21 nyhetsbrevsidéer för att förvåna dina läsare

Spread the love

Regelbunden kontakt med din publik är nödvändig för att bygga en långvarig relation.

Om du driver ett företag och någon kontaktar dig måste du svara snart. Om du svarar efter dagar, veckor eller månader, skulle de definitivt gå vidare till ett annat märke.

Det är här du kan lita på nyhetsbrev för att upprätthålla kontakten med publiken. När någon har lämnat sin e-post och prenumererat på ditt varumärke förväntar de sig några uppdateringar, nyheter eller meddelanden från din sida. Om du håller dem hängande utan e-post, är dina ansträngningar för e-postmarknadsföring bortkastade.

Så det är ganska viktigt att fånga deras uppmärksamhet och hålla dem engagerade i varumärket. Det är här du bör tänka på att starta ett nyhetsbrev så snart som möjligt.

Vad är ett nyhetsbrev?

Nyhetsbrev skickas direkt till dina potentiella kunder som finns i e-postlistan. Det är ett sätt att engagera sig i publiken, precis som du använder bloggar på din webbplats. När en prenumerant har visat sitt personliga intresse av att ge sina e-postmeddelanden för att gå med i din e-postlista, måste du göra den personlig och anpassad utifrån användaren.

Nyhetsbrev måste börja med just den prenumerantens namn för att ge det en personlig touch. Du kan göra det enkelt genom att lägga till text eller göra det roligt genom att lägga till foton, länkar, GIF, ljud och till och med videor. Så här håller du publiken engagerad i ditt varumärke genom att skicka dem en gång i veckan eller så.

Nu kanske du funderar på varför det är viktigt att driva en nyhetsbrevskampanj.

Låt oss ta reda på svaret på denna fråga.

Vad är betydelsen av nyhetsbrev via e-post?

Om du använder e-postlistan klokt kan du relatera till talesättet att rikedomen ligger i listan. Flera studier visar att ROI för e-postmarknadsföring är attraktivt.

Om du säljer en produkt kan du marknadsföra den ganska bra med hjälp av din nyhetsbrevskampanj. När folk tillhandahåller sina e-postmeddelanden till dig betyder det att de litar på dig. Nu, om du säljer dem något direkt via din e-post, kan du definitivt se en enorm skillnad i din försäljning.

Å andra sidan kan du också se oklanderliga resultat när det kommer till bloggtrafik. Genom att helt enkelt lägga till en länk till din blogg och sociala medier kan du leda trafik till olika platser genom nyhetsbrevet via e-post.

Dessa skäl skulle ha gjort det ganska tydligt hur fördelaktigt ett nyhetsbrev kan vara för dig och ditt företag.

Du skulle också ha sett att folk öppnar e-post väldigt lite. Så, hur kan du skapa nyhetsbrev som verkligen öppnas och läses av publiken?

Det är utmaningen.

Låt oss bryta ner processen för att skapa ett nyhetsbrev som öppnas och läses.

Hur får man fram ett nyhetsbrev som intresserar läsarna?

Alla kommer inte att läsa ditt nyhetsbrev, men du kan säkerställa en högre öppningshastighet med en solid strategi. Följ tipsen nedan för att skapa en effektiv.

#1. Börja med en spännande ämnesrad

Vad skulle vara det första som skulle intressera dig att läsa en viss bok eller till och med ett blogginlägg? Jag antar att det skulle vara rubriken. Enligt CopyBloggerdet har noterats att endast 20% av människor kommer att läsa hela blogginlägget, medan 80% av dem bara kommer att läsa rubriken.

Rubriken på ditt nyhetsbrev måste vara iögonfallande och intressant för att höja din publiks nyfikenhet. Det är så du kan få dem att öppna mejlet och läsa hela nyhetsbrevet.

Om du tittar på e-postmeddelanden kommer du att se en begränsning av tecken som prenumeranterna kan se innan texten trunkeras. Så vi kan säga att du bara har några få ord för att bevisa att ditt nyhetsbrev är värdigt och intressant för publiken.

Annat än det måste du också undvika vissa fraser och ord som kan utlösa spamfiltret hos prenumeranter. Om ditt nyhetsbrev av någon slump hamnar i deras skräppostmapp, så kan du inte förvänta dig att det läses av någon slump. Så du måste gå igenom ord att undvika hamnar i skräppostmappen.

  Vad händer exakt när du slår på din dator?

#2. Skriv en kreativ e-postkopia

Ett e-postmeddelande måste vara ganska intressant och kreativt. Du måste fokusera på att hålla det enkelt och lättförståeligt för publiken. De åtgärder du vill att läsaren ska vidta bör framgå ganska tydligt i nyhetsbrevet.

