13 bästa QR-kodgeneratorer för din nästa digitala kampanj

Spread the love

Om du driver ett företag i modern tid måste du ha hört talas om QR-koder och deras positiva inverkan på dess tillväxt.

QR-koder (Quick Response) är de mest bekväma navigatorerna till dina onlineprodukter och tjänster. Moderna QR-koder kan lagra en uppsjö av information som kan hjälpa dig att engagera dina konsumenter bättre. På ett sätt låter en QR-kod göra din onlinenärvaro tillgänglig för din offlinepublik.

Utan tvekan är QR-koder vägen att gå, men hur får du faktiskt att generera en. För att svara på detta, låt oss titta på några av de bästa QR-kodgeneratorerna som hjälper dig att snabbt generera din QR.

QR-kod Tiger

Funktionsuppsättningen av QR-kod Tiger är lika majestätisk som namnet, med massor av QR-typer och anpassningsmöjligheter. Den kommer till och med med stöd för en HTML-redigerare och flera webbadresser i en enda QR.

Du kan skapa statiska QRs gratis, men du måste välja deras betalprogram för att skapa dynamiska QR-koder. Det betalda programmet innehåller också funktioner som QR-spårning och enhetsinformation om skannern. De har också en videoguide på sin plattform för att ta dig genom processen för att skapa QR.

Anpassningsalternativen är ganska levande, med alternativ för att ändra mönster, ögon och till och med lägga till en logotyp till QR. Dessutom kan du lägga till en ram eller välja från deras mallbibliotek.

Visualead

Visualead bryter ner QR-genereringsprocessen i fyra enkla steg; välj QR-typ, designa koden, skriv ut koden och hantera din kampanj. Mer än 500 000 företag, inklusive jättar som Hp och Intel, litar på Visualead som sin QR-lösning. Mest på grund av dess vänliga användargränssnitt och lättanvända layout.

Visst erbjuder Visualead mycket fler QR-typer än någon annan QR-generator på internet. Du kan hitta QR-typer som webbadress, vCard, Facebook-sida, e-post, anpassad text och många fler när du klickar på Generera kodalternativ. Dessutom kan du hitta QR-typer som passar affärsbehov, personliga behov och sociala behov.

När du har matat in den information som krävs för din kod erbjuder Visualead flera anpassningsalternativ för din kod. Koden genereras snabbt efter att du har anpassat och klickat på OK, men du måste logga in på Visualead för att ladda ner den genererade QR-koden.

Wix QR Generator

De Wix QR-generator är perfekt för fans av minimalism där ute. Du kan skapa din anpassade QR med några få klick på den snygga WIX QR-generatorwebbplatsen. WIX erbjuder alla större QR-typer som text, URL, telefon och bild, men du får också unika QR-typer som PDF, Geolocation, Wi-Fi och e-post med plattformen.

  Hur man sparar ett konferenssamtal (och åtkomstkod) som en kontakt

QR-genereringsprocessen är en cakewalk på WIX eftersom du bara behöver välja önskad QR-typ och ange värdet. QR-koden längst ner till höger ändras enligt värdet du anger när du gör detta. Du får begränsade anpassningsalternativ som att justera storleken mellan 100 px till 1000 px och ändra bakgrunds- och förgrundsfärgerna för QR-koden.

Det bästa med Wix är att det inte behöver registreras för att ladda ner din QR-kod. Du kan ladda ner din QR genom att klicka på Ladda ner och välja ditt nedladdningsformat.

Kaywa QR-kod

Ofta blir informationen som lagras i QR:en inaktuell, men QR-koden omdirigerar dig fortfarande till den ursprungliga informationen. Dessutom blir detta problem ett hot när du får denna QR utskriven eller tillverkad fysiskt eftersom fel QR fortsätter att öka konsumentens förvirring.

Kaywa syftar till att åtgärda detta problem genom att ge dig möjligheten att välja mellan dynamiska och statiska QR-koder. Den dynamiska koden ändrar informationen som lagras i den enligt skaparens behov.

