14 Starbound servervärd för att släppa loss din interstellära fantasi

Du kan ge dig ut på en interstellär resa med dina vänner med hjälp av Starbound Server Hosting-tjänster. Varför utforska universum ensam när du gör det med dina vänner och göra det ännu roligare?

Starbound är inte bara ett 2D-spel som alla andra. Det är en hel upplevelse som tar dig runt i ett slumpmässigt genererat universum med sitt eget antal planeter, varelser och så mycket mer du kan utforska. Detta spel låter dig utforska, skapa och till och med använda dina stridsfärdigheter för att bekämpa det onda i rymden.

Oavsett om du är ny i det här spelet eller ett proffs som redan har avslöjat universums hemligheter, finns det fortfarande mycket mer. Nu, innan du kan hoppa över i att välja rätt servervärd för dig och dina vänner, se till att gå igenom serien av krav du behöver för att ställa in servern, dess fördelar och de nödvändiga funktionerna.

Att använda en dedikerad server ger dig hela kontrollen för att spela sömlöst och lägga till så många vänner och till och med skapa en community. Så vi provade några av de bästa servervärdena på internet och skapade en lista som kan vara perfekt för dig.

Så, spänn fast dig och gör dig redo med dina utforskningsmössor; vi är på väg att gå in i zonen för Starbound Server-hosting och utforska.

Fördelar med att använda Starbound värdserver

Vänta! Innan vi kan hoppa direkt till listan över servrar måste du läsa detta. Du kanske fortfarande har dina tvivel om varför du ens behöver gå igenom detta krångel med att skapa en server.

Du kan inte bara njuta av det här spelet med dina vänner, utan du har full kontroll över spelinställningarna. Här är några fördelar med att använda en värdserver.

Anpassning och kontroll

En av de stora fördelarna med att använda Starbound serverhosting är möjligheten att anpassa och ta full kontroll över din spelupplevelse. Du kan ändra inställningarna, lägga till spelare, välja specifika konfigurationer och göra mycket mer utan avbrott.

Flerspelarupplevelse

En annan lysande fördel som vi ofta har pratat om är att du kan njuta av att spela med dina vänner. Med hjälp av en dedikerad server kan du se till att spelupplevelsen blir mer exklusiv för dina vänner eller till och med välja att skapa en sluten gemenskap, beroende på vad som fungerar bäst för dig.

Smidig spelupplevelse

Istället för att använda delade servrar eller offentliga servrar kan du välja att gå med dedikerad serverhosting. Vi har också provat båda alternativen, och det råder ingen tvekan om att medge att en dedikerad server ger en smidigare spelupplevelse med minskade fördröjningar, snabbare laddningstid och stabilitet.

Minimikrav för Starbound serverhosting

Därefter behöver du veta mer om minimikraven för att ställa in stabil serverhosting. Vi har skapat en lista över de lägsta och rekommenderade kraven för servervärd nedan.

Specifikation Minimikrav Rekommenderade krav ProcessorDubbelkärnig, 2,0 GHz Quad-core, 3,0 GHz eller högreRAM2GB4GB eller högreLagring4GB8GB eller mer (SSD)OperativsystemWindows, Linus, macOSWindows, Linus, macOS (uppgraderad)Nätverk5Mbps uppladdningshastighet10Mbps eller högre uppladdningshastighet1

De ovan nämnda kraven kan ändras beroende på antalet spelare du vill lägga till på din server. Du behöver fler flertrådar och kärnor för en smidig spelupplevelse om du vill lägga till fler spelare till din server. Detsamma kan sägas om att lägga till mer RAM för att förhindra eventuella fördröjningar.

Låt oss nu titta på de bästa Starbound Server Hosting-alternativen.

Nodecraft

Nodecraft-servervärden är en av de bästa för att ge dig den bästa Starbound-spelupplevelsen någonsin. En av de stora fördelarna med att använda Nodecraft är dess exceptionella användargränssnitt som låter dig navigera genom alla dess funktioner och inställningar utan krångel.

