5 Chrome New Tab Wellness-tillägg för att öka mental hälsa och lindra stress

Spread the love

När du är mitt i en stressig arbetsdag är det lätt att glömma bort några av de små metoderna som kan hjälpa dig att komma till ett hälsosamt mentalt tillstånd. Men vad händer om du nästa gång du öppnar en ny flik får en påminnelse om att göra just det?

Dessa Chrome-tillägg ersätter standardsidan Ny flik med hälsoverktyg för meditation, andningsarbete, journalföring, humörspårning, stretching och bekräftelser. Du behöver inte använda det här varje gång du öppnar en ny flik, men då och då är den försiktiga knuffen allt du behöver för att komma ur ett negativt tänkesätt.

Oasis är en allt-i-ett-tillägg för att få tillgång till flera friskvårdsmetoder och verktyg när du öppnar en ny flik. Den visar en klassisk målning, tillsammans med aktuellt datum och tid. Du kan komma åt dess tre huvudsakliga element med ett klick:

  • Journal för att skriva dina tankar och känslor, som du kan redigera flera gånger under dagen. Du kommer också att se en kalender över när du skrev i journalen och när du inte gjorde det.
  • Guidade meditations- och andningspass för att minska stress och ångest, samt rensa sinnet. De animerade andningsövningarna är särskilt användbara för att komma ihåg att ta en paus och omgruppera dig själv under en stressig arbetsdag.
  • Humördagbok för att kolla in hur du mår och varför du känner så för tillfället.

Oasis kommer att spåra dina input och erbjuda statistik när du vill. Det är inte den bästa appen när det gäller design och användning, men om du letar efter en allt-i-ett-lösning för olika friskvårdsmetoder gör den här tillägget jobbet bra. Premiumversionen av Oasis har också fler element som stressorer och avlastare, guidade föreställningsövningar, etc.

Ladda ner: Oasis för Krom (Fri)

2. Fundera (Chrome): Skriv snabbt olika journalanteckningar på en ny flik

Du vet att daglig journalföring är en bra vana, men att faktiskt göra det till en del av ditt liv är den svåra delen. Ponder försöker göra det enkelt genom att uppmana dig att skriva en journalanteckning varje gång du öppnar en ny flik. Det är faktiskt en av de coolaste apparna för mikrojournaler för att odla praktiken.

  3 subtila ändringar som Google gjorde i Chrome i de senaste uppdateringarna

Begrunda har två huvudlägen för hur man skriver ett inlägg: korta svar på dagliga uppmaningar och långt journalutrymme. Du kan enkelt växla mellan dem när som helst. Till exempel inkluderar de korta svaren kategorierna daglig produktivitet, dagliga listor och daglig reflektion, där Ponder kommer att ställa en fråga till dig för att få ett svar från dig om det ämnet. Men om du är på humör att skriva en längre dagboksanteckning, byt till kategorierna kreativt, självreflektion eller fritt skrivande. Återigen, var och en av dessa kommer att innehålla en prompt som du kan svara på, så att du inte kämpar för att komma på vad du ska skriva.

Om det blir för mycket kan du stoppa Ponder från att uppmana dig att skriva ett inlägg i varje ny flik. Du kan när som helst gå tillbaka till tidigare poster och se dem efter kalenderdatum. Ponder samlar också in analyser om din journalföring, såsom din konsistens, totalt antal skrivna ord, etc.

Ladda ner: Begrunda för Krom (Fri)

3. NimbusMind (Chrome, Firefox, Android, iOS): 5-minuters guidade meditationer i ny flik

NimbusMind erbjuder en serie 5-minuters guidade meditationer på din nya flik som kan hjälpa dig att ta itu med eventuella problem eller situationer du för närvarande står inför. Den aktuella listan innehåller korta guider för ångesthändelser, allmän ångest, kroppsskanning, akut, fokus, lycka, slappna av, morgon, släpp det, sova, promenader, depression, självförtroende, hälsosamt åldrande, relationer, sensualitet och livsförändringar. Det är den perfekta typen av snabb och minimalistisk meditation för mindfulness och stresslindring.