Du får alternativ att skapa en URL, kontakt eller kupong i en QR, men plattformen stöder inte gratis QR-generering. Användaren måste välja mellan sina betalda planer, inklusive startpaketet, avancerat paket eller premiumpaketet.

Flödeskod

Flowcode QR Generator erbjuder unika QR-typer som Snapchat, Twitter, Tik Tok, LinkedIn, Venmo, Google Drive och mer. Förutom de fördefinierade QR-typerna ger Flowcode dig också möjligheten att konvertera en fil från din lagring till en QR-kod. Filen kan antingen vara en pdf, bild, video eller ljud med en maximal storlek på 20 MB.

Du får en anständig mängd anpassningsalternativ med Flowcode för att ändra QR-mönsterstil, förgrundsfärg och QR-tema. Dessutom kan du också lägga till en mittbild från din enhet med en maximal storlek på 5 MB.

Flowcode genererar snabbt din QR-kod efter att du har slutfört koddesignen och går vidare. Du måste registrera dig på Flowcode för att ladda ner den skapade QR-koden.

QR-kod Schimpans

QR-kod Schimpans är anpassningskungen av alla QR-generatorer där ute. Den erbjuder alla grundläggande QR-typer, inklusive Facebook, Event, Vcard, Coupon och mer, men magin händer när du anpassar din QR.

Du kan anpassa formen, färgen, logotypen och till och med lägga till klistermärken i din kod. Himlen är gränsen med detta verktyg, eftersom du kan skapa unika QR-koder som en hjärtformad QR, kaffeformad kod och till och med en gitarrformad QR. Du kan till och med lägga till ett valfritt foto till koden.

Den kostnadsfria planen erbjuder dig tio dynamiska koder, 1 000 skanningar/månad, men du måste uppgradera till deras betalda planer om du vill ha fler skanningar.

Qrd.by

Föreställ dig att få en QR-generator och ett dataanalysverktyg inbakat i ett! Qrd.by gör just det genom att låta dig spåra användarens förvärv av QR-koder som genereras via plattformen.

  Nybörjarguiden till Google Formulär

Qrd.by erbjuder alla större QR-typer och en uppsjö av anpassningsalternativ, men deras spårningsfunktioner gör att de sticker ut. Du kan spåra antalet besökare genom varje QR-kod, deras exakta positioner och deras beteende. Dessutom kan du välja e-postmeddelanden med plats och enhetsinformation för enheten som skannar din QR.

De dynamiska QRs som skapats med Qrd.by är mycket anpassningsbara, och du kan till och med schemalägga omdirigeringar med dem. Hela spårningshistoriken är tillgänglig på din Qrd.av profilen, du kan importera den när som helst i ett kalkylblad.

Shopify

Det finns tillfällen då du bara vill ha en enkel QR-kod som du snabbt kan skapa utan att behöva behöva registrera dig för att anpassa din kod. Om så är fallet, Shopifys QR-generator är perfekt för detta användningsfall.

Shopify erbjuder enkla QR-typer som URL, telefonnummer, SMS eller anpassad text. Kodgenereringsprocessen är enkel; ange din e-post, välj en QR-typ, ange värdet och tryck på Skapa QR-kod. Det är allt. Du kan generera en funktionell QR-kod inom några sekunder. Dessutom kan du också se en förhandsvisning i realtid av din kod.

QR-koden mailas till den adress du angav på hemsidan. Se också till att avmarkera uppmaningen för att få annonser på din e-post för att undvika spam-e-postmeddelanden.

QR-skapare

Det skulle låta otroligt om vi sa att du kunde få alla QR-funktioner som Dynamic QR, fantastisk anpassningsbarhet, massor av QR-typer, QR-statistik och massor av fler funktioner bara GRATIS! Tja, du har vunnit jackpotten med QR-skapare, och de kräver inte ens att du registrerar dig på deras hemsida. Dessutom har dessa QR-koder inget utgångsdatum och är utskriftskompatibla.

