11 virtuella IBAN-leverantörer för smidiga gränsöverskridande affärsbetalningar

I dagens globala ekonomi behöver företag och privatpersoner ofta ta emot betalningar från internationella kunder eller göra gränsöverskridande transaktioner. Men traditionella banksystem kan vara långsamma, dyra och komplicerade.

Ange virtuellt IBAN, som erbjuder en strömlinjeformad och kostnadseffektiv lösning för internationella penningöverföringar. Låt oss lära oss mer om virtuellt IBAN och vad de har att erbjuda till företag som vill expandera internationellt.

Ett virtuellt IBAN (International Bank Account Number) är ett digitalt bankkontonummer som inte är relaterat till ett fysiskt bankkonto. Det är ett kraftfullt verktyg för företag och individer som behöver hantera flera konton och transaktioner i olika länder utan att behöva sätta upp och underhålla traditionella bankkonton.

Virtuella IBAN förenklar gränsöverskridande betalningar avsevärt och minskar kostnaderna för internationella transaktioner. Med ett virtuellt IBAN kan företag ta emot betalningar från kunder över hela världen, och de kan även göra betalningar i olika länder. Dessa är perfekta för alla som vill effektivisera sina internationella betalningsprocesser.

Hur skiljer sig ett virtuellt IBAN från ett vanligt IBAN?

Ett virtuellt IBAN är en digital representation av ett traditionellt IBAN med några viktiga skillnader som gör det unikt anpassat för moderna bankbehov. Medan ett vanligt IBAN är ett standardbankkontonummer för att ta emot och skicka internationella betalningar, går ett virtuellt IBAN utöver denna grundläggande funktionalitet för att ge en mer lättsam och effektiv bankupplevelse.

En av de primära skillnaderna mellan de två är att ett virtuellt IBAN kan hanteras helt online utan att behöva ett fysiskt bankkontor eller traditionell bankinfrastruktur. Detta gör det mycket mer tillgängligt för företag som verkar från avlägsna områden eller de som föredrar att sköta sin bankverksamhet utan att besöka bankerna.

Vilka fördelar ger ett virtuellt IBAN för ett företag?

Ett virtuellt IBAN kan ge många fördelar för ett företag, särskilt när det gäller effektivitet, kostnadsbesparingar och flexibilitet. Här är några övertygande skäl till varför företag bör överväga att använda ett virtuellt IBAN:

 • Enkel spårning av inkommande betalningar: Du kan tilldela varje virtuellt IBAN till en specifik kund eller betalningskanal, vilket gör att företag enkelt kan identifiera inkommande betalningar och stämma av dem med sina bokföringsuppgifter.
 • Kostnadseffektiva internationella betalningar: Ett virtuellt IBAN kan ta emot och göra internationella betalningar till en lägre kostnad än traditionella banköverföringar. Detta beror på att virtuella IBAN är speciellt gjorda för att underlätta gränsöverskridande transaktioner, vilket eliminerar behovet av mellanliggande banker och tillhörande avgifter.
 • Förbättrad kassaflödeshantering: Med ett virtuellt IBAN kan företag ta emot betalningar från olika källor i flera valutor. Detta hjälper till att förbättra kassaflödeshanteringen genom att ge tillgång till medel i realtid och minska behovet av manuella ingrepp.
 • Större flexibilitet: Företag kan använda virtuella IBAN för att skapa separata konton för specifika ändamål, såsom löner, leverantörsbetalningar eller projektkostnader.
 • Förbättrad säkerhet: Virtuella IBAN ger ett extra lager av säkerhet för företag, eftersom de kan ta emot betalningar utan att avslöja känslig bankinformation. Detta hjälper till att skydda företag från bedrägeri och identitetsstöld samtidigt som det säkerställer efterlevnad av dataskyddsbestämmelser.

Flera leverantörer på marknaden erbjuder virtuella IBAN-tjänster till företag. När det finns så många virtuella IBAN-leverantörer att välja mellan kan det vara svårt att hitta den bästa för dina behov.

Det här blogginlägget kommer att titta på några av de bästa virtuella IBAN-leverantörerna och deras funktioner, som gör att de sticker ut för att hjälpa dig hitta rätt virtuella IBAN-leverantör som passar dina behov.

Payset

Välj Payset för att skicka och ta emot pengar både lokalt och internationellt med ditt dedikerade konto i flera valutor. Payset låter dig öppna ett gratis dedikerat konto i flera valutor för att överföra pengar i 34 olika valutor till de bästa växelkurserna.

Uppbackad av en lovande uppsättning funktioner erbjuder Payset en säker och pålitlig plattform för att budgetera, spåra utgifter, överföra pengar och hantera din ekonomi.