Du kan få prenumerationen gratis till att börja med, och om du är nöjd med dess prestanda kan du byta till den betalda servern. Denna värd använder NodePanel som låter dig ställa in servern inom några sekunder. Förutom detta kan du skapa modderade servrar, installera plugins och leka med olika konfigurationer direkt från dina smartphones.

Nodecraft har satt upp platser över hela världen, vilket säkerställer låg latens och noll fördröjningar. Med korrekta molnsäkerhetskopior kan du skapa den exakta kopian av dina filer och inställningar. Med detta kan du testa nya konfigurationer på äldre säkerhetskopior utan att ändra inställningarna för den nya inställningen.

Dessutom börjar priset på $9,98 per månad, vilket är en ganska anständig summa för att komma igång.

Funktioner

 • Servrar med DDoS-skydd
 • Gratis provversion tillgänglig
 • Fortsätt kolla med realtidsstatistik
 • Ett klick Installer för modpacks
 • Server i Sydamerika

Den är tillgänglig på

HostHavoc

HostHavoc är den mest pålitliga och pålitliga leverantören av spelservervärden på internet. Det faktum att den erbjuder 72 timmars pengarna-tillbaka-garanti talar för sig själv och dess prestanda. Denna server är känd för sin prisvärdhet och exceptionella kundsupport.

Det finns över 11 globala datacenter för HostHavoc som upprätthåller hög nätverkstillgänglighet. Du kan förvänta dig en 99,9 % nätverksupptidsgaranti, vilket säkerställer konsekvent prestanda och minimal stilleståndstid under dina spelsessioner. På tal om ett användargränssnitt, den här värdtjänstleverantören fungerar på TCAdmin v2 kontrollpanel som är lätt att använda, även för nybörjare.

Om du stöter på några problem när du ställer in servern eller om du hittar någon driftstopp, är kundtjänst tillgänglig 24×7 runt om i världen för att åtgärda sådana problem. Dessutom, med hjälp av DDoS-skydd, skyddas all din data och server från alla skadliga attacker som kan resultera i prestandaproblem.

Funktioner

 • Lätt att installera mods och plugins
 • Erbjuder 2-stegsautentisering
 • Briljant kundsupport
 • 72 timmars riskfri pengarna-tillbaka-garanti
 • Omedelbar installation tillgänglig
 • 11 datacenter globalt

Host Havoc har en överkomlig prisstruktur som börjar på $9 per månad.

GameServer Kings

Du kan nu välja Starbound-servervärd baserat på antalet spelare du vill lägga till.

GameServer Kings är prissatta baserat på hur många spelare du hoppas få servern för. Du kan välja mellan 6 spelare till upp till 50 spelare och fler. Du kommer att älska den övergripande tjänsten som tillhandahålls av värdleverantörerna, som erbjuder 24 timmars återbetalningspolicy om du inte är nöjd med deras tjänster.

Det bästa, framför allt, är det faktum att det fullt ut stöder RCON-verktyget också, och du kan få full kontroll över din server var som helst i världen. Du kan till och med integrera Steam Workshop i din server och få lika många plugins och mods till ditt spel.

Har du inte de mods som krävs på Steam? Inga problem.

Du kan ladda ner mods från den externa betrodda webbplatsen med några enkla klick. Nu, om du är ny på allt detta, kan du prata med kundsupport via livechatt, som är tillgänglig 24×7, eller skicka din fråga till dem. Andra grundläggande funktioner du hittar här är DDoS-skyddet, installation av anpassade plugins, kartor, spellägen och mycket mer.

Funktioner

 • Prisvärd
 • 24-timmars pengarna-tillbaka-garanti
 • Dussintals spellägen är tillgängliga
 • Installera anpassade plugins och kartor
 • 24 x 7 kundsupport

Priset ökar baserat på antalet spelare du lägger till på din server. Du kan också välja planer för 3 månader, 6 månader och 12 månader på samma sätt.

