5+ OneNote-mallar för att bli organiserad och förbli effektiv

Många av oss har den här instinkten att göra anteckningar för varje mindre uppgift, eller skriva ner en att-göra-lista eller skriva ner en lista med ärenden.

Men problemet med fysiska anteckningar är att det inte är lönsamt att bära dem överallt, och du kan till och med få slut på sidor samtidigt som du tappar koll på de tidigare anteckningarna.

En digital anteckningsbok som Microsoft OneNote håller dig organiserad och listar alla uppgifter för att förbättra din produktivitet i det dagliga livet, affärer och utbildning.

Microsoft OneNote verkar inte alls tråkigt och kommer med mängder av funktioner för att hålla dig organiserad. Men det bästa med OneNote är dess mallfunktion.

Med en mängd olika alternativ i olika användningsfall som affärer, utbildning och forskning, gör OneNote-mallar uppgiftshantering rolig och spännande.

I den här artikeln kommer vi att utforska OneNote-mallar, dess fördelar och de bästa OneNote-mallarna för att förbättra produktiviteten i dina uppgifter.

Här är en sammanfattad tabell över OneNote-mallalternativen som nämns i innehållet:

Produktnamn Huvudfunktion (i 10 ord)CalendarLabsDigitala kalendrar med amerikanska helgdagar, anpassningsbara.Auscomp100-tals PRO-mallar, olika kategorier.EtsyUnika betalmallar, indiedesigners.OneNote GemOlika mallar: tidshantering, böcker, resor, mer.NotegramMånadsvis, kundtjänst, konto, veckoplanerare.Key2Success PlannerSWOT-analys, olika mallar.LGC AcademyMål, kalender, projektmallar, minikurser.Text BlazeSnabba, klisterlappsliknande mallar, onlinesupport.

Om Microsoft OneNote

OneNote är en mångsidig digital anteckningsbok-app som är utformad för att ge dig känslan av en fysisk anteckningsbok genom dess enkla gränssnitt.

Anteckningsappen låter dig skriva eller handskriva anteckningar och skapa många avsnitt och sidor för att organisera uppgifter effektivt. Inte bara texterna, du kan till och med lagra innehåll i form av bilder, länkar, ljud och videor.

OneNote synkroniseras sömlöst med andra appar från tredje part, vilket utökar dess funktionalitet ytterligare, och du behöver inte oroa dig för att din data går förlorad. Eftersom allt är lagrat i molnservern.

Team kan samarbeta och dela anteckningar och uppgifter för att öka produktiviteten och eliminera ständiga uppföljningar.

Om OneNote-mallar

OneNote-mallar kan förvandla dina digitala anteckningar till kalendrar, brev, meritförteckningar eller vad du vill.

Men liknar det inte vad din fysiska anteckningsbok gör?

Men det finns mer i det. Det finns många layouter och mönster att välja mellan. Så när du vill leka, välj din favoritlayout för att komma igång.

Dessa mallar tillgodoser olika syften och olika affärsanvändningsfall. De har ett strukturerat ramverk för att hålla reda på dina ekonomiska uppgifter, familjeuppgifter eller andra återkommande uppgifter.

OneNote-mallar finns tillgängliga online med ett antal gratis och betalda alternativ.

De stora mallbiblioteken är kategoriserade i olika malltyper som projektledningsmallar, studentmallar, HR-mallar, mötesmallar, affärsmallar, och listan fortsätter.

Och om du behöver en för din egen användning kan du alltid välja en mall från början och designa en anpassad för din organisation.

Inte bekant med OneNote? Hur använder man OneNote på Windows och iPad?

Vilka faktorer bör du tänka på?

Du kan gå vilse i ett stort hav av tredjepartswebbplatser som erbjuder OneNote-mallar. För att hjälpa dig, här är några viktiga faktorer att tänka på när du är ute på jakt efter de bästa OneNote-mallarna.

 • Prissättning: De flesta OneNote-mallar är gratis att ladda ner och tillgängliga med en gratis tagg. Det finns dock några betalda som har unik design eller layout eller kan komma med olika sektioner och sidor.
 • Kategorier och användningsfall: Även om vissa mallar är universella, är vissa av dem specifika för vissa användningsfall. Mallen som du väljer måste ha elementen i dina affärsanvändningsfall och göra uppgiftshantering och anteckningar enklare.
 • Gränssnitt: Innan du köper kan du bara gissa från den grova mallen eller skärmdumparna om den har ett lättbegripligt gränssnitt. När du samarbetar med teammedlemmarna, välj en mall som är enkel att använda.
 • Anpassningsbar: Varumärken och byråer föredrar anpassningsbara appgränssnitt som involverar deras anställda. Olika OneNote-mallar är lätta att anpassa och kan anpassas till varumärkets färger och design.

Med tanke på dessa faktorer har vi sammanställt en handplockad lista över sådana OneNote-mallar som kan hjälpa till att öka effektiviteten och hålla dig organiserad!

CalendarLabs

Kommer du ihåg bordskalendrarna och schemaläggarna vid varje kontorsbord? CalendarLabs erbjuder en digital version av den bordskalendern.

