12 VR-träningsspel för bättre konditionsträning än ditt gym

Spread the love

Är du ett gymfreak? Om ja, bör du inte missa dessa VR fitnessspel för bättre konditionsträning än ditt gym.

Framväxten av virtual reality-teknologi har förändrat träningen, vilket ger ett trevligt och engagerande alternativ till konventionella gympass. Med hjälp av realistiska omgivningar ger VR fitnessspel en interaktiv övning som stimulerar sinnet och kroppen.

I motsats till traditionella gymträningar, som kan bli tråkiga och repetitiva, erbjuder virtuell verklighet fitnessspel en mängd olika aktiviteter som håller spelarna engagerade och utmanade.

En av de viktigaste fördelarna med virtuell verklighet fitnessspel är deras förmåga att ge effektivare konditionsträning än konventionella gymrutiner. Flera spel uppmuntrar spelare att delta i högintensiva sporter som sprint, hoppa och boxning, vilket kan förbättra kardiovaskulär hälsa och uthållighet.

Förutom deras fysiska hälsofördelar ger virtuell verklighet fitnessspel flera mentala hälsofördelar. De uppslukande inställningarna och det fängslande spelandet kan minska spänningar och ångest.

Dessutom kan den sociala sidan av spel för flera spelare skapa en känsla av gemenskap och anknytning. Tillkomsten av VR fitnessspel är en potentiell ny teknik för att förbättra fysisk och mental hälsa via träning.

Vikten av att hålla sig i form

Fitness är avgörande för att bevara hälsa och välbefinnande. Frekvent träning kan förbättra kardiovaskulär hälsa, öka muskelstyrkan och uthålligheten och stärka immunförsvaret. Det kan också minska risken för kroniska sjukdomar, inklusive diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och fetma.

Regelbunden träning påverkar direkt kardiovaskulär hälsa och hjälper till att förebygga hjärtsjukdomar och stroke. Träning ökar blodflödet till hjärtat, stärker hjärtmuskeln och förbättrar cirkulationen.

Att bibehålla konditionen kan också öka den allmänna styrkan och uthålligheten, förenkla vardagliga sysslor och minska risken för skador. Frekvent träning bidrar till att utveckla och bibehålla muskelmassa, vilket kan förbättra balans och stabilitet.

Är VR fitnessspel bättre än att gå till gymmet eller värre?

Att vara fysiskt aktiv i denna snabbrörliga livsstil kan vara ganska svårt. Men eftersom tekniken har gjort oss lata har den också medfört alternativ. Här pratar jag om att vara vältränad med underhållning genom VR fitnessspel.

Vänta! Vad är VR fitnessspel? VR fitnessspel är vanliga VR-spel. Den viktigaste egenskapen som skiljer det från andra liknande spel är involveringen av fysiska rörelser.

VR fitnessspelen är designade så att spelarna behöver vara mer fysiskt aktiva i dessa spel jämfört med vanliga VR-spel. VR fitnessspel inkluderar de flesta av de snabba och grundläggande fysiska rörelserna som att hoppa, röra händer, jogga, etc., som kan hjälpa dig att förbättra din hälsa samtidigt.

Vi kan inte specifikt jämföra gym med VR fitnessspel. VR fitnessspel passar personer som inte gillar tråkiga övningar men vill hålla sig i form och vara fysiskt aktiva. VR fitnessspel är det bästa alternativet för att hålla dig själv eller ditt barn engagerad i fysisk aktivitet utan att bli uttråkad eller distraherad.

Låt oss nu titta igenom några av de bästa VR-träningsspelen för dig att prova.

Danscentral

Dance Central är ett välkänt dansspel som kombinerar virtuell verklighet för att ge spelare i alla åldrar en underhållande och uppslukande upplevelse. Spelet har en rad musik- och dansstilar, från hiphop och pop till latin och EDM.

Det ger också spelarna en ansträngande träning. Genom att röra sina kroppar i synk med musiken och använda rörelsespårningsteknik kan spelare bemästra olika dansstilar och rutiner.

