Hur man besegrar den ultimata mobben i Minecraft: The Warden

Det finns en anledning till att vi kallar det Minecrafts ultimata mob. Och att döda det är inte roligt och definitivt inte lätt, men vi kommer att berätta hur.

Låt mig berätta detta för dig; Wardens är den tråkigaste och svårast döda mobben i hela Minecraft. Dessutom är förhållandet mellan risk och belöning helt ogynnsamt, vilket gör denna uppgift endast lämplig för tillfällig tillfredsställelse.

Ändå vill spelare försöka döda de dödligaste varelserna som Minecraft-utvecklare någonsin skapat. Nu kör vi…

Vem är en vaktmästare?

Warden förblir jordad i den djupt mörka biomen såvida den inte tillkallas av sculk-skrikare, som aktiveras av närliggande sculk-sensorer som upptäcker eventuella vibrationer.

Det är en fientlig mobb som är blind men väldigt kraftfull, med totalt 500 hälsa (250 hjärtan).

Vaktmästaren är immun mot lava och hittar alla distraktioner och dödar spelare och andra folkhop i en handvändning. I grova drag krävs det bara två till tre närstridsträffar för vaktmästaren att tvinga en spelare att återuppstå.

Det är dock inte det. Den har en sonisk boom attack som fungerar inom 15 block horisontellt och 20 block vertikalt. Dessa långdistansanfall fungerar genom block, pansar och förtrollningar och är något mindre skadliga än deras brytning på nära håll.

Att ha en vaktmästare i närheten aktiverar dessutom periodvis mörkereffekten, som gör spelaren blind i några sekunder innan de kan springa i säkerhet.

Men även med alla dess krafter finns det fortfarande några sätt att hjälpa vaktmästaren att vila i frid.

Hur dödar man Warden?

Till att börja med bör man ta bort alla distraktioner, inklusive andra fientliga mobbar, innan man tillkallar vaktmästaren. För även om vaktmästaren slaktar alla, längtar det efter att spelaren är oöverträffad och placerar dig på topplistan.

När du kommer till kampen är det extremt utmanande med ett närstridsvapen, till och med med ett power five-förtrollad diamant eller nederiskt svärd.

Eftersom det inte finns något som heter ett ”dödligt slag mot vaktmästaren”, ett par inledande träffar agiterar den ytterligare, vilket ökar dess ilska. I så fall slår dess hjärta obevekligt, och det springer galet för att hitta spelaren.

Så vi har två alternativ för att döda den.

Metod I

Först, bygg snabbt och stå på en 20 block hög mur medan den leker och fortsätter skjuta pilar tills den är död. Detta är den mest uppenbara metoden som många spelare valt.

Tillkallade Warden med hjälp av konsolkommandon

Men situationen där det blir knepigt är de djupt mörka biomgrottorna som vanligtvis har en trappuppbyggnad. Här försöker vaktmästaren klättra upp på valfritt närliggande block för att låta den använda sin soniska boom.

Så kärnan i denna metod är att bibehålla de 20 blockens vertikala avstånd. Alternativt kan man gå längre än 20 kvarter för att vara säkrare.

Metod II

Det andra alternativet och det som jag använde för att döda det är att bygga en grotta och en barriär för att hålla monstret på ett 15-blocks horisontellt avstånd.

Därefter sköt jag cirka 25 pilar, riktade mot hans stön, eftersom mörkret inte lät mig se hans exakta position.

Den här strategin är dock inte utan sina förbehåll heller. Man måste akta sig för eventuella öppningar för att tillåta vaktmästaren att gå på sidorna för att använda sonisk bom.

Och åtgärden är enkel. Bara blockera den med en tre kvarter hög vägg, och du är säker.

När du är klar med strukturen, kalla den, spring in och blockera öppningen. Fortsätt sedan att skjuta pilar så att vaktmästaren känner av vibrationerna och kommer mot dig.

Efteråt, håll ett säkert avstånd, och sedan är det bara målträning eftersom vaktmästaren inte kommer att springa iväg eller bryta något.

Viktigt är att en kraftförtrollad båge säkerligen kommer att hjälpa, och det kan styrkedryck också, men proceduren kommer att förbli densamma, ge eller ta några pilar.

Vilka är belöningarna?

Warden tappar ett sculk-katalysatorblock och några erfarenhetspoäng. Som redan nämnts är detta en besvikelse och inte värt besväret.

Vaktmästaren är mer som en skräckvarelse från Minecraft-universumet, som spelaren inte är tänkt att ägna sig åt. Det är för kraftfullt, och att döda det är väldigt tråkigt utan belöningar som matchar ansträngningarna.

Om du vill utforska djupa mörka biomer utan att skapa en vaktmästare, använd /gamerule doWardenSpawning false.

Lek inte med elden!

Håll dig borta är mitt bästa råd till alla som går in i djupa mörka biomer.

Men om du är sugen på att konfrontera det här odjuret, var minst 15 kvarter horisontellt eller 20 kvarter vertikalt bort. Och ha din bästa båge och en massa pilar redo. Hälso- och styrkedrycker kommer säkert att vara av värde.

PS: Det var ingen glädje att besegra vaktmästaren, men vi har den här handledningen för att göra Minecraft-fyrar där du går in i en nedre fästning, dödar vissnar och gör mycket mer, vilket gör det till ett oundvikligt äventyr.