5 bästa portalerna för att betygsätta dina professorer och hitta lärarrecensioner

Visste du att före tillkomsten av internet förlitade sig eleverna på muntliga förslag för att bestämma vilka professorers klasser de skulle anmäla sig till? De skulle söka upp klasskamrater som redan hade avslutat kursen och fråga om deras syn på professorns utbildning. Att lära sig om en professors prestation vid den tiden var knepigt, men det är nu mycket mer tillgängligt.

Det finns många portaler där studenter kan publicera sina åsikter om en specifik professor och de föreläsningar de håller, och ge uppriktiga invändningar och betyg. Tack vare dessa plattformar kan du lättare avgöra hur högt andra studenter rankar en handledare. Du kommer att bättre kunna välja dina professorer och undvika de med låga betyg.

Här är en snabb sammanfattning av de bästa portalerna för att betygsätta dina professorer och lärare som jag kommer att diskutera nedan.

Portaler

Anmärkningsvärda funktioner

Länk

Betygsätt mina professorer

Anonyma professors recensioner, betyg, utvärderingar

RateMyProfessor.io

Insiktsfull information om professorer, tvåvägskommunikation

Betygsätt mina lärare

Betygsätt och granska grundskollärare

Rateyourprof.com

Samlar högskoleprofessor recensioner, omfattande sökning, övergripande betyg

Uloop

Recensioner och insikter om professorer, ytterligare campustjänster

Vilket syfte tjänar ett betyg på din professorsportal?

Inom ramen för högre utbildning fyller en Rate Your Professor-portal flera roller. Det här är några av en portals primära syften:

 • Förbättra undervisningskvaliteten: Professorer kan dra nytta av produktiv kritik som erbjuds via portalen. Det ger dem övertygande uppfattningar om eleverna av deras undervisning och de områden där de kan behöva göra justeringar.
 • Kursval: Studenter använder ofta dessa portaler för att välja kurser och skapa scheman. De kanske prioriterar högst rankade professorers klasser eller undvika dem som rutinmässigt får låga betyg.
 • Feedback för framsteg: Feedbacken kan vara giltig för högskolor och organisationer förutom att hjälpa akademiker att förbättra sin utbildning. De kan använda denna rapport för att upptäcka sina akademiska initiativs mönster, fördelar och nackdelar.

För att gå vidare, här är ett urval av onlineportaler där du kan rangordna och granska dina föredragna lärare och professorer.

Betygsätt mina professorer

Eleverna kan uttrycka sina åsikter om lärare Betygsätt mina professorer’ populära portalen. Skriv in professorns namn eller namnet på din skola i sökfältet för att börja. När du har upptäckt den ideala professorn kan du läsa tidigare utvärderingar eller skicka in din egen som medlem eller gäst. Du kan vara ärlig utan att oroa dig eftersom din identitet är maskerad.

Funktioner:

 • Hantera och uppdatera dina betyg.
 • Håll fullständig anonymitet när du publicerar recensioner.
 • Engagera dig i kommentarer med hjälp av ”Gilla/Gilla”-knapparna.
 • Att lämna en recension eller kommentar är ett snabbt och enkelt tillvägagångssätt.

Plattformen erbjuder värdefull information om en professors allmänna kvalitet, huruvida studenter skulle ta om sin klass eller inte och svårighetsgraden för deras kurser när du besöker deras profil. Du kan hitta kategorier som identifierar deras undervisningsmetoder och utvärderingar och vittnesmål från tidigare studenter.

RateMyProfessor.io

Elever kan tjäna enormt mycket på att förstå vad de ska förutsäga eftersom alla lärares och klassrumsupplevelser skiljer sig åt. RateMyProfessor.io ger insiktsfull information om de professorer du funderar på.

Innan man bildar en samarbetsresa erbjuder den ett komplett perspektiv på professorers kompetens och kvalifikationer genom att dra miljontals studentutvärderingar från lokala och internationella miljöer.

