4 sätt att läsa iMessage-texter utan att varna avsändaren

Har du någonsin fått en iMessage-text och velat läsa den utan att avsändaren vet? Kanske har du bråttom och inte kan svara ännu, eller så föredrar du helt enkelt att förhandsgranska meddelandet diskret och svara vid ett senare tillfälle. Vi har alla varit där!

Lyckligtvis finns det många sätt att läsa iMessage-texter utan att läsaren tar reda på det. Låt oss titta på dem!

Stäng av läskvitton för iMessage

Läskvittonsfunktionen låter en person veta om du har öppnat deras meddelande, tillsammans med tiden du läste det. Som tur är kan du stänga av alla läskvitton i Meddelanden-appen eller stänga av dem för vissa kontakter. För att inaktivera läskvitton helt, gå till Inställningar > Meddelanden och stänger av knappen Skicka läskvitton.

Om du vill sluta dela läskvitton i iMessage för vissa konversationer går du till appen Meddelanden. Öppna din konversation med personen du vill inaktivera läskvitton för och tryck på deras profilbild högst upp på skärmen. Nu behöver du bara stänga av strömbrytaren för Skicka läskvitton.

Gå offline innan du läser meddelandet

Som namnet antyder är att gå offline ett annat enkelt knep för att läsa en iMessage-text utan att utlösa läskvitton. Du kan stänga av Wi-Fi genom att gå till Inställningar > Wi-Fi och stänga av Wi-Fi-omkopplaren.

Om du är ansluten till internet via en mobilanslutning, gå till Inställningar > Mobil och stäng av omkopplaren för mobildata. Du kan också göra detta genom att svepa nedåt från det övre högra hörnet av din iPhones skärm och stänga av Wi-Fi och Cellular Data växlar i Kontrollcenter.

Läs meddelanden från aviseringsförhandsvisningar

Ett annat idiotsäkert sätt att läsa en iMessage-text utan att låta avsändaren veta det är från meddelandecentret. Med förhandsgranskningar av meddelanden kan du se inkommande sms utan att öppna appen Meddelanden.

För att aktivera aviseringsförhandsvisningar, gå till Inställningar > Aviseringar och tryck på Visa förhandsvisningar. Nu kan du välja mellan två alternativ: Alltid eller När upplåst. Om du vill läsa inkommande aviseringar utan att låsa upp din enhet, välj det förra framför det senare. Vi rekommenderar dock det senare om du inte vill äventyra din integritet.

Haptic Touch eller 3D Touch

Att använda Haptic Touch (eller 3D Touch på äldre iPhones) är ett annat sätt att läsa en iMessage-text utan att låta avsändaren veta det. Börja med att hitta konversationen du vill läsa i Meddelanden-appen. Tryck sedan länge på konversationstråden tills en förhandsgranskning av meddelandet visas.

Om inte meddelandet är riktigt långt bör du kunna läsa hela texten utan att utlösa läskvitton med Haptic eller 3D Touch. Se dock till att inte trycka på skärmen av misstag när du läser meddelandet, eftersom det kommer att utlösa läskvitton, vilket motverkar hela syftet med att använda detta trick i första hand!

Läs iMessage-texter utan att utlösa läskvitton

Genom att använda någon av de fyra metoderna vi diskuterade ovan kan du läsa iMessage-texter utan att möta trycket att svara på dina kontakter omedelbart. Även om att stänga av läskvitton är det enklaste sättet att läsa texter utan att varna avsändaren, rekommenderar vi att du litar på andra knep om det är en engångsgrej.