  Så här kontrollerar du din stavning i Google Dokument

Dance Central är ett VR-spel som låter dig njuta av virtuella fester där ingen trampar dig på tårna medan du dansar. Dance Central erbjuder dig 32 ljudspår från 1970-talets största hit. När jag säger ljudspår betyder det inte att spelet har en festmiljö och musik. Istället är varje låt i det här spelet koreograferad utifrån olika svårighetsgrader.

Butik: Meta Quest

Övernaturlig

Supernatural är ett uppslukande VR-träningsspel som passar alla åldersgrupper. Att hitta ett spel som erbjuder träning för hela kroppen är inte en lätt uppgift. Din sökning kan dock ta slut här med Supernatural. Programmet använder VR-teknik för att tillhandahålla en rad utmanande och roliga träningspass, inklusive konditionsträning, styrketräning, yoga och meditation.

Spelet är enkelt. Spelaren måste använda sin handkontroll för att slå sönder de kommande takterna i en låt. Vänta! Det slutar inte här. Spelaren ska passa sig själv genom att röra sig och sitta på huk för att passa sin kropp i uppsättningar av trianglar.

Spelet involverar en tränare som ansluter dig mellan spelet för bättre prestation och rytmarbete. Supernatural är ett perfekt träningsspel, eftersom användaren behöver göra handrörelser som stötar och fotarbete som att sitta på huk, undvika och mer.

Butik: Meta Quest

Slå Saber

Att diskutera VR-spel och inte hitta Beat Sabre på listan känns orättvist mot det här spelet. Beat Sabre är ett populärt rytmspel av tjeckiska spelutvecklare. Det här spelet släpptes i maj 2019, men fortfarande styr det många människors hjärtan.

Att spela Beat Sabre är enkelt, men det betyder inte att det är lätt. Spelaren måste använda en VR-rörelsekontroll. Följaktligen använder spelaren ett par röda och blå glödande sablar.

När du kommer till spelet visar spelet spelaren med block som närmar sig dem, och spelarna måste träffa dessa block i vilken riktning som helst. När blocket förstörs får spelaren en poäng. Låter enkelt, men det är det inte. Beat Sabre är ett roligt spel som innehåller olika tricks och vändningar.

Butik: Meta Quest

FitXR

FitXR är en virtuell verklighetsapp som låter dig göra saker som boxning, dans och högintensiv intervallträning (HIIT). Virtual reality-teknik används i appen för att ge användarna en rolig och uppslukande träningsupplevelse. FitXR erbjuder ett nytt och roligt sätt att träna, med program som människor på alla nivåer kan använda.

FitXR är ett pålitligt VR-spel när det gäller fitness, eftersom det kommer med sju nya träningspass varje vecka, låter dig anpassa dina träningspass, lyssna på musik, samarbeta med vänner och mer. Om du fortfarande känner dig förvirrad över FitXR kan du också prova deras sju dagars gratis provperioder.

Butik: Meta Quest

VZfit

VZfit är en virtuell verklighet fitnessplattform som låter sina kunder använda stationära motionscyklar för roliga och engagerande träningspass. Plattformen erbjuder olika VR-cykelaktiviteter, som resor genom vackra, avlägsna platser, spel du kan spela med andra och utmanande övningar för att förbättra din kondition och koordination.

VZfit kombinerar träning, lek, cykling och många andra typer av spel. Utöver detta kan du också njuta av detta spel med dina vänner genom dess flerspelarläge.

Spelen har mycket att erbjuda dig, arkadstilsspel, virtuella nivåer, topplistor, interaktiva miljöer etc. Spelet låter dig ansluta till träningsenheter för att lära dig och lägga till nya rutiner med deras AI-tränare. Om du vill ha ett oändligt roligt och träningsspel bör du välja detta.