Apex Hosting

Apex Hosting är känt för att vara bland de bästa spelvärdleverantörerna på webben. Inte bara är det utmärkt för sin Starbound-server, utan också det bästa för att spela Minecraft också. Frågan är vad som gör den bäst av alla?

Det finns massor av funktioner som gör att det sticker ut bland listan över värdleverantörer som vi har nämnt här. Du kan komma åt spelpanelen från din smartphone eller vilken dator du för närvarande arbetar på. Några av dess funktioner inkluderar en 99,9 % drifttidsgaranti tillsammans med ultralåg latens som ger dig den bästa spelupplevelsen.

När du har betalat och köpt prenumerationen är processen enkel och smidig efteråt. Med enkla konfigurationer och installationsprocesser kan du ställa in servern på några minuter. Bortsett från det kommer din server sannolikt att uppdateras automatiskt, tillsammans med automatiska säkerhetskopieringar.

Funktioner

 • 24/7 Live kundsupport
 • Automatiska säkerhetskopieringar och uppdateringar
 • Konsekvent pålitlig drifttid
 • Gratis underdomäner
 • Obegränsade spelautomater

Priset börjar på $7 och går upp på samma sätt baserat på minnet du väljer att gå med.

ShockByte

ShockByte Starbound servervärd liknar ingenting du har stött på hittills. De hävdar att de erbjuder 100 % drifttid, vilket gör det bästa av alla vi har granskat. Du kan kolla in detta påstående genom att skaffa deras minimiprenumeration, och om saker och ting inte fungerar som du hoppas på kan du få full återbetalning inom 72 timmar.

Så fort du köper hyrservern får du alla inloggningsuppgifter och annan info för din server med posten. Härifrån kan du konfigurera alla inställningar du önskar, lägga till fler spelare och börja spela.

Du kan välja prisplan baserat på antalet spelare och det minne du vill få. Sammantaget är det ganska prisvärt jämfört med sina konkurrenter. Några av funktionerna inkluderar automatiska uppdateringar och säkerhetskopior. Tillsammans med detta får du också obegränsad SSD-lagring och bandbredd för alla värdplaner.

Framför allt, om du inte har någon aning om hur du ställer in allt och börjar spela på dessa servrar, kan du öppna en livechatt med kundsupport. Jag försökte till och med ställa några frågor runt klockan 02.00, och de kunde hjälpa mig direkt.

Funktioner

 • Stöder alla mod-paket
 • DDoS-skydd
 • Automatiska uppdateringar och säkerhetskopieringar
 • 100 % drifttid
 • Stöder Modding
 • 24-timmars pengarna-tillbaka-garanti

Dessutom börjar prisstrukturen på $4,99/månad baserat på planen du åker med.

AleForge

Om du funderar på att skapa en gemenskap av Starbound-spel med dina vänner och andra spelare, är Aleforge-serverhosting det du behöver. Du kan starta ditt abonnemang och betala med kortplatsen. Under kassan kan du helt enkelt välja faktureringscykeln och antalet slots, som kan gå så högt som 64 platser.

Det finns för närvarande fem serverplatser med 99,9 % drifttid som erbjuder laggfritt spelande. Även om du är ny på detta, gör den lättanvända kontrollpanelen det enkelt att navigera runt och hantera servern. Modinstallationsprogrammet låter dig installera Steam Workshop-innehåll, modpacks, plugins och mer.

Framför allt är det bästa med den här servern att du kan göra en testkörning i 10 dagar gratis. Efter detta kan du antingen välja att uppgradera den eller säga upp prenumerationen. Jag älskade personligen processorn med hög klockhastighet och obegränsat diskutrymme. Du får NVMe SSD-hårddiskar som fungerar 6 gånger snabbare än vanliga SSD-enheter.

Funktioner

 • Automatiserad uppgiftsschemaläggning och serveraviseringar
 • Lättanvänd kontrollpanel
 • Ett klick mod installatörer
 • 24/7/365 kundsupport
 • Gratis provversion tillgänglig
 • Erbjuder obegränsat diskutrymme
 • 5 datacenter

AleForge erbjuder dig en gratis provperiod i 10 dagar, och den betalda planen börjar på $9 per månad. Du kan välja plan baserat på antalet spelare, minneskapacitet och andra faktorer.