Du måste skaffa en utmärkt copywriter för att rulla ut nyhetsbrev som verkligen konverterar. Behåll nyhetsbreven om publiken eftersom de vill veta hur du kan hjälpa eller gynna dem. Du måste alltid ha din publiks perspektiv i åtanke när du skriver ett nyhetsbrev.

När du är klar med kopian bör du läsa om den och fråga dig själv om den verkligen kommer att hjälpa läsaren eller inte. Ställ dig på kundens sida och fundera över användningen av just det nyhetsbrevet.

Det bästa sättet att koppla ihop din publik med nyhetsbrevet och ditt varumärke är att använda storytelling. Utveckla en känslomässig koppling och gör den relaterbar med läsaren, och du kommer att se dem öppna din e-post varje gång.

Utnyttja AI för att hjälpa dig med ditt innehåll.

#3. Mobilanpassat nyhetsbrev

De dagar är förbi när folk brukade slå på sin PC eller bärbara dator för att kolla e-post. Nu föredrar folk att öppna e-postmeddelanden direkt på sina smartphones. Så du måste anpassa ditt nyhetsbrev så att folk enkelt kan läsa det på sina mobiltelefoner. Den ska vara läsbar och fungerande på mobiler och surfplattor.

Det här är de tre bästa tipsen som hjälper dig att komma med nyhetsbrev som öppnas och läses av människor.

Låt oss nu gå till några coola nyhetsbrevsidéer som du kan använda.

Hur-till-artiklar

Ingenting kan vara bättre än en steg-för-steg-guide. Din publik efterfrågar innehåll som är relevant och användbart för dem. Om du driver något särskilt företag kan du tillhandahålla en artikel med steg-för-steg-instruktioner för att utföra en specifik uppgift.

Allt du behöver göra är att tänka på vilken typ av innehåll du vill leverera till din publik i e-postlistan. Du kan antingen förkorta stegen och dela dem direkt via mail eller till och med dela länken till ditt blogginlägg där du har skrivit den detaljerade artikeln. Instruktionsartiklar fungerar ganska bra för nyhetsbrev, och de är praktiska för att driva trafik.

Dela YouTube-videor

Om du har en YouTube-kanal för ditt personliga varumärke eller företag är det här alternativet för dig. Folk älskar att titta på informativa videor, och när du skickar dem direkt till deras e-post, är det det bästa för dem.

Videor engagerar verkligen publiken, och de kommer definitivt att ge fler visningar. Eftersom videon inte kommer att spelas direkt i e-postfönstret bör du lägga till en omslagsbild av YouTube-videon. Ange en knapp under bilden för att öppna videon på YouTube. Detta kommer att locka användarna att öppna YouTube-videon.

Dela dina blogginlägg

Det finns ingen bättre publicitet än att få ett gäng synpunkter på ditt senaste blogginlägg. När du lägger upp en ny blogg kan du skicka e-post direkt till de prenumererade användarna för att hjälpa dem att enkelt se den. Detta kommer att leda mer trafik till din blogg. E-postreklam för dina blogginlägg kommer att ge fantastiska resultat.

En annan fördel är att du kan lägga till några delningsalternativ direkt i nyhetsbrevet så att tittarna kan dela ditt blogginlägg direkt till sina sociala medier.

Listister

Folk tycker att det är ganska lätt att läsa listor. Det är därför folk skapar fler listinlägg, eftersom de också är lätta att skumma igenom. Du kan skapa en lista med några värdefulla artiklar, tips som du vill dela med dig av för någon speciell sak eller något som kan fascinera din publik.

Att skicka ett nyhetsbrev med en lista över objekt gör det lättläst och begripligt för läsaren. Under listan kan du koppla in länken till den ursprungliga artikeln eller till och med låta dem dela den på sociala medier.

Det finns massor av verktyg tillgängliga för alla ändamål. Allt du behöver göra är att hitta ett verktyg som är det bästa bland alla andra för ett visst syfte och visa det för din publik. Människor har ofta svårt att hitta rätt verktyg för sitt syfte, och när du delar med dig av rätt verktyg varje vecka kommer de att vänta ivrigt på nyhetsbrevet.

Om du driver en blogg kan du länka verktygen direkt till dina bloggar för att driva trafik till din webbplats. På så sätt håller du e-postprenumeranterna nöjda med några användbara resurser varje vecka.

Dela Infographic

Istället för att bara skicka in texttunga nyhetsbrev kan du definitivt testa att skicka visuella. En infografik är ett perfekt sätt att fånga tittarens uppmärksamhet mot ditt nyhetsbrev. Det du kan göra är att skicka in statistik, försäljningssiffror vid årsskiftet, eller förbereda några coola diagram relaterade till något och skicka in infografiken.

