8 bästa videosamtalsappar för företagsteam för att hålla kontakten på avstånd

Spread the love

Videosamtal har dykt upp som ett oundvikligt medium för att främja effektiv affärskommunikation. I det nuvarande snabba affärslandskapet är det ett måste att vara sammankopplad och samarbeta effektivt. Eftersom sömlös kommunikation är nyckeln till framgång bland avlägsna team spridda över olika platser.

Lyckligtvis har avancerad teknik introducerat en rad kraftfulla appar för videosamtal för företag. Dessa videosamtalsappar erbjuder en mängd fördelar för att förbättra affärsverksamheten. Därför kan användare få kontakt med andra på ett mer engagerande sätt även om de är långt ifrån varandra.

När det gäller att brainstorma nya idéer kan företagsteam samarbeta via videosamtal och dela sina idéer. Dessutom kan det spara besväret med att resa eftersom användare kan ansluta till vem som helst från sina egna skrivbord.

I slutändan gör det resan för ett affärsteam mycket enklare. Så låt oss utforska några av de bästa apparna som effektivt kopplar samman företagsteam på distans.

Hur videosamtalsappar kan förbättra ditt företag

Att använda en app för videosamtal kan ge dig många fördelar för att öka din verksamhet. Här är några fakta som visar hur en app för videosamtal kan hjälpa ditt företag:

Förbättrad kommunikation

Jämfört med telefonsamtal eller e-postmeddelanden ger videosamtal ett mer personligt och intressant sätt att kommunicera. Det bygger bättre relationer, ökar förståelsen och förbättrar den övergripande kommunikationseffektiviteten. Eftersom videosamtal gör det möjligt för användare att dela ansiktsuttryck, se kroppsspråk och höra rösttonen.

Samarbete i realtid

Videosamtalsappar tillåter medlemmar i ett företagsteam att samarbeta i realtid med varandra. Det spelar ingen roll var användarna fysiskt befinner sig, ändå förblir kommunikationen intakt. Team kan effektivt samarbeta och fatta beslut via gruppaktiviteter som idégenerering, skärmdelning och gemensam projektutveckling.

Ansträngning och kostnadsminimering

Videosamtal eliminerar behovet av dyra och tidskrävande resor, vilket minimerar kostnader och ansträngning. Företagsägare kan interagera med partners, kunder och fjärrmedlemmar runt om i världen utan att behöva lämna sina kontor. Som ett resultat minskar det kostnader förknippade med resor och ökar den totala produktiviteten.

Reach Beyond Borders

Gränser är inte längre ett problem för användare av videosamtalsappar runt om i världen. Dessa appar gör det möjligt för ditt företag att flexibelt kommunicera med globala affärspartners, kunder och kunder. Som ett resultat kommer du att få tillgång till en bredare marknad och få möjlighet att samarbeta med utländska företag.

Flexibilitet på distans

Tillkomsten av videosamtalstillämpningar har gjort det möjligt för företag att lättare anta flexibla arbetsarrangemang. Därför kan arbetare nu arbeta från sina hem och fortfarande upprätthålla smidig kommunikation och affärsverksamhet. Så, arbetare kan nu ignorera platsen och behålla sin produktivitet och säkerställa smidigt samarbete.

Affärs- och kundinteraktion

Videosamtal gör att företag kan ha möten ansikte mot ansikte med kunder och kunder utan att vara fysiskt närvarande på ett ställe. Som ett resultat bidrar detta till att skapa förtroende, fördjupa relationer och ge personlig kundvård. Sammantaget bidrar det till en ökning av den totala kundnöjdheten.

Online utbildning och workshop

Applikationer för videosamtal gör det möjligt för företag att vara värd för onlineutbildningar, workshops och seminarier. Det skapar en win-win-situation för företaget och dess anställda med enorma fördelar. Utan att träffas personligen kan anställda få specialkunskaper via avlägsna platser och minimera utgifterna.

Högre produktivitet

Videosamtalsappar bidrar till högre produktivitet eftersom det underlättar effektiv och effektiv kommunikation. Teamen kan flexibelt lösa svårigheter och göra val med sömlöst samarbete. Dessutom kan de utföra alla dessa arbetsaktiviteter från sin komfortzon eller sin egen plats. Således resulterar det i snabbare slutförande av projekt och bättre resultat för företag.

  7 onlinekurser i kryptovaluta för nybörjare till avancerad nivå

Här är några av de bästa apparna för videosamtal som gör det möjligt för företag att ansluta sina medlemmar från vilken plats som helst:

RingCentral

RingCentral är en framstående molnbaserad plattform som är idealisk för kommunikation och samarbete. Den erbjuder ett brett utbud av tjänster som är avsedda att förenkla företagskommunikation via videosamtal.