Effektivisera servrar

Streamline Servers är perfekt lämpad för spelare som har en enorm community av Starbound-spelare. Denna värdleverantör är tillgänglig för slots för 8 spelare till 256 spelare. Du kan helt enkelt klicka på Beställ nu för att starta betalningsprocessen och välja vilken typ av server du vill köpa.

Några av alternativen att välja mellan inkluderar faktureringscykel, plats, CPU-hastighet, CPU-prioritet, platser och annan ytterligare information. Så fort du har gjort betalningen är servern klar med nödvändiga installationer inom några minuter. Går vi vidare, gör deras ettklicksmodinstallationsprogram det enklare att installera valfri mod inom några sekunder.

Servrarna finns för närvarande på 22 platser runt om i världen. Du kan välja bland dem när du gör en beställning. Med dessa många platser kan du välja den närmast dig och njuta av spel utan fördröjning.

Streamline-servrar ger fler funktioner och har en utmärkt utformad kontrollpanel med en flexibel design och flera sidor som hjälper dig att hantera alla aspekter av servern.

Funktioner

 • Finns på 22 orter
 • Stöder mer än 50 spel
 • DDoS-skydd
 • 24×7 kundsupport
 • Ett klick mod installationsprogram

Prisstrukturen börjar från $2,00/plats.

GTX-spel

GTX Gaming är en av de äldsta leverantörerna av spelservervärdar. De erbjuder en rad alternativ för dig att välja mellan när du väljer vilken typ av värdplan du letar efter. Oavsett antalet platser du vill gå med får du upp till 5 GB ledigt minne och upp till 100 GB gratis lagringsutrymme.

Du kan till och med byta till andra spel med några enkla klick gratis när du vill. GTXGaming har några av de bästa funktionerna där 100 % av servrarna är på SSD och körs på 4,2Ghz klockhastighet i7-processorer.

På tal om servrarna finns det 14 datacenter runt om i världen. Du kan välja vilken som är närmast dig för bästa prestanda. Dessutom är GTX-servrar alltid online och är DDoS-skyddade för att förhindra datastöld.

Förutom Starbound finns det 100+ spel tillgängliga med olika mods och en kontrollpanel som gör det enkelt att navigera runt. Sammantaget var supportteamet tillgängligt inom några minuter efter att de skickat in biljetterna och gjorde processen ganska smidig under hela samtalet jag hade med dem.

Funktioner

 • 5 GB ledigt RAM
 • Upp till 100 GB gratis lagringsutrymme
 • Prisvärd
 • Lätt att ställa in
 • Automatiska säkerhetskopieringar och uppdateringar av din server
 • Spelbyte tillgängligt
 • 24 timmars pengarna tillbaka-garanti

Dessutom är det mycket prisvärt och kostar bara runt $1 per slot.

Bluefang Solutions

Bluefang Solutions är ett annat prisvärt alternativ om du har en budget. De erbjuder Overseer Panel, som är ganska användarvänlig och låter dig konfigurera dina serverinställningar, såsom spelläge, kartor och mycket mer.

Om du är en professionell utvecklare som älskar att leka med koder kan du använda kommandoradsredigeraren på servern för att redigera spelserverns konfigurationsfiler, såsom spellägen, spelargränser och mer. Med 100 % FTP-åtkomst kan du ta hela kontrollen över servern och alla filer.

Jag kunde enkelt ändra serverinställningarna och installera anpassade spelmods och plugins med några enkla steg. Bland funktionerna kommer du att älska SSD-lagringsenheten som är mycket snabbare än hårddisken. Denna serverhosting erbjuder dig en 72 timmars pengarna-tillbaka-garanti, vilket gör det lättare att välja om du inte är nöjd med tjänsterna.

