15 bästa verktygen och resurserna för att bli en professionell författare

Spread the love

Att skriva är inte det lättaste jobbet i världen, men med rätt verktyg och resurser kan du lätta på bördan avsevärt.

Istället för att försöka göra allt på egen hand kan du lita på vissa verktyg som hjälper dig i processen. Och faktiskt, att använda dessa verktyg och resurser som jag kommer att nämna på den här listan kommer att hjälpa dig att bli en mycket bättre författare och potentiellt vinna fler kunder.

Om du vill sticka ut från mängden måste du ta den ”smarta” vägen istället för att göra saker traditionellt. Till exempel hjälper vissa verktyg dig att bli mer organiserad med dina kunder och projekt, och det finns några som hjälper dig att komma på en lysande rubrik.

Om du skulle fortsätta och försöka göra dessa saker manuellt, kommer du inte bara att slösa bort tid utan också släpa efter de andra författarna i branschen, och det är inte bra för din karriär.

Jag håller med, få saker bör göras manuellt, men lösningarna som nämns i den här listan är bokstavligen tidens behov för författare. Du skulle förmodligen vilja börja använda dem alla direkt, så låt oss hoppa direkt in i listan.

Grammatiskt

Eftersom vi alla är människor kommer det alltid att finnas grammatiska fel, oavsett hur bra grepp du har på din engelska. När du har skrivit klart ditt stycke kan du antingen gå tillbaka och korrekturläsa hela saken manuellt eller göra uppgiften 100 % enklare med Grammarly.

Om du skriver NÅGOT på din dator, MÅSTE DU BLI GRAMMATISKT. Jag skriver i stort sett HELA DAGEN varje dag och GRAMMATISKT gör mitt skrivande bättre.

— Aaron (@dreadlesstv) 25 februari 2020

Det är ett supersmart verktyg som kan hjälpa dig att polera dina skrivna stycken på en massa olika sätt, inklusive:

 • Grammatik
 • Stavning
 • Skiljetecken
 • Kortfattadhet
 • Formalitet
 • Ordförråd

Du kan också kontrollera ditt innehåll för plagiat och även identifiera om den skrivna tonen var lämplig. Du kan ladda ner det som ett tillägg för Google Chrome, Firefox eller Safari eller direkt komma åt det via deras webbplats.

Dropbox papper

Som namnet antyder, Dropbox papper är helt enkelt ett papper, men det kan hjälpa dig med olika uppgifter, som att snabbt skapa en kreativ brief att skicka till kunder eller brainstorma nya innehållsidéer. Den kan lätt användas för en mängd olika aktiviteter, även utanför skrivandet.

Så om du vill förbereda en mötesanteckning eller en produktlanseringsplan kan du göra det på bara några minuter. Förutom det kan du integrera olika appar för att öka funktionaliteten och till och med ladda ner deras smartphone-app för att skriva ner spännande idéer på språng.

Zoho författare

Om du är trött på den traditionella ordbehandlaren du använder bör du prova Zoho författare. Den har allt ditt traditionella ord har, men med många fler funktioner som kan hjälpa dig i det långa loppet.

  Hur man skriver ett AutoHotkey-skript

Med ett rent och elegant gränssnitt kan du pumpa ut ord med mycket mindre ansträngning, tack vare deras skrivassistent. Det kan upptäcka grammatiska fel, förbättra läsbarheten och föreslå en bättre skrivstil.

Dessutom kan du lägga upp ditt innehåll direkt på WordPress och till och med integrera det med Zoho CRM.

Headline Analyzer

Om du är som jag som kämpar för att komma på bra rubriker, då CoSchedule Headline Analyzer är din räddare. Börja bara med att ange din rubrik och kontrollera om den är stark och kapabel nog att fånga uppmärksamhet och bättre SEO-ranking.

Jag älskar CoSchedule-rubrikanalysatorn. Jag använder den varje gång nu. 😊

— Michelle Warner (@gratefulone11) 17 december 2019

Det är inte många som inser att en rubrik spelar en stor roll för att fånga läsarnas uppmärksamhet. Ett litet misstag, och du har redan förlorat din chans att locka tittare. Så nästa gång du skriver innehåll, se till att använda det här verktyget för att komma på bra rubriker.

