5 bästa rubrikanalysatorn att använda innan du publicerar nästa blogginlägg

Spread the love

Om du vill att ditt blogginlägg ska prestera bra och få mer trafik måste du skapa en attraktiv rubrik.

En magnetisk rubrik är det som lockar läsarna. Din omvandlingsfrekvens kommer att öka med en iögonfallande rubrik eftersom det är så du kommer in i din läsares sinne. Oavsett vilken typ eller nisch din artikel har, måste du utveckla en iögonfallande rubrik för att locka publiken.

Enligt statistiken för CopyBlogger, har man sett att 80 % av publiken kommer att läsa rubriken, och endast 20 % av dem kommer att läsa hela artikeln. Detta kommer att göra det tydligt hur viktigt det är att komma med de bästa rubrikerna.

Rubriker misslyckas ofta när de inte är relevanta för artikelns tema eller inte stämmer överens med det skrivna innehållet. Om längden på din rubrik är mer än 60 tecken kommer sökmotorerna att ignorera den. Detta kan påverka dina omvandlingsfrekvenser mycket hårt.

Innan vi utforskar analysatorn, låt oss titta på några användbara tips för att skapa iögonfallande rubriker som konverterar.

Tips #1 – Använd några siffror eller specifika data i rubriker

Effektiviteten av din rubrik har en enorm inverkan på tillväxten av din blogg eller ditt innehåll. Om du inte kan göra rubriken klickbar och iögonfallande, då är vartannat steg för marknadsföring ett slöseri med tid. När du taggar specifika siffror eller data i dina rubriker blir det mer lockande för läsarna.

Detta är anledningen till att du hittar en majoritet av rubriker med vissa siffror i dem.

Om du har lagt märke till rubrikerna skulle du ha upptäckt att virala blogginlägg har udda siffror. Istället för att använda ordet ”sju”, bör du föredra att använda den numeriska ”7” eftersom det fångar publikens ögon. Du hittar de flesta artiklar med ”7” som används i rubriken om du har märkt det. Klickfrekvenserna har ökat exponentiellt med användningen av numeriska ”7” i titeln.

Tips #2 – Använd en unik motivering

Att använda ”rationale” innebär att lägga till något i din rubrik som instruerar publiken att utföra en åtgärd. Du måste ge din publik en anledning att läsa ditt innehåll.

Några av de bästa skälen som du kan använda i dina rubriker är:

  • Knep
  • Tips
  • Lektioner
  • Strategier
  • Hacks
  • Hemligheter
  • Sätt

Tips #3 – Fånga tittarnas uppmärksamhet

Det enda syftet med att skapa en attraktiv rubrik är att fånga tittarnas uppmärksamhet. Din rubrik bör be om läsarens fullständiga uppmärksamhet och fokusera på den givna uppgiften. Du måste komma ihåg att läsarna är människor och att deras uppmärksamhet distraheras av flera skäl. Du måste ge dem en anledning att behålla sitt fullständiga fokus på din webbplats.

  Hur man använder en balanserad komposition för starkare foton

Huvudsyftet med rubriken är att få tittaren att läsa den första meningen i ditt blogginlägg. Allt annat skulle hanteras av introduktion, punktlistor och berättande i blogginlägget.

För att skapa uppmärksamhetsdrivna rubriker måste du fokusera på några tips.

Unika rubriker

När du hittar ett utmärkt ämne kan du tänka på att justera rubriken lite och skriva om den. Men du måste se till att rubriken du kommer med är unik. Du kan säkerställa att din rubrik är unik genom att söka på den på Google och sätta rubriken inom dubbla citattecken. Om det inte finns några andra resultat på sökmotorn är din rubrik unik.

Helt specifika rubriker

Publiken letar efter några svar, och du kan ge dem rätt rubrik och svar på frågor. Detta kommer att omvandla dem till lojala läsare eftersom folk kommer att gilla att läsa mer av ditt innehåll.

Du kan se rubriken ovan som utbildar vad URL-svartlista är och hur man fixar det.

Genom att vara helt specifik i dina rubriker kommer du att kunna fånga läsarnas uppmärksamhet. Undvik att skapa vaga och läckra rubriker som är svåra för läsarna att förstå. Upptäck mer om din publik och skriv rubriker som kan locka dem till ditt innehåll.

Utveckla en känsla av brådska

Du måste skapa en känsla av brådska bland publiken, annars skulle de bara bokmärka ditt innehåll och aldrig återvända. Din publik måste känna att de skulle gå miste om något om de inte läser din artikel just nu. Med känslan av brådska får du dem att klicka på ditt innehåll i det ögonblicket och läsa det.

Gör din rubrik användbar för läsarna

Ovanstående tre punkter kan visa sig vara effektiva endast när läsarna tycker att din rubrik är användbar. Om din rubrik inte låter användbar för läsarna, kommer din publik inte att gå vidare för att läsa hela innehållet. Med användbar betyder det att innehållet måste vara fördelaktigt, informativt, användbart och värdefullt på alla sätt.

Om vi ​​fortsätter med tipsen för att förbättra dina rubriker finns det inget slut på antalet hacks. Om du följer dessa tips kommer du att märka att din klickfrekvens ökar i enorm utsträckning.

När du väl har en idé skulle det vara bra att analysera dem med följande verktyg och förbättra där det är möjligt.

CoSchedule

De CoSchedule Headline Analyzer vet vikten av rubriker och de vill att dina rubriker ska vara de perfekta. När du besöker CoSchedule Headline Analyzers webbplats ser du en ruta för att ange en rubrik. Här måste du ange rubriken som du har tänkt på till ditt blogginlägg.