Kodgenereringsprocessen är enkel och kräver ingen autentisering eller registrering. Plattformen kan lägga till flera webbadresser på en enda QR eller förkorta URL:en för att få QR:n att se snygg ut. Med det sagt fungerar plattformen helt på användardonationer via PayPal, och du bör donera dem för att stödja dem.

goQR.me

goQR.me kodgenerator är en enkel och problemfri kodgenerator med grundläggande QR-typer och ett enkelt användargränssnitt. Du får också en QR-förhandsvisning i realtid med QR-typer som URL, anpassade texter, kontakter, platser och mer. Du får också inbäddningsalternativet på plattformen, vilket låter dig bädda in QR:en direkt på din webbplats. Du kan lägga till en logotyp till din kod genom att infoga en anpassad bild på plattformen.

QR Code Generator täcker dig om du någonsin planerar att få QR-koden tryckt på dina varor. Du kan ta din genererade QR direkt till Zazzle från QR-kodgeneratorn och välja en utskriftsplan enligt dina behov.

  Hur man ansluter till en proxyserver

QR-grejer

QR-grejer är ännu en QR-skapare med alla viktiga funktioner, men vissa är låsta för betalda prenumeranter. De erbjuder några unika QR-typer som Skype-samtal, Attendance, iTunes Link, PayPal och Bitcoin, tillsammans med alla de konventionella. Du kan välja Static och Dynamic QR, men du får redigeringsåtkomst först efter att du prenumererar på QR Stuff.

Anpassningsalternativen inkluderar justering av QR-kodens storlek, färger och format. Dessutom får du en funktion för att minska felet på QR, vilket förbättrar kodernas lyhördhet och läsbarhet. Du kan också justera prickarna och hörnen eller välja en förinställd QR-mall.

Plattformen är helt annonsfri och du kan välja att skriva ut flera QR-koder samtidigt. QR-förhandsvisningen i realtid är också praktisk när du provar olika anpassningsalternativ.

QR-kod Monkey

Efter en liknande trend som QR Code Tiger, QR-kod Monkey kommer med massor av QR-typer och anpassningsalternativ men sparar några av dess förstklassiga funktioner för det betalda programmet. Plattformen erbjuder funktionen att ladda ner din QR i SVG-, PDF- eller EPS-format. Observera att EPS-formatet är perfekt om du planerar att skriva ut dina koder på varor, men EPS stöder inte färggradienter.

Du kan konvertera MP3-, PDF- eller videofiler av en viss storlek till QR med QR Code Monkey och ändra deras kvalitet med det praktiska kvalitetsreglaget. Statistik- och redigerbarhetsfunktionerna är begränsade till endast det betalda programmet.

Egoditor

Sist men självklart inte minst har vi QR-kodgenerator. Hallå! var säker, dess funktioner är inte så generiska som namnet låter. Listan ovan innehåller alla möjliga bisarra QR-typer, men ingen av dem kommer i närheten av QR Code Generator; du kan till och med konvertera Word-dokument och PPT:er till QR-koder med den här plattformen.

Liksom många andra QR-generatorer på den här listan, kommer QR Code Generator med ett betalt och ett gratis program. Spårnings- och statistikfunktionerna är endast tillgängliga i det betalda programmet, men du kan alltid skapa statiska QR:er i deras gratisprogram.

Denna plattform är utan tvekan den mest väldokumenterade QR-generatorn som finns. Du får de flesta vanliga frågorna besvarade officiellt på webbplatsen. Dessutom kan du välja deras fördesignade mallar som inkluderar visitkort, flygblad, broschyrer och många fler.

Anpassningsalternativen är unika och ger dig friheten att justera QR:en efter dina behov.

Sista anmärkning 👩‍🏫

QR-koder blir snabbt ett behov för företag av alla slag. Ovanstående lista med QR-koder har distinkta men effektiva QR-generatorer. Vi råder dig att leta efter anpassningsbarhet, skalbarhet och spårningsfunktioner innan du väljer den perfekta QR-skannern. Som sagt, fortsätt och utveckla ditt företag till toppen med hjälp av QR-kodsteknik.