15 Notion Habit Tracker-mallar som hjälper dig att hålla dig på rätt spår

Letar du efter ett enkelt och effektivt verktyg för vanespårning? Tycker du att mobilappar för vanespårning är utmanande? Du måste prova dessa beprövade Notion-mallar för vanespårning nu.

Du hittar massor av mobil- och datorapplikationer på internet för att växa och öva på vanor. De flesta sådana appar kräver dock en viss inlärningskurva innan du kan bli en vanespårningsmästare. Om du inte har den tiden, installera Notion gratis nu och kom igång med dessa handplockade mallar bara för dig!

Vikten av vanespårning för produktiviteten

Vanespårning innebär att spåra och registrera dina vanor eller dagliga aktiviteter. Det är direkt kopplat till processen att utveckla en vana i ditt liv eller, ibland, eliminera den. Målet med vanespårning är att medvetet vara medveten om dina dagliga handlingar så att du kan göra avsiktliga förändringar och förbättringar.

Vanespårning låter dig observera dina vanemönster. Det gör det också möjligt för dig att mäta framsteg och lokalisera områden som kräver fokus och förbättring.

Vanespårning är avgörande för att uppnå vanerelaterade mål och förbättra din produktivitet. Det fungerar som en visuell registrering av din prestation och gör dig ansvarig för dina handlingar och beslut.

Genom att skapa en känsla av självmedvetenhet låter vanespårning dig fokusera på målanpassning och hjälper dig på så sätt att anpassa dig för ökad produktivitet.

Genom att spåra vanor kan du också identifiera tidssänkningar, potentiella hinder och improduktiva mönster. Som en konsekvens blir det lätt att prioritera vanor eller uppgifter, hantera tid och konsekvent gå mot långsiktiga mål. Genom positiv förstärkning motiverar vanespårning dig att förbli engagerad och produktiv utan att tappa fokus.

Hur kan Notion hjälpa dig med vanespårning?

Oavsett om du vill införliva en ny vana i ditt liv eller eliminera en dålig vana, är vanespårning ett måste-verktyg för dig. Nu kan du spåra vanor med olika tillvägagångssätt – manuell anteckningsbok, journal, app för vanespårning eller mallar för vanespårning. Om du är en Notion-användare skulle det bästa valet vara Notion-vanespårningsmallar.

The Notion är ett populärt produktivitetsverktyg som används för projektledning. Medan du redan använder Notion för personlig och professionell uppgiftshantering, kan du också använda den för vanespårning istället för att byta till en annan app.

Notion kommer med en stor samling mallar för vanespårning att välja mellan. Beroende på vad du vill uppnå genom vanespårning kan du välja din favoritmall och börja använda den i gränssnittet för Notion-appen.

Fördelar med att använda begreppsmallar för vanespårning

Den största fördelen med att använda vanespårningsmallen Notion är att du inte behöver använda ett nytt verktyg för vanespårning. Eftersom du använder Notion varje dag för uppgiftshantering, kommer det att hjälpa dig att komma ihåg att spåra dina vanor dagligen.

De fördesignade mallarna låter dig börja spåra vanorna direkt när du vill. Därmed sparar du den tid du skulle ha slösat bort genom att söka efter en lämplig app. Mallarna är också anpassningsbara så att du kan ändra dem efter dina unika behov.

Notion kommer också med ett nytt knappblock. Med dess hjälp behöver du bara ett enda klick för att bocka av färdiga vanor för dagen.

Nu när du har upptäckt att Notion är ett effektivt verktyg för enkel och prisvärd vanespårning, hittar du nedan några Notion-mallar för att komma igång snabbt:

Personlig vanespårare

Personal Habit Tracker är den idealiska idémallen för all personlig vaneutveckling, som att träna, läsa eller meditera. Med streck och visualisering låter den här anpassningsbara mallen dig ställa in och spåra mål för att hålla dig motiverad.

Den skapar automatiskt en ny sida för varje ny dag vilket sparar tid och ansträngning. Knappfunktionen är också användbar för att bocka av dagens vanor.

Dessutom är det enkelt att lägga till nya vanor. Dess kalendervy låter dig visualisera dina framsteg över tid och ger insikt i områden för förbättringar.

Minimalistisk vanespårare

Om du är en av dem som föredrar minimala och analoga system för vanespårning är Minimalist Habit Tracker det för dig. Denna minimalistiska Notion-mall låter dig skapa ett vanespårningsblad varje vecka för att spåra mål och bygga upp positiva vanor.

