13 bästa AI-marknadsföringsassistenter för bättre effektivitet och ROI

Om du tillhör marknadsföringsteamet och undrar hur du fullt ut kan utnyttja kraften i AI i ditt yrke, är AI-marknadsföringsassistenter här för att hjälpa till.

Dessa lösningar är inte som andra marknadsföringsprogram som använder AI-teknik för att utföra ett begränsat antal uppgifter, som att skapa annonstext för sociala medier eller generera en bild från text.

Istället kan du ha en konversation med dessa intelligenta assistenter och de kan svara på dina frågor. Du kan till exempel prata om ditt projektmål och be det dela en anpassad marknadsföringsstrategi.

Den här artikeln kommer att dela några skickliga AI-marknadsföringsassistenter som företag och byråer kan utnyttja för sina marknadsföringsändamål.

Marknadsassistenter och deras behov

Ett verktyg för marknadsföringsassistent hänvisar till en applikation som kan hjälpa marknadsförare att förbättra sin effektivitet genom effektivisering och automatisering av uppgifter. Några av de vanliga uppgifterna som dessa verktyg kan utföra är copywriting via e-post, innehållsskrivning, bildgenerering, hantering av sociala medier, SEO och kampanjresultatanalys.

Om marknadsföringsteam kan införliva rätt marknadsföringsassistent i sitt arbetsflöde kommer det definitivt att förbättra deras produktivitet. Genom att befria dem från vardagliga uppgifter tillåter dessa människor att bli mer kreativa.

Fördelar med att använda en marknadsassistent

 • Spara din värdefulla tid och pengar
 • Erbjud personlig upplevelse till kunder eller klienter
 • Automatisera uppgifter för att öka produktiviteten i marknadsföringsprojekt
 • Hjälp dig att fatta bättre datadrivna affärsbeslut
 • Säkerställ smidig kommunikation mellan kund och marknadsförare
 • Nå en bredare publik genom flerkanalsmarknadsföring
 • Bli konsekvent över kanaler i varumärkesbyggande

Hur hjälper AI-baserade marknadsföringsassistenter företag

 • När du använder AI-drivna marknadsföringsassistenter kan du automatisera repetitiva marknadsföringsuppgifter och fokusera på mer strategiska aspekter.
 • Verktygen kan också skapa ritningar för marknadsföringskampanjer när du delar dina mål.
 • Dessa assistenter kan ge insikter om kunders beteende, preferenser och trender och analyserar en stor mängd data.
 • Dessa lösningar är också kapabla att utföra prediktiv analys och konkurrentanalys.
 • Dessa kan identifiera potentiella leads innan de segmenteras och vårdar dem.
 • Företag kan skapa olika typer av innehåll och inlägg på sociala medier med hjälp av dessa assistenter.

Nu utforskar vi några av de bästa AI-marknadsföringsassistenterna du kan välja

Marknadsföringsblock

Marknadsföringsblock ger dig framtidens marknadsföring med sin AI-marknadsföringsassistent vid namn Ethan. Oavsett vad som är din affärsnisch eller bransch kan Ethan skapa marknadsföringstillgångar inom några minuter.

Eftersom dessa tillgångar är av hög kvalitet och människoliknande kommer det att kännas som att samarbeta med expertmarknadsförare att arbeta med dessa.

Du kan använda den här assistenten för att skapa kompletta målsidor, bannerdesigner, reklamfilmer, spokesVideos, professionella logotyper, visitkort, taglines, e-böcker, affärsplaner, voiceover-manus, artiklar och mer.

GoCharlie

GoCharlie, får du Charlie — AI-marknadsföringsassistenten som kan generera typer av färdigt att publicera innehåll för ditt varumärke. När du har utbildat Charlie om ditt varumärkes röst, produkter och mål kan du be Charlie att skapa innehåll från 60+ typer.

Dess bloggguide låter dig skapa blogginlägg i snabba steg. Denna plattform är också perfekt för att generera bildtexter och annonser för Facebook, Instagram eller Linkedin. Du kan också be Charlie att skapa kalla e-postmeddelanden, nyhetsbrev, produktbeskrivningar, bilder, konstverk, webbplatskopia och återanvänt innehåll.

Contlo

Contlo erbjuder en personlig marknadsföringsassistent vid namn AI Marketer för att få kortfattad information direkt. Du kan använda olika uppmaningar för att få djupgående marknadsföringsinsikter om automationsanalys, affärstillväxt, kanalspecifik kampanjprestanda, segmentprestandarapporter och intäktsinformation.

Det erbjuder inte bara personlig lösning för alla dina frågor utan ger också skräddarsydda förslag för dina marknadsföringskampanjer. För e-postmeddelanden kan den generera ämne, rubrik, e-posttext och CTA. Du kan också skapa textkopior för marknadsförings-SMS.

Kenyt

Med marknadsförings-AI-assistenten från Kenyt, kan företag uppnå snabb ROI-tillväxt och säkerställa skräddarsytt kundengagemang. Förutom att automatiskt fånga leads från kanaler som webbplatser, e-post, sociala medier och chatt, kan den också segmentera dem effektivt baserat på intresse och beteende.

Med hjälp av ML och konversations-AI gör assistenten poäng för leads för prioritering. Det hjälper dig också att hantera flerkanalskampanjer, naturligt engagera kunder över kanalerna och samla in insikter om kundernas preferenser.

Medvind

Marknadsföringsteam kan sluta stressa över att börja saker från början när de har gjort det Medvind. Denna AI-assistent hjälper företag med personliga planer för e-postmarknadsföring och sociala plattformar enligt bransch och tillgänglig tid.

