtalslösning som är bra för kunder utan att bygga din egen telekominfrastruktur och bädda in inkommande och utgående samtalsmöjligheter direkt i din applikation är vad Bandwidths röst-API försöker uppnå.

Sinch

Sinch är en molnbaserad kundkommunikationsplattform som låter dig integrera meddelande-, röst- eller e-postfunktioner i applikationen och låter dig ha meningsfulla konversationer med förbättrad skalbarhet, leveransbarhet och kostnadseffektivitet.

Dess mer av ett förbättringsverktyg för kundengagemang; Men funktionerna som tillhandahålls av dess röst-API är:

 • Nummermaskering
 • Verifiering av telefonsamtal
 • Secure Telephone Identity Revisited (STIR)
 • Inspelade uppmaningar
 • Röstbaserad IVR

I skrivande stund finns det ingen prisinformation tillgänglig, så du måste kontakta försäljningen för det.

Infobip

Infobip är en global kommunikationsplattform som tillhandahåller ett antal API:er och teknologier som låter företag interagera med sina kunder via SMS, röst, e-post, chattappar och andra kommunikationskanaler.

Vanliga funktioner nämns nedan:

 • SIP trunking
 • WebRTC
 • Nummermaskering
 • IVR

Dess röst-API låter företag ansluta till sina kunder med funktioner som automatiska röstsamtal, förinspelade ljudfiler med över 100 språk som stöds, inspelade samtal, effektiv samtalsdirigering, detaljerad samtalsrapportering och mycket mer.

Slutord

Att välja ett röst-API baseras inte på vilka coola funktioner en plattform erbjuder. Det beror enbart på dina affärskrav och vad du vill uppnå med API:n. Du bör dock välja ett röst-API, med säkerhet och tillförlitlighet i åtanke. Genom att jämföra olika röst-API:er kan du dra slutsatsen att de är mer lämpade för dina behov.

Om du vill utforska verktyg för kundengagemang, här är några livechattprogram med öppen källkod att hålla utkik efter.