Funktioner:

 • Användare kan uttrycka sina idéer och insikter genom att kommentera vilket material som helst på plattformen och rangordna det med stjärnor.
 • Studenter kan utbyta studiematerial och akademiska uppsatser.
 • Det gör det lättare för eleverna att kommunicera på sociala medier.
 • De akademiska disciplinerna, institutionerna och lärarna har stor nytta av denna översättning.

Att främja tvåvägskommunikation gör det möjligt att minimera potentiella svårigheter i relationen mellan studenter och professorer samtidigt som man säkerställer att deras mål är anpassade.

Betygsätt mina lärare

Betygsätt mina lärare är en av de mest populära portalerna för att betygsätta och granska lärare. Den koncentrerar sig främst på att inhämta synpunkter beträffande både grundskollärare och gymnasielärare.

Efter att ha gått med på webbplatsen kan eleverna få en omfattande lista över lärare genom att söka efter en specifik skola eller lärare. Efter att ha valt en lärare kan användare läsa recensioner eller till och med lägga till sina betyg.

Funktioner:

 • Direkt fokus på lärare i grund- och gymnasieskolor.
 • Tillgänglighet för skolor och lärare i utvalda länder som USA, Storbritannien, Kanada, Irland, Australien och Nya Zeeland.
 • Möjligheten att lägga till en skola i databasen om den inte redan är listad.
 • Ett betygssystem som omsluter effektivitet, integritet, empati, respekt, beslutsamhet och mer gör det möjligt för eleverna att bedöma sina lärare heltäckande.

Betygssystemet är enkelt, med poäng som varierar från en till fem poäng. Aspekter som hjälpsamhet, tydlighet, kunskap och lätthet ingår i utvärderingskategorierna, vilket gör att eleverna kan dela sina tankar om sin interaktion med läraren under skolan.

Betygsätt dinprof.com

Rateyourprof.com är en webbplats som samlar in data om högskole- och universitetsprofessorer över hela USA. Den här portalen förlitar sig på att eleverna bidrar med sina recensioner av instruktörer och låter dem ta del av betyg som lämnats in av sina kamrater. Det primära syftet är att utrusta eleverna med skicklighet att göra kloka bedömningar angående deras akademiska erfarenheter.

Funktioner:

 • Det ger en lättanvänd plattform som minskar tiden som behövs för att skicka in lärarutvärderingar.
 • Användare har möjlighet att bedöma akademiker och handledare baserat på en mängd olika prestationsmått.
 • Portalen driver ett betygssystem som resulterar i ett övergripande betyg för varje lärare baserat på varje elevs betyg.
 • Portalen listar namnen på de bästa professorerna för varje skola vid sökning.

Noterbart är att denna tjänst är gratis och alla användarinmatningar förblir anonyma. Sajtens omfattande sökförmåga, som låter användare filtrera sina sökningar med hjälp av flera parametrar, är en unik funktion. Denna funktion förbättrar avsevärt användarens förmåga att lära sig om universitetet och den enskilda professorn.

Uloop

Uloop framstår som ett av de bästa alternativen för studenter som vill bedöma och inspektera sina professorer. Den här portalen gör det lättare för studenter att kommentera sina professorer, föreläsare och lärare.

Recensioner skrivna av tidigare studenter som studerade under dessa professorer ger insikt i många aspekter av deras instruktionsstrategier, sätt och personlighet.

Funktioner:

 • Nästan alla amerikanska utbildningsinstitutioner ingår i Uloops bevakning.
 • Studenter kan få tillgång till olika tjänster via den, till exempel platsannonser på campus, möjligheten att dela kursanteckningar, handledningsalternativ och chansen att betygsätta lärare.
 • Studenter utvärderar sina professorer enligt standarder, inklusive tydlighet i undervisningen, läsbarhet och allmän hjälpsamhet.
 • Införandet av kommentarer, förutom utvärderingar, förbättrar förståelsen av en professors prestation.

Uloop fungerar också som en resurs som tillåter elever att stötta sina vänner och undvika dåliga lärare. Insikter från forumet går längre än bara professorsutvärderingar. Sidan som ägnas åt varje föreläsare innehåller en kommentarsektion där tidigare studenter kan uttrycka sina insikter och erfarenheter.

