15 bästa apparna för att göra musik med bara din telefon (Android & iOS)

Våra liv är oförutsägbara utan smartphones, eftersom telefoner tillåter oss att kommunicera med familj och vänner.

Dessutom ger detta oss möjlighet att komma åt många användbara applikationer. Anledningen till att få åtkomst till sådana appar kan vara för att eliminera tristess, förbättra det dagliga livet eller arbeta på distans.

Smartphones har nu fantastiska alternativ för människor som brinner för musikproduktion för ett tidsfördriv eller en livstid. Avancerad teknik har gett ett stort antal musikproduktionsappar för musikälskare.

Dessa appar låter dig få tillgång till många provpaket, instrument, royaltyfria spår och redigeringsalternativ. Dessa funktioner låter dig skapa din egen musik och dela den med dina nära och kära.

Varför använda musikproduktionsappar?

 • Musikproduktionsappar gör att skapa musik ganska enkelt och bekvämt. Du behöver inte ägna dig åt komplicerad programvara när dessa appar har enkla användargränssnitt.
 • Dessa appar erbjuder ett bra urval av instrument. Du kan också få tillgång till sampla beats och på så sätt skapa fräsch musik utan större skicklighet.
 • Musikproduktionsappar är ganska överkomliga. Vissa av apparna är tillgängliga med lämpliga funktioner gratis.

Låt oss nu utforska några av de bästa apparna för din Android-enhet.

FL STUDIO MOBIL

FL STUDIO MOBILE låter dig skapa och lagra flerspårsprojekt på bara din Android-smarttelefon eller surfplatta. Den har funktioner som ljudinspelningar, effektmoduler, Chromebook touch, musstöd, helskärms DeX, stöd för MIDI-kontroller, Piano roll och mer.

FL STUDIO MOBILE har också en stegsekvenserare, delningsmöjlighet via Wi-Fi eller moln, och ett virtuellt pianoklaviatur. Den kommer med flera trumprover som hattar, cymbaler, snaror, kickar, stigare och mer. Det inkluderar även SuperSaw-förinställningar och MiniSynth-förinställningar.

KORG Kaossilator

KORG Kaossilator är en synthesizer-app för Android-enheter. Den kommer packad med elektroniska ljud och akustiska instrument som gör att du kan spela ett brett utbud av ljud. Den erbjuder också en sequencer som är perfekt för att skapa låtar.

KORG Kaossilator låter dig utföra bara genom att använda beröringsgester. Du kan utforska mer än 150 olika ljud med hjälp av vilka du kan producera ett brett utbud av musik. Den kommer med en Key/Scale-funktion som eliminerar alla typer av felaktiga toner. Dess loop-sequencer möjliggör enkelt liveframträdande och spårskapande.

Roland Zenbeats

Roland Zenbeats är en härlig musikskapande applikation som låter dig göra musik på din telefon. Det ger dig många alternativ för moderna och legendariska ljud. Det gör att du enkelt kan skapa beats och låtar med flera spår.

Roland Zenbeats ger dig avancerad redigeringsfunktion för att justera ljuden. Dess ekosystem ger dig tillgång till flera tidsbesparande verktyg för att redigera, dokumentera och förfina dina idéer.

Beat Maker Go

Beat Maker Go är en applikation för trumpads som låter dig skapa beats och komma med fantastiska musikspår. Dess stora bibliotek består av över 200 ljudpaket. Du kan enkelt dela din skapelse med dina vänner och familj.

Denna app är lämplig för nybörjare såväl som PRO-beatmakare. För nybörjare erbjuder det också lektioner för att lära sig processen för att skapa musik på rätt sätt. Du kan utforska musik och ljud från genrer som Techno, House, Hip-Hop, Trap, Dubstep, Rock och mer.

BeatMaker 3

BeatMaker 3 kombinerar kraften och effektiviteten hos riktig hårdvara och traditionell datormjukvara i en lösning. Den här appen låter dig uppträda, spela och spela in med hjälp av inspirerande verktyg som roll, repeat, swing, etc.

Denna app tar dig över 128 banker med 128 pads. Dessa låter dig spela in live, hacka, mangla, sätta ihop och omsampla bekvämt. Dess exakta sekvensering ger dig fantastiska redigeringsfördelar. BeatMaker 3 har ett fantastiskt bibliotek med exklusivt innehåll.

Figur

Gör rungande musik på några minuter med Figure. Det låter dig skapa beroendeframkallande beats var som helst och när som helst på din iPhone. Denna app är idealisk för nybörjare såväl som skickliga musikmakare.

Denna enkla app låter dig skapa kompletta spår med melodier, bas och trummor. Dess enkla XY-automatisering gör att du kan lägga till spännande effekter till dina låtar. Du kan manipulera dina låtar snabbt.

Denna app är idealisk för iOS 11 eller högre versioner.

Garage Band

GarageBand ger dig en fullfjädrad musikstudio till hands. Dess liveslingor låter dig producera musik som ett proffs. Dess multi-touch-keyboard gör att du kan spela en mängd olika instrument med stor lätthet.

Du kan enkelt fånga nästan vilket ljud som helst och använda ljudeffekter på studionivå. Här kan du lägga till virtuella sessionstrummisar till din låt och spela grooves. Dess smarta stråkar låter dig spela hela stråkorkestern.

Den erbjuder 24-bitars ljudupplösning för inspelning, mixning och export av låtar. Du kan lagra dina låtar på iCloud och dela dem när som helst med dina vänner och familj.