Butik: Meta Quest

Holofit

Har du träningsutrustning som cyklar, roddmaskiner och ellipstrålar men är du lat för att träna? Inga bekymmer, vi har ett fantastiskt VR-träningsspel som kan krydda ditt träningspass och göra det roligare.

Holofit är ett spel från Holodia som släpptes bland publiken i januari 2021. Detta fitnessspel kommer med mer än 100 träningsalternativ för dig.

  Bitcoin och kryptovalutor: Inflationär vs. Deflationär

Utöver detta uppdateras alternativen ofta. Det viktigaste kännetecknet för spelet är att det gör din konditionsträning ännu mer interaktiv, rolig och konstant.

Spelet låter dig träna på 15 virtuella platser i världen. Du kan enkelt bränna upp till 400 kalorier på ett pass med hjälp av HIIT, fettförbränning, time attack-program, etc. Du kan också tävla med andra community-medlemmar för att hålla dig interaktiv och motiverad i träningspassen.

Butik: Meta Quest

OhShape

OhShape VR är ett virtuell verklighet fitnessspel som hjälper dig att hålla dig i form på ett roligt och spännande sätt. Spelet är baserat på det populära TV-programmet ”Hole in the Wall”. Spelare måste undvika och väva runt väggar och andra hinder medan livlig musik spelas.

Ohshape är ett annat rytmspel med unika bilder, innehåll och miljö för användarna. Det finns många VR-rytmspel, men utvecklarna av Ohshape har varit uppmärksamma på att få dem att stå utanför lådan.

De extra funktionerna i detta spel inkluderar ett modernt gränssnitt, en förbättrad musikspellista, en handledning för nybörjare och mer.

Spelet i OhShape är roligt och unikt; spelaren bör röra hela sin kropp för att undvika hinder, slå väggar och göra olika poser för att fortsätta i spelet. Om du vill ha ett roligt och underhållande fitnessspel kan du lita på det här.

Butik: Meta Quest

Synth ryttare

Vill du gräva på Gorillaz-hits men är du rädd för att bli generad? Synth Riders kan göra slut på alla dessa osäkerheter. Synth Riders är ett uppslukande VR-spel med Gorillaz-tema där du kan groove på Gorillaz ikoniska hits.

Hur kommer det att hjälpa på ett träningspass? Vänta, spelet är inte begränsat till enbart grooving. Istället måste du fånga anteckningar, åka på rälsen och undvika alla hinder. Detta unika koncept med dans och nöje kan hjälpa dig att hålla dig i form och energisk.

Butik: Meta Quest

REAKT Performance Trainer

Att gå till en tränare och regelbundet följa din prestation kan vara ganska hektiskt, speciellt om du lever ett kooperativt liv. Vad händer om jag säger att ett VR-spel kan hjälpa dig att hantera dessa saker? Ja, REAKT Trainer är den första VR-hjärnträningsappen som förbättrar dig fysiskt och hjälper dig också att förbättra dina mentala färdigheter.

Den viktigaste fördelen med detta spel är att det förbättrar din ögon- och handkoordination, reaktionstid och mer. REAKT är ett VR-träningsspel som utvecklades i januari 2021. Detta spel skickar dig in i ett virtuellt atletisk träningsgym som driver ditt sinne och din kropp att arbeta bättre och mer.

Spelet fungerar på alla dina färdigheter, från att fatta beslut till att förbättra ditt fokus. Utöver detta kan du också kontrollera dina framsteg i realtid och tävla med andra spelare samtidigt.

Butik: Meta Quest

Kampens spänning

The Thrill of the Fight är ett VR-boxningsspel med flera nivåer gjorda av Sealost Interactive. Den kan spelas på PCVR och som en Quest-app. Spelmaterialet säger att du behöver en 6,5 ft x 5 ft lekyta.

Det här är det bästa, speciellt om du vill arbeta med ditt fotarbete och känna att du är med i spelet utan att rutnätet kommer i vägen. Men appen fungerar fortfarande om din lekyta är mindre än så här.

