2024 års bästa PS5 DualSense-kontrollladdare

DualSense-laddningsstationer minskar kabeltrassel, frigör portar på din PS5 och håller dina kontroller redo för action. Från minimalistiska solo-laddare till laddare med två kontroller och multifunktionella dockningar med kylning, det finns gott om PS5-kontrollladdare tillgängliga för att ladda och visa dem med stil.

Bästa totala PS5 DualSense-laddningsstationen: PowerA Solo

Officiellt licensierad för PS5, PowerA Solo Charging Station erbjuder ett säkert och elegant sätt att ladda och visa upp din DualSense-kontroller. Den har Sonys godkännandestämpel och har till och med en vit och svart design med en PlayStation-logotyp som sömlöst smälter in i din PS5-installation.

Denna kontrollladdare har en enkel design med en bred bas som gör det enkelt och säkert att docka din kontroller. Den ansluts till den främre USB-C-porten på din PS5 och slutar ladda automatiskt när den är full, vilket skyddar din handkontrolls batteri. PowerA erbjuder även en dubbel laddningsstation, perfekt om du vill ladda två kontroller samtidigt.

PowerA Solo Laddningsstation

Bäst överlag

Tillverkad av ett av få märken som producerar officiellt licensierade PS5-tillbehör, garanterar denna laddstation en pålitlig laddning för din DualSense-kontroller och har en elegant design som kompletterar din speluppsättning.

Fördelar

 • Officiellt licensierad för garanterad kompatibilitet
 • Snabb och pålitlig laddning
 • Kompakt och stilren
 • Lätt att använda

Nackdelar

 • Tar upp den enda USB-C-porten på PS5

OIVO

OIVO PS5 Controller Charger Docking Station är ett solidt alternativ för en prisvärd PS5 dubbelkontrollladdare. Den har samma laddningsstil och design som det officiella erbjudandet, med en vit och svart estetik som matchar PS5-konsolen för en enhetlig speluppsättning.

Trots det lägre priset kan denna dubbelladdare ladda två kontroller på mindre än två timmar, vilket gör den snabbare än den officiella laddstationen. Den erbjuder också laddningsindikatorer på framsidan och en avstängningsknapp, vilket är bra om du bara vill visa upp dina PS5-kontroller.

Den kommer dock inte med en strömadapter som de flesta alternativ. Istället ansluts den till den främre USB-C-porten eller två USB-A-portar på baksidan, vilket gör den till en potentiell dealbreaker om du har flera PS5-tillbehör.

OIVO PS5 Controller Laddare Dockningsstation

Bästa budgeten

$20 $22 Spara $2

På en budget men sugen på dubbelturbo-laddning för dina PS5-kontroller? OIVO:s dubbla laddstation förser två kontroller samtidigt samtidigt som den förblir plånboksvänlig.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Laddar två kontroller samtidigt
 • Snygg design med laddningsindikatorer

Nackdelar

 • Tar upp en eller två portar på din PS5

Sony

Sonys officiella DualSense Charging Station är ett populärt val bland användare, inte bara för att den kan ladda två DualSense-kontroller samtidigt utan också för att det är det säkraste och mest pålitliga sättet att ladda dina PS5-kontroller. Tillverkad av samma team bakom PS5-kontrollern, du behöver inte oroa dig för kompatibilitet eller skada din kontroller.

Denna laddstation laddar två handkontroller på cirka tre timmar, samma tid som det tar att ladda en DualSense-kontroll via PS5:s USB-portar. Den är kompatibel med både standard- och DualSense Edge-kontrollern, och den medföljande strömadaptern betyder att du kan frigöra de värdefulla USB-portarna på din PS5.

Sony DualSense Laddningsstation

Bäst för två styrenheter

Detta är den officiella laddstationen för DualSense-kontrollerna. Den är säker, pålitlig, fungerar med alla PS5-kontroller och tar inte upp några portar på din PS5.

