Så här använder du ChatGPT på din Apple Watch

Spread the love

ChatGPT-hypen kommer ingenstans när som helst snart, eftersom chatboten fortsätter att spridas över plattformar. Med chatbotens utvecklar-API nu offentligt, har många utvecklare hoppat på och börjat skapa appar och upplevelser. Om du använde vår guide om hur du använder ChatGPT med Siri har du en uppfattning om vad vi pratar om. Men om du trodde att wearables inte fanns med i denna ekvation, kommer du att bli förvånad. Vad händer om jag sa till dig att du kan använda ChatGPT direkt från handleden? Tja, fortsätt läsa medan jag visar dig hur du använder ChatGPT direkt från Apple Watch utan några komplicerade steg. Så bär din Apple Watch, lägg telefonen vid din sida och låt oss göra detta.

Använd ChatGPT med Apple Watch (2023)

Medan vi har detaljerat processen för att ställa in ChatGPT nedan, visar vi dig också hur du skapar en Apple Watch-komplikation för detsamma. Om du hellre vill se det, använd tabellen nedan:

Hur man ställer in och använder ChatGPT på Apple Watch

Vi kommer att använda en nylanserad app som heter watchGPT för att integrera ChatGPT i vår Apple Watch. Var dock medveten om att detta är en betalapp. Om du är villig att köpa den, följ stegen nedan för att snabbt ställa in den och börja använda den.

  Hur man fjärrstyr alla IR-enheter med HTC One

1. Navigera till App Store och köp watchGPT-appen (3,99 USD/ Rs 349) till att börja. När det är klart kommer appen att installeras direkt på själva klockan. Nu är det dags att gå över till klockan.

2. Öppna Apple Watchs applista genom att trycka på kronan. Rulla ner i listan tills du hittar watchGPT och tryck på för att öppna den.

3. Du kommer nu att mötas av watchGPTs maskot. Tryck bara på rutan som säger ”Fråga mig vad som helst” och skriv in din fråga. När du trycker på ”Klar”-knappen kommer appen att börja tänka.

4. Efter några sekunder visar watchGPT svaret och du kan bläddra för att läsa igenom det. Nu har du kraften i ChatGPT på din Apple Watch!

5. Därefter, om du vill dela svaret, scrolla ner och tryck på knappen ”Dela”. Du kan sedan välja att skicka det ChatGPT-genererade svaret via iMessage eller Mail. Det kommer att vara praktiskt i situationer när du inte kan komma åt din telefon eller laptop men behöver skriva ett brådskande mail eller svara på en viktig fråga skriftligen.

  Så här ser du dina favoritartiklar på Roblox

Vår korta testning av appen visar att den fungerar extremt bra. Ungefär som ChatGPT kan appen skriva uppsatser, berätta skämt och recept, lösa matematiska ekvationer och mer. Svaren var snabba och det var lite eller ingen stilleståndstid. Det verkar dock finnas en okänd ordgräns som gör att appen skickar upp ett felmeddelande när den ber om långa svar. Även om du inte kan hålla långa konversationer ännu, planerar utvecklaren att ta med stöd för det, möjligheten att lägga till dina egna API-nycklar och fler funktioner i framtiden.

Hur man lägger till watchGPT som en komplikation

Att ständigt navigera till applådan för watchGPT-appen kan bli tråkigt. Tack och lov kan du enkelt lägga till ChatGPT-appen som en Apple Watch-komplikation för snabb användning. Följ stegen nedan för att göra det.

1. På startskärmen, tryck och håll kvar urtavlan för att gå till redigeringsläge. Väl där trycker du på knappen ”Redigera” för att börja.

2. Svep åt vänster tills du kommer till fliken komplikationer. Väl där trycker du på den specifika komplikationen du vill ersätta. Vi ersätter den nedre högra komplikationen.

3. Du kommer nu att se en lista över tillgängliga komplikationer. Rulla ner tills du ser watchGPT och tryck på den.

4. När du är klar trycker du helt enkelt var som helst eller trycker på kronan för att gå till urtavlan, och du är klar.

  Hur man väcker en dator i Splashtop

Och där har du det. Du har nu ChatGPT direkt på din Apple Watchs startskärm. Tryck bara på den när du känner för en snabb chatt.

Lägg till ChatGPT till din Apple Watch enkelt

Jag hoppas att den här snabbguiden hjälper dig att enkelt ställa in och använda ChatGPT på din Apple Watch. Även om den bärbara versionen är lite begränsad just nu, är den fullständiga versionen packad till brädden. Det finns många coola saker du kan göra med ChatGPT för att liva upp din dag. Du kan till och med ta med chatboten till din webbläsare med dessa bästa ChatGPT Chrome-tillägg. Trött på chatboten? Nu är det dags att kolla in dessa bästa ChatGPT-alternativ och se vart din fantasi tar dig.