  Hur Google nu fungerar i Chrome och hur man aktiverar eller inaktiverar det

Meditationerna är begränsade till 5 minuter i gratisversionen, men du kan låsa upp 2, 3, 10 och 20 minuters versioner i NimbusMind Premium för $9,99 årligen. Chrome-tillägget erbjuder också två av sina meditationsserier (grunderna för meditation och första steg till meditation) gratis, medan andra serier är tillgängliga för prenumeranter.

Förutom dessa meditationer erbjuder NimbusMind också lugnande bakgrundsljud som hjälper dig att slappna av eller fokusera. Den har också några bakgrundsmusikaliska spår. I gratisversionen kan du bara välja ljud från en flod eller fåglar i en skog och bakgrundsmusik för meditation, men du kan låsa upp flera andra omgivande ljud och musikspår i betalversionen.

Ladda ner: NimbusMind för Krom | Firefox (Fri)

Ladda ner: NimbusMind för Android | iOS (Fri)

4. Zen Mind (Chrome): Påminnelser och guider för stretching och hälsosamma vanor

Zen Mind ger dig flera verktyg för att inte bara öka din mentala hälsa utan också din fysiska hälsa. Liksom flera andra tillägg innehåller den en meditationszon i 5, 10 eller 15 minuter, där du övar medveten andning med lugnande bakgrundsljud. Du kan också spela något av de lugnande omgivningsljuden utan att gå in i meditationszonen.

Precis som andra appar erbjuder guidade meditationer, erbjuder Zen Mind guidade sträckningar. Det är viktigt att göra stretchövningar för att fixa din hållning och förbättra ditt humör, särskilt för de som tillbringar flera timmar med att arbeta vid en dator. Zen Mind erbjuder också att ge påminnelser (30 minuter, en timme eller två timmar) om att dricka vatten, korrigera din hållning, göra stretchningar, äta frukt eller meditera.

  Hur man aktiverar eller inaktiverar flera filnedladdningar i Chrome

Appens instrumentpanel ber dig att skriva en uppgift som du vill fokusera på just nu. Du kan också gå in i ”Fokusläge” för en djup arbetssession.

Ladda ner: Zen Mind för Krom (Fri)

5. Affirmationsflöde (Chrome): Positiva bekräftelser på varje ny flik

Det finns en utbredd tankegång att vårt sinne alltför ofta drar oss in i självtvivel och pessimistiska åsikter, och vi behöver en periodisk försiktig knuff bort från negativiteten. Positiva affirmationer kan öka din motivation, hjälpa dig att känna dig lugnare och anpassa ditt sinne för att känna till dina mål och kasta bort påträngande tankar.

Affirmations Flow är ett enkelt Chrome-tillägg som skapats av positivitetscoachen Geeta Pandey för att hjälpa alla att få den där mjuka knuffen varje gång de öppnar en ny flik i sin webbläsare. Mot bakgrund av färgglada bubblor som dansar på skärmen, kommer du att se en slumpmässig ny positiv bekräftelse med varje ny flik som du öppnar.

Tillägget kommer med några inbyggda positivitetsbekräftelser men uppmuntrar dig att lägga till dina egna anpassade bekräftelser som är viktiga för dig. Det har en användbar förmåga att importera ett kalkylblad med bekräftelser (eller exportera de anpassade bekräftelser du skapar i appen som ett anpassat kalkylblad). Du hittar massor av gratis bekräftelsemallar online för att komma igång med den här övningen.

Ladda ner: Affirmations Flow för Krom (Fri)

Gå bort från skärmen

Så bra som alla dessa wellness-orienterade tillägg är för din mentala hälsa, nämner de inte det bästa du kan göra när du är överväldigad: ta dig bort från skärmen. Res dig upp, rör dig, andas lite frisk luft och ge dina ögon och hjärna en paus. Det finns inget så återställande som rörelse.