Denna fantastiska app låter företag och organisationer av alla storlekar interagera och samarbeta framgångsrikt med varandra. Den har några fantastiska funktioner som gör den till ett bra val för företag och skiljer den från konkurrenterna.

Nyckelfunktioner:

 • Högupplösta affärskonferensfunktioner gör att team kan ansluta i virtuella möten.
 • Stöder stora möten som kan omfatta upp till 500 deltagare som kommunicerar felfritt.
 • Integreringsförmåga med produktivitetsverktyg som Google Workspace, Microsoft Outlook, Salesforce, etc.
 • Utöka din verksamhet sömlöst genom att lägga till nya linjer, enheter, kontor och fjärrstyrda team på några minuter.
 • Få 24/7 kundsupport via telefon eller chatt
 • Erbjuder ett säkert och enskilt företagsnummer för röstsamtal, fax, text och multimediameddelanden.
 • Erbjuder skärmdelning och fjärrkontrollfunktioner för sömlöst samarbete i projekt.
 • Gör det möjligt för användare att ringa röstsamtal med supertydlighet, samtalshanteringsfunktioner, vidarekoppling, samtalsscreening och transkription av röstbrevlåda till e-post.
 • Få värdefull information om kommunikationsmönster och prestanda via analys- och rapporteringsfunktioner.
 • Smarta AI-funktioner som kommer med en förbyggd whiteboard, live-transkription och avancerade mötessammanfattningar.

Knappsats

Med Dialpad kan ditt företag upprätthålla kommunikationen genom obegränsade videosamtal. Du kan enkelt registrera dig med ett Microsoft 365- eller Google-konto och njuta av fri tillgång till virtuella möten ansikte mot ansikte.

Dessutom kan du spela in ljudet, använda virtuella bakgrunder medan du ringer och få fler fantastiska funktioner. Så anslut sömlöst med kollegor och kunder med denna bekväma och professionella videosamtalslösning.

Nyckelfunktioner:

 • Ring webbläsarbaserade videosamtal av hög kvalitet för att spara dina resurser och tid. Således kan du använda appen utan att ens ladda ner den till ditt system.
 • Du kommer att få full kontroll över dina videomöten eftersom alla kontroller finns på ett ställe. Så justera ljud, dela skärm och spela in videor via ett användarvänligt gränssnitt.
 • Använd ett enkelt skärmdelningsalternativ och dela ditt föredragna fönster, webbläsarflik eller hela skärmen. Du kan också dela mobilskärmar genom att skicka en länk till andra användare.
 • Dialpad AI låter dig delta i mer produktiva möten som kan transkribera samtal direkt.
 • Den integreras med ChatGPT och skapar en korrekt sammanfattning efter samtalet som ger en tydlig överblick över mötet.
 • Integreras felfritt med kända appar som Microsoft, Google, Miro och mer. Som ett resultat kan du praktiskt taget träffa lagkamrater och bli mer produktiv.
 • Säkerställer mötessäkerhet med värdstyrda funktioner. Du kan aktivera dämpning av deltagare, borttagning av gäster, möteslåsning, skärmdelningsbegränsningar och mer.
 • Få en allt-i-ett-lösning av den här appen för att prata, skicka meddelanden och träffas med en enda app.

Microsoft Teams

Microsoft Teams är en av de ledande samarbetsplattformarna, som inkluderar ett brett utbud av funktioner. Den kombinerar chattalternativ, videokonferenser, molnbaserad fillagring och appintegration för att öka kommunikationen och produktiviteten. Teammedlemmar kan därför hålla kontakten via datorer, surfplattor och till och med mobila enheter.

Nyckelfunktioner:

 • Använd videochattalternativet för samarbete i realtid på ett mer personligt sätt.
 • Enskild app för att underhålla röst- och videosamtal, sms, möten och teamsamarbete.
 • Dela ditt föredragna fönster, en PowerPoint-fil, en whiteboard eller hela skärmen under ett samtal.
 • Du kan spara en inspelning av din videochatt och använda den i framtiden. Du kan också dela inspelningen med dem som inte kunde delta i samtalssessionen.
 • Välj en bakgrund från ett bibliotek med förbyggda bakgrunder. Ladda också upp din egen bakgrund eller gör den suddig.
 • Skicka livereaktioner under ett videosamtal genom att räcka upp händerna, svara med tummen upp, hjärta och mer.
 • Markera videon med en viss talare eller välj gallerivy för att se många användare samtidigt. Med läget tillsammans kan du se alla i samma virtuella miljö.
 • Tillgängligt för både mobila enheter och stationära datorer så att användare kan hålla kontakten var som helst.
 • Avancerade säkerhetsfunktioner inkluderar datakryptering, multifaktorautentisering och mer. Dessutom har administratörer mer kontroll över användarbehörigheter, vilket säkerställer integritet och efterlevnad.
  14 bästa onlinekurser för att förbättra engelska för IT-person

