13 bästa Xbox-spel för barn att njuta av

Vill du ha några barnvänliga Xbox-spel att spela med din lilla? Håll ögonen öppna för den här listan för de bästa Xbox-spelen för barn till slutet!

Xbox One är ganska omtyckt av äldre spelare. Men vad händer om ditt barn också vill spela Xbox One-spel? Det finns dock ingen anledning att vara rädd, eftersom Xbox One har många barnvänliga spel.

Videospel har blivit mer populära med åren, och de njuts nu av ett brett utbud av demografi, inklusive individer i alla åldrar och särskilt barn.

Xbox One: Kombinera underhållning och utbildning

Xbox Ones barnvänliga spel kan enkelt kombinera underhållning och utbildningskomponenter, vilket ger en rolig och tillfredsställande spelupplevelse. Dessa spel är gjorda för att underhålla barn och samtidigt göra lärandet roligt.

För det första lockar dessa spel främst barnen till spelvärlden med sina charmiga karaktärer, fascinerande berättelser och färgglada, livfulla grafik. De är fortfarande intresserade och ivriga att utforska på grund av den estetiska attraktionen.

Dessutom blandas instruktionskomponenterna och spelmekaniken framgångsrikt. Till exempel kan pussel och svårigheter främja ett barns förmåga till problemlösning och kritiskt tänkande.

På grund av matematik- och språkspel är det roligt att lära sig ordförråd och siffror. Vissa videospel går till och med så långt att de undersöker historia eller vetenskap och sprider värdefull kunskap på ett roligt och spännande sätt.

Barn kan spela samarbetsspel med flera spelare med sina vänner eller familj, vilket uppmuntrar tillväxten av deras sociala färdigheter och förmåga att fungera som ett lag. Dessutom erbjuder många av dessa spel en säker och övervakad onlinemiljö, vilket gör det möjligt för föräldrar att övervaka och hantera sina barns speltid.

Vänskap genom spel

En underbar upplevelse som avsevärt förbättrar våra liv är att få vänner genom spel. Först och främst går den över nationella och fysiska gränser för att förena människor överallt. Du kan också samarbeta med någon från en helt annan kulturell bakgrund för att vidga dina vyer och få insikt i deras sätt att leva.

Spelrelationer främjar också samarbets- och kommunikationsförmåga. Du får kunskap i att planera, koordinera och anpassa dig till olika spelstilar. Dessa förmågor är användbara inte bara i spelvärlden, utan kan också användas i akademiska eller professionella miljöer i den verkliga världen.

Dessutom ger spelkompisar känslomässigt stöd. Oavsett om de förekommer i spel eller i det verkliga livet finns dina spelvänner där för att stödja dig eller ge råd när du stöter på problem. Detta nätverk av hjälp kan vara en utmärkt källa till tröst.

Spelrelaterade vänskaper tål tid. Många av oss har odlat intima band utanför den virtuella världen med våra långvariga spelbekanta. Glädjen innebär att träffas personligen, utbyta berättelser och fira framgångar.

Det finns massor av spel för barn att spela och ha kul på Xbox One. Här är vissa toppspel listade för barnen som kommer att underhålla dem. Dessutom kommer det att vara timmar av roligt och ny lärande för barnen och en fantastisk chans att knyta an till dem också.

Låt oss utforska några av de bästa för dina små!

Peggle 2

Barn kommer att tillbringa timmar med att roa sig med Peggle 2, ett oerhört underhållande och livfullt Xbox One-spel. Spelare skjuter bollar mot ett dynamiskt rutnät av pinnar för att rensa brädet i denna charmiga kombination av skicklighet och tur. Målet är att ta bort alla orange pinnar för att gå vidare till nästa nivå. Varje pinne du slår omkull lyser upp och lägger till din poäng.