Nyckelfunktioner:

 • Stöd för 34 valutor och konvertering mellan 38 olika valutapar.
 • Tillhandahåller företagskort kopplade till IBAN-konto
 • Stöder överföring av pengar till vilken bank som helst i världen.
 • Minimala konverteringsavgifter och realtidsväxelkurser.
 • Stöder olika betalningsmetoder, inklusive SWIFT, SEPA, Target2, Faster Payments, CHAPS och mer.

Klok

Wise, tidigare känt som TransferWise, är ett välkänt finansiellt teknikföretag som tillhandahåller virtuellt IBAN som en av sina tjänster. Det underlättar för företag att ta emot betalningar i flera valutor över hela världen. Med sin närvaro i 170 länder och stöd för 50 valutor kan du välja att Wise skickar och tar emot pengar internationellt.

Nyckelfunktioner:

 • Snabbt att installera, kunder kan skapa ett virtuellt IBAN-konto på några minuter utan en fysisk adress eller lokal banknärvaro.
 • Wise är känd för att ta ut de lägsta avgifterna för deras virtuella IBAN-tjänst som tillåter transaktioner i flera valutor.
 • Säkerhetsefterlevnad, strikta standarder och 2FA säkerställer fullständig sekretess för data.

Monneo

Monneo gör det möjligt för företag att skapa och hantera flera virtuella IBAN skräddarsydda för deras behov genom ett nätverk av banker. Du kan öppna flera valutakonton efter att ha bara ett IBAN-kontoavtal.

Denna IBAN-leverantör tillhandahåller automatisk avstämning och batchbetalningar och övervakar transaktioner i realtid för att säkerställa att dina pengar är säkra hela tiden.

Nyckelfunktioner:

 • Stöd för SEPA- och SWIFT-betalningar för att göra det möjligt för företag att skicka och ta emot betalningar inom Europa och globalt.
 • Låter dig ta emot internationella betalningar i 18 valutor och skicka betalningar i 134 valutor.
 • Monneo säkerställer efterlevnad av internationella regler och lagar mot penningtvätt.
 • Ställ in kontroll och parametrar för att skräddarsy dina IBAN-konton efter dina behov.
 • Hantera och tilldela specifika användare till IBAN-konton online
 • Utnyttja en enda inloggning för att komma åt alla konton, företag, banker och grupper
 • Transaktionsövervakning i realtid för att säkerställa säkerheten vid överföringar.

Guavapay

Guavapay virtuella IBAN ger kunderna tillgång till sina virtuella IBAN i realtid. Den har en onlineportal där de kan hantera sina transaktioner och se sina kontosaldon.

Dessutom erbjuder företaget funktioner som valutaväxling, betalningsdirigering och efterlevnadskontroller för att säkerställa att alla transaktioner är säkra och enligt regulatoriska krav.

Nyckelfunktioner:

 • Unikt IBAN-konto i flera valutor som stöder betalning i önskade valutor.
 • Växla valuta till lägsta priser och avgifter
 • Stöd bulkbetalningar i olika valutor över hela världen
 • Anpassa regler för betalningsdirigering och välj de mest effektiva och kostnadseffektiva betalningskanalerna.

Rapyd

Rapyd gör det möjligt för företag att göra betalningar och få tillgång till marknader snabbare än någonsin tidigare. Dess oöverträffade betalningsnätverk och Fintech-as-a-Service-plattformen gör det möjligt för företag och konsumenter att handla lokalt och internationellt på vilken marknad som helst.

Nyckelfunktioner:

 • Anpassningsbara IBAN-referensfält för att inkludera extra data som fakturanummer eller klient-ID.
 • Aviseringar i realtid för inkommande och utgående transaktioner, så att användare kan hålla sig uppdaterade med sin kontoaktivitet.
 • Inga extra bankavgifter eller extra avstämning.
 • Tillgänglighet i över 40 länder och stöd för 25 valutor.

Novalnet

Novalnet är en välrenommerad betaltjänstleverantör som prioriterar säkerhet och efterlevnad och har implementerat flera skyddsåtgärder för att säkerställa säkerheten och säkerheten för virtuella IBAN. Dess virtuella IBAN är helt SEPA-kompatibla, vilket innebär att de kan användas för inhemska och gränsöverskridande betalningar inom EU.

Nyckelfunktioner:

 • Företag kan övervaka sina kontosaldon i realtid och hantera sina kassaflöden effektivt.
 • Avstämmer automatiskt mottagna betalningar mot motsvarande fakturor, vilket sparar tid och minskar risken för fel.
 • 24/7 ihållande övervakning av kritiska funktioner för att säkerställa att eventuella anomalier meddelas omedelbart.
 • Vaksamma system för upptäckt av bedrägerier hanterar omedelbart hot när de uppstår.

Ibanisera

Ibanize hävdar att de tillhandahåller snabba och effektiva internationella betalningar och valutaväxlingstjänster med konkurrenskraftiga priser och låga avgifter. Plattformen är designad för att vara användarvänlig och kan nås via en webbläsare eller mobilapp.