Det involverar inte någon komplex funktion eller punktsystem för att förvirra dig. Kontrollera de vanor du utförde varje dag och skriv ner eventuella observationer eller förändringar i veckosammanfattningsområdet. Lämplig för stationära och mobila enheter, den här mallen visar också din vanespårningshistorik genom att samla all din data.

Den ultimata vanespåraren

Mallen Ultimate Habit Tracker är det rätta valet för att övervaka framstegen mot dina vanamål. Den körs på autopilot, så du behöver bara bocka av de vanor som gjorts varje dag.

Mallen erbjuder flera vyer för vanevisualisering: veckovy, kalendervy, visuell vy och alla vanor. Den har till och med en förloppsindikator och visar motiverande meddelanden för att motivera dig att fortsätta bygga upp positiva vanor.

The Sweet Setup

Kickstarta din vanespårningsrutin med den helautomatiska mallen från The Sweet Setup. Här får du se alla dina vanor på ett ställe. Denna mall låter dig spåra dina dagliga, veckovisa och månatliga framsteg när det gäller att utveckla en vana.

Den kommer med fyra användbara vyer för vaneövervakning och kan anpassas efter dina behov. Den flexibla mallen innehåller inspirerande vanor för att ge dig en uppfattning om vilka vanor du ska spåra.

Notion’s Habit Tracker

Notions Habit Tracker hjälper dig att hålla dig ansvarig genom att spåra dina dagliga vanor. Det kan enkelt skapa återkommande vanor med olika frekvenser. Vanorna kan visualiseras med en kalendervy, kortvy, grupperad efter veckovy och alla vanor.

Du kan lägga till flera vanor för spårning inom denna enda mall vilket sparar tid och ansträngning när du skapar separata mallar för varje vana. Den här funktionen är också användbar för att se dina övergripande framsteg med en blick.

Prototion Habit Tracker

Prototion Habit Tracker är en bockmärkesbaserad vanetracker för upptagna proffs. Mallen är gratis och består av fem vanor, nämligen: löpning, meditation, sömn, journalföring och skärmtid. För hela månaden finns det 30 till 31 rader i en tabell.

Du behöver bara markera relevant vana om du tränar dessa dagar. Men för att spåra skärmtid måste du ange korrekt skärmtidsdata i minuter från din mobils välmående app.

Månatlig vanespårare

Använd mallen Monthly Habit Tracker för att spåra dagliga vanor regelbundet. Du kan lägga till en ny månad genom att använda en inbyggd mallknapp. Knappen fyller i alla dagar i månaden. Dessutom kan du bara ändra fältegenskapstitlarna för kolumnerna enligt de vanor du vill ha.

När en månad kulminerar, dra helt enkelt föregående månads tabell till fliken Arkiv längst ned i mallen. Det finns enkla formler i slutet av varje månad för att övervaka och mäta det totala resultatet för varje vana i den aktuella månaden.

Vanespårare och målsättare

Om du saknar motivation och disciplin för att upprätthålla en vanespårare på mobilappar måste du köpa mallar för Habit Tracker och Goal Setter. Det kostar $24 och levererar verkligen det värde och användbarhet som det lovar. Först och främst kommer mallen med steg-för-steg-vägledning för att leda dig genom anpassningsprocessen.

Därför kan du enkelt ställa in mallen efter dina vanespårningsbehov. För det andra skapar mallen en prognos för vanans framsteg genom att du kan välja hur många gånger i veckan du vill träna några vanor i hur många timmar.

Hälsa & vana Tracker

Health & Habit Tracker för Notion kommer i en kompakt vy men packar många fält och statistikegenskaper. Du kan spåra din hälsa och dina vanor i samma mall. Det finns till exempel en medicinflik där du kan ladda upp alla mediciner du behöver ta under dagen med timing, doser, frekvens och så vidare.

Under Weekly Analytics-kortet kan du lägga till nya vanor och spåra deras slutförande. Månadsanalysen är för en fullständig översikt över hela månaden. Det finns också flera synpunkter på dina vanor och hälsospårning, och dessa är:

 • I dag
 • Vanor per vecka
 • Vanor per månad
 • Statistik per vecka
 • Statistik per månad
 • Vanekalender

Notion Everything Habit Tracker

Vill du bygga upp långvariga vanor? Kolla in den här coola och avancerade Notion-mallen på Notion Everything (kostar $2). Mallen utbildar dig om vanespårning, dess grundregler och även hur du använder mallen.