CalendarLabs har olika OneNote-mallar med månads-, kvartals- och veckoschemaläggningsformat. Alla dessa kalendrar har helgdagar i USA markerade med rött.

Du kan också skriva ut den i A4-, Letter- eller liggande format.

Här är några av de bästa kalendermallarna som vi hittade här:

 • Vertikal kvartalsmall: Mall i vertikal form med 3 månader på varje sida och gott om utrymme för att spela in händelser. Varje kalender har en lång lista med helgdagar.
 • Veckoplanerare: Enporträttmall i form av en veckoplanerare med helgdagar och funktioner tre månader på en enda sida.
 • Månadsschemaläggare: Varje sida har fyra månader med federala helgdagar i USA i kalendern och en sidfotssektion med anteckningar.

Du kan också anpassa din kalendermall med listan över helgdagar innan du laddar ner den. De stora rutorna i schemaläggaren erbjuder dig perfekt att spela in händelser. Mallarna finns i stående och liggande stilar.

Auscomp

Auscomp har över 100-tals PRO-mallar för OneNote i olika nischer, inklusive business, DIY, personlig utveckling, OneNote ChatGPT, Kanban och mer.

Det låter dig också ladda ner gratis mallar från olika kategorier som hälsa, ekonomi, försäkring, utbildning, friskvård eller juridik. Du kan antingen köpa dessa mallar genom att betala en engångsavgift eller prenumerera på deras livstidsmedlemskap.

Här är några PRO-mallar som jag gillade i Auscomp:

 • Kanban Task Mall: Designad för Kanban Boards, denna mall grupperar uppgifter i simbanor och optimerar arbetsflödet i ditt projekt. Denna mall erbjuder över 20 olika kortstilar som passar dina behov.
 • Få saker gjorda: Denna förgjorda mall håller reda på mål och veckovisa recensioner inom olika nischer som ekonomi, hälsa, arbete, familj och mer.
 • myLife-mall: Detta är en mall för personligt bruk, såsom medicinsk historia, akuta kontakter och steg-för-steg-guider.

Med livstids tillgång till Auscomp får du tillgång till över 70+ mallar i olika aspekter, inklusive kalendrar, planerare, semesterorganisatör, adressbok, klientportaler, Business Suite, myLIFE och mer.

Etsy

Etsy är inte bara begränsad till att sälja krimskrams utan har ett omfattande bibliotek med färdiga betalmallar. Det finns många OneNote-mallar som du kanske inte hittar på andra webbplatser.

Här är några mallar tillgängliga på Etsy:

 • Boho Planner: Den digitala planeraren som är designad för att spåra och registrera händelser inom ekonomi, fitness, hälsovård och andra kategorier. Denna schemaläggare har en snygg och minimalistisk design som ger gott om utrymme.
 • YouTube Planner: Denna mall är en uppsättning resurser och guider som låter dig planera och schemalägga YouTube-kanalvideor.
 • OneNote Teacher Planner: För skolorna och lärarna att spåra elevernas framsteg, lektioner och tentamensscheman.

De flesta av dessa mallar är designade av indiedesigners. Användare kan kontrollera betygen innan de köper mallarna. Mallarna har massor av mönster och layouter för din digitala planerare. Till exempel kan hundälskare välja en hundnisch🐶 digital planerare!

OneNote Gem

Även om webbplatsen inte är spännande att titta på, En anteckning Gem ger dig några av de bästa mallarna. De har ett brett utbud av mallar, som veckouppgifter, saker att göra och mer.

Här är några av de bästa OneNote Gem-mallarna:

 • Fyra kvadranter tidshantering: Mallen delar in tidshanteringselement i fyra element; kris, distraktion, produktivitet och slöseri.
 • Jag läser en bok: För bokmaskar kan den här mallen användas som ett memo för att hålla reda på romaner och böcker.
 • Checklista före resan: Denna mall markerar listan över alla uppgifter innan du planerar din resa.

Dessa OneNote-mallar är sorterade i veckouppgifter, tidsuppgifter, möten och GTD-mallar. Vidare kan du också ladda ner mallen för lärare och hemuppgifter, Cornell-anteckningar och checklista före resan. Du kan också köpa fler mallar som tillägg från deras hemsida.

Notegram

Notegram är en enkel webbapp som erbjuder en uppsjö av OneNote-mallar. Du behöver inte ladda ner eller installera några tillägg här; bara en ettstegsregistrering med ditt Microsoft-konto.

Här är de typer av mallar som du får med Notegram:

 • Månadskalender: En månadskalender som låter dig lägga till och spela in uppgifter och se viktiga uppgifter inom. Du kan också länka uppgifter till en annan OneNote-sida för att skapa en serie uppgifter.
 • Kundtjänstvärden: För kundtjänstteamen kan den här mallen vara användbar för att registrera enkätsvar.
 • Kontojournal: Mallen innehåller en lista över kassaflöden och transaktioner för att hålla reda på konton.
 • Veckoplanerare: En veckoplanerare som listar alla uppgifter och händelser. Mallen är ren och har gott om utrymme för att skriva ner veckouppgifterna.