Zoho möte

Zoho Meeting låter dig ansluta till ditt team genom livevideosamtal online. Den här appen möjliggör sömlöst fjärrsamarbete med företag från var som helst och när som helst. På så sätt kan du hålla kontakten med ditt team även när du är på semester. Denna videokommunikationsapp stöder gruppvideosamtal, där 250 deltagare kan gå med med vilken enhet som helst.

Nyckelfunktioner:

 • Högkvalitativa och livevideokonferenser för virtuella möten ansikte mot ansikte med interaktiva funktioner.
 • Skärmdelning och fjärrkontroll för effektiva presentationer och samarbete.
 • Värd för engagerande webbseminarier och webbsändningar med livechatt, frågor och svar och omröstningsfunktioner.
 • Intuitiv mötesschemaläggning och automatiserade påminnelser för förbättrad närvaro.
 • Inspelning och uppspelning av möten och webbseminarier för referens och granskning.
 • Sömlös integration med produktivitetsverktyg som Zoho CRM och Zoho Projects.
 • Förbättrad säkerhet med lösenordsskydd, väntrum och end-to-end-kryptering.
 • Analys och rapportering för insikter om mötesnärvaro och deltagarengagemang.
 • Anpassade varumärkesalternativ för att skapa en professionell varumärkesupplevelse.
 • Underlättar sömlöst onlinesamarbete, förbättrar lagarbete och kommunikation.

TrueConf

TrueConf erbjuder UltraHD (2160p) och FullHD (1080p) videosamtalsupplevelse med pålitliga och säkra lösningar för företag. Appen är specialiserad för små team, företag och äldre videokonferenser.

Dessutom erbjuder det molnlösningar som TrueConf och inbyggda lösningar som TrueConf Kiosk. Varje kommunikation som sker mellan kunder och rådgivare krypteras och hålls säkrad av appen.

Nyckelfunktioner:

 • Högkvalitativa videokonferenser med kristallklart ljud säkerställer uppslukande och felfria möten.
 • Stöd för flera plattformar för sömlös anslutning mellan enheter och operativsystem.
 • Alternativ för skärmdelning och innehållssamarbete för interaktiva diskussioner. Användare kan dela skärmar, presentationer, dokument och multimedia under möten.
 • Gruppvideosamtal för effektiv kommunikation mellan flera deltagare.
 • Möten kan spelas in i högupplöst kvalitet för framtida referens eller delas med frånvarande deltagare.
 • Uppspelningsfunktionen är tillgänglig för att granska viktiga diskussioner och presentationer.
 • Virtuella bakgrunder och filter tillåter användare att anpassa sitt videoutseende.
 • Säkerställer datasäkerhet och integritet via krypterade kommunikationskanaler och säkra åtkomstkontroller.
 • integreras med produktivitetsverktyg som kalendrar och e-postklienter, strömlinjeformar schemaläggning och möteshanteringsprocesser.
 • Möjliggör webbseminarier och onlineevenemang med en större publik med funktioner som frågestunder, omröstningar och analys av deltagarengagemang.
 • Dedikerade mobilapplikationer för iOS- och Android-enheter.
 • Flexibla distributionsalternativ, inklusive lokala, moln- och hybridlösningar,

Runt

Around är ett flexibelt videokonferensverktyg utvecklat för hybrid- och fjärrteam att ansluta, samarbeta och fira tillsammans. Den har några unika funktioner som kommer med olika filter, till exempel bakgrundseffekter. Därför kan användare gå med i en videokonferens bekvämt var som helst.

De fantastiska studioliknande ljuseffekterna och den redigerbara bakgrundsgradienten värmer upp användarens atmosfär. Plattformen är betrodd av tusentals framåttänkande team i över 170 länder, som hjälper företag att utöka samarbetet.