Funktioner

 • Erbjuder dedikerad IP-adress
 • 24/7 kundsupport
 • 72 timmars pengarna-tillbaka-garanti
 • Mycket prisvärd
 • Tillhandahåller tillsynspanel

Du kan köpa Bluefang Solutions värdtjänst från $15/månad per 10 slots.

PingPerfect

PingPerfect är en av våra favoriter när det gäller att välja servervärd för Starbound. Den har massor av funktioner som gör den mycket fördelaktig både när det gäller användbarhet och prisvärdhet. Från och med hårdvaran använder PingPerfect de senaste CPU- och lagringsenheterna för att ge dig den bästa övergripande prestandan under tung användning.

När du går vidare får du också 1 GB webbutrymme där du kan marknadsföra din spelserver, kommunicera med andra spelare och mer. Om du är missnöjd med tjänsterna som erbjuds av PingPerfect kan du utnyttja 48 timmars pengarna-tillbaka-garantin genom att kontakta kundsupporten, som också är tillgänglig dygnet runt.

När det gäller säkerhet och att hålla din data säker, är din server försedd med DDoS-skydd som upptäcker och mildrar eventuella attacker i realtid och säkerställer att den fungerar smidigt hela tiden. Alla dina data säkerhetskopieras också regelbundet så att du aldrig förlorar någon av dina data under några omständigheter.

Funktioner

 • Prisvärd och enkel att använda
 • 48 timmars pengarna tillbaka-garanti
 • Mobil kontrollpanel tillgänglig
 • Erbjuder gratis debranding
 • Lätt att använda spelbyte
 • 24 x 7 kundtjänst

Dessutom älskade vi spelpanelen, som var lätt att navigera och konfigurera med sin intuitiva design. Tillgången till globala datacenter gör den övergripande upplevelsen laggfri. Dessutom kostar värdtjänsterna från $16,60/månad per 10 slots.

Gaming Deluxe

Gaming Deluxe är känt för att ha några av de bästa servrarna i världen, med de bästa hårdvarufunktionerna. De körs på i7- eller i9-processorer eller Dell-servrar med E3/E5-processorer som är kategoriserade under högpresterande processorer. När du börjar använda servrarna för ditt spelande kan du uppleva multitasking-funktioner som att hantera spellogik, spelaranslutning, etc.

Denna värdleverantör har en av de bästa, enklaste men ändå mycket anpassningsbara kontrollpanelerna som du enkelt kan navigera runt. Med liten eller ingen guide behövs, kan du enkelt ställa in servern efter köpet. Liksom andra värdleverantörer i den här listan erbjuder Gaming Deluxe 24 timmars återbetalningspolicy.

För närvarande tillhandahåller de bara 7 datacenter globalt, vilket inte är mycket, men det fungerar bra för dem som bor nära dessa platser. För att lägga till mer här får du även DDoS-skydd på din server som håller din data säker från alla attacker.

Funktioner

 • Omedelbar installation tillgänglig
 • Ger offsite backup
 • Erbjuder DDoS-skydd
 • Prisvärt och billigt
 • Full FTP-åtkomst
 • 24 timmars pengarna tillbaka-garanti
 • 7 datacenter globalt

Priset för Starbound serverhosting här börjar från endast £10,00.

1G-servervärd

1G Server Host är känt för att vara den enda värdleverantören som erbjuder 5,2 GHz spelservrar med lägsta möjliga kostnad. Inte bara vi utan användare över hela världen har älskat de tjänster som erbjuds av teamet, tillsammans med snabb kundsupport genomgående. Du kan gå med i deras Discord-server, där du kan få snabba underhållsuppdateringar tillsammans med bättre svar från teamet när det behövs.

När vi kommer över till listan över funktioner, som vi nämnde, erbjuder de en 5,2 GHz processor med 16 kärnor och 32 trådar. Servrarna får en hastighet på upp till 7 000 mbps för den snabbaste svarstiden medan du är fast i att fånga över Starbound-universumet.