Vilka är generellt reglerna för att betygsätta dina professorsportaler?

De exakta reglerna kan variera mellan portaler. Här är några standardregler och policyer som du kan förvänta dig att hitta:

 • Respektfullt språk: Elever måste vanligtvis använda ett respektfullt och icke stötande språk när de skriver recensioner.
 • Ingen personlig information: Granskare får vanligtvis inte dela personlig information om professorn eller andra i sina recensioner.
 • Ingen falsk information: Att lägga ut falsk eller vilseledande information om en professor strider vanligtvis mot reglerna.
 • Relevant innehåll: Recensioner bör fokusera på professorns undervisningsstil, kommunikation, organisation och andra aspekter som är relevanta för den akademiska erfarenheten.
 • En recension per termin: Vissa portaler kan begränsa studenter till en recension per professor per termin eller akademisk termin för att förhindra överdriven eller partisk feedback.
 • Borttagningsbegäranden: Professorer kan begära borttagning av recensioner om de anser att innehållet bryter mot portalens regler.
 • Akademisk integritet: Studenter är vanligtvis förbjudna att använda portalerna för fusk eller akademisk oärlighet, som att begära eller erbjuda sig att betala för bra recensioner eller betyg.
 • Verifiering: Vissa portaler kan ha mekanismer för att verifiera att granskarna är faktiska studenter till professorn som granskas.

På vilka parametrar kan studenter betygsätta professorer?

Genom att använda portaler eller webbplatser skapade för professorsbetyg kan studenter ofta betygsätta professorer på olika kriterier. Dessa faktorer kan ändras beroende på plattformen, men inkluderar ofta:

 • Övergripande betyg: För att sammanfatta sin interaktion med en professor ger studenterna ofta ett övergripande betyg eller poäng, vanligtvis på en skala från 1 till 10. Studenter bedömer en professors förmåga att framgångsrikt förmedla kursmaterial, tydlighet i undervisningen och undervisningsstil.
 • Kurssvårighet: Genom att rangordna kursens svårighetsgrad kan eleverna ge blivande studenter en indikation på vad de kan förvänta sig.
 • Kursinnehåll: Detta kriterium involverar kursmaterialets kaliber, relevans och i vilken grad de kompletterar kursens mål.

Vad är effekten av dessa portaler?

Dessa plattformar hjälper till att förbättra interaktionen mellan elever och lärare eller hjälper till att förbättra undervisningsstandarden. Några av de förmåner som erbjuds är följande:

 • Öppenhet: Studenter kan välja kurser och professorer med utmärkta kunskaper genom att ge eleverna nyckeln till betygsportaler.
 • Feedback för förbättring: Professorer kan använda positiv kritik från studenter för att förbättra sina kursmaterial och lektionsplaner.
 • Peer benchmarking: Genom att jämföra sina poäng med sina kollegor kan professorer se var de trivs och behöver förbättras.

Om betygsportaler höjer undervisningsstandarden eller engagemang mellan elever och lärare är osäkert. De kan främja diskussion och introspektion, vilket vissa akademiker tycker förbättrar deras undervisningsstrategier. Etablissemanget, professorerna och hur utvärderingarna tillämpas kommer dock alla att påverka student-lärarengagemang och undervisningsstandarder.

Slutsats

Dina akademiska framsteg kan bli lidande om du anmäler dig till en gymnasie- eller universitetskurs med en mindre effektiv instruktör. Den goda nyheten är att det finns sätt att undvika eller förbereda sig för dessa professorer.

Du kan konsultera webbplatser som erbjuder information om föreläsarna på din skola så att du kan förbereda dig fullt ut för deras klasser. Dessa portaler tillhandahåller de senaste utvärderingarna och rankningarna av professorer, vilket hjälper dig att välja lämpliga kurser.

Genom att få dessa insikter kan du schemalägga dina kurser i förväg. När du använder dessa verktyg är det viktigt att vara försiktig med cybersäkerhet och avstå från att avslöja stora mängder personlig information.

Därefter kan du också utforska hur du lär dig GRATIS från Harvard, Stanford, MIT, etc