  Hur man redigerar Ubuntu bootloader med en GRUB grafisk redigerare

När du förklarar alla steg eller all information med hjälp av en infografik skapar det en bättre inverkan på publiken. Det är därför det är en bra strategi att designa en bild och dela den i nyhetsbrev.

Ordna en omröstning eller enkät

Om du driver ett företag och vill ha feedback på din produkt eller tjänst bör du föredra att skicka en omröstning eller enkät via nyhetsbrevet. Enkäter tenderar att få lägre engagemang, men det anses också vara det mest effektiva sättet att samla in värdefull information. Å andra sidan kan omröstningar vara riktigt interaktiva för publiken. Du kan använda omröstningar för att samla in grundläggande information och feedback.

För att få dina undersökningar ifyllda måste du skicka ett solomail som helt fokuserar på undersökningsdelen. Du kan lägga upp en länk i nyhetsbrevet för att omdirigera tittaren till en ny sida för att fylla i enkäten.

Skicka några gratis resurser och gåvor

Om du har skapat någon e-bok eller guide kan du definitivt använda den för att dela med publiken. Ditt nyhetsbrev kan marknadsföra det ganska bra. Dina läsare skulle hitta värdefullt innehåll direkt tillgängligt i sina e-postmeddelanden. Allt du behöver göra är att se till att den resurs du tillhandahåller är till hjälp för publiken.

Innehållet du lägger till i e-boken måste undersökas ordentligt med lämpliga data. Det är då du verkligen kan engagera läsaren med din kostnadsfria resurs. Förutom gratis e-böcker kan du till och med ge bort några slumpmässiga prenumerationer eller gåvor för att öka värdet av ditt varumärke på marknaden.

Sammanfattning av blogginlägg

Förutom att dela de senaste blogginläggen kan du också skapa en sammanfattning av dina blogginlägg. Denna sammanfattning kommer att bestå av några av de bästa artiklarna på din blogg. Du kan till och med kategorisera bloggarna och skapa en sammanfattning av de bästa bloggarna att dela direkt via nyhetsbrevet.

Detta kommer att leda mer trafik till din webbplats, och dina gamla inlägg kommer också att synas. Detta anses vara det bästa sättet att introducera alla dina nya prenumeranter till något av ditt bästa innehåll från gamla tider.

Remissprogram

Att skapa ett hänvisa-en-vän-nyhetsbrev är det bästa sättet att få fler prenumeranter på din e-post. Du kan be dina lojala prenumeranter att hänvisa ditt varumärke till sina vänner och familjemedlemmar.

När prenumeranterna vidarebefordrar ditt nyhetsbrev till någon och de registrerar sig för ditt nyhetsbrev, kan du belöna den ursprungliga prenumeranten med en gåva, gratis resurser eller till och med en speciell rabatt på någon produkt eller tjänst. Detta anses vara det bästa sättet att öka dina e-postprenumeranter och visa ditt varumärke för fler människor.

Vanliga frågor (FAQs)

Ibland kan du få frågor många gånger. Det här är chansen att skicka ut ett nyhetsbrev med alla vanliga frågor så att läsarna snabbt kan få sina svar. Det är lätt att hitta vanliga frågor eftersom allt du behöver göra är att gå igenom din e-postlåda, chattloggar eller till och med prata med supportteamet för att få listan med vanliga frågor klar.

Att sätta in svar på alla vanliga frågor och skicka ut nyhetsbrevet kommer att spara mycket tid. Du behöver inte svara på dessa frågor ofta längre.

Expertintervjuer

Folk tror mer när de hör kända personligheter rekommendera något eller tala bra om något. Expertintervjuer är det bästa sättet att göra ditt varumärke känt och pålitligt i publikens ögon. När du delar expertintervjuerna med dina e-postprenumeranter kommer de att titta på det, vilket kommer att utveckla en känsla av trovärdighet för ditt varumärke.

Detta är ytterligare en anledning till att folk anlitar influencers för att sälja sina produkter på sociala medier. Expertintervjuer är inte bara reklam, utan de tillför också ett stort värde till deras innehåll.

Evenemangsinbjudningar

Om du arrangerar något evenemang, till och med ett webinar eller förinspelad session, bör du först bjuda in alla dina prenumererade personer till nyhetsbrevet. Det är de som speciellt har anmält sig till ditt nyhetsbrev så att de får höra om allt direkt från dig. De förtjänar att veta om varje händelse till en början.

När du marknadsför något evenemang för dem genom ett nyhetsbrev, det är då du verkligen marknadsför evenemanget. Det anses vara det bästa sättet att få en publik till ditt evenemang.