Genom att generera en lätt att följa plan som inkluderar beprövade bästa praxis och skicka påminnelser, gör det att du kan hålla ordning. Du kan också uppmana den att generera marknadsföringskopior åt dig eller skapa bilder för sociala inlägg. Den innehåller till och med teckensnitt, färg och logotyp för ditt varumärke i designen den skapar åt dig.

ChatSpot

Företag väljer AI-driven marknadsföringsassistent ChatSpot för att få stöd i tillväxten. Den kombinerar ChatGPT med flera datakällor, inklusive HubSpot CRM, för att ge dig unika insikter. Du kan dela dina mål för att låta den känna din stil. Följaktligen kommer det att förbättra ditt arbetsflöde med personlig interaktion.

Dess prospekteringsmallar hjälper dig att hitta viktiga uppsökande möjligheter. Den här assistenten kan också skapa en mängd olika innehåll, som blogginlägg, inlägg på sociala medier och AI-genererade bilder. Dessutom kan den ge detaljerade företagsinsikter, upptäcka nyckelord och dela konkurrentstrategier.

Brandgorithm

Om du vill få en konkurrensfördel gentemot konkurrenterna bör du satsa på Brandgorithm. Det är den ultimata AI-marknadsföringsassistenten som alla företag eller individer kan använda. Med den här assistenten tar det bara ett klick för att skapa det perfekta marknadsföringsbudskapet för vilken kanal som helst.

Du kan också använda den här plattformen för att skapa en effektiv marknadsföringskopia som resonerar med din målgrupp. Det är också användbart för att upprätthålla konsekvens över kanalerna och generera innehåll för sociala medier och målsidor.

Taskade AI

Taskade AI är assistenten du kan använda för marknadsföringskampanjer och mer. Det är inte en annan plattform för att generera kopior och bilder. Du kan använda den för att hantera uppgifter och projekt, redigera dokument, skapa tankekartor och chatta med den för att få svar på alla frågor.

Denna AI-assistent är alltid tillgänglig för brainstorming och uppgiftskoordinering. Närhelst du är mitt uppe i ett projekt och behöver hjälp kan det hjälpa dig med uppgifter, dokument och många andra saker.

AIsistifiera

Letar du efter en AI-assistent som hjälper dig att generera affärsidéer eller snabbt svara på dina kundfrågor? Välja AIsistifiera för att skapa 30+ typer av innehåll automatiskt. Oavsett om det handlar om att skriva bloggar, e-postkopior, sociala inlägg eller e-postkopior låter denna AI-assistent dig göra det mer än 10 gånger snabbare.

Det kan hjälpa dig genom att generera högkvalitativt och personligt innehåll för målsidor, e-postsvar, svar på kundfrågor, annonstext, LinkedIn-inlägg och kommentarer, hashtags, ämnen, kluster, marknadsföringskampanjplaner, etc. Den stöder också HubSpot-integrering som möjliggör användning av OpenAI inom HubSpot CRM.

CoSchedule

Mia är den AI-drivna Marketing Intelligence Assistant från CoSchedule som hjälper dig att uppgradera dina marknadsföringsarbetsflöden. Du kan chatta med Mia för att få nya projektidéer och låta henne komma på nya infallsvinklar. Denna assistent kommer också att vara användbar under writer’s block genom att generera det första utkastet av en artikel om vilket ämne som helst.

Du kan också arkivera projektspecifika chattar med hela ditt team så att de kan gå med i konversationen eller granska den gamla konversationen. Det bästa med Mia är att den kombinerar AI med mänsklig kreativitet för att snabbt leverera högkvalitativt innehåll.

Genast

Genast AI-assistent sparar tid och pengar och behöver ingen utbildning. Både byråer och företag kan använda detta för att öka sin konverteringsfrekvens och ROI. Du kan be den att skriva artiklar och inlägg på sociala medier (Facebook, LinkedIn, Instagram, etc.) åt dig, och det kommer att göra det på några minuter.

Dessutom kan du instruera den här assistenten att skriva anpassade mallar för dina behov. Google-annonsbeskrivningar, Facebook-annons primär text och miniatyrer på sociala medier är andra saker du kan generera genom att fråga.

Kore.ai

Om du vill generera mer kvalificerade marknadsföringsleads kan du använda de intelligenta virtuella assistenterna hos Kore.ai. När du har införlivat det i din marknadsföringsstrategi kommer det att leda till fler konverteringar och förbättra kundupplevelsen.

AI virtuella assistenter för denna plattform kan använda information från dina webbplatser och tidigare kundinteraktioner för att erbjuda personliga upplevelser till användarna. Dessa kan också användas för lead scoring, lead nurturing, varumärkesuppföljning, kundinsikter och sociala medier.

GrowthHackers arbetsflöde

Max är AI-marknadsföringsassistent från GrowthHackers arbetsflöde. Det är kapabelt att leverera handlingsbara insikter genom att analysera ditt företags data. Max rekommenderar proaktivt att du lägger till någon specifik kanal i din marknadsföringsplan som kan gynna dig.

Den här assistenten kan ge informativa insikter om publikens resultat, attributionsanalys, optimeringsmetoder och mycket mer. Den utför också segmentanalys baserat på dina affärs- eller projektmål. Det bästa är att det fokuserar på områden som kommer att driva konverteringar och öka kundernas engagemang.

Avslutar

Moderna marknadsföringsteam måste ta itu med en rad uppgifter. AI-marknadsföringsassistenter kan spela en effektiv roll för att automatisera sina uppgifter och förse dem med idéer och tillgångar.

Här har vi nämnt några bästa AI-assistenter som du kan välja för ditt företag enligt dina krav och den uppsättning funktioner de erbjuder. Om du vill använda AI-teknik för säljteamet, kolla in den här listan med AI-säljverktyg.