De roliga karaktärerna och färgglada bakgrunderna i Peggle-spel kommer att underhålla vem som helst. ”Peggle Masters”-karaktärerna erbjuder var och en speciella powerups för att hjälpa till med färdigställande av nivåer. Peggle 2 har 60 nivåer att slutföra och många svårigheter att övervinna, vilket ger barnen timmar av njutning.

Utvecklare: PopCap Games

Förläggare: Electronic Arts

Utgivningsdatum: 9 december 2013

Peggle 2 är ett utmärkt alternativ om du letar efter ett spel som är roligt för ungdomar och familjevänligt. De unga pistolerna kommer snart att skandera ”Extreme Fever” eftersom det är ett roligt, tvångsmässigt och roligt spel att spela.

➡️Få: Peggle 2

Astroner

Med det fantastiska spelet Astroner, unga upptäcktsresande kan ta en spännande resa genom rymden! Föreställ dig att leva i ett levande, blockigt universum med obegränsad potential, där du kan skapa din egen framtid bland stjärnorna. Du spelar en astronaut i detta spel med uppgift att kolonisera och överleva på olika planeter.

Vad är bäst? Det är verkligen familjevänligt! Det är lämpligt för alla åldrar på grund av de livfulla och gemytliga bilderna. Du kommer att älska de söta astronautkaraktärerna och de färgglada främmande världarna du kommer till. Astroneer främjar kreativitet och samarbete eftersom du kan spela med dina kompisar i samarbetsläge.

Medan du löser roliga gåtor på vägen måste du samla resurser, bygga baser och utforska okänt territorium.

Utvecklare: System Era Softworks

Utgivare: System Era Softworks

Releasedatum: 6 februari 2019

Yngre spelare kommer att älska spelets vackra grafik och avslappnade spelupplägg. Barns fantasi och nyfikenhet väcks av denna resa, som är mer än bara ett spel. Ta din rymddräkt och förbered dig för ett extraordinärt möte med Astroneer!

➡️Få: Astroner

Paw Patrol: The Movie Adventure City Calls

Unga spelare kommer att älska Paw Patrol: The Movie Adventure City Calls. I detta underhållande spel kommer dina favorithundhjältar från Paw Patrol-universumet till liv i ett actionfyllt äventyr.

Följ med Chase, Marshall, Skye och gänget när de reser till Adventure City för att återigen rädda dagen. Det är upp till Paw Patrol-valparna att skapa ordning i den kaotiska metropolen.

När du hjälper valparna att använda sina speciella färdigheter för att lösa utmaningar, var redo för uppdragsspäckad action, spännande gåtor och massor av samarbete.

Utvecklare: Drakhar Studios

Förlag: Outright Games

Releasedatum: 10 juni 2021

Spelet återspeglar briljant andan i det omtyckta TV-programmet med dess livfulla grafik, igenkända karaktärer och medryckande musik. Den gjordes med barn i åtanke, så den är också barnvänlig och underhållande för barn i alla åldrar.

Alla borde spela detta Xbox One-spel, oavsett om de är Paw Patrol-älskare eller bara vill ha kul med sin familj. När valparna ger sig ut på sin resa, hjälp till att rädda staden! Unga spelare, gör dig redo att rulla och skälla🐶!

➡️Få: Paw Patrol: The Movie Adventure City Halls

Sonic Forces: Standard Edition

Barn och fans av den igenkännliga blå igelkotten, Sonic, kommer att älska den spännande och actionfyllda Sonic Forces: Standard Edition på Xbox One! Spelare slår sig ihop med Sonic och hans följeslagare för att ta sig an den elaka Dr. Eggman och hans skrämmande robotarmé i det här spelet.

Nivåerna och svårigheterna i spelet sträcker sig från att rusa genom loopar och samla ringar till att delta i rejäla monsterstrider. Spelare kan också designa sin unika karaktär för att följa med Sonic på hans uppdrag, vilket ger spelet en rolig, speciell touch.