Det finns en visuellt tilltalande instrumentpanel för att spåra utvecklingen av dina aktiva vanor för innevarande år. Du kan också ställa in nya vanor eller anpassa måltiden per vana från instrumentpanelen. Andra anmärkningsvärda funktioner är:

 • Visuellt estetiskt bord
 • Många förloppsindikatorer
 • En riktlinje bakom varje vana
 • Motiverande citat
 • Möjlighet att välja mellan mörka och ljusa teman

Purple Notion Habit Tracker

Purple Notion Habit Tracker hjälper dig att spåra vanor och leva ett hälsosammare liv genom att spåra vanor och övervaka framsteg i en estetisk och lättanvänd Notion-mall. Mallen innehåller ett fält för genvägar. Med hjälp av detta kan du bara markera de vanor eller timmar du genomfört på en dag.

Standardmallen visar alternativen för att spåra upp till sex vanor, som löpning, träning, fiolträning, hydratisera, sömn och läsa. Om du behöver fler vanehuvuden klickar du helt enkelt på egenskapen Ny kryssruta på mallen och lägger till detaljerna. Kortet skapar automatiskt en ny dag efter klockan 12:00 midnatt så att du inte missar en enda dag på ett år.

Landmark Labs

Om du verkligen är professionell och inte har tid att hantera komplexa Notion-mallar, är denna Landmark Labs-spårare lämplig för dig. Dess distraktionsfria format visar bara en veckovy. Om du behöver komma in på mer detaljer kan du klicka på månadskortet och övervaka hur den aktuella månaden ser ut ur ett vanespårningsperspektiv.

Veckovyn ger dig fyra vanor, nämligen: läsa, sova, e-posta och träna. Genom att duplicera mallen kan du anpassa dessa fält till lämpliga rubriker som kodning, Excel-övningar, blogga, webbdesignkurser och så vidare.

Vanespårare

Om du är en idrottare, sportperson eller hälsomedveten måste du skaffa Habit Tracker. Mallen ger dig veckovisa och årliga framstegsvyer av de vanor du upprätthåller på den här begreppsmallen.

Sidofältet Aktuell vecka visar aktiviteterna för hela veckan. Den vänstra panelen på samma kort visar alla dagar i veckan från söndag och framåt. Klicka bara på valfri aktivitet på dagarnas kort för att ange anteckningar, timmar, miles etc.

De årliga framstegen ger dig en visualisering av dina vanamål som avslutade miles, goda sömndagar och slutfört träningspass.

Habit Tracker + Planner

Denna mall för Habit Tracker + Planner (kostar 5,95 USD) ger dig en snabb inblick i hur projektledning ser ut i verkligheten. Här, istället för projektuppgifter, hanterar du uppgifter relaterade till att upprätthålla positiva vanor. Men tillvägagångssättet är detsamma.

Den här mallen inkluderar resten av 2022 och hela 2023. Det betyder att om du börjar spåra vanor i mitten av ett år måste du skaffa den här spåraren. Du kan enkelt spåra dina dagliga, veckovisa, månatliga och årliga mål på den. Det finns ingen bar på hur små eller stora dina vanor kan bli. För att inte nämna, den här begreppsmallen visar automatiskt din vanaframstegsstatistik från dag till dag.

Notionhub Habit Tracker

Detta spårningssystem för dagliga vanor på Notion är en gratis mall som du kan få från Notionhub. För att få det, skriv in valfritt rimligt pris i den angivna rutan eller ange helt enkelt noll och klicka på Lägg till i varukorgen. Från kundvagnen anger du din e-postadress för att komma åt onlineversionen av mallen. Sedan kan du enkelt göra en dubblett för din Notion-webb- eller skrivbordsapp.

Mallen kommer med följande avsnitt:

 • Dagens vy för att sova, läsa, träna osv.
 • Den senaste veckan visar dig kort för dagliga vanor med en summa för investerade timmar
 • Monthly Progress view är ett galleri som visar en glimt av vad du gjorde hela månaden

Avslutar

Långsiktiga vanespårningsmetoder hjälper dig att bli disciplinerad, högproduktiv och skicklig i ditt yrke. Att ha några vanor relaterade till ditt yrke och ge dem deras ultimata uppfyllelse gör att du kan lära dig hur du hanterar uppgifter inom en strikt tidsram.

Genom att använda appen Notion och ovanstående mallar kan du enkelt komma igång med häftiga vanor relaterade till ditt arbete eller bara ansa dig själv eller bli av med negativa vanor.

Orolig för familjens, personliga eller affärsmässiga budgetar? Kolla in dessa Notion-budgetmallar nu för att sluta slösa bort och spara stort!