KORG Gadget 2

KORG Gadget 2 är en allt-i-ett-app för musikproduktion med ett intuitivt gränssnitt. Den erbjuder ett 40-tal trummaskiner och små synthesizers som du kan kombinera fritt.

Dess prylsamling inkluderar kompakta synthesizers, samplers, trummaskiner, MIDI-verktyg, ljud och mer. Du kan länka till lämplig hårdvara och få tillgång till oändliga möjligheter.

BandLab

BandLab är ett fantastiskt gratisprogram för att skapa musik och musikinspelning som mer än 50 miljoner användare använder världen över. Du kan skapa musik oavsett dina kunskaper och bakgrund. Den levereras med en multitrack-studio där du kan skapa, redigera och remixa din musik.

Den låter dig lägga till kreativa effekter, göra beats och använda samplingar och loopar från deras royaltyfria ljudspår. Dessa ljudpaket kommer från genrer som dubstep, EDM, hiphop, garage, rock, house, rap, etc.

BandLab har också en social nätverksfunktion som låter dig hitta nya vänner. Du kan också starta ett band med andra musiker eller få kontakt med medarbetare.

Här stöter du på 180+ sång/bas/gitarreffekter, 330+ virtuella MIDI-instrument, looper, videomix och fler spännande funktioner.

Denna app är tillgänglig för både Android- och iOS-smarttelefoner.

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

Frätande 3

Caustic 3 är en app för musikskapande i realtid inspirerad av rackmonterade samplers/synthesizers. Det låter dig skapa ett anpassat ställ genom att lägga till upp till 14 maskiner från flera val. Denna applikation kommer med ett effektställ som stöder två effekter per maskin.

Den erbjuder också ett mixerbord, globala Reverb/Delay-effekter, en mastersequencer, en parametrisk EQ för mastersektionen och en limiter.

Du kan ladda ner den här appen från Google Play Store eller App Store.

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

Music Maker JAM

Music Maker JAM är en gratis musikapp som låter dig enkelt skapa beats, musik eller låtar. Det är en lättanvänd app som erbjuder ett brett utbud av musikgenrer.

Dessa genrer inkluderar EDM, trap, rap, hiphop, dubstep, garage, house, rock, pop och mer. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, ger den här appen dig det enklaste sättet.

Här kan du utforska över 300 mixpaket med över 500 000 loopar. Du kan spela in din musik och använda dess 8-kanals mixer för en perfekt mix. Att göra beats och remixa är bara en fråga om att skaka din smartphone med den här appen.

Ladda ner den här appen för Android- och iOS-telefoner från respektive appbutik.

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

n-Track Studio DAW

Det är en kraftfull applikation som gör din smartphone till ett perfekt verktyg för musikskapande. Den låter dig spela in ett obegränsat antal ljud-, trum- och MIDI-spår, mixa dem under uppspelning och lägga till effekter till dem.

Du kan också redigera låtar, gå med i Songtree-communityt, dela låtarna online och samarbeta med andra artister.

Denna app ger dig tillgång till Mono- och stereospåren. Den levereras med en step-sequencer beatmaker. Den kommer med funktionerna för Aux- och Group-kanaler, piano roll Midi Editor, on-screen Midi Keyboard, inbyggd metronom och mer.

Du kan få den här appen för din Android- eller iOS-smarttelefon från Google Play Butik respektive App Store.

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

Groovebox

Groovebox är en gratis app för musikstudio med fantastiska trum- och syntmaskiner. Det gör att du snabbt kan börja skapa melodier och beats och spela instrument i världsklass.

Med den här appen kan du utforska ett stort antal ljud med många rytm- och melodimönster. Du kan skapa dina egna melodier och ljud genom att spela berörbara instrument. Här kommer du över fem solida instrument, inklusive MiniMon, Horizon, RetroBass, Drumbox, etc.

Den låter dig arrangera dina spår med hjälp av dess sångbyggande funktion. Du kan dela din skapelse med andra. Du kan ladda ner den här appen för din Android- eller iOS-smarttelefon.

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

Groovepad

Vill du producera musik som DJ:s? Groovepad kan låta dig göra detta utan höga musikkunskaper. Denna app lär dig att skapa dina låtar och spår. Här kan du avancera steg-för-steg och experimentera på ett stort antal sätt.

Den levereras med ett stort bibliotek med musikspår och ljud. Några populära genrer som du kan hitta i den här appen inkluderar House, EDM, Dubstep, Hip-Hop, Drum and Bass, etc. Du kan enkelt dela din skapelse med din familj och vänner.

Du kan ladda ner den till din Android- eller iOS-smarttelefon.

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

Soundtrap Studio

Soundtrap är en underbar samarbetsapp för podcast och musikinspelningsstudio som låter dig skapa musik som du väljer. Du kan bjuda in dina vänner för samarbete. Skapa häpnadsväckande musik med professionellt inspelade loopar.

Den låter dig använda ett brett utbud av professionella effekter av hög kvalitet. Du kan prenumerera på Antares Auto-Tune® och redigera din sång. Det låter dig spara alla dina skapelser i molnlagringen och hämta dem när det behövs.

Ladda ner för din iOS- eller Android-telefon.

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

Författarens anteckning

Enligt min mening är GarageBand den mest mångsidiga och pålitliga appen för musikproduktion runt om i världen. Tillgången på ljudeffekter och instrument och dess stora bibliotek gör den idealisk för alla. Detta är dock endast begränsat till iOS-användare eftersom det inte är tillgängligt för Android-enheter.

BandLab är ett bra alternativ som är tillgängligt för iOS såväl som Android-användare. Den kan verkligen förvandla dina enheter till musikproduktionsprogramvara och erbjuda många funktioner.