7 fördelar med att dela filer med AirDrop

Apple lägger mycket kraft på att bygga och förbättra sitt ekosystem. Ett tjusigt litet verktyg som bidrar till framgången för Apples ekosystem är AirDrop, en funktion som låter dig överföra filer mellan närliggande Apple-enheter sömlöst.

Vi har sammanställt en lista över alla anledningar till att du bör prova AirDrop på en av dina Apple-enheter. Om du undrar vad fördelarna med att dela filer med AirDrop är, läs vidare för att ta reda på det.

1. Det fungerar på alla Apple-enheter

När du har lärt dig hur du använder AirDrop kommer du att hålla med om att det är en av de coolaste sakerna med att äga en Apple-enhet. Det fungerar sömlöst på alla Apple-enheter, oavsett om det är en iPhone, Mac eller iPad.

Med några få tryck på din iPhone kan du enkelt dela bilder med dina vänner, skicka en webbsida till din Mac eller överföra några filer till din iPad. Det fungerar trådlöst så länge som båda Apple-enheterna är nära varandra (inom 30 fots räckvidd).

Om du delar filer mellan de Apple-enheter du äger, se till att de alla är inloggade på samma Apple-konto. Och med vänner, se till att de accepterar din begäran att dela filer med dem.

2. Det kräver ingen internetanslutning

För att dela filer vill vissa hellre skicka ett e-postmeddelande eller dela det via text eller någon app från tredje part. För det mesta, med dessa fildelningsmetoder, kan du bli strandsatt utan en internetanslutning – oförmögen att dela de förtjusande bilderna du just har tagit på sommarlägret eller presentationen du vill att din kollega ska granska.

Med AirDrop är avsaknaden av en internetanslutning inte ett problem eftersom den inte förlitar sig på den. Se bara till att du har Wi-Fi och Bluetooth påslagna och att din personliga hotspot är avstängd, eftersom AirDrop förlitar sig på Wi-Fi och Bluetooth för att upprätta en peer-to-peer-anslutning mellan enheterna.

3. Det låter dig dela alla typer av data

AirDrop kan vara populärt för att dela bilder, men du kan dela nästan vad som helst med det. Vill du öppna en webbsida på en större skärm? AirDrop den från din iPhone till din iPad. Du kan också dela videor, anteckningar, kalkylblad, mappar, spellistor, kontaktkort och platser.

Och till skillnad från många andra fildelningsmetoder, som e-postmeddelanden som begränsar bifogade filer till 25 MB, finns det ingen gräns för storleken på filer du kan överföra med AirDrop.

När någon delar bilder med dig kan du hitta dem i appen Foton tillsammans med resten av bilderna i ditt bibliotek. Om det är en anteckning, dyker den upp i Notes-appen. Så vilken fil någon än delar med dig kan du alltid hitta den i motsvarande app.

Länkar är dock inte permanenta när du använder AirDrop eftersom de inte är filer. Om du delar ett foto finns det kvar i ditt fotobibliotek. Men när du delar en länk öppnas den i din standardwebbläsare. Och när du väl stänger den kan det vara slutet.

4. Det är säkert

AirDrop är utan tvekan det säkraste alternativet för att dela filer mellan enheter. Anslutningen mellan enheterna är direkt och krypterad. Så du behöver inte oroa dig för en avlyssning. Dessutom är AirDrop som standard inställt på att dela med endast kontakter.

Du kan dock ställa in AirDrop på Alla i 10 minuter, vilket låter dig dela filer med personer som inte finns på din kontaktlista. Detta gör det också möjligt att göra din enhet igenkännbar för Apple-enheter i närheten under den tiden. Och även efter att du påbörjat en överföring förbehåller sig mottagaren fortfarande rätten att acceptera eller avböja.

Och så fort det fönstret stängs stänger det automatiskt av AirDrop. Detta hjälper till att minska onlinesäkerhetsrisker som cyberflashing.

5. Det är det snabbaste sättet att dela filer

AirDrop är enkelt ett av de snabbaste sätten att överföra filer mellan enheter. Och vi är inte bara generösa. Funktionen är verkligen så effektiv. Det gör att dela filer helt enkelt – smidigt och snabbt.

Utbytet sker ofta på några sekunder. Så när det tar att ta och ansluta en kabel eller skriva ett e-postmeddelande har du slutfört din överföring via AirDrop. Detta är konsekvent oavsett filtyp eller storlek.

6. Det minskar inte kvaliteten på filer

Har du någonsin märkt att ibland när du försöker dela några filer via något annat medium, som WhatsApp, till exempel, sjunker upplösningen på dina bilder drastiskt? Nu kan det vara ett irriterande litet problem.

Och även om du kanske kan prova lite manövrering för att skicka högkvalitativa bilder på WhatsApp, är det aldrig ett problem när du använder AirDrop. Till exempel förblir 4K-videor som skickas från din iPhone 4K på mottagarens enhet. PDF-filer blir aldrig komprimerade eller behöver packas upp eller extraheras. Kvaliteten på dina filer förblir intakt.

7. Det låter dig skicka flera filer till flera personer samtidigt

Om du använder AirDrop bör alla dina enheter vara inom 30 fots räckvidd. Men det är den enda uppenbara begränsningen när det gäller att dela filer med AirDrop. Du kan skicka så många filer samtidigt till så många personer som du behöver.

Så efter en grupputflykt kan du välja alla bilder och dela dem med alla dina vänner och familj. Allt du behöver göra är att be dem att aktivera AirDrop på sina Apple-enheter. Behöver du dela alla forskningsfiler eller mappar för ett visst projekt? Inga problem. Be bara ditt team att aktivera AirDrop på sina Mac- eller iPad-datorer. Och efter några tryck kommer de att ta emot dem inom några sekunder.

Njut av fördelarna med AirDrop och Apple Ecosystem

Så nästa gång du snabbt behöver skicka något till en vän eller kollega, prova att använda AirDrop. Funktionen fungerar konsekvent på alla Apple-enheter som stöder den. Det är ett effektivt sätt att spara tid, och du behöver inte oroa dig för att kvaliteten på filerna ska minska.

Och det är en av många anledningar till att det är så tilltalande att äga en Apple-enhet. Ekosystemet Apple har skapat fungerar så sömlöst att det är en fröjd att vara en del av.