3 sätt att kringgå alternativmenyn och komma åt Chrome-sidor snabbareNågot som jag absolut älskar med Firefox och ständigt irriterar mig på i Chrome är hur jag kommer åt tilläggen. I Firefox kan jag trycka på Ctrl+Skift+a och sidan om:tillägg öppnas i en ny flik. Med Chrome måste jag komma åt alternativmenyn och gå igenom menyn Verktyg för att komma till Extensions. Detta är besvärligt eftersom jag behöver komma åt dem tillräckligt ofta och det blir irriterande. Tilläggssidan är inte den enda Chrome-sidan som behöver nås; du har sidan Inställningar chrome://settings/ som inte heller har en genväg så här är tre sätt att få åtkomst till någon av dessa sidor enklare.

Använder en förlängning

En förlängning är den självklara och enkla vägen att gå; och du kan ladda ner och installera ett annat tillägg för varje sida du vill komma åt, men det kommer att läggas till i röran bredvid URL-fältet och du kanske inte kan hitta ett dedikerat tillägg för alla sidor. Vad du istället kan göra är att använda en allt-i-ett-tillägg som Mega Button

Använda en snabbtangent

Du kan öppna tilläggssidan, eller vilken annan sida som helst med ett kort tangentbord, precis som i Firefox, men för att göra det behöver du ett tillägg. Vi rekommenderar Genvägshanterare. Det är väldigt populärt och kommer med förinställningar för att komma åt tilläggssidan. Du kan lägga till vilken genväg du vill med hjälp av Öppna min favoritsida i en ny flikåtgärd. Du kan lägga till flera genvägar på detta sätt för så många olika sidor du behöver komma åt. Det finns dock en liten begränsning för denna metod; genvägarna fungerar inte på sidan Ny flik och på Chrome Web Store-sidor.

Bokmärk det

Folket på Lifehacker föreslå du bokmärker sidan du besöker ofta så att du inte behöver gå igenom alternativmenyn. Fördelen med att använda den här metoden är att den fungerar även på sidan Ny flik och Chrome Web Store. Nackdelen är att om du gillar att hålla bokmärkesfältet dold tills du behöver det, måste du först trycka på Ctrl+Skift+B och sedan komma åt sidan från bokmärkesfältet. Om du brukar hålla det synligt är det här en ganska bra lösning.

Bonus för Mac-användare

Mac-användare kan välja vilken som helst av ovanstående metoder men för dem finns det ett fjärde alternativ; med den inbyggda tangentbordshanteraren. Gå över till inställningarna och klicka på tangentbordsinställningen. Under Kortkommandon ställer du in en genväg för att komma åt en Chrome-sida.