Utvecklare: Sonic Team

Förlag: Sega

Releasedatum: 7 november 2017

Spelets handling kommer att hålla uppmärksamheten hos både barn och vuxna och är fullspäckad med klassisk sonisk humor. Oavsett om ditt barn har varit ett långvarigt fan av Sonic eller just nu upptäcker en värld av hastighet och tapperhet, är Sonic Forces: Standard Edition ett utmärkt tillägg till alla Xbox One-spelbibliotek. Följ med Sonic och hans vänner när de korsar en spännande terräng genom att springa, hoppa och snurra!

➡️Få: Sonic Forces: Standard Edition

Gigantosaurus: The Game

Xbox One-spelet Gigantosaurus: The Game är en förtjusande och underhållande resa som väcker den älskade animerade serien till liv. I det här spelet får spelarna ta på sig rollerna som sina älskade dinosaurier, Rocky, Tiny, Mazu och Bill, när de ger sig ut på en otrolig resa genom förhistorisk tid.

Spelets livfulla och detaljerade kritaterräng är fylld med gåtor, utmaningar och hemligheter som bara väntar på att bli lösta. Barn kan utforska, utföra sysslor och arbeta med sina dinosauriekompisar för att rädda dagen i detta förhistoriska paradis.

Utvecklare: Wildsphere

Förlag: Outright Games

Releasedatum: 27 mars 2020

Unga spelare kan slå sig samman med vänner eller familj i Gigantosaurus: The Games attraktiva flerspelaralternativ för ännu mer spänning i dinosauriestorlek. En av spelets nyckelfunktioner är detta läge. Att arbeta tillsammans för att övervinna hinder är nyckeln till att övervinna den stora, dåliga Gigantosaurus.

➡️Få: Gigantosarus: The Game

Nickelodeon All-Star Brawl

Barn och fans i alla åldrar kommer att gilla Nickelodeon All-Star Brawl. Dina favoritkaraktärer från Nickelodeon samlas för en episk kamp i detta spännande spel. Föreställ dig att tävla på spektakulära arenor som Svampbob Fyrkant, Teenage Mutant Ninja Turtles eller den igenkännliga Rugrats-rollen.

Unga spelare kommer att älska spelet eftersom inlärningen är snabb och enkel. För att hjälpa dig i strid kan du utföra spektakulära kombinationer, använda distinkta specialrörelser och till och med anlita föremål från Nickelodeons universum. Det är en skandalös upplevelse oavsett om du spelar ensam eller med följeslagare.

Det finns flera speltyper för att hålla saker intressanta, och du kan utmana dina kompisar till spännande strider. Så om du letar efter ett familjevänligt, roligt slagsmål för din Xbox One, plocka upp Nickelodeon All-Star Brawl. För barn i alla åldrar är det en vacker promenad längs memory lane och massor av kul!

Utvecklare: Fair Play Labs

Utgivare: GameMil Entertainment

Releasedatum: 5 oktober 2021

➡️Få: Nickelodeon All-Star Brawl

Arga fåglar stjärnornas krig

Barn kan ha en extraordinär Xbox One-spelupplevelse med Arga fåglar stjärnornas krig! Den uthålliga Angry Birds-spelserien och den storslagna Star Wars-berättelsen är den perfekta matchen. Dina favoritfjädrade kompisar kommer att bekämpa de onda kejserliga grisarna i detta fascinerande spel medan de har berömda Star Wars-kostymer.

En rolig blandning av fysikbaserade pussel och den ursprungliga Angry Birds slangbella-action kan hittas i spelet. Dina fjäderhjältar kommer att lanseras när de använder sprängare, ljussvärd och kraften för att förstöra de onda grisarna och deras imperialistiska teknologi. Nivåerna är utsökt skapade för att imitera kända Star Wars-miljöer, som Hoths kyliga slätter och Tatooine-öknen.