Sharethrough Headline Analyzer

Sharethrough Headline Analyzer är ett annat verktyg som hjälper dig att packa en perfekt rubrik. Anledningen till att jag har inkluderat två rubrikanalysatorer är att du ibland skulle vilja dubbelkontrollera och verifiera styrkan i dina rubriker på olika källor. Det är alltid bra att ha fler alternativ.

När du anger din rubrik kan du kontrollera styrkorna, kvalitetsresultatet och granska förslagen för att komma på något bättre.

iA Writer

Som författare blir vi ofta distraherade av de allra minsta sakerna, och det påverkar sättet vi skriver. För att eventuellt undvika det kan du använda iA Writer. Det skapar en helskärm och planerar skrivutrymme för dig att ägna din tid och fokusera på det utan att bli distraherad.

Det finns inte mycket att säga om deras gränssnitt eftersom det är helt enkelt och enkelt. Det är allt du och din text, det är allt. iA Writer är tillgängligt för Windows, Mac, Android och iPhone/iPad.

ProWritingAid

Om du har letat efter något som gör en massa olika uppgifter inom ett verktyg, då ProWritingAid kanske bara den du letar efter. Det kan snabbt kontrollera din grammatik, förbättra stilen och ge tips som hjälper dig att bli en bättre författare.

En av mina favoritfunktioner är möjligheten att hitta rätt ord när du inte kan komma på det, med hjälp av deras ordutforskare eller kontextuella tesaurus.

Sammantaget kan det hjälpa dig att undvika upprepningar, förvirrande ord, stora meningar och så mycket mer. Du kan eliminera varje enskilt fel och bli klar med ett rent och professionellt stycke redo att publiceras.

Ommwriter

I likhet med iA Writer, Ommwriter också hjälpa dig att bli mer fokuserad på ditt skrivande och undvika distraktioner. Redaktören öppnas i ett helskärmsläge med naturliga bakgrunder och mycket minimala funktioner, som nästan räcker för att få ditt arbete gjort felfritt.

Den har också ljudspår och nyckelljud som hjälper dig att enbart koncentrera dig på orden du skriver. Jag skulle säga att varje element som finns på Ommwriter hjälper dig att ge energi till din kreativitet och komma med fantastiska delar av innehåll.

  Följ pilen är ett lätt att följa navigeringsverktyg

Oavsett om du skriver en låt, bok, kärleksbrev eller något. Det här verktyget är gjort för alla typer av författare där ute.

Milanote

Det är ett välkänt faktum att författare inte tänker i en rak linje. Deras idéer blandas alltid ihop, och i slutändan bildar dessa idéer en vacker och färdig bit. Med det i åtanke, Milanote har tagit fram den här skrivmjukvaran som hjälper dig att lagra alla dina idéer och oavslutat innehåll på ett ställe och sedan arbeta med ditt sista stycke.

Istället för att lagra dina idéer överallt, kan du förvara alla under ett tak för att undvika konflikter och förvirring. Med Milanote kan du:

 • Lägg till bilder
 • Lägg till tankekartor
 • Bädda in videor
 • Skriv text
 • Samla ihop dina berättelsekaraktärers egenskaper
 • Förbered din disposition snabbt

Det finns mycket mer du kan göra med den här programvaran, så se till att registrera dig och komma igång gratis.

Begrepp

Att vara organiserad är lika viktigt som att komma på röriga idéer; annars skulle du slösa bort din tid på att lura och försöka komma ihåg var du höll ditt utkast. Begrepp hjälper dig att skriva, planera, samarbeta och bli mer organiserad med ditt arbete.

Med allt på ett och samma ställe kan du undvika kaos och att dra ut håret. Den har en briljant redigerare så att du kan skriva ditt innehåll och lägga till mer än 30 olika mediatyper. Du kan också tilldela uppgifter, lägga till en kalender och hålla ett register över allt.

Nyss upptäckt @NotionHQ och OMG ta mina pengar detta är fantastiskt.

