Hur man skapar viral AI Spiral Art själv

En precis genomgång🚶 som täcker verktyg och process för att göra AI-spiralkonst.

Varje gång vi gör upp förväntningarna på AI-bildgenerering kommer någon med ännu ett verktyg eller en specifik uppmaning, och skapar AI-konst som ser farligt mänsklig ut.

Processen är synonym med lök🧅: varje avslöjande avslöjar ännu ett lager av möjligheter.

Den här gången tar AI-spiralkonst sociala medier med storm och det är därför vi har skapat den här guiden om hur man skapar avundsvärd viral AI-spiralkonst med en glimt av praktiska AI-verktyg!

Psst, om du vill ha en sneak-peak, kolla in tabellen nedan!

Produktanmärkningsvärda funktionerGetimgAI-konstskapare med flera generatorer, gratis prenumeration.KreaEnkel AI-konstgenerator, gratis med mönsterjusteringar.QuickQRFusion Art-verktyg, mönsterval, Smart Prompt, Viktparameterkänslighet.SpiralerEnkel spiralkonstgenerator, inga betalda planer, flera förnyelser.MidjourneyKända text-till-bild-verktyg, filmiska skildringar, sökordsuppmaningar för spiraler.

Vad är AI Spiral Art?

Bildkrediter: Twitter

Denna typ av konst är en optisk illusion med segment blandade i form av en spiral. Det finns många AI-verktyg, som jag kommer att illustrera inom kort tillsammans med denna vanliga uppmaning:

sunrise on the beach. coconut trees and a distant glacier in the background. hyper-detailed. smooth lighting.

Som med de flesta AI-generatorer finns det ingen fast formel för perfektion. Man kan prova olika sökord för att se vad som fungerar.

Innan du går vidare, observera att dessa kommer att vara AI-skapelser, vilket resulterar i att saker ser malplacerade ut. I ytterligare avsnitt kommer jag att använda några verktyg och lägga upp resultaten.

Getimg

Getimg är en kraftfull AI-konstskapare som ger tillgång till flera bildgeneratorer från en enda instrumentpanel. Detta erbjuder inpainting, outpainting, AI-redigering och mer. Dessutom får du 100 krediter (1 kredit ~ 1 bild) per månad i den kostnadsfria forever-prenumerationen.

Processen för att skapa spiralkonst är enkel nog och börjar med registreringen (sociala inloggningar fungerar).

Gränssnittet är enkelt, och man behöver justera några parametrar för att komma igång.

  • Modell: Det här fältet kan vara förvirrande för nybörjare eftersom det finns många AI-modeller att välja mellan. Jag föreslår att du lämnar det som det är och ändrar (om det behövs) efter att ha genererat de första bilderna.
  • Uppmaning: Här beskriver du bilden. Man kan också gå med en slumpmässig uppmaning från Getimg själv och göra ändringar om det behövs.
  • Negativ uppmaning: Detta är helt valfritt. Du kan dock använda detta för att undvika kreditslöseri och få önskade bilder från början.
  • Bild: Detta är mycket viktigt eftersom det dikterar spiralmönstret (eller något annat) vi vill projicera i de slutliga bilderna.
  • ControlNet: Denna parameter styr utgångsstilen. Getimg föreslår att du använder QR Code Monster v2 för att skapa spiralkonstverk.
  • ControlNet Strength: Detta indikerar storleken på effekten som ControlNet-parametern har på bilderna.

Det finns några fler alternativ att justera, men dessa är det absoluta minimum man behöver justera. Jag kommer att hålla andra orörda och visa dig några resultat.

Den enda skillnaden i ingångarna för ovanstående bilder var ControlNet Strength (1,21 och 0,9 för vänster respektive höger).

Krea (mönster)

Krea är en mycket mer enkel AI-konstgenerator. Det finns färre saker att justera, och mönstren finns redan där, även om du kan ladda upp vilken anpassad som helst. Ursprungligen är det något annorlunda genom att du kunde träna din AI-modell. Dessutom kommer du igång gratis. Den hade dock en väntelista när jag försökte, så jag använde den Mönster istället.

Dessutom behöver du ingen registrering för att prova!🥳

Jag har mestadels använt standardkonfigurationen, med undantag för Pattern Strength (jag ändrade den till 0,9 från 0,8) i de avancerade inställningarna.

Förutom det har jag skrivit in samma mönster och prompt. Här är resultaten:

Som du kan se av ovanstående är det en värld av skillnad i den slutliga produktionen.

QuickQR

QuickQR har ett miniverktyg, Fusion Art, som gör det enkelt att generera och anpassa AI-spiralkonst.

Du kan börja med att välja bland de tillgängliga mönstren eller ladda upp ett.

Gränssnittet låter dig ställa in bildförhållandet. Dessutom använder dess Smart Prompt citerad text som en prompt automatiskt.

Dessutom kan du använda positionen för att selektivt placera mönstret och bara inte i mitten, som vi har sett med de flesta AI-spiralgeneratorer.

Intressant nog verkar dess viktparameter mycket känsligare, och till och med en blygsam 0,8 från intervallet noll till tre gjorde kraftigt spiralformade bilder. Att ställa in vikten till 0,7 träffade sweet spot.

QuickQR är ett freemium-verktyg som erbjuder provkrediter och en bonus om du går med i dess Discord-server.

Spiraler

Spiraler är överlägset den enklaste av partiet. Det genererar spiralkonst som standard, och allt en användare behöver göra är att mata in uppmaningar.

Men dess enkelhet motverkar det, eftersom du har liten kontroll över utgången och spiralmönstret.

På den ljusare sidan finns det inga betalda planer, och man kan regenerera flera gånger för att få önskad spiralkonst utan registrering.

Midjourney

Midjouney är ett av de mest kända text-till-bild-verktygen som vi har testat utförligt här på adminvista.com. Du kan prenumerera på detta premiumverktyg och gå över till dess Discord-server för att skapa. Här är Snabbstartguide för Midjourney.

Personligen gillar jag dess filmiska skildringar. Som sagt, det är minst känt för att generera spiralkonst. Oavsett vilket skulle jag försöka se hur det står sig mot andra.

Det enklaste alternativet är att lägga till nyckelorden (spiralkonst, optisk illusion) i själva prompten eftersom jag inte kan hitta något för att ladda upp mönstren.

Här är resultaten:

En visuell njutning verkligen!

Mitt val!

QuickQR var min favorit på listan. Även om det saknar en gratis nivå, är flexibiliteten i att få en perfekt spiralkonst oöverträffad. Dessutom är Getimg en annan bra med en gratis plan för nybörjare.

Ändå kan du prova alla (förutom Midjourney) de listade verktygen utan att betala i förskott.

PS: Om AI-konst har väckt ditt intresse, här är en kamp att bevittna: MidJourney vs. Stable Diffusion vs. Bing Image Creator.