Nyckelfunktioner:

 • Erbjuder en modern och användarvänlig design som gör att användare enkelt kan starta, gå med och styra ett videosamtal.
 • Anpassningsbara filter och bakgrunder för att anpassa den virtuella mötesmiljön.
 • Levereras med smart fokus och brusreduceringsfunktion vid videosamtal. Så, användare kan markera aktiva högtalare och minimera bakgrundsdistraktioner.
 • Naturlig konversationsupplevelse implementeras med hjälp av realistiskt rumsligt ljud.
 • Integrerad och interaktiv whiteboard för samverkande brainstorming och idévisualisering.
 • Skärmdelning och inspelningsmöjligheter för sömlös presentation och fånga viktiga diskussioner.
 • Plattformsövergripande kompatibilitet för konsekvent prestanda över stationära, webb- och mobila enheter.
 • Sekretess- och säkerhetsfunktioner, inklusive end-to-end-kryptering och lösenordsskyddade möten.
 • Användare kan dela sin föredragna skärm under ett samtal.
 • Användare kan konfigurera sina ljud- och videoinställningar innan de går med i ett möte.
 • Medan de delar en skärm kan användare dela video från sin bakre kamera.
 • Erbjuder transkription i realtid av en konversation under ett videosamtal.
 • AI-funktioner är tillgängliga för att minska störande ljud som hosta, bärbara fläktar, högljudd andning och skällande hundar.
 • Gör det möjligt för team med hybridfjärrkontroll att samarbeta med sina bärbara datorer på ett ställe utan ljudeko.
 • Spela Icebreakers-spel med dina lagmedlemmar och bli unikt ansluten.
  12 bästa hårddiskkloningsprogramvaran

Bitrix24

Bitrix24 är en videokonferensapp som kommer med en rad funktioner för fjärrsamarbete med video. Appen låter användare anpassa sin bakgrund och göra sin omgivning privat under ett samtal.

Dessutom håller den alla delade filer och konversationer säkrade via ett SSL-certifikat. Därför kan användare delta felfritt, skicka meddelanden, sätta upp mål och samarbeta kring en uppgift.

Nyckelfunktioner:

 • Videosamtal av hög kvalitet, som inkluderar högupplöst video- och ljudkvalitet för fokuserade konversationer.
 • Högupplöst videokonferensalternativ med inbjudningsalternativ för användare även utanför Bitrix24-plattformen.
 • Användare får inkludera upp till 24 personer i en enda videokonferens.
 • Skärmdelningsalternativ som låter användare ladda upp bilder, presentationer, kalkylblad och mer.
 • Lägg till en anpassad bakgrund och suddig bakgrunden för att anpassa din omgivning.
 • Upptäcker dålig anslutningsstatus och justerar samtalskvaliteten för att hålla konversationen smidig.
 • Ställ in uppgifter, skapa objektiva listor och mer under ett samtal utan att pausa videosamtalet.
 • Användare kan göra ändringar i sina CRM-data när de pratar med en klient.
 • Användare kan schemalägga Zoom-möten med sitt team och sina kunder med hjälp av Bitrix24-chatt eller CRM.

Google Meet

Google Meet är ett bra alternativ när det kommer till en pålitlig och användarvänlig lösning för videosamtal. Denna otroliga plattform ger dig en förstklassig videomötesupplevelse där du kan hålla kontakten och dela utan ansträngning.

Dessutom är den tillgänglig för alla och redo att användas från vilken enhet som helst. Dessutom är den helt integrerad med Google Workspace så att användare kan ansluta mer flexibelt och med bättre säkerhet från Google.

Nyckelfunktioner:

 • Högkvalitativa videomöten med tydligt och skarpt ljud och video.
 • Dataskydd säkerställs med säker och krypterad kommunikation
 • Snabbanslutningsmöjlighet från Googles plattformar som Gmail och Kalender.
 • Erbjuder livetextning som ger en transkription i realtid av den talade konversationen. Därför kan personer med hörselnedsättning också kommunicera utan ansträngning.
 • Minimerar bakgrundsljud med hjälp av intelligent brusreduceringsteknik för mer fokuserad kommunikation.
 • Mobilkompatibilitet via Google Meet-appen som låter dig ansluta direkt från Gmail och Meet-appen.
 • Alternativ för skärmdelning tillgängligt för att presentera innehåll och demonstrationer.
 • Mötesinspelningsalternativet är tillgängligt för framtida referens och delning.
 • Stöder enorm möteskapacitet som rymmer upp till 500 deltagare.
 • Samarbetsfunktioner som gör att du kan redigera i Google Dokument, Kalkylark och Presentationer.

Slutsats

De ovan nämnda apparna för videosamtal är några av de bästa när det gäller att upprätthålla smidig anslutning och samarbete. Tänk på att när du väljer en, är det avgörande att överväga dina specifika affärskrav och prioriteringar.

Så gå tålmodigt igenom alla funktioner för att säkerställa att du har den bästa passformen för din organisation. Med en av dessa toppappar kan du hjälpa ditt företagsteam att hålla kontakten, arbeta tillsammans och bli framgångsrika även när de arbetar på långt håll.

Du kan också utforska några AI-anteckningar med verktyg för att sammanfatta möten på några sekunder.