När Disney+s tillslag mot lösenordsdelning kommer att påverka dig

Streamingtjänster har börjat slå ner på lösenordsdelning. Att dela ditt lösenord innebär trots allt att den andra personen inte behöver betala för ett abonnemang själv.

Disney+ vet detta, varför plattformen börjar begränsa lösenordsdelning mellan hushåll. Men vad betyder detta för dig? Fortsätt läsa för att lära dig när Disney+s tillslag mot lösenordsdelning kommer att påverka dig.

Disney+ slår ner på lösenordsdelning

Disney+ slår ner på lösenordsdelning, som utlovat. Disney+-prenumeranter i Kanada har fått e-postmeddelanden om att de inte längre kan dela lösenord mellan hushållen, enligt en uppdatering av Disney+-abonnentavtalet.

Budskapet är tydligt: ​​du kan inte dela ditt abonnemang med någon utanför ditt hem om inte din nivå tillåter det. Disney+ kan kontrollera ditt konto för att avgöra om du följer avtalet. Det kan begränsa eller avsluta din åtkomst till tjänsten om du bryter mot dess villkor.

Disney+s tillslag mot lösenordsdelning förväntades implementeras 2024, och det av goda skäl. Enligt Antennasåg Netflix en enorm ökning av antalet prenumeranter efter att man började slå ner på lösenordsdelning i USA i maj 2023. Det var alltså bara en tidsfråga att dess konkurrenter skulle följa i dess fotspår.

När Disney+s tillslag mot lösenordsdelning kommer att påverka dig

Svaret beror på var du bor. Från och med den 1 november 2023 kommer Disney+ att börja begränsa lösenordsdelning i Kanada. I skrivande stund har tjänsten inte delat några andra detaljer om dessa ändringar, förutom e-postmeddelandet som skickats till kanadensiska prenumeranter.

Dock, enligt MobileSyrupnämnde Disneys vd Bob Iger i ett vinstsamtal i augusti 2023 att Disney har tekniken för att övervaka kontodelning 2024. Så prenumeranter i andra länder kan förvänta sig vissa ändringar av lösenordsdelning 2024.

Fler streamingtjänster slår ner på lösenordsdelning

Det som började som ett riskabelt drag av Netflix har blivit en branschstandard. Börja berätta för dina vänner och utökade familj om Disney+s förändringar så att de kan planera för att skaffa sina egna prenumerationer.