  Hur man låser upp Venmo-kontot

När du väl har skrivit in rubriken kommer analysatorn att börja sitt arbete och komma med rätt förslag på ord. Du kommer också att få veta hur du kan optimera din rubriks karaktärslängd och hålla den mer engagerande för publiken. Några av aspekterna där dina rubriker analyseras är sentiment, ordval, skimmbarhet, ordantal, tydlighet och rubriktyp.

Det bästa med det här verktyget är att du får använda det gratis. Du behöver bara registrera dig med några grundläggande detaljer för att börja arbeta med det. Anledningen till att du behöver registrera dig är att spara informationen om rubriker du har använt. Detta är en annan utmärkt del av detta verktyg. Alla rubriker som du har använt lagras i en databas. Detta hjälper dig att förstå hur du har utvecklats när det kommer till rubrikskrivning.

Förutom det kommer du också att få vissa artikellänkar som kan hjälpa dig att förbättra dina rubriker. Så du kan säga att rubriken du skapar efter att ha använt det här verktyget skulle vara mycket bättre på grund av analysen.

Du kan till och med ladda ner Headline Studio Browser-tillägget för att snabbt och enkelt kontrollera ditt rubrikresultat och analysera det.

Sharethrough

Om du är mer bekymrad över verktygens UI-design och gränssnitt bör du titta på Sharethrough Headline Analyzer. Inte bara gränssnitt, utan du får också massor av användbara resultat här som kan hjälpa dig. Du kommer att kunna sätta upp en rubrik för att veta hur bra din rubrik kommer att prestera.

Verktyget analyserar dina rubriker och ger dig alla styrkor och svagheter med just den rubriken. Du kommer också att få vissa förslag för att justera din rubrik och göra den perfekt. Du behöver inte spendera en enda krona för att analysera din rubrik på det här verktyget. Huvudfokus för detta verktyg är att hjälpa bloggare, marknadsförare och annonsörer.

Verktyget analyserar din rubrik och ger olika förslag som sammanhangsord, passivt språk, varningsord och rubriklängder. Du får också vissa specifika förslag som att lägga till en kändis eller namn på ditt varumärke för att skapa bättre rubriker. Ditt engagemangs- och intryckspoäng kommer att utgöra ditt rubrikresultat så att du kan få en tydlig uppfattning om din rubrik.

MonsterInsights

MonsterInsights är ett ganska känt Analytics-plugin för WordPress som har hjälpt flera företag att växa. De har framgångsrikt levererat e-handelsrapporter, realtidsanalys, SEO-rankning och mycket mer. MonsterInsights Headline Analyzer är ett annat framgångsrikt verktyg som erbjuds av dem.

De vet värdet av SEO och lägger stor vikt vid det även när de skriver rubriker. Det här verktyget hjälper dig att skriva oemotståndliga SEO-rubriker för att omvandla publiken till dina kunder och driva mer trafik till din webbplats.

  Åtgärda den här enheten används av ett annat programljudfel

Det bästa med denna rubrikanalysator är att du också får en ordbank för ordförslag. Det här avsnittet visar sig vara ganska fantastiskt för att hjälpa dig att skapa den perfekta rubriken för ditt nästa blogginlägg. Orden är fördelade utifrån olika kategorier, och det är lämpligt att ta med minst en av dem.

Så vad väntar du på? Skapa en perfekt rubrik med hjälp av detta fantastiska verktyg.

Använd min titel med stora bokstäver

Använd min titel med stora bokstäver använder sig av cirka 50 olika aspekter för att analysera din rubrik och ge en poäng. Det övergripande rubrikresultatet ges baserat på SEO, sentiment och läsbarhet.

Om vi ​​tittar på läsbarhetsaspekten så analyseras din rubrik utifrån vanliga ord och vesslingar. Det låter dig veta hur mycket din rubrik är läsbar för publiken.

Om vi ​​tittar på SEO-aspekten kommer din rubrik att analyseras utifrån användningen av kraftord, antal tecken, antal ord, nyckelord och SEO-pixelbredd. Detta hjälper dig att rankas på en bättre plats i Googles sökresultat med hjälp av din rubrik.

Sentimentaspekten bedöms utifrån användningen av positiva och negativa ord i dina rubriker. Användningen av känslomässiga ord i din rubrik kommer definitivt att hjälpa mycket för att öka klickfrekvensen.

Det totala rubrikresultatet som erhålls efter en detaljerad analys hjälper dig att arbeta med dina rubriker. Du kommer också att lära dig de områden av rubriker som du behöver arbeta med för att nå toppen av Googles sökresultat.

Innehållsrad

Innehållsrad har kommit på ett innovativt sätt att analysera dina rubriker. Alla dina rubriker analyseras utifrån flera kriterier, inklusive ordval, rubriklängd, känslor, kraftord och mycket mer. Så du får veta var din rubrik står med denna rubrikanalysator.

Analysatorn kommer att analysera rubriken och peka ut alla styrkorna i dina rubriker. Detta hjälper dig att spåra när du är på rätt spår. Med de starka sidorna påpekade kommer du att känna till att dessa aspekter alltid ingår i dina rubriker.

Slutligen kommer du att få några förslag genom vilka du kan förbättra dina rubriker. Med de praktiska tipsen kommer du att kunna optimera dina rubriker på rätt sätt.

Så du får komma på en perfekt rubrik genom att analysera din rubrik genom att gå igenom dessa tre steg.

Slutgiltiga tankar

Alla kommer att gilla att använda olika rubrikanalysatorer enligt deras syfte. Istället för att lita på någons råd är det bästa du kan göra att prova alla ovan nämnda rubrikanalysatorer för att hitta den perfekta för dig. När du använder en rubrikanalysator vet du hur mycket din rubrik kan hjälpa dig att rankas i Googles sökresultat.

Läs sedan om AI-drivna verktyg för att optimera innehåll.