Nyckelfunktioner:

 • Snabba och effektiva internationella betalningar för snabba och effektiva globala betalningar inom en dag
 • Mobilapp för enkel åtkomst till kontoinformation, betalningar och transaktionshistorik
 • Hantera IBAN med API för att få realtidsmeddelanden om dina inkommande betalningar.
 • Alla virtuella IBAN utfärdade av TrustPay är SEPA-konton i EUR.

RationalFX

Financial Conduct Authority (FCA) reglerar fullt ut RationalFX:s virtuella IBAN, som tillhandahålls i samarbete med PrePay Solutions (PPS), en ledande e-pengaremittent och leverantör av betaltjänster.

Virtuella IBAN finns i över 30 valutor och kan användas för olika betalningar, inklusive lönebetalningar, leverantörsbetalningar och hantering av internationella utgifter.

Nyckelfunktioner:

 • Konkurrenskraftiga växelkurser hjälper företag och privatpersoner att spara pengar på valutakonverteringsavgifter.
 • Det tillåter kunder att enkelt hantera sina virtuella IBAN, se saldon, spåra transaktioner och göra betalningar i realtid.
 • Massbetalningsalternativ för att betala och ta emot flera mottagare i flera valutor genom ett enda IBAN.

PayDo

PayDo tillåter företag och privatpersoner att ta emot betalningar i flera valutor via ett enda IBAN. Dess virtuella IBAN stöds av stora europeiska banker, vilket innebär att användare kan njuta av samma säkerhet och tillförlitlighet som ett traditionellt bankkonto.

Nyckelfunktioner:

 • PayDos öppningsprocess är snabb och enkel, med de flesta ansökningar godkända inom 24 timmar.
 • Automatisk betalningsavstämning för att stämma av betalningar och uppdatera användarkontots saldo i realtid, vilket minskar manuellt arbete och förbättrar noggrannheten.
 • Tillåter privatpersoner och företag att skicka och ta emot pengar direkt och behålla och växla valutor.
 • Stödjer enheter och individer att ordna SEPA-, SWIFT- och Target2-överföringar utan begränsningar.
 • Lägsta valutakurser och minimala avgifter för inhemska och internationella pengaöverföringar.

KIarpay

Företag kan acceptera och tilldela så många dedikerade IBAN som de behöver till enskilda kunder med hjälp av Klarpays virtuella IBAN för att förenkla avstämning. Det erbjuder en enda kanal genom vilken företag kan skicka pengar direkt till en mottagares bankkonto. Samtidigt ger det fullständig insyn för företag om uppkomna kostnader och tillämpliga växelkurser.

Nyckelfunktioner:

 • En anpassningsbar instrumentpanel för kunder att hantera sina virtuella IBAN-konton och transaktioner.
 • IBAN hävdar att de följer alla relevanta bestämmelser och har implementerat olika säkerhetsåtgärder för att skydda klientdata och transaktioner.
 • Tillåter företag att handla via SEPA och SWIFT i mer än 90 länder i över 70 valutor.
 • 2-faktors autentisering för att utföra transaktioner säkert.

Payoneer

Med Payoneer virtuella IBAN kan företag ta emot betalningar i flera valutor, som sedan kan tas ut till deras lokala bankkonto eller användas för att betala leverantörer eller andra affärskostnader. Företag måste registrera sig för ett Payoneer-konto och verifiera sin identitet innan de använder tjänsterna.

När de har verifierats kan företag generera ett virtuellt IBAN och använda det för att ta emot kundbetalningar.

Nyckelfunktioner:

 • Tillgänglighet i över 150 länder och stöder flera valutor, inklusive USD, EUR, GBP, JPY, AUD, CAD och mer.
 • Den tillhandahåller dedikerad support till sina virtuella IBAN-kunder, inklusive hjälp med att konfigurera och hantera kontot och lösa eventuella problem som kan uppstå.
 • Den nominella avgiften för varje inkommande betalning varierar med valuta och betalningssätt.
 • Ta emot automatisk digital FIRC direkt till ditt konto gratis.

Slutsats

Virtuella IBAN-leverantörer förbättrar den traditionella banksektorn genom att ge företag ett mer effektivt, anpassningsbart och kostnadseffektivt sätt att hantera sin ekonomi.

Virtuella IBAN-nummer, som kan hålla flera valutor och handla globalt, håller snabbt på att bli en game changer för företag av alla storlekar. När virtuella IBAN-leverantörer fortsätter att förnya och förbättra sina tjänster kan vi förvänta oss en betydande förändring i hur företag hanterar sin finansiella verksamhet under de kommande åren.

Att anamma virtuella IBAN för ditt företag kommer att ge ett mer effektivt, anpassningsbart och kostnadseffektivt sätt att hantera ekonomi.

Du kan också tillhandahålla bästa virtuella kortleverantörer för företagsutgifter.