När du avancerar kommer nya karaktärer med distinkta färdigheter hämtade från Star Wars-karaktärer att bli tillgängliga. Det finns en fågel för alla, oavsett om du gillar Han Solo, prinsessan Leia eller Luke Skywalker! Må du bli välsignad med fjädrar!

Utvecklare: Rovio Entertainment

Förlag: Activision, Rovio Entertainment

Releasedatum: 8 november 2012

➡️Få: Arga fåglar stjärnornas krig

Ben 10

Du får spela som Ben Tennyson i Ben 10 för Xbox One, en tonårshjälte med förmågan att förvandlas till många utomjordiska djur med sin Omnitrix-enhet. Spelet är fullspäckat med action, gåtor och dramatiska konfrontationer mot en mängd mäktiga showskurkar.

Du kommer också att ha möjlighet att utforska olika nivåer och miljöer samtidigt som du tacklar monster på typiskt Ben 10-sätt och löser gåtor. För att ge handlingen ytterligare ett strategielement ger spelet Ben tillgång till en rad utomjordiska former, var och en med sin egen uppsättning krafter.

Fans av programmet måste spela Ben 10 på Xbox One, vilket är ett bra sätt att kasta sig in i Ben Tennysons heroism. Så, ta din spelkonsol och förbered dig för att spela som Ben 10 för att rädda dagen!

Utvecklare: Torus Games

Förlag: Outright Games

Releasedatum: 14 november 2017

➡️Få: Ben 10

Crash 4: It’s About Time

För barn på Xbox One, Crash Bandicoot 4: It’s About Time är en viskning! Detta spel erbjuder en fantastisk och familjevänlig spelupplevelse samtidigt som det återupplivar den mycket älskade Crash Bandicoot-serien.

Spelare är på ett tidsböjande äventyr i detta spel som har livfulla miljöer och utmanande plattformsspel. Tillsammans med sina följeslagare måste Crash omintetgöra Neo Cortex och N. Tropys ondskefulla planer. Dess fantasifulla karaktärer och lättsamma handling gör den idealisk för yngre spelare.

Dessutom har Crash 4 massor av godsaker, dolda passager och reprisvärde, vilket gör det till ett fantastiskt val för barn som gillar att utforska och avsluta spel helt. Crash Bandicoot 4: It’s About Time är ett fantastiskt tillägg till alla Xbox One-spelbibliotek, som erbjuder otaliga timmar av familjevänligt nöje tack vare sin barnvänliga humor, uppfinningsrika miljöer och tidlösa spel.

Utvecklare: Toys for Bob

Utgivare: Activision

Releasedatum: 2 oktober 2020

➡️Få: Crash 4: It’s About Time

Kingdom Hearts III

Barn kan spela det förtrollade äventyrsspelet Kingdom Hearts III på Xbox One. Det är en fascinerande resa som kombinerar välkända Disney-karaktärer och miljöer med Square Enix actionspäckade spel.

Spelare i det här spelet följer bedrifterna av en tonårshjälte vid namn Sora, som slår sig ihop med välkända Disney-karaktärer som Kalle Anka och Långben och nyare favoriter som Elsa från Frozen och Rapunzel från Tangled. De ger sig ut på en heroisk resa tillsammans för att förhindra de hjärtlösa bestarnas och deras gåtfulla ledare, Xehanorts ondskefulla planer.

Kingdom Hearts III är unik på grund av dess upplyftande budskap om tapperhet och vänskap, vilket gör det till ett fantastiskt spel för unga spelare. Följ med Sora och hans vänner på detta fantastiska äventyr som garanterar ett flin på ditt barns ansikte!