För att säkerställa att du inte förlorar någon data under tiden tar 1G hand om det i backend och skapar en fullständig offsite backup åt dig.

Funktioner

 • Byt till ett annat spel direkt
 • Använder anpassad TCAdmin-panel
 • 72 timmars pengarna tillbaka-garanti
 • Fullständiga säkerhetskopior utanför webbplatsen
 • Obegränsat antal spelare
 • 9 globala platser

Dessutom är den mest intressanta delen av denna serverhosting att du får lägga till ett obegränsat antal spelare till vilken plan du väljer. Och priset börjar från endast $15.00.

Nitrado

Vi har ytterligare en Starbound-serverhosting som är både prisvärd och lätthanterlig. Nitrado Server Hosting har en rad abonnemangsplaner som du kan välja bland baserat på antalet spelare du vill lägga till på din server. Det kan börja från 4 spelare till så högt som 200 spelare.

Det finns cirka 8 globala datacenter med exceptionella uppsättningar av hårdvara och funktioner som direkt påverkar din spelupplevelse. Välj rätt datacenter som är närmast dig för bättre anslutning och även låg latens.

Vi älskade hur enkelt det var att hantera hela servern direkt från början. När du har köpt värdplanen kan du enkelt ställa in allt och installera mods, plugins och mer. Förutom detta kan du hantera konfigurationerna och till och med dela åtkomst till servern med dina vänner för bättre hantering.

För att hålla dig uppdaterad om det senaste underhållet, uppdateringarna och händelserna relaterade till spelgemenskapen kan du gå med i Discord-communityt, Nitrado Community-evenemang och andra liknande aktiviteter.

Funktioner

 • Dagliga säkerhetskopior och automatiska uppdateringar
 • DDoS-skydd
 • Installera mods och plugins enkelt
 • Support på flera språk
 • Prisvärd
 • 9 datacenter

Och du kan komma igång med Nitrados värdtjänster från £1,15 per månad.

ScalaCube

ScalaCube är ett av de bästa Starbound-servervärdena och bland de billigaste hittills. Datacentren är tillgängliga globalt men på utvalda platser. Med denna värdtjänstleverantör kan du få några av de bästa funktionerna till en anständig prisplan.

För att komma igång kan du omedelbart konfigurera servern inom några sekunder efter köpet. Du kommer att få all information du behöver för processen, och du är igång. Med full FTP-åtkomst kan du dessutom konfigurera inställningar, ladda upp, ta bort och göra mycket mer med filerna som har full kontroll över det.

Inte bara detta, om du är villig att göra saker enklare kan du ge tillgång till andra spelare också och njuta av spelet. Förutom detta får du en gratis domän tillsammans med ditt abonnemang.

När du går vidare kommer DDoS-skyddet att skydda din server och all din speldata från alla attacker och dataläckor. ScalaCube påstår sig också ha en 99,9 % drifttidsgaranti som vi också fick när vi testade vårt spel.

Funktioner

 • Återbetalning för automatisk förnyelse möjlig inom 10 dagar
 • Omedelbar installation
 • Drifttidsgaranti på 99,9 %
 • Konkurrenskraftig prissättning
 • Flera valutor accepteras
 • Biljettsupport tillgänglig

Du kan få värdtjänster från 4,99 USD per månad, men det finns inga gratis provperioder tillgängliga.

Slutsats

Här är vi med allt du behöver veta om Starbound Server Hosting och alla dess funktioner. Jag har personligen recenserat var och en av dem och sett till att skriva ner min erfarenhet av var och en av dem så att du också kan bestämma vilken som passar dig bäst. Tja, se till att du går igenom var och en av dem innan du kommer till en slutsats.

Medan vissa har den bästa uppsättningen funktioner, är andra billigare men med begränsade funktioner. Därför kan du separera dem baserat på din budget och de funktioner du letar efter och sedan bestämma på samma sätt. Vi älskade Apex Hosting, HostHavoc och alla andra som har en stark uppsättning hårdvara för att ge bästa spelprestanda.

Vilken väljer du? 😃