Fördelar

 • Officiell Sony laddare
 • Laddar två kontroller samtidigt
 • Säker och pålitlig
 • Lätt att använda

Nackdelar

 • Billigare alternativ finns

OIVO

OIVO PS5 Controller Charger med hörlursställ är designad för att sitta perfekt ovanpå din PS5 och erbjuder alla fördelarna med en laddstation utan att ta upp värdefulla skrivbordsfastigheter. Dess eleganta vita och svarta design smälter perfekt in i din installation, vilket gör att den känns mindre som ett tillägg och mer som en naturlig förlängning av din PS5.

Men denna PS5-kontroller och hörlursladdare handlar inte bara om estetik. Den har blixtrande snabba laddningshastigheter som fyller upp dina DualSense-kontroller fullt ut på under två timmar. Den enkla laddningsstilen med snap-down gör det enkelt att docka eller ta bort din handkontroll, medan en dedikerad hållare håller ditt spelheadset säkert i vaggan.

OIVO PS5-kontrollladdare med hörlursställ

Bäst med headsethållare

Med två dedikerade laddningsfack för dina DualSense-kontroller och en bekväm hållare för ditt spelheadset, förtjänar OIVO PS5-kontrollladdaren med hörlursställ en plats på din PS5-installation.

Fördelar

 • Snabbladdning för två kontroller
 • Fungerar med standard- och Edge DualSense-kontroller
 • Kompatibel med flera headset
 • Matchande PS5-estetik

Nackdelar

 • Inte kompatibel med PS5 Slim-versionerna

NexiGo

Utöver en grundläggande DualSense-laddningsstation, organiserar NexiGo PS5 Cooling Stand din PS5-installation i ett elegant nav. Den håller säkert konsolen, två kontroller, mediafjärrkontrollen, ditt headset och upp till tio spel – allt utan att belamra ditt skrivbord.

Två dedikerade laddningsplatser håller dina kontroller fyllda och redo, medan en inbyggd fläkt håller din PS5 sval under även de mest intensiva spelsessionerna. Hela installationen drivs av en 15W-adapter, vilket säkerställer snabb laddning av dina konsoler utan att ta upp några USB-portar på din PS5.

NexiGo PS5 kylstativ

Bästa laddningsstället

$23 $60 Spara $37

Även om det är dyrare än grundläggande laddningsalternativ, ger NexiGo PS5 kylstativ oöverträffad mångsidighet. Det håller dina DualSense-kontroller saftiga och alla dina spelsaker prydligt organiserade för en krånglig installation.

Fördelar

 • Laddar två kontroller
 • Håller allt snyggt och organiserat
 • Effektiv kylning
 • Solid stativ för PS5

Nackdelar

 • Inte kompatibel med de nya PS5 Slim-utgåvorna

FAQ

F: Vilken typ av laddare använder PS5 DualSense?

PS5 DualSense-kontrollern använder en USB-C till USB-A-kabel för att ladda. Anslut bara USB-C-änden till din handkontroll och den andra änden till någon av PS5:s USB-portar för att enkelt och snabbt ladda din handkontroll.

F: Är det okej att ladda PS5-kontrollen med en telefonladdare?

I de flesta fall, ja, du kan ladda din PS5-kontroller säkert med en telefonladdare, förutsatt att den matar 5 volt. Vi rekommenderar dock att du ansluter direkt till konsolen eller använder en dedikerad DualSense-laddningsstation för säkrare och mer pålitlig laddning.

F: Kan jag använda min PS4-kontroller på PS5?

Ja, du kan använda din PS4-kontroll på PS5, men bara för att spela PS4-spel. PS5-spel kräver den nya DualSense-kontrollen för att dra nytta av dess specialfunktioner, som haptisk feedback och adaptiva triggers.

F: Hur lång tid tar det för PS5 DualSense att ladda?

PS5-kontrollern tar vanligtvis cirka tre timmar att ladda helt, oavsett om du ansluter den direkt till konsolen eller använder en laddstation. Vissa laddningsstationer, som OIVO PS5 Controller Charger Docking Station, har dock snabbare laddningstider, vilket potentiellt kan ladda upp din DualSense på bara två timmar.