5 Dataset Startups kan utnyttja för bättre resultat

Spread the love

Från kartläggning av konkurrenskraftiga prismodeller för branschen och insamling av första parts inköpsnivåer i webbshopen till analys av sociala medier anpassad till produktmarknaden och trendövervakning av målgruppssökningar – det här är datauppsättningarna som säkerställer att ditt företag är i toppen av sitt spel

I den här artikeln kommer vi att diskutera:

  • Gör databaserad marknadsundersökning
  • Hitta din produktmarknad som passar
  • Identifiera konsument-/konkurrenttrender i realtid

Gör databaserad marknadsundersökning

Många startups utför marknadsundersökningar; väldigt få är dock datadrivna. Data gör att du kan arbeta med en tydlig återkopplingsslinga för att få en realtidsbild av din bransch och målgrupp. Låt oss hoppa in och titta på datauppsättningarna för marknadsundersökningar som gör det möjligt för startups att lansera nya produkter och ta marknadsandelar:

#1. Upptäck prissättnings-/medlemsmodeller

Många nystartade företag är osäkra på vad den bästa prismodellen för deras produkt bör vara:

  • ”Produkten eller tjänsten är gratis, intäkter från annonser och kritisk massa.”
  • ”Produkten är gratis, men kunderna betalar för tjänsterna
  • En ’Freemium’-modell, dvs. de grundläggande tjänsterna är gratis, men premiumtjänster är tillgängliga mot en extra avgift

Istället för att överväga denna viktiga aspekt av din produkts förmåga att frodas i ett vakuum, vill du börja kartlägga hur andra liknande tjänster prissätter sina produkter/tjänster. Samla in denna data med ett automatiserat verktyg som det som erbjuds av Ljusa data hjälper dig att avgöra om det skulle vara bäst att använda en befintlig prismodell eller ta marknadsandelar genom att använda en för närvarande obefintlig modell på din marknad.

  Allt du behöver veta om medförfattarskap i Excel

Tänk på företag med unika intäktsmodeller – Ta Hukkster, till exempel, en eCom-fokuserad startup som kom med en ett-klicks kupongspårningstillägg som uppdaterar användare i realtid. Deras intäktsmodell är baserad på en marknadsplats/leverantörs affiliateavgift. Men de skulle aldrig ha nått ett så unikt tillvägagångssätt utan att först kartlägga vad som redan fanns i deras bransch.

#2. Samlar in transaktionsdata

Det innebär att upptäcka var kunder för närvarande gör inköp. Att samla in alternativa transaktionsdata kan vara nyckeln här. Här är några exempel:

  • Tillgänglighet på SKU-nivå
  • Dagliga prisfluktuationer
  • Köpnivåer från första part i webbshopen
  • Tredjeparts marknadsplatsproduktomsättning

De flesta företag bör bry sig om vilka produkter som faktiskt säljs/köps, och dessa datauppsättningar hjälper till att belysa detta. De ger startups möjlighet att förstå var den nuvarande efterfrågan på marknaden ligger, vilket gör det möjligt för grundare att fatta kostnadseffektiva beslut utan att investera i snabba/dyra Proof of Concepts (åtminstone preliminärt).

#3. Hitta din produktmarknad som passar

Startups baseras vanligtvis på lösningar. De ”ser” att ett företag eller en individ har ett problem, och deras produkt löser till synes det problemet. Men oftare än inte är antaganden om en målgrupp och befintliga lösningar mer fiktion än fakta. Här är några alternativa datapunkter som kan hjälpa dig att validera dina idéer och hitta den eftertraktade produkt-marknadens passform.

#4. Analys av sentiment i sociala medier

Publikens sentiment är avgörande för att avgöra om din lösning kan vara relevant för ditt konsumentsegment. Ta till exempel en samåkningsapplikation som måste ta hänsyn till att kvinnligt sentiment skiljer sig mycket från manligt. Genom att samla in data om sociala grupper och förstå de verkliga rädslorna och att vara ovillig att dela en åktur med en man kan det vara extremt viktigt för att avgöra hur din app är byggd. Till exempel som med ViaVanen populär samåkningsapp i Holland, har man möjlighet att dela en åktur med en eller flera åkpartier, något som kan göra användarna mer tillfreds.

  Hur man avbryter Robinhood-insättning

En annan idé som kan uppstå från insamling av sociala sentiment är att du vill att ditt Unique Sales Proposition (USP) ska vara förmågan att bestämma om du åker med en kille, tjej eller en grupp. Detta är bara ett exempel på de många sätt på vilka sociala känslor kan driva produktmarknadsanpassning.

Att veta vad kunder/konkurrenter säljer, marknadsför och letar efter i realtid är avgörande för att kunna reagera och skapa inom ramen för din bransch. Här är några datauppsättningar att överväga att samla in:

Många köpresor börjar med en enkel sökmotorfråga. Baserat på denna information och dessa erbjudanden fattar människor verkliga konsumentbeslut. Använder en dedikerad sökmotorsökare, du kan samla in data om de två viktigaste sökmotoruppsättningarna:

Nyckelord: Genom att veta vilka söktermer som målgrupper letar efter kan du inte bara förstå vad de är intresserade av. Det kommer också att göra det möjligt för dig att skapa innehåll, marknadsföringskampanjer och målsidor som är dedikerade till att omvandla dem till kunder.

  Hur man reparerar en båge i Minecraft

Sökmotorresultatsidor: Dessa är viktiga eftersom sökmotorernas algoritmer inte rangordnar sidor slumpmässigt. Snarare indexerar de sidor baserat på innehållets kvalitet, relevans för en sökfråga, tid på sida och andra faktorer som tyder på högkvalitativt och värdefullt innehåll. Genom att hålla reda på sidor, bloggar, sajter och forum som toppresultat i branschen du riktar dig till, kommer du att kunna upptäcka vad dina framtida konsumenter gör/inte finner värdefullt.

Sammanfatta det

Oavsett vilket stadium din startup befinner sig i, kommer en ögonblicksbild i realtid av din marknad, konkurrenter och målgrupper i slutändan att hjälpa dig att konvertera och behålla fler kunder. Samtidigt kommer datadrivna feedback-loopar att göra det möjligt för dig att perfekta användarupplevelser samtidigt som de hjälper dig att hitta unika sätt att lösa problem och prissätta lösningar så att du kan ta ökade marknadsandelar.

Börja använda mest avancerade verktyg för datainsamling används av Fortune 500-företag nu.

Gillade du att läsa artikeln? Vad sägs om att dela med världen?