Nu kommer den spännande delen: kampen. Du kan träna så mycket du vill mot en generisk AI-motståndare. Därifrån går du vidare till en serie mer spännande motståndare med fler historier och svårare att slå. Börja med varje motståndare på antingen Easy eller Medium.

När du träffar en motståndare kan du spela mot samma motståndare på mer utmanande nivåer än nästa.

  Hur man sparar pengar på iCloud-lagring

Detta jordnära boxningsspel erbjuder dig ett virtuellt gym och slagfält med olika utmaningar. Du måste prova detta spel om du är en boxningsfantast eller spelare.

Butik: Meta Quest

Klättringen 2

The Climb 2 är ett VR-spel som publicerades av Crytek i mars 2021. Som namnet antyder är det en uppföljare till The Climb 1. Spelupplägget i Climb 2 liknar dess prequel, där spelaren behöver förbli aktiv, mentalt och fysiskt.

Kärnan i spelet är att spelaren måste fortsätta gå framåt genom att korsa sig själv genom handtag. Spelaren ska behålla ett grepp om handtaget och vara snabb.

Climb 2-spelet är fyllt med spänning och roligt. Utöver detta har spelet flerspelarläge och en onlinepoängtavla för att tävla med vänner. Från en realistisk naturmiljö till en fiktiv skärmplot, Climb 2 gör aldrig spelarna besvikna.

Butik: Meta Quest

Carve Snowboardåkning

Carve Snowboarding är ett spännande spel som gör det möjligt för användare att uppleva spänningen med snowboard från sina hem. Spelet har en rad utmanande banor som är avsedda att testa spelares färdigheter och talanger. Spelets realistiska mekanik och grafik skiljer det från snowboardspel.

Spelet har både enspelar- och flerspelarlägen, vilket gör det möjligt för spelare att tävla med varandra eller försöka slå sina höga poäng. En rad anpassningsalternativ finns också tillgängliga, så att användarna kan anpassa sin snowboardåkare och bräda.

Kontrollerna är enkla att lära sig, men deras behärskning kräver tid och ansträngning, vilket ger spelarna en givande känsla av utveckling när de avancerar.

Carve Snowboarding är ett spel som kommer att tilltala både avslappnade och erfarna spelare. Spelet ger en utmanande och glädjande snowboardupplevelse som är både unik och uppslukande.

Carve Snowboarding är ett måste för alla som gillar snowboard eller actionsporter på grund av dess realistiska fysik, utmanande banor och konfigurerbara val. Från att röra händer till att hoppa upp i luften måste användaren vänja sig vid alla tricks. Följaktligen måste spelaren vara fysiskt aktiv för att vara säker i spelets vändningar.

Butik: Meta Quest

Försiktighetsåtgärder du måste vidta när du tränar med VR

Att träna med VR kan vara roligt, men du bör alltid vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder innan du provar något spel. De viktigaste punkterna du alltid bör komma ihåg innan du använder ett VR-headset för ett träningspass inkluderar följande:

  • Läs instruktionerna i VR-headsetets manual och spelet innan du spelar det.
  • Se till att du alltid spelar i en säker miljö och att du inte har några hinder runt dig när du spelar eller använder VR.
  • Använd inga vassa eller andra farliga föremål när du använder ett headset.
  • Använd inte ett headset för länge, eftersom det kan stressa dina ögon.

Slutsats

Att träna kan ibland kännas tråkigt, särskilt för spelare. Därför är VR fitnessspel en fantastisk lösning på denna utmaning eftersom det gör din träningsupplevelse rolig och energisk utan att kompromissa med hälsa och kondition.

Oavsett om du är en fitnessentusiast eller bara letar efter ett roligt sätt att hålla dig aktiv är dessa virtuella verklighetsspel (VR) ett fantastiskt sätt att uppnå dina träningsmål samtidigt som du har roligt. Varför inte ge dem ett försök och se själv hur virtual reality-träning kan förändra din träningsrutin?