Allt du behöver göra är att klicka på ”Spara” för att lägga till önskade OneNote-mallar till ditt Microsoft-bibliotek.

Key2Success Planner

Du kanske ofta har hört talas om ordet SWOT som listar alla styrkor, svagheter, möjligheter och hot med en produkt eller en organisation. Tja, det är vad Key2Success-planeraren har SWOT-analysbricka gör!

Denna speciella mall är designad för att produktteamen ska kunna utföra SWOT-analysen och sätta upp målen för framtiden.

Mallen kan användas i OneNote eller laddas ner som PDF-fil. Titeln har alla viktiga element för SWOT-analys:

 • Bedömningsnämnd
 • SWOT
 • Min roll
 • Mål
 • Åtgärdssteg
 • Huvudmål
 • Notera plattor

Key2Success-planeraren är dock inte begränsad till SWOT-analys utan även klassschema, läslogg och listmall, receptbok, mötessidor och mer.

LGC Academy

LGC Academy har ett organiserat mallbibliotek som består av 20+ ensidiga mallar och minikurs för olika instruktioner för att använda OneNote.

LGC Academy har en rad mallar, inklusive målplanerare, kalendermallar, projektmallar och att göra-listmallar.

Här är en lista över några bästa mallpaket:

 • Kalendermallar: Detta mallpaket innehåller vecko- och månadslayouten med 3 varianter (uppdaterad 2023-kalender.)
 • Mallar för målplanerare: Den här mallen listar alla dina mål och en framgångsrik handlingsplan samt detaljerade instruktioner och arbetsflöden.
 • Projektmallar: Designad för alla typer av projekt, detta mallpaket består av projektinformationsmall, kontaktlista, onboarding-mall och en minuts mötesmall.

De tillhandahåller också 9 videohandledningar och ett mallpaket med 1 digital anteckningsbok tillgänglig för nedladdning; självklart betalas detta.

Text Blaze

De TextBlaze OneNote-mallen är ren och ser ungefär ut som verkliga klisterlappar som du lägger på dina skrivbord. Du kan skapa OneNote-mallar på mindre än 5 minuter genom att ange inmatningstexten.

Du kan få omedelbar hjälp från onlinecommunityt för att lösa alla dina frågor på ett ögonblick.

Här är de bästa mallarna som TextBlaze erbjuder:

 • Teammötesanteckningar: En liten klisterlapp som ger all information om teammöten, inklusive länken till mötet, deltagare, datum och åtgärder.
 • Budgetanteckningar: Den här mallen är till för att skapa budgetar av alla slag. Oavsett om du vill inkludera räkningar, underhållning, behov och önskemål, listar budgetanteckningar kostnad, kontroll och totala kostnader.
 • Klassanteckningar: Eleverna kan använda denna specifika anteckningstyp för att lista lektionsämnena och anteckna alla formler för olika ämnen.

Den bästa delen; du kan eliminera behovet av att gå in i repetitiva händelser och anpassa dina anteckningar i realtid. En av de unika sakerna med TextBlaze är dess logiska regler som låter dig infoga innehåll med hjälp av om/då-villkor.

Hur installerar jag OneNote-mallar?

Att installera dina OneNote-mallar tar några minuter. Dessa mallar har filändelsen.ONE. När du har laddat ner dessa mallar kommer de att laddas ner i filutforskaren eller nedladdningssektionen.

Här är de snabba stegen för att installera och använda OneNote-mallar:

Steg 1: Starta OneNote och klicka på ”Arkiv” och sedan ”Öppna” alternativet.

Steg 2: Välj Öppna från andra platser och leta reda på din OneNote-mallmapp.

Steg 3: Vid installationen har du alla mallar under fliken ”Öppna sektioner”.

Steg 4: På fliken Infoga klickar du på Sidmallar och ”Spara aktuell sida som mall.”

Steg 5: När du har namngett mallen hittar du listan över alla OneNote-mallar under mallar.

Du kan också anpassa OneNote-mallarna genom att följa de givna stegen:

Steg 1: Klicka på ”Lägg till sida” för att lägga till mallen i det tomma utrymmet.

Steg 2: Under fliken ”Visa” och välj önskad sidstorlek.

Steg 3: Välj alternativet för pappersstorlek och välj även sidmarginalen.

Steg 4: Precis som du arbetar i den typiska mallen, använd önskade verktyg och textalternativ för att lägga till innehåll till OneNote-mallen.

Slutsats

OneNote-mallar kan förbättra din produktivitet och hjälpa dig att fokusera på att göra anteckningar. Det bästa är att du sömlöst kan anpassa och installera dessa mallar direkt från din mobila enhet.

Eliminera behovet av att ta anteckningar på tråkiga tomma sidor, och använd detta fantastiska livhackande digitala verktyg för att piffa upp din produktivitet.

Nästa upp, appar för att göra anteckningar på Apple Watch som gör organisationen enkel.