— T (@thomaswde) 25 februari 2020

En annan imponerande funktion är möjligheten att lägga till en kunskapsbas så att du kan hitta alla dina svar sömlöst. Om du alltid har velat fokusera på ditt skrivande och vara mer organiserad är Notion ett bra alternativ.

Content SEO Checker

Fråga vilken onlinemarknadsförare som helst: ”Vilken trafikkälla är den mest värdefulla?” och de kommer att säga att det är Google.

Om du vill driva trafik från Google men kämpar med sökmotoroptimering (SEO), då Content SEO Checker kan hjälpa dig big time.

När du anger ett nyckelord föreslår detta verktyg LSI-sökord och andra värdefulla tips som hjälper dig att ranka bättre på sökmotorerna. Du kan sedan fortsätta att skriva hela ditt innehåll på deras editor och bli guidad när du gör några missöden som kan påverka din ranking.

Slutligen kan du utvärdera din SEO-poäng och, om du är nöjd, publicera den på din blogg/webbplats.

Copywritely

Copywritely är ett annat fantastiskt verktyg för SEO-ändamål. Det hjälper dig att polera ditt innehåll till max för att rankas högre på sökmotorerna. När du väl har klistrat in ditt innehåll på det här verktyget kan det upptäcka problem som kan förhindra bättre rankning och även föreslå eller ta bort vissa delar av ditt innehåll för att passera deras kvalitetsresultat.

  Hur man kontrollerar Apple TV Remote-batteri

Dessutom kan det:

 • Upptäck plagiat
 • Sök efter lönsamma sökord
 • Förhindra sökordsstoppning
 • Förbättra läsbarhetspoängen

Deras supportteam är tillgängligt 24/7, så det finns inget sätt att du kommer att lämnas utanför i händelse av problem, vilket är ganska goda nyheter.

Att skriva med stil

Oavsett hur bra författare du är, finns det alltid utrymme för förbättringar. Denna Udemy-kurs från ex-Wall Street Journal-redaktören, Shani Raja, ringde Att skriva med stilhandlar om att lära dig hur du gör dig själv till en exceptionell författare på nolltid.

Du kan förvänta dig att lära dig grunderna uppdelade i fyra lätta att följa moduler. När du har avslutat kursen kommer du att kunna tillämpa dessa strategier i vilken text du än skriver, oavsett om det är böcker, bloggar eller nästan vad som helst.

Den har över 85 000 studenter inskrivna med ett totalt betyg på 4,5/5 stjärnor, så du kan vara säker på att du hoppar in i något riktigt bra.

Canva

I innehåll är det visuella lika viktigt som text. Om du har stora textblock utan någon bild däremellan, kommer läsarna att ha svårt att slutföra det hela. Det blir bara för tråkigt. För att undvika det kan du använda det här verktyget som heter Canva.

Om ditt företag är ganska nytt och du inte har råd att anlita en UI/IX-designer eller om du blir antydd av Photoshop/Illustrator, ta en helg och lär dig Canva.

Canva är extremt användarvänligt och du kan skapa vackra mönster/grafik på några minuter.

— 🌎 (@jasminexETH) 19 februari 2020

Det låter dig designa olika grafik för ditt innehåll, vare sig det är diagram, utvalda bilder, grafer, tabeller eller något annat. Namnge valfri grafiktyp så kan du vara säker på att Canva har den. Du behöver inga designkunskaper för att använda den. Allt du gör är att välja en mall och anpassa den efter dina behov.

Pixabay

Vem gillar inte gratis bildbanksfoton och grafik, som är för högkvalitativa?

Pixabay är ett stort nav för gratis grafik och foton som kan användas utan att nödvändigtvis ge någon tillskrivning, även om det alltid är uppskattat.

Du kan hitta alla typer av royaltyfria element på den här webbplatsen och använda den i dina personliga såväl som kommersiella projekt. Om du har specifika storlekskrav kan du välja mellan flera alternativ och ladda ner det du föredrar. Hur coolt är inte det?

Slutsats

Jag hoppas att ovanstående verktyg och resurser kommer att hjälpa dig att bli en bättre författare och landa fler projekt.