Specialrabatter och erbjudanden

Personer som har lämnat sina e-postmeddelanden och prenumererat på ditt nyhetsbrev bör ges några speciella rabatter på dina produkter och tjänster. Detta är det bästa sättet att få dem att känna sig speciella. Du kan också använda strategin att belöna de prenumeranter som vidarebefordrar posten till sina vänner och familj och få in mer försäljning åt dig.

  Hur man genererar en filkontrollsumma

När du behåller ämnesraden som ”exklusiv marknadsföring endast för prenumeranter”, ökar chansen att din e-post öppnas i enorm utsträckning, detta är ett annat sätt hur du kan fånga dina prenumeranters uppmärksamhet.

Senaste uppdateringarna

Om du driver ett företagsnyhetsbrev kan du skildra din produkt eller tjänst på bästa sätt. Även om en liten ändring eller uppdatering görs av produkten kan du skicka ett nyhetsbrev med ändringarna för att göra dina prenumeranter medvetna. Eftersom de har prenumererat på ditt nyhetsbrev bör de få veta om uppdateringarna först.

Du kan antingen dela några bilder eller videor för att demonstrera uppdateringarna som har gjorts. Detta kommer att marknadsföra din produkt och även ge mer trafik till ditt företags webbplats och YouTube-kanal.

Porträttera användargenererat innehåll

Det är inte nödvändigt att du alltid måste komma med nytt innehåll från din sida. Det bästa du kan göra här är att dela innehållet som laddats upp av användarna av ditt företag på deras sociala medier. Deras upplevelser kan vara det bästa som folk skulle vilja läsa.

Ditt nyhetsbrev kan bestå av visst användargenererat innehåll där ditt varumärke nämns. Utöver det kan du till och med skicka en del kvalitetsinnehåll som dina användare producerar via nyhetsbrevet.

Fråga mig vad som helst

Detta är en utmärkt idé för att få din publik att interagera med ditt nyhetsbrev. Oavsett om du driver ett företag eller driver ett nyhetsbrev för ditt personliga varumärke, kommer du att hitta många människor som svarar på detta nyhetsbrev med några meningsfulla frågor. Denna interaktion kommer att hjälpa dig att få synlighet, och det skulle också fungera som en bra marknadsföringsstrategi för dig.

Istället för kostnadsfria konsultationssamtal kan du göra ett nyhetsbrev där du svarar på alla prenumeranters frågor. Resultaten skulle vara fantastiska eftersom denna strategi kommer att göra ditt nyhetsbrev mycket populärt.

Ledande branschnyheter

Människor använder olika plattformar för att läsa nyheter. När du levererar deras relevanta branschnyheter genom nyhetsbrevet kommer de aldrig att sluta läsa det. Faktum är att de skulle vänta på ditt nyhetsbrev eftersom du tillhandahåller värdefull kunskap som de inte behöver leta efter på internet.

Motiverande berättelser

Vem som helst vill ha lite motiverande push i sin dag. När du levererar en intressant berättelse med motivation att kicka igång sin vecka, kommer de aldrig att missa att läsa ett enda nyhetsbrev. Måndagsmotivationsnyhetsbrev anses vara ett utmärkt alternativ för att få synlighet och dela värde med dina prenumeranter.

Resurssammanfattning

Varje vecka kan du utveckla en lista med resurser för olika ändamål att skicka till publiken. Den här idén liknar den i Blog Post Roundup. Där borta skickade du bara de bästa blogginläggen. Här måste du bygga en solid lista över resurser som kan visa sig vara användbara för dina prenumeranter.

Närhelst en lista innehåller några ganska coola resurser som nämns, kommer folk att vilja läsa den.

Veckans tips

Att skicka dagliga tips låter väldigt skräppost. Istället kan du skicka ett veckans tips. Du kan behålla det något som är relaterat till ditt nyhetsbrevs nisch eller till och med skicka några allmänna tips som du tycker är användbara. Det här är ett utmärkt sätt att bygga kontakter med dina e-postprenumeranter och få dem att känna att du bryr dig om dem.

Slutsats

Om du funderar på att starta ett nyhetsbrev är det här den perfekta tiden att få det att hända. Denna lista med solida idéer kommer att göra det ganska enkelt att lansera ett effektivt och intressant nyhetsbrev. Det viktigaste för ett nyhetsbrev är att vara konsekvent.

Med rätt implementering av strategier kan du bygga en framgångsrik nyhetsbrevskampanj för att driva trafik till din webbplats och även leads för ditt varumärke.

Om du inte har bestämt dig ännu vad du ska använda för att skicka ett nyhetsbrev kan du prova BigMailer.