Utvecklare: Square Enix Business, division 3

Förlag: Square Enix

Releasedatum: 29 januari 2019

➡️Få: Kingdom Hearts III

LEGO Batman 3: Beyond Gotham

LEGO Batman 3: Beyond Gotham är ett fantastiskt videospel som är bra för ungdomar. Föreställ dig att samarbeta med dina favoritskurkar och hjältar från DC – alla magnifika LEGO-skapelser. Målet med detta spel är att rädda världen genom att hjälpa Batman och hans vänner stoppa den onde Brainiac från att försöka krympa jorden.

Du kommer att ha möjlighet att besöka kända DC Comics-miljöer som Batcave och till och med yttre rymden när du löser pussel, besegrar fiender och samlar tonvis av LEGO dubbar. Vilken aspekt är bäst? Bland de 150 identiteter du kan växla mellan är Superman, Wonder Woman och till och med Green Lantern, som var och en har unika superkrafter.

Unga spelare kan roa sig länge med att spela LEGO Batman 3: Beyond Gothams otroliga resa tack vare dess livfulla grafik, spännande spel och oändliga LEGO-konstruktionsmöjligheter!

Utvecklare: Traveller’s Tale

Utgivare: Warner Bros Interactive Entertainment

Releasedatum: 11 november 2014

➡️Få: Lego Batman 3: Beyond Gotham

Ori and the Blind Forest: Definitive Edition

Unga Xbox One-spelare bör hålla utkik efter spelet Ori and the Blind Forest: Definitive Edition! Detta fängslande plattformsspel förenar fantastisk estetik, en känslomässig berättelse och utmanande gameplay i ett attraktivt paket.

Du tar rollen som Ori i denna förtjusande strävan att rädda deras skogshem. Ori är en härlig skyddsanda. Den handmålade miljön i spelet gör att det ser ut som ett konstverk, och musiken är hjärtskärande.

Barn kommer också att njuta av att snubbla över gåtor, slåss mot farliga monster och utforska den mystiska skogen. Men oroa dig inte, spelet är inte alltför knepigt; yngre spelare kommer att njuta av det eftersom det är svårt utan att vara irriterande.

Allt eftersom Oris uppdrag fortskrider kommer du att upptäcka värdet av familj, vänskap och mod. Det är mer än bara ett spel; det är en känslomässig resa som får dig att må bra inuti.

Utvecklare: Moon Studios

Utgivare: Microsoft Studios

Releasedatum: 11 mars 2015

➡️Få: Ori and the Blind Forest: Definitive Edition nu!

Rayman Legends

I detta galna spel, Rayman Legendsspelare slår sig ihop med Rayman och hans udda besättning av kompisar för att förhindra total kaos i Glade of Dreams.

Spelet är en visuell njutning med sin livfulla och underbara grafik. På grund av kontrollernas enkla användning kan barn hoppa, springa och glida över olika uppfinningsrika nivåer fyllda med hinder och monster.

Flerspelarläget i Rayman Legends är unikt eftersom det tillåter upp till fyra spelare att vara med på det roliga. Den är perfekt för familjens spelkvällar eller lekträffar med vänner eftersom det uppmuntrar både samarbete och konkurrens i lika hög grad.

Utvecklare: Ubisoft Montpellier

Utgivare: Ubisoft JP

Releasedatum: 18 februari 2014

Tack vare sin nyckfulla charm och familjevänliga gameplay är Rayman Legends ett Xbox One-spel som definitivt kommer att få unga spelare och deras familjer att le. Det är ett fantastiskt val för massor av komedi och äventyr!

➡️Få: Rayman Legends

Slutord

För att sammanfatta, det finns massor av fantastiska Xbox-spel för barn som är roliga och åldersanpassade. En mängd olika upplevelser, inklusive roliga utmaningar och fantasifulla resor, erbjuds av dessa videospel.

Xbox är en fantastisk plats för barn att spela tv-spel på ett ansvarsfullt och säkert sätt, och föräldrar kan koppla av i vetskapen om att det finns massor av alternativ som både kommer att roa och utbilda deras barn.

Nästa upp, de bästa